• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Ramazanda İftar ve Sahur Menülerimiz(2025)

Rica ederim.

Bazı tariflerde süt var,irmik yok.

Oysa yanlış hatırlamıyorsam annem,anneannem yoğurt ve irmik koyarlardı.

Bir de bizde ayçiçek yağı hiç olmaz,o yüzden koymadım.

İnşallah beğenirsiniz.
irmik ve sirke kıtır yapar. süt yumuşak yapar hele de irmik falan yoksa. biz de yıllardır yapmadık. çok önce yapardık komşunun tarifiyle. bir bakayım ben de...
ben normalde cevizli ve kıtır kalburabastıyı çok severim. çok lezzetli oluyor.

irmik ve sirke kıtır yapar. süt yumuşak yapar hele de irmik falan yoksa. biz de yıllardır yapmadık. çok önce yapardık komşunun tarifiyle. bir bakayım ben de...
ben normalde cevizli ve kıtır kalburabastıyı çok severim. çok lezzetli oluyor.
Bak bakalım arkadaşım değişik bir tarif mi?

Selam kizlar yazarim demistim yazayim

Ctesi annemlere davetliydik

Sutlu sehriye corbasi [biz cok seviyoruz diye yapmis]
Et sote pilav mevsim salata
Ekler vardi.
BIz de soguk baklava aldik .

Pazar komsuma davetliydik

Mercimek corbasi
Patlican kebabi
Etli kurufasulye
Pilav
Havuc tarator
Peynirli borek
Etimek tatlisi vardi.
Ben de hashasli sekerpare yapip,goturdum. Tum komsular birlikteydik 😍

Herkese hayirli sahurlar
Sahura patatesli boregim ve zeytinyagli pirasam var . Ekstra haslanmis yumurta ve makarna yapacagim . Esim calisirken bedenen yoruldugu icin normal yemekte yemek istiyor. Pideden de tost yapacagim artik kim ne isterse onu yer . Nasil bereket dolu cogaliyor hersey cok sukur

Ben Kastamonuluyum bizim oralarda da pilavin ustune tavuk suyuyla yahut mantar suyuyla islatilip, yufka dizilir . Aralarina da yine tavuk ya da mantar etleri didiklenir. Ceviz serpilir.uzerine de tereyag gezdirilir enfestir.. adi da biz ıslama deriz ama banduma da deniyor diger ilcelerde .

Yazmak istedim siz pilavla yufka yenilmesinden bahsedince 😋
günaydın

internette gördüm dediğiniz yemeği. mantarlı değil de tavu suyuna batırılmışını. damak neye alışırsa güzel oluyor. yöresel yemeklerden arabaşı ve allah affetsin batırık denen yemeğin görüntüsünden çok rahatsızım onun dışında genel olarak değişik tatlara açığımdır.
Hayırlı iftarlar herkese 💐
Madımak çorbası (Yoğurtlu)
Börek ( ıspanaklı, kıymalı patatesli)
Patlıcan salatası (kapya biberli) yazın yaptığım kkonserveden
Tatlı yine kızımdan hazır yufka ile söbiyet ve kadayıf sarma
madımak çok çok severim ama yemeğini. yufka ile birlikte. çorbasını hiç bilmiyorum . değişik geldi. nasıl yapıyorsunuz

Cuma benim kahvaltı yalan oldu . Buraya yazdıktan sonra ablam aradı kardeşim annem filan oraya gittik. Tabiki iş çıkışı yetişemedim yolda açtım iftarımı. kardeşim ev baklavası yapmış . eşim gelirken konya kadayıflı sarma almış orucumuzu tatlılarla açtık.

iftarda
mercimek çorba
sebzeli bulgur pilavı
fırında tavuk pirzola kızarma
yoğurtlu karnıbahar
patlcan yemeği
bi de yufka vardı yanına da yumurta kırdık :KK57: :KK57: :KK57:

tatlı da malum baklava
ve konya sarma

cumartesi
etli lahana sarması yaptım
yarmalı yoğurt çorbası
sarmısaklı yoğurt
yeşillik
içecekler
ve baklava vardı

dün akşama doğru uzanmıştım uyuyakalmışız
ve yemeğimi ezandan sonra hazırladım:confused::confused:

hahvaltılıklar çıkardım
kıymalı yumurta
lahana sarma
çay
tatlı
ile açtık.
Allah bereket versin.
bugune allah kerim.

günaydın

internette gördüm dediğiniz yemeği. mantarlı değil de tavu suyuna batırılmışını. damak neye alışırsa güzel oluyor. yöresel yemeklerden arabaşı ve allah affetsin batırık denen yemeğin görüntüsünden çok rahatsızım onun dışında genel olarak değişik tatlara açığımdır.

madımak çok çok severim ama yemeğini. yufka ile birlikte. çorbasını hiç bilmiyorum . değişik geldi. nasıl yapıyorsunuz
Çorbası masterchef de yapılmıştı ondan sonra yapmaya başladım bende
Ölçüler göz kararı Soğan kavurup üstüne doğranmış Haşlanmış Madımak ve bulgur ekleyip salça baharat ekledikten sonra et suyuyla kaynatiliyor

Günaydın huzurlu haftalar olsun inşallah hepimize! :KK200:

Sabah erkenden kalkıp kızı okula götürdüm oradan kardeşime uğradım,eve geldim.

Sahurda gene bizim kızın bitmeyen şarkıları eşliğinde atıştırdım. :KK75:

Peynir
Ceviz
Hurma

Allahım bereket versin inşallah.:KK68:

İftar menümüz
Tarhana çorbası ocakta hazır.
Karnıyarık. Kayınvalide yapmış,kocam uğrayıp alacakmış.:stop:
Salata.
Pilav. Akşam üstü yaparım inşallah.
Bol bol su.:temizlik:

Ben çorba pilav yerim.
Kıza da karnıyarık üzerindeki kıymaları yediririm,pilavla beraber sever inşallah.
Tatlımız yok,Allahım büyüktür.:KK68:

Herkesin ellerine sağlık.:KK60:
Allahım olmayanlara versin inşallah.:KK74:
Allahım hepimizin dualarımızı,namazlarımızı,oruçlarımızı,tespihlerimizi,ibadetlerimizi kabul etsin inşallah en yakın zamanda.:KK68:

Mutlu pazarlar olsun inşallah hepimize!!! :KK200:

Kız gene peşimde koşuyor,öğlen namazı kılayım diye zor bıraktım,babasının yanına.:emir_bebek:

Yine sahur yok bizde.
Uyuduk,uyandık derken saati,davulcuyu,ezanı hiç birini duymamışız. Sağlık olsun inşallah.:uykucu:

Kayınvalide çağırdı. Allahım affetsin istemiyorum gitmek. Kocama da üç,dört defa “sen gidebilirsin” dedim. O da istemedi. Kendi bilir. Kızla bana dokunmasınlar da… :63:

Birazdan markete,pazara,parka gideriz inşallah. :KK55:

İftar menümüz
Tarhana çorbası-sabah erkenden pişirdim.
Hamburger:21:
Patates
Ayran

Kızımız dışarıda yer,bize de paket yaptırırız.

Kalburabastı harika olmuş, çok çok sevindim!!! Şekli biraz bozuk ama olsun tadını çok beğendim!!! Çok mutlu oldum.:dondurma:

Anneciğimin tarif defterini bulamadım. Evine gidip biraz araştırmak istiyorum aslında. Neyse… Bayram sonrası evine belki gitmek nasip olur inşallah. :KK200:

Herkesin ellerine sağlık. :KK60:
Allahım olmayanlara versin inşallah.:KK74:
Allahım hepimizin dualarımızı, namazlarımızı, oruçlarımızı, tespihlerimizi, ibadetlerimizi kabul etsin inşallah en yakın zamanda.:KK68:
günaydınlarrr

merak ettim sevmez misin kayınvalideni canım aslında ben seviyorsun gibi hatırlıyorum
git işte boşversene hazır yemek iki de sohbet dönerdin
oruç tutuyor mu onlar bir gün de siz onları çağırırsınız biter gider işte boşver :)

herkese hayırlı güzel haftalar
orucun yarısını geçtik ondan mıdır anlamadım bugün uykusuz ve aç başladım güne sahur yapmama rağmen
işteyim gözlerim kapanıyor
Allah yardım eder kesinlikle

sahur peynirli domatesli tost
çay
kahvaltılıklar hurma
su

iftar
domates çorbası
etli yaprak sarma
yeşillikler
bide yukarıda bir arkadaştan gördüm cacık yapacağım

günaydınlarrr

merak ettim sevmez misin kayınvalideni canım aslında ben seviyorsun gibi hatırlıyorum
git işte boşversene hazır yemek iki de sohbet dönerdin
oruç tutuyor mu onlar bir gün de siz onları çağırırsınız biter gider işte boşver :)
Günaydın canım benim
Aslında severim onlar da beni sever,sayar.

Ama annem gitti sonra gebelik,doğum derken içime bir soğukluk girdi. Hele kıza dokunmasına bile tahammülüm yok.

Psikolojik destek bile aldım hem de çok uzun süre ama yok aşamıyorum. Görmek bile istemiyorum her nedense…

Oruç tutmuyorlar,onların mezhebi farklı.

Normal zamanda da çağırmıyorum,çocuk evde hep peşimde. Normal bir şekilde misafir ağırlayamam ki. Kız hep talep halinde. Ya yemek ya oyun ya kitap ya tuvalet ya da sevilmek istiyor.

günaydın

Batırık çok lezzetli aslında denemeyenlere görüntüsü tuhaf geliyor milli yiyeceğimiz bizim 🥰 özellikle Mersin'in ilçelerinde Silifke,mut o taraflarda çok yapılır.

Günaydın canım benim
Aslında severim onlar da beni sever,sayar.

