- 26 Ocak 2016
- 716
- 1.182
- 33
ben de ev yoğurdu yapıyorum. Ekşi mayadan da olur tabi ama fazla koyarsan ekşi olabilir. Yoğurdun ekşi olması, ya mayayı fazla koymaktan, ya süt çok sıcakken mayayı koymaktan ya da yoğurdu dışarda fazla bekletmekten olur diye biliyorum
mersi bebemmm moral oldu,evet çok çirkin bir hamilelik geçirdim ama cadı mı cadı,zilli bir kızımız var hamdolsunşimdi yine tırtıla dönüşrüm bakalım,ilkimde kurumda her gören ayyy çok şey olmuşsun dedi,burnunda mı taşıyon bebeği diyenler,neler neler mallar,uyuzlar
Canım ben çok yapıyorum ama hani hazır değil de kendi yaptığın yoğurdu maya olarak kullanıyorsun ya o zaman taş gibi çok güzel oluyor
Benim annem maya ekşi olunca bir çay kaşığı şeker bir tutam tuz atıp öyle mayalıyor. Bende bir kez denedim ekşimedi yeni yoğurdum. Öneririm :)
Canım bende bir merakla kendi yoğurdumu yapmaya başladım bir süredir. Mayan ekşi olmasa tabi daha iyi olur ama sana bir yöntem söyleyeyim. Eğer bu şekil yapmıyorsan tavsiye ederim. SÜt mayalanma sıcaklığına gelince, oda sıcaklığına aldığım mayalık yoğurduma, sütten 2 yemek kaşığı kadar katıp karıştırıyorum. Hem daha iyi maya tutmasını sağlıyor hem de ekşi mayayı tatlılaştırıyor canım.Ev yogurdu yapiyorum kizlar. Dün gittim günlük süt aldim. Önceki yaptigim biraz eksi olmustu, simdi mayam eksi. Eksi mayadan olur dimi? Insallah yine cok eksi olmaz
Tüm isteyenlere nasip olur inşallah
Bence ekşi olması sütün sıcaklığıyla ilgili , ben kaynattıktan sonra soğumaya bırakıyorum ılık olucak şekilde yani küçük parmağını koyuyorum ısırmıyor mayalıyorum ve ekşi olmuyorEvet ya cok kaldi ondan oldu
Hihbosver ya ne münasebetsizler var.
Evet ilk hazirdan yaptim simdi hep kendi mayami devam ettiriyorum. Iste sonki eksi olmustu :/
maşallah tam kızçeymiş göstermemiş kendini12. Haftadan sonra belli olur
bnm kız 5. ayda belli olmuştu
Şu emojide resmen şuan bizleri anlatmış
oooyyy maşallah ne kadar erken belli olmuş benimde bi daha ki kontrolüm 10+5 te belli olurmu acaba diye merak ediyorumcanm benim kızımda 9+ da söyledi dr sağolsun cinsiyet konusunda popülerdir,bakalım haftaya çarşamba gidince ne diyecek,tabi dr a göre bebeğin duruşuna göre belli olur elbet ama kalp atım hızından bile anlayan dr var en erken 11 hafta sanırım
Canım bende bir merakla kendi yoğurdumu yapmaya başladım bir süredir. Mayan ekşi olmasa tabi daha iyi olur ama sana bir yöntem söyleyeyim. Eğer bu şekil yapmıyorsan tavsiye ederim. SÜt mayalanma sıcaklığına gelince, oda sıcaklığına aldığım mayalık yoğurduma, sütten 2 yemek kaşığı kadar katıp karıştırıyorum. Hem daha iyi maya tutmasını sağlıyor hem de ekşi mayayı tatlılaştırıyor canım.
Bu arada çok güzel yoğurt yiyordum ilk haftalarda, şimdi iğrenme geldi. Bende hiç yememekten iyidir deyip, ayran yapıp yapıp içiyorum
Bence ekşi olması sütün sıcaklığıyla ilgili , ben kaynattıktan sonra soğumaya bırakıyorum ılık olucak şekilde yani küçük parmağını koyuyorum ısırmıyor mayalıyorum ve ekşi olmuyor
maşallah tam kızçeymiş göstermemiş kendini
oooyyy maşallah ne kadar erken belli olmuş benimde bi daha ki kontrolüm 10+5 te belli olurmu acaba diye merak ediyorum
fizigim simdilik iyiben hamileliginde cok kilo alanlardanim ilkinde 22 arti kiloyla doguma gitmistim yeme durumum mide bulantisi olmasa iyi
en doğru tahmin 16-17. haftalarda oluyor. 13. haftada da bazı doktorlar bir ihtimal söyleyebiliyorlar:) haydi bakalım hayırlısı:) bu arada yurtdışında mı yaşıyorsunuz, nerede acaba?10+5 erken galiba. Ben 13. haftada türkiyeye gelicem. Öncesinde ögrenir miyim acaba diye düsünüyorum. Burdaki doktorum söylemez heraldeherseyi agirdan aliyorlar.
aynen bu durudayım yeme içme yok su bile içsem ilaç bile içsem cıkarıyorum artık bulantı ilaç kullanan varmı acabaay kızlar emojimizi buldum
boşver canım takmayalım kafaya ama yine de dikkat edelim:) bende ilk hamileliğimde 68 kiloyla kalmıştım 92 ile doğuma gittim. bunda 80 le kaldım kaçla giderim düşün :)))Ben ekimde 96 kiloydum 172 boyum ama o zamanlardan malum oldu ya hamile kalırsam bu kiloyla diye 82 ye düştüm ama en son doktorda 83.500 çıktım bu iştahsızlıkla birde :) iştah olsa ne olcak acaba
canım beni de ekler misin listeye göremedim listede
yaş 31 kütahya ilk bebek hayırlısıyla
Canım geçmiş olsun kalp atislarini da duymussun ne güzel. İnsallah hiç bi sorun yoktur. Tahlil lerin de temiz çıkar.Pazar biraz oldu pazartesi de çok az..
Bugün doktora gittim çok şükür kalp atislarmizi duydum
Tahlil verdim doktor büyük ihtimal enfeksiyondan olabilir dedi yarın detaylı konuşacağız. .
7,5 mm 6+4 haftalik çıktı ultrasonda
Ben 7+5 im dedim ilk haftalarda olabilir dedi. .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?