Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    306
İlkini normal mi doğurmuştun sen de. İnşallah dönmüşlerdir hepimizin bebekleri bizi bir hafta daha kafamızda bu sorularla bırakmazlar
canım ya dönmemiş diye sıkıntı yapıyordum. dün yaşadığım birkaç panikten sonra umurumda değil sağlıkla zamanında gelsin dünyaya hiçbişi umurumda değil. dönerlerse iyi olur dönmezlerse yapacak bişi yok canım. 37.haftaya kadar en geç dönmüş olması lazımmış dün bütün siteleri okudum.sağlıkla mutlu kal.

İsim konusu çok geriyor bizi de
Bilemiyorum kimin dediği olacak orta yol bulunacak mı
Benim teklifime hayır diyor sadece eşimin bir teklifi yok
isim belirlensin diyorum her hafta bakarız bakarız diyor
Gönlüm geçer diye bekliyor doğacak Bebek hala ismi yok öyle doğuma gitmek istemiyorum
Merakla bekliyorum ne olacak bu hafta son dedim yeni bir mühlet verdim. İnşallah kesinleşsin artık Bebek süsü işim de kalmasın
belirsizlik çok kötü inşallah en kısa zamanda kimse kırılmadan ortak bir karar verirsiniz. bizim bebek düşünmeden belliydi ama eşim babasının ismi konusunda ısrarcı oldu, sonra kendisi vazgeçti ve ilk karar verdiğimiz isme geri dönüş yaptık. kapı süsünün siparişini verdim bile böylece bu konu sonsuza dek kapandı :KK48:

Takip ettiğim uygulamalardan birinde 34. Haftada cinselliğe veda edin diyodu canım. Zaten üç gün bile seni o kadar değiştiriyo ki şu zamanda niye hafta sınırlaması koymuşlar çok iyi anladım:KK70: inşallah duan kabul olur canım ya ben dışarıya hijyeninden emin olduğum biryere yaptırıyorum zaten sıcak bi de göremiyorum ki göbeğimin altını oraya son haftasında gelen bi hamile görmüştüm bugün yarın doğurmadan bi tekrar geliyim dedim demişti hatta orda çalışan bayan her hafta geliyosun takıntı haline getirdn demişti yani bi sıkıntı olmaz diye ümit ediyorum bi de beni tüylü olmak psikolojik olarak çok düşürüyo yaptığım maksimum bakım o çünkü :KK70:
Teşekkür ederim canım, zaten zayıf tüyler diye eldivenle hallediyordum ama şu süreçte zor oluyor, aynayla filan hallediyoruz bakalım, 8. ay da bitiyor bizlerin duam kabul olsa da gelecek nesillere inşallah:halay:
Cinsellik konusunda da 40 . haftada doğumu bekleyip de hala olmayanlar, son hafta cinsel birlikteliği sıklaştırıyormuş, kontrollü olmak lazım.:olamaz:

sinemnur sinemnur iyi haberin gelmiş ben daha yeni okudum geçmiş olsun inş sabırla bekler bebişin @Candy1Candy iyi haberlerle gelirsin inşallah Allah yardımcın olsun hepimizin yardımcısı olsun..
Çok sağol canım, inşallah bekletebiliriz aceleci kuzuyu bakalım, dünki hareketlere bakılırsa göbekten fırlayıp çıkacak bizimki, babası bile "bu bebek maksimum 2-3 hafta daha durur başka da durmaz içeride "diyor:KK70:

Çok geçmiş olsun canım mineralli su soda faln öyle şeyleri çok içiyosan ara ver canım bol bol su iç inşallah herşey yoluna girer
Teşekkür ederim canım, çok sağol, şu günlerde mineralli su da çok içmiyorum ama havalar malum, terlemeyle çok su kaybediyoruz , yerine koymak lazım, sıvı dengesini sağlayamadım belki de, inşallah yoluna girer, sağlıkla kalın.:KK200:

yok canım benim yaaaaa hepsi tecrübe oluyor. ben dün bütün günümü acilde geçirdim. az bi ıslak lık da iççamaşırımda görünce dedim acaba suyum mu geldi sancımda vardı. gittim sıkıntı yok dediler
. iki saat sonra iç çamaşırımda açık pembe iki damla leke gördüm bu seferde başka acile gittim. ödüm koptu yol boyu tek kelime konuşmadım. doğarsa küçük diye düşündüm durdum. bişi çıkmadı. bide beni biliyorsun hep ağrım var başından beri. bu beş hafta da sık sık giderim acile ben. çünkü gerçekten ayırt edemem . adet sancısı diyorlar benim adet sancım o kadar çoktur ki ağlamak tan ölürüm. ilk düşüğümde adet sancım gibi oldu ilaç içmedim
saatlerce çektim WC te gittim resmen düştüğünü gördüm meğer çektiğim sancı doğurmak için mis. düşük de bir nevi doğum. ayyyyy çok yazdım yine kendimifade edebildim mi bilmiyorum. burası çok şey öğretti . sizleri seviyorum. lütfen sağlıkla mutlu kalın
Çok geçmiş olsun canım, pembe leke nedenmiş, açıklık filan kontrol etti mi doktorun, zorlama filan mı oldu, neden leke gelmiş ki? çok şükür iyisiniz ya önemli olan o. Galiba bundan sonra sık sık hastane yolu görünüyor bizlere, 15. haftadan itibaren ağrılarımız hep benzerdi evet:halay: Allah bir daha yaşatmasın hiç o sancıları inşallah canım.
Cmtsi günü girişi acilden yaptım, kadın doğum servisine sevk edildim,kontrollerden sonra çıkışta serum için tekrar acil müdahele katına indim, 19 haftalık hamile bir bayan vardı acilde,serum bağlanmıştı, en fazla 23-25 yaşlarında, Almanyadan gelmiş tatile, Konyalıymış, ailesiyle tatile gelmiş , havuza girmiş burada , sanırım enfeksiyon kapmış, "havuz zaten yasak, deniz serbest" dedim, Almanyadaki doktoru havuz serbest, deniz yasak demiş, sanırım almanyadaki temizlik kriterlerini baz alarak tavsiyede bulundu doktoru, kendi havuzlarıymış, temiz filan dedi ama hamilelikte enfeksiyon hep kapıda zaten, nasıl korkmuş, ard arda bir sorular soruyor; " ultrasona girdiniz mi, beni neden ultrasona almıyorlar, Türkiyede her şey çok farklı, çok kötü burada her şey, bu serumda ne var, bana sadece tuzlu su dediler, doktorumu aradım, hiçbir müdahele yaptırma dedi, neden önce ultrasonla bakmıyorlar, ya bebeğime bir şey olduysa, burası özel değil mi..." kendi o dönemimi hatırladım, şimdi bile tecrübelenmişiz... Biraz sakinleştirdim, kan ve idrarda bir sıkıntı yoksa kadın doğuma sevk etmiyoruz demişler" sen ultrasonda görmek istiyorsan, bebeğin hareketlerini hissediyordum, bugün hissetmiyorum de, ona yapacakları bir şey yok, mecbur jinekoloğa gönderecek " dedim, kızcağız ezberini tam tekrarladı, yukarıyı arayıp, kadın doğuma sevk ettiler, sedyede giderken nasıl baktı gözleriyle teşekkür etti, içim sızladı...eşim de "sizden korkulur" diyor, kızla konuşurken sen geldin hep aklıma, burada acile gitmek sıkıntı diyordun ya sen hep, standartlar epey farklı sanırım.

Arkadaslar bir akil verin bana lutfen...bugun doktora gittim bel agrilarimdan artik yuruyemiyordum..20 gun rapor verdi.ama adanadayiz ve cok sicak annemde yaylada.esimde seni nigdeye annenin yanina gotureyim dedi.33 haftaya giricem..esim cuma gelip pazartesi sabah donecek haftaici ben annemle tek kalacam.evimiz nigde merkez 3 km uzakta biraz sehir disi..acikcasi sancim falan tutarmi gitmesem mi diye korkuyorum..ama burada sicak..ne yapacagimi bilemedim..bisey olur muki gitsem mi burdami kalsam...sadece annem ben gece bisey olsa doktora goturecek kimse yok:((((

Çok geçmiş olsun canım, pembe leke nedenmiş, açıklık filan kontrol etti mi doktorun, zorlama filan mı oldu, neden leke gelmiş ki? çok şükür iyisiniz ya önemli olan o. Galiba bundan sonra sık sık hastane yolu görünüyor bizlere, 15. haftadan itibaren ağrılarımız hep benzerdi evet:halay: Allah bir daha yaşatmasın hiç o sancıları inşallah canım.
Cmtsi günü girişi acilden yaptım, kadın doğum servisine sevk edildim,kontrollerden sonra çıkışta serum için tekrar acil müdahele katına indim, 19 haftalık hamile bir bayan vardı acilde,serum bağlanmıştı, en fazla 23-25 yaşlarında, Almanyadan gelmiş tatile, Konyalıymış, ailesiyle tatile gelmiş , havuza girmiş burada , sanırım enfeksiyon kapmış, "havuz zaten yasak, deniz serbest" dedim, Almanyadaki doktoru havuz serbest, deniz yasak demiş, sanırım almanyadaki temizlik kriterlerini baz alarak tavsiyede bulundu doktoru, kendi havuzlarıymış, temiz filan dedi ama hamilelikte enfeksiyon hep kapıda zaten, nasıl korkmuş, ard arda bir sorular soruyor; " ultrasona girdiniz mi, beni neden ultrasona almıyorlar, Türkiyede her şey çok farklı, çok kötü burada her şey, bu serumda ne var, bana sadece tuzlu su dediler, doktorumu aradım, hiçbir müdahele yaptırma dedi, neden önce ultrasonla bakmıyorlar, ya bebeğime bir şey olduysa, burası özel değil mi..." kendi o dönemimi hatırladım, şimdi bile tecrübelenmişiz... Biraz sakinleştirdim, kan ve idrarda bir sıkıntı yoksa kadın doğuma sevk etmiyoruz demişler" sen ultrasonda görmek istiyorsan, bebeğin hareketlerini hissediyordum, bugün hissetmiyorum de, ona yapacakları bir şey yok, mecbur jinekoloğa gönderecek " dedim, kızcağız ezberini tam tekrarladı, yukarıyı arayıp, kadın doğuma sevk ettiler, sedyede giderken nasıl baktı gözleriyle teşekkür etti, içim sızladı...eşim de "sizden korkulur" diyor, kızla konuşurken sen geldin hep aklıma, burada acile gitmek sıkıntı diyordun ya sen hep, standartlar epey farklı sanırım.
Evet canim burda prosedur çok farkli işliyor ama iyi işliyor. Pembe lekelenme için ilk gittiğim acilde çubukla sıvı alip suya baktilar. O zorlamis olabilir dedi. Bugun normal kontrolüm var dr uma sonuçları tekrar göstereceğim. Ama dusukten sonra leke gördum beynimden vuruldum resmen. 8 aydir hicbirsey gormemistim. Dr un dedigi önemli olan bebeğin suyu ve sancin . Rahime de baktilar kanama falan da yok. Insan korkuyor ya. 37 bulaydik iyiydi dicem. Dun 40+6 bi kadınvardi sanci si yok. Kadina suni verdiler kocasi gitti hamilelik çantasını getirdi ben karsisinda bayilacaktim. Cok zor işler acile gittim mi psikolojik olarak çöküyorum. Eşim diyor seni kameraya cekmek istiyorum etrafi ma öylebi bakiyorum ki bu kac haftalik sıkıntısı ne niye burda. Cok sabirsiz ve meraklı olmakda zor.bu günler de biter umarim. Sagliklaaa kalinn

Arkadaslar bir akil verin bana lutfen...bugun doktora gittim bel agrilarimdan artik yuruyemiyordum..20 gun rapor verdi.ama adanadayiz ve cok sicak annemde yaylada.esimde seni nigdeye annenin yanina gotureyim dedi.33 haftaya giricem..esim cuma gelip pazartesi sabah donecek haftaici ben annemle tek kalacam.evimiz nigde merkez 3 km uzakta biraz sehir disi..acikcasi sancim falan tutarmi gitmesem mi diye korkuyorum..ama burada sicak..ne yapacagimi bilemedim..bisey olur muki gitsem mi burdami kalsam...sadece annem ben gece bisey olsa doktora goturecek kimse yok:KK43:(((
Canım doktorun erken doğum riski görmüyorsa git annenin yanına bence valla ben şehir merkezindeyim ama hastane 10 km falan uzaklıktadır annen sana da bebeğe de güzel güzel bakar

Tatlım çok geçmiş olsun, ilk önce ben de klima çarptı herhalde filan diye önemsemeyeyim dedim ama akşama doğru iyice sıkıştırdı, Bayramdayken piknik, deniz vs derken üşütmüştüm, oradan gaz sıkışması sancısını biliyorum, bu onun gibi değil, en iyi bıçak batması gibi tarif edebiliyorum çünkü birden giriyor, bir süre devam edip sonra biraz hafifliyor, doktor 30. haftalardan sonra her türlü ağrıyı dikkate alıp takip ediyoruz dedi, Allah korusun, insan gitmeyince de içi rahat etmiyor zaten.
haklisin cnm aynen her agri onemli aslinda...yok cok sukur oyle bicak batmasi gibi aralikli sanci degildi sanki dedigim gibi gaz sancisi vardi..aslinda nst ye yeni girdim herhangi bise yoktu..ins zamaninda hayirlisiyla gelir bebisler

Günaydın kızlar, güzel bir hafta olsun! Biz bugün 32+2'yiz. 2 gündür sabah göğüs uçlarına kolonya, akşamda lansinoh sürmeye başladım. Umarım işe yarar ve göğüs ucu ağrısı yaşamayız. Yeni doğum yapan bir arkadaşım lansinoh'un hiç bir işe yaramadığını söylüyor, Garmastan daha faydalı diyor. Onu mu sürmeye başlasam lansinoh yerine acaba. Fikri olan var mı?
kolonya neden suruyorsun hic duymadim

Arkadaslar bir akil verin bana lutfen...bugun doktora gittim bel agrilarimdan artik yuruyemiyordum..20 gun rapor verdi.ama adanadayiz ve cok sicak annemde yaylada.esimde seni nigdeye annenin yanina gotureyim dedi.33 haftaya giricem..esim cuma gelip pazartesi sabah donecek haftaici ben annemle tek kalacam.evimiz nigde merkez 3 km uzakta biraz sehir disi..acikcasi sancim falan tutarmi gitmesem mi diye korkuyorum..ama burada sicak..ne yapacagimi bilemedim..bisey olur muki gitsem mi burdami kalsam...sadece annem ben gece bisey olsa doktora goturecek kimse yok:KK43:(((
Bence git benim doğum İzmir' de ama şuan sıcaktan kaçmak için eşimin anneannesinin köyüne Düzce'ye geldim. 35e giriyorum 36 da döneceğim. Bazen burada mı doğursam bile diyorum hatta temiz havada. :D

bebek bezi alacaz esimle bugun sanirim gittigdiyordan dev paketlerden aliriz..daha avantajli geldi bize..yenidogan paketi kac paket alsam bilemedim 5 kg kadar yeni dogan paketi sizler nasil yaptiniz bez isini
Ben 1 paket 108 li prima premium care 1 numara bebek bezi aldım. Bazı bebeklerin beze alerjisi olduğunu duyduğumdan doğum öncesi stoklamak istemedim. Bir sıkıntı yaşamazsak aynı markadan devam edeceğim.

Gogus pompasi aldiniz mi ya da almayi dusunenler var mi arkadaslar ? Hangisi daha iyidir? Dogumdan sonra eger sutum gelmezse mi alsam yoksa sut kanallarini daha iyi acmak icin dogum zamani hemencecik alip kullanmaya mi baslasam bilemedim :110:

Daha henüz doktorunu bulamadıysan randevu alırken görevlilere sor onlar biliyorlar hangi doktorda var hangisinde yok ona göre gidersin, tabi sadece cihaz önemli değil doktor da önemli bu konuda istanbulda yaşayanlardan tavsiye alabilirsin

Aslinda son gittigim doktorumu sevdim. Ama bir kere de olsa o sekilde ultrason resmi olsun istedim minigin :) bakalim insallah vardir bu gittigim doktorda yoksa da eger buradan soyleyen olursa baska hastaneye gidicem bir kerelik :)

Gogus pompasi aldiniz mi ya da almayi dusunenler var mi arkadaslar ? Hangisi daha iyidir? Dogumdan sonra eger sutum gelmezse mi alsam yoksa sut kanallarini daha iyi acmak icin dogum zamani hemencecik alip kullanmaya mi baslasam bilemedim :110:
Avent tekli elektirikli aldım canım ben. Bence pompa lazım. Süt gelmezse indirmek, fazlayı sağmak ya da sütü arttırmak için gibi nedenlerden kesinlikle kullacağımı düşünüyorum.

Back
X