Çok geçmiş olsun canım, pembe leke nedenmiş, açıklık filan kontrol etti mi doktorun, zorlama filan mı oldu, neden leke gelmiş ki? çok şükür iyisiniz ya önemli olan o. Galiba bundan sonra sık sık hastane yolu görünüyor bizlere, 15. haftadan itibaren ağrılarımız hep benzerdi evet

Allah bir daha yaşatmasın hiç o sancıları inşallah canım.
Cmtsi günü girişi acilden yaptım, kadın doğum servisine sevk edildim,kontrollerden sonra çıkışta serum için tekrar acil müdahele katına indim, 19 haftalık hamile bir bayan vardı acilde,serum bağlanmıştı, en fazla 23-25 yaşlarında, Almanyadan gelmiş tatile, Konyalıymış, ailesiyle tatile gelmiş , havuza girmiş burada , sanırım enfeksiyon kapmış, "havuz zaten yasak, deniz serbest" dedim, Almanyadaki doktoru havuz serbest, deniz yasak demiş, sanırım almanyadaki temizlik kriterlerini baz alarak tavsiyede bulundu doktoru, kendi havuzlarıymış, temiz filan dedi ama hamilelikte enfeksiyon hep kapıda zaten, nasıl korkmuş, ard arda bir sorular soruyor; " ultrasona girdiniz mi, beni neden ultrasona almıyorlar, Türkiyede her şey çok farklı, çok kötü burada her şey, bu serumda ne var, bana sadece tuzlu su dediler, doktorumu aradım, hiçbir müdahele yaptırma dedi, neden önce ultrasonla bakmıyorlar, ya bebeğime bir şey olduysa, burası özel değil mi..." kendi o dönemimi hatırladım, şimdi bile tecrübelenmişiz... Biraz sakinleştirdim, kan ve idrarda bir sıkıntı yoksa kadın doğuma sevk etmiyoruz demişler" sen ultrasonda görmek istiyorsan, bebeğin hareketlerini hissediyordum, bugün hissetmiyorum de, ona yapacakları bir şey yok, mecbur jinekoloğa gönderecek " dedim, kızcağız ezberini tam tekrarladı, yukarıyı arayıp, kadın doğuma sevk ettiler, sedyede giderken nasıl baktı gözleriyle teşekkür etti, içim sızladı...eşim de "sizden korkulur" diyor, kızla konuşurken sen geldin hep aklıma, burada acile gitmek sıkıntı diyordun ya sen hep, standartlar epey farklı sanırım.