Ama annem gitti sonra gebelik,doğum derken içime bir soğukluk girdi. Hele kıza dokunmasına bile tahammülüm yok.

Psikolojik destek bile aldım hem de çok uzun süre ama yok aşamıyorum. Görmek bile istemiyorum her nedense…

Oruç tutmuyorlar,onların mezhebi farklı.

Normal zamanda da çağırmıyorum,çocuk evde hep peşimde. Normal bir şekilde misafir ağırlayamam ki. Kız hep talep halinde. Ya yemek ya oyun ya kitap ya tuvalet ya da sevilmek istiyor.
Allah Allah
eşin hissetmiyor dimi bu duygularını

küçük bıdık işte annesi sevilmek istemeleri bitmez
çağıramazsın tabi... genelde de büyükler çağırır zaten

benim kayınvalideler de buradayken onlara giderdik daha çok

Allah Allah
eşin hissetmiyor dimi bu duygularını

küçük bıdık işte annesi sevilmek istemeleri bitmez
çağıramazsın tabi... genelde de büyükler çağırır zaten

benim kayınvalideler de buradayken onlara giderdik daha çok
Biliyor ki her şeyi kocam.

Saklamıyorum ki… Defalarca konuştuk bu konuyu.

Psikolojik destek alırken hep yanımda oldu,Allahım razı olsun inşallah.

Geçen gece gene oturduk konuştuk. Annem gitmeden önce böyle değildim ki…

Galiba anneciğim kızı sadece karşıdan sevebiliyor. Kayınvalide de dokunmasın diye düşünüyorum.

Biliyor ki her şeyi kocam.

Saklamıyorum ki… Defalarca konuştuk bu konuyu.

Psikolojik destek alırken hep yanımda oldu,Allahım razı olsun inşallah.

Geçen gece gene oturduk konuştuk. Annem gitmeden önce böyle değildim ki…

Galiba anneciğim kızı sadece karşıdan sevebiliyor. Kayınvalide de dokunmasın diye düşünüyorum.
anlıyorum canım neyse ki kocanla paylaşıyorsun herşeyi
Yüce Rabbim feraha çıkarsın inşallah:KK200::KK200:

anlıyorum canım neyse ki kocanla paylaşıyorsun herşeyi
Yüce Rabbim feraha çıkarsın inşallah:KK200::KK200:
Amin inşallah canım arkadaşım.

Allahım hepimize ferahlık versin inşallah.

Ben de zaman zaman kendime kızıyorum hatta şimdi annem de kızmıştır diye kendimi zorlayıp gidiyorum kayınvalideye.

Ama gittiğimiz zaman kızı böyle “aaaa,ooooo kim gelmiş ahahaa” bağıra bağıra karşılamaları bana çok acayip geliyor.

Otururken sürekli kıza soru soruyorlar kız cevap vermiyor daha çok üsteliyorlar,kız sıkılıp etrafı dağıtıyor ya da “gidelim” demeye başlıyor rahatsız oluyorum.

3 yaş çok hareketli.

Onlar “bırak dağıtsın”dedikçe kız artık acayip hareketler yapıyor, çok çok yoruluyorum.

Kapıdan çıkmaya çalışıyor,ben de “gidelim” deyince bozuluyorlar.

Bırakın işte sakin sakin oynuyorken uğraşmayın di mi?

Amin inşallah canım arkadaşım.

Allahım hepimize ferahlık versin inşallah.

Ben de zaman zaman kendime kızıyorum hatta şimdi annem de kızmıştır diye kendimi zorlayıp gidiyorum kayınvalideye.

Ama gittiğimiz zaman kızı böyle “aaaa,ooooo kim gelmiş ahahaa” bağıra bağıra karşılamaları bana çok acayip geliyor.

Otururken sürekli kıza soru soruyorlar kız cevap vermiyor daha çok üsteliyorlar,kız sıkılıp etrafı dağıtıyor ya da “gidelim” demeye başlıyor rahatsız oluyorum.

3 yaş çok hareketli.

Onlar “bırak dağıtsın”dedikçe kız artık acayip hareketler yapıyor, çok çok yoruluyorum.

Kapıdan çıkmaya çalışıyor,ben de “gidelim” deyince bozuluyorlar.

Bırakın işte sakin sakin oynuyorken uğraşmayın di mi?
anlamıyor yaşlılar kendi halinde oynayan çocuğu dürtüyorlar :D
sonra da sana vermeye çalışıyorlar

alın sevin koklayın yedirin ne yiyorsa içirin bırakın kendi haline
oynamak istiyorsanız oynayın falan

anlamıyor yaşlılar kendi halinde oynayan çocuğu dürtüyorlar :D
sonra da sana vermeye çalışıyorlar

alın sevin koklayın yedirin ne yiyorsa içirin bırakın kendi haline
oynamak istiyorsanız oynayın falan
Öyle maalesef.

Dediğim gibi benden de kaynaklanıyor olabilir. Kendimi de sorguluyorum ama aşamıyorum,aşamadım işte.

Back
X