- 3 Haziran 2012
- 405
- 830
- 123
ah ah benim kizimda uyumuyor. Saatlerce sirf uyusun diye kanguruda uyutuyorum oturunca agliyor bide evde saatlerce yuruyorum yada dikiliyorum hecen ayak topugum ve bilegim ters dondu, belime krampUykularimiz duzensiz diye yatir kaldi yapiyordum bu 10 gundur
Gun icinde hic uyumayan ve gece 12 de uyuyuyan bir kizim oldugu icin
Ilk gunlerde cok agladi, bu son 2 gecede cok agaladi
Esim sen bunu yapali kizimda nese kalmadi diyince kahroldum neredeyse, bence sirf ben uzuleyim diye soyledi, cunku uyumadigi icin gergindik
Ben onun kilina zarar gelsin ister miyim, genelde duyusalim, ben tamimadigim insanlar uzulunce bile etkilenen uzulen biriyim, kizimin uzuntusune neden oldugumu dusunmek bile beni mahvediyor
Zaten uyumadigi icin kilo alimi az, uyumadan cocuk nasil buyurki, hata mi yapiyorum bilmiyorum
Rabbim bizlere evlatlarimizi dogru bir sekilde buyutmeyi nasip etsin, O bizi hatalardan korusun, hasbunallah ve nimel vekil
Bu eşler en güzel suçlamayı biliyorlar, benim de çok anlayışlı olduğunu sandığım kocam bebekten sonra en ufak aksilikte bana yüklenmekle meşgul.Uykularimiz duzensiz diye yatir kaldi yapiyordum bu 10 gundur
Gun icinde hic uyumayan ve gece 12 de uyuyuyan bir kizim oldugu icin
Ilk gunlerde cok agladi, bu son 2 gecede cok agaladi
Esim sen bunu yapali kizimda nese kalmadi diyince kahroldum neredeyse, bence sirf ben uzuleyim diye soyledi, cunku uyumadigi icin gergindik
Ben onun kilina zarar gelsin ister miyim, genelde duyusalim, ben tamimadigim insanlar uzulunce bile etkilenen uzulen biriyim, kizimin uzuntusune neden oldugumu dusunmek bile beni mahvediyor
Zaten uyumadigi icin kilo alimi az, uyumadan cocuk nasil buyurki, hata mi yapiyorum bilmiyorum
Rabbim bizlere evlatlarimizi dogru bir sekilde buyutmeyi nasip etsin, O bizi hatalardan korusun, hasbunallah ve nimel vekil
Ben ısrarla doktoruma tahlil yapalım dedikçe,oda ısrarla şuanda doğru sonuç vermez diyor. Ben onun yalancısıyım.
Bazı alerji durumlarıda şöyle oluyormuş,anneden sütle geçen besinlere karşı daha alerjen gösterip,aynı besinleri uygun miktarlarda yediğinde(Ek gıda zamanı için) tepki vermiyormuş. Böyle bişeyde olabilir. Bence sen kendi diyetinede devam et. Şimdi yoğurdu bırakıp bir hafta sonra tekrar deneme yap bakalım,belki yavaş yavaş verdiğin için vucutta normal karşılıyrdur. Ben mesela çocukken alerjiktim,ama hiç önemsememişler doğal olarak. Huzursuz bir bebekmişim,hiç yerimde durmazmışım,hiç geceleri uyumazmışım. çocukluk zamanımda çikolata yediğimde kabarırdım. Süt içtiğimi hatırlamam,ciddi karın ağrısı çekerdim. Şimdi şimdi düşünüyorum. Çocuk daha nasıl alerjik olmasın ki,ben sadece bunlardan uzak durarak bir hayat geçirdim ve alerjik diye bir tanım yapmadık,çünkü bilmiyorduk. Enterasan işler.
Yürüteç basit birşey aldım 65 liraya,en ucuzunu aldım,hafif,çocuk çektimi gidiyor,çok pahalı birşey almaya gerek yok diye düşündüm.n11 de falanda var,orayada bak.Ben de cok huysuz bir bebekmisim esim de oyleymisbelki bizde de alerji durumlari vardı bilmiyorum gerci ben 4 aydan sonra cicibebe ve süt ile buyumusum olsaydi kendini belli ederdi herhalde. Ama kızımın anlayamadigim bir huysuzlugu var yani surekli geceleri ayaklari havada kaldirip kaldirip pat diye birakiyor o da onu uyandiriyor :) devam edeyim bakayim cnm insallah faydasi olur. Gerci diyet yapmadan önceye gore cok fark var şükür yine 1 saat kesintisiz uyuyabiliyoruz. Hala dönmüyor birazda ona bağlıyorum gazini kolay cikartamiyor sanirim. Tesekkur ederim cnm verdigin bilgiler için :) bu arada nasil bir yurutec aldin ? Ben de alicam da daha dogrusu babam alacakmis ama nasil bisey hic bilmiyorum
Yürüteç basit birşey aldım 65 liraya,en ucuzunu aldım,hafif,çocuk çektimi gidiyor,çok pahalı birşey almaya gerek yok diye düşündüm.n11 de falanda var,orayada bak.
o ayaklarını havaya kaldırma bizde doğdugu günden beri vardı işte,alerjik dendi,ilaca başladık onlar son buldu. Ben senin çocuktada alerji olduğunu düşünüyorum.Ama çıkar yakında kokusu hadi bakalım.
Benim oğlan üşütmüş sanırım,3 kere çok kuvvetli kusmuş,acayip canım sıkıldı. Oda sıcak 26 derece,üzerini açıyor diye genelde sıcaklığı arttırdım. Kesin üşüttü gece midesini,ay çok kötü psikolojim bozuldu. İş yerinde başladım hüngür hüngür ağlamaya.
Aynı haldeyiz. Bizim ateş eklendi bir de.ah ah benim kizimda uyumuyor. Saatlerce sirf uyusun diye kanguruda uyutuyorum oturunca agliyor bide evde saatlerce yuruyorum yada dikiliyorum hecen ayak topugum ve bilegim ters dondu, belime krampsu dis bi gorunse ve ek gidaya gecince daha iyi olcak insallah. Kural koymak istemiyotum bu dis surecinde buarada bebeginiz kac kg,aylik kg alimi nasildi
Geçmiş olsun burcucum. 26 derece bana da biraz fazla geldi. Terledi mi acaba gece? İnşaAllah hemencik atlatır.Benim oğlan üşütmüş sanırım,3 kere çok kuvvetli kusmuş,acayip canım sıkıldı. Oda sıcak 26 derece,üzerini açıyor diye genelde sıcaklığı arttırdım. Kesin üşüttü gece midesini,ay çok kötü psikolojim bozuldu. İş yerinde başladım hüngür hüngür ağlamaya.
Ahcanım geