Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    306
kizlar bir iki gundur kizim hareket edince genital kisimda yanma baski hissediyorum normalmi acaba

Bebis asagi asagi vuruyorsa bende de oluyor o bazen . Bir anda tuvaletim gelmis gibi oluyor hatta diyorum ay simdi cikacak cocuk ama hemen geciyor tabi anlik tepinmelerle olan birsey bendeki.

bebek bezi alacaz esimle bugun sanirim gittigdiyordan dev paketlerden aliriz..daha avantajli geldi bize..yenidogan paketi kac paket alsam bilemedim 5 kg kadar yeni dogan paketi sizler nasil yaptiniz bez isini
Ben tamamen tecrübesiz olduğum ve kaç kilo doğar ne kadar kullanır bilemediğimden 1 adet 1 nolu, 2 adet 2 nolu prima premium care aldım canım.

Arkadaslar bir akil verin bana lutfen...bugun doktora gittim bel agrilarimdan artik yuruyemiyordum..20 gun rapor verdi.ama adanadayiz ve cok sicak annemde yaylada.esimde seni nigdeye annenin yanina gotureyim dedi.33 haftaya giricem..esim cuma gelip pazartesi sabah donecek haftaici ben annemle tek kalacam.evimiz nigde merkez 3 km uzakta biraz sehir disi..acikcasi sancim falan tutarmi gitmesem mi diye korkuyorum..ama burada sicak..ne yapacagimi bilemedim..bisey olur muki gitsem mi burdami kalsam...sadece annem ben gece bisey olsa doktora goturecek kimse yok:KK43:(((
Merkeze sadece 3k m ise uzak değilmiş canım, taksi ambulans vs bir şey gelir değil mi acil durum olursa, bence de orada rahat edeceksen ve de erken doğum gibi bir riskin yoksa gitmende çok büyük sıkıntı yok, sıcaklarda da çok zor çünki, hele ki bahsettiğimiz yer Adanaysa bir de ...

Eklentiler

• seyhan-belediyesi-yaniyoruz-8545772_x_o.webp
    seyhan-belediyesi-yaniyoruz-8545772_x_o.webp
    11,8 KB · Görüntüleme: 46
Gogus pompasi aldiniz mi ya da almayi dusunenler var mi arkadaslar ? Hangisi daha iyidir? Dogumdan sonra eger sutum gelmezse mi alsam yoksa sut kanallarini daha iyi acmak icin dogum zamani hemencecik alip kullanmaya mi baslasam bilemedim :110:
Ben lansinoh 2li elektrikli aldım, genelde pahalı parça gerek olmazsa diye doğum sonrasına bırakanlar var ama almayıp ilk günleri sıkıntıyla geçiren de var, ben riske edemedim, lansinoh normal akışı sağladığı, süt miktarını arttırdığı söyleniyor, inşallah memnun kalırım ben de.

Son düzenleme:
Evet canim burda prosedur çok farkli işliyor ama iyi işliyor. Pembe lekelenme için ilk gittiğim acilde çubukla sıvı alip suya baktilar. O zorlamis olabilir dedi. Bugun normal kontrolüm var dr uma sonuçları tekrar göstereceğim. Ama dusukten sonra leke gördum beynimden vuruldum resmen. 8 aydir hicbirsey gormemistim. Dr un dedigi önemli olan bebeğin suyu ve sancin . Rahime de baktilar kanama falan da yok. Insan korkuyor ya. 37 bulaydik iyiydi dicem. Dun 40+6 bi kadınvardi sanci si yok. Kadina suni verdiler kocasi gitti hamilelik çantasını getirdi ben karsisinda bayilacaktim. Cok zor işler acile gittim mi psikolojik olarak çöküyorum. Eşim diyor seni kameraya cekmek istiyorum etrafi ma öylebi bakiyorum ki bu kac haftalik sıkıntısı ne niye burda. Cok sabirsiz ve meraklı olmakda zor.bu günler de biter umarim. Sagliklaaa kalinn
Allaha emanet canım, hayırlısıyla bir kucağımıza alsaydık, Bana da "ilk bebek mi, çok belli oluyor" diye güldü acil doktoru, eşim bir sakin ol demekten yoruldu artık:KK70: sağlıkla kal fıstık:KK66:

haklisin cnm aynen her agri onemli aslinda...yok cok sukur oyle bicak batmasi gibi aralikli sanci degildi sanki dedigim gibi gaz sancisi vardi..aslinda nst ye yeni girdim herhangi bise yoktu..ins zamaninda hayirlisiyla gelir bebisler
Gaz sancısı biraz dinlenip kendini sıcak tutunca geçiyor canım, bahsettiğim sancı şiddeti düzensiz olarak sıkıştırıyor. İnşallah hayırlısıyla gelsin kuzucuklar:KK200:

hiiiç kilo almış gibi değilsin:KK200:gayet şirin minnoş :dondurma::anneadayı:
tesekkur ederim Can'ım sende çok tatlı görünüyorsun :)

ay ben okuycam da herkesi cevaplicam derken ne olmus oyle.. hayirli haberlerle gel canim. gercek sanciysa serumla durdurabiliyorlar. sanci kasilma hissettiginizde bol su icin. bazen biz anlamiyoruz susadigimizi ve vucut oksitosin salgilayip kasilmaya basliyor. yarim saatte bi su icmeyi ozellikle su donem aliskanlik haline getirmek lazim gunduz.

masallah canim kuzuna. bence tam olsun buyuk olmasin. hic degistirme kiyafeti bi kere giyecekse zaten.

herkesin yapisi, kiloyu aldigi boyle ayni degil ama resmini gorunce abartmis diyebildim sadece. masallah cok tatli gobusten kilo almissin. herhalde onceden cok citi pitiydin ki bana pek oyle kilo almissin gibi gelmedi.

Cooook tatlis bi kus bu yaaa.. ne guzel geldi bu foto. allah bagislasin, saglikla kucaklamak nasib olsun canim.

Humakusu Humakusu sana da masallah canim cok tatli gorunuyorsun sen de hic 16 kilo almis gibi degilsin. bizim eylul anneleri pek incecik kizlarmis herhalde ki hicbiri oyle kilolu hamisler gibi durmuyor.
Çok tesekkur ederim Can'ım benim :)

Cuma gunu diger doktorumla randevum vardi. ben de ona sordum soranlara ne diyeyim ne zaman alirsiniz bebisi diye, 39u beklemem onceki sez dolayi kasilma riskini almayalim. 10-13 gun once olur dedi. agustos 25 ten onceye kurduk takvimimizi bakalim. saglikla gelsin insallah hepsi.

normalmis. uyuyup uyandigi zamanlar da degisken olabilirmis cok efor sarfediyormus yeri daraldigi icin hareket ederken. 12 saat hic hareket etmeyebilir dedi. hareketliyse gun icinde gunde 10 hareket saymaya calis dedi bizim doktor.

canim herhangi bir risk yoksa sen agri aci hissetmedigin surece devam edebilirsiniz diye biliyorum. hatta normal dogum istiyorsan gelisimini bekleme vs gibi bir durum yoksa son hafta daha da siklastirmak oneriliyor. kil tuy isleri en rahat disarida halloluyor ama inan en son sorun olacak sey. hic kafana takma.

mustelanin rahatlatici nemlendiricisi kasintiya bayagi iyi geliyordu diye hatirliyorum.

ben de bu gebelikten once devam ediyordum. o nedenle kokten almayip kisaltma yoluna gidyorum sonrasinda devam edecegim diye. ama hamilelikten sonra hormon duzeni vs degistigi icin yeniden basa donmesede tuylenmede hizlanma basliyormus. yani onceden bitse bile hamilelikte yeniden tuylenebiliyorsun. cok uzulme..

Kızlar dualarınıza ihtiyacım var suyum geldi yatışım yapıldı erken doğum dua edin çok
İnsallah iyisindir Rabbim hayirlisiyla kucağına almayı nasip etsin sağlıkla insallah

Kızlar herkese iyi geceler, şimdi taburcu olduk, kan,idrar, nst,serum derken 6 saattir hastanedeyiz, nstde sancılar 20-25civarı çıktı, sancıları serumla durdurdular, safra kesemde taş vardı, böbrek taşı düşürmemden şüphelendi doktor, pztsi ürolojiye gitmem gerekecek,çok şükür şimdi iyiyiz, sizleri seviyorum, Allah kimseye evladıyla ilgili bir korku yaşatmasın, bebek iyi dendikten sonra kendi acın umurunda bile olmuyor. Tek tek etiketleyemedim ,kusuruma bakmayın, doktor bol sıvı alımını önerdi, ilk nst bağlandı, sancı durumuna göre bebeğin haftasını konuşmaya başladılar, ameliyathane yolu göründü dedim bir an, açıklık kontrolü yaptı, çok şükür henüz açıklık yok, rahim ağzında hafif yumuşama başlamış dedi. Kendinize de bebişlere de çok dikkat edin.
Valla yazılanları okuyunca baya korktum sonra oh dedim iyisin. Çok sukur Can'ım bebiş biraz korkuttu seni ama olsun hayirlisiyla gelsin Zaman'ında insallah ;)

bebek bezi alacaz esimle bugun sanirim gittigdiyordan dev paketlerden aliriz..daha avantajli geldi bize..yenidogan paketi kac paket alsam bilemedim 5 kg kadar yeni dogan paketi sizler nasil yaptiniz bez isini
Bi kutu var hepsiburadada büyük yenidoğan paketi ben ondan aldım canım şimdi kaç beden olucak miniğim bilemediğim için ihtiyaca göre sipariş vericem artık

Canim bende oyle dusunuyordum ama bebegim biraz iriceymis ve kafasi buyukmus onun icin korktum biraz kararsizim sezaryana donebilirim
Benimkinin de kafası hep 2 hafta büyük çıkıyor ama diğer kilo vs haftasında, acaba doğum şeklini ya da zamanını etkilermi yoksa hiç ilgisi olmuyor mu onu merak ediyorum bende:110:

Benimkinin de kafası hep 2 hafta büyük çıkıyor ama diğer kilo vs haftasında, acaba doğum şeklini ya da zamanını etkilermi yoksa hiç ilgisi olmuyor mu onu merak ediyorum bende:110:
Bugun dr a gittim sekere bakti normaldi. 40. Haftayi bulursa 4 kg yi gecebilir dedi ama erken de dogabilir mesela 3.5 kg olunca da dogabilir dedi onu surec gostercek. Ama dogum icin adet tarihi baz aliniyormus ultrason degil

Senin hazirliklar ne durumda? Besik,canta kiyafetler vs. Hazir mi?
Senin cok az kalmis cok heycanli yaaa :))
Benim bakim urunleri emzik bez vs. Daha alinmadi cok rahat davranmaya basladim ben yaaa :/
Taşınma durumum olduğu için kendi evime oda ve beşik işine giremedim maalesef. Ama diğer herşey hazır gibi. Tüm eşyalarını anneme götürdüm. Bu haftasonu yıkadım. Ama ütü yetişmedi. Bu hafta içi ütülenecek, ben de haftasonu çantayı hazırlayacağım inş.
Eksik dediğin şeyler kolay alınacak şeyler, panik yapma bence. Doğum olunca eşin bile bir koşu alır getirir:)

Kizlar kremalicorek adinda bir arkadasimiz vardi hatirlarsaniz.Serklaj olmustu ve ikiz gebelikti.Bu arkadasimiz dogum yapmis ve minik melekler kuvozde.Ltfen dua edelim annemiz kizlarina biran once kavusmasi dilegiyle...
İnş uzun süre kuvözde kalmadan sağlıklarına ve annelerine kavuşurlar. Kaç kilo doğmuşlar, haberin var mı?

Bugun dr a gittim sekere bakti normaldi. 40. Haftayi bulursa 4 kg yi gecebilir dedi ama erken de dogabilir mesela 3.5 kg olunca da dogabilir dedi onu surec gostercek. Ama dogum icin adet tarihi baz aliniyormus ultrason degil
Evet canım ben başının önde ilerlemesinden dolayı normal doğuma uygun olmaz mı acaba diye düşünüyodum, bir de kanala erkenden girmesini etkiler mi acaba dedim, hiçbiri önemli olmayıp direk sat a göreyse koca kafalı olcak benim kız :KK45:

Kizlar kremalicorek adinda bir arkadasimiz vardi hatirlarsaniz.Serklaj olmustu ve ikiz gebelikti.Bu arkadasimiz dogum yapmis ve minik melekler kuvozde.Ltfen dua edelim annemiz kizlarina biran once kavusmasi dilegiyle...
Aa öylemi hayırlı olsun ya ne kadarlık doğmuşlar? Umarım en yakın zamanda çıkarlar da kavuşurlar birbirlerine dualarımız onlarla

Evet canım ben başının önde ilerlemesinden dolayı normal doğuma uygun olmaz mı acaba diye düşünüyodum, bir de kanala erkenden girmesini etkiler mi acaba dedim, hiçbiri önemli olmayıp direk sat a göreyse koca kafalı olcak benim kız :KK45:
Benim kızda aynı seninki gibi canım. Kafası (BPD) 2 hafta önde çıkıyor. Diğer değerleri önde olurdu geçen hafta onlar haftasıyla uyumlu çıktı. Normal doğum olup olmayacağı sanırım bizim sonlara doğru netleşir. Doktorum çatın ile alakalı dedi. Hakkımızda hayırlısı artık canım. Koca kafalı kızlarımız ve biz sağlıklı olalımda.

Benim kızda aynı seninki gibi canım. Kafası (BPD) 2 hafta önde çıkıyor. Diğer değerleri önde olurdu geçen hafta onlar haftasıyla uyumlu çıktı. Normal doğum olup olmayacağı sanırım bizim sonlara doğru netleşir. Doktorum çatın ile alakalı dedi. Hakkımızda hayırlısı artık canım. Koca kafalı kızlarımız ve biz sağlıklı olalımda.

Benim kızımın da kafası 2 hafta buyuk. Daha önce gittiğim doktor 4 hafta buyuk demişti hatta :) bana da doktorum çatı muayenesinden sonra kesinleşir dedi

Back
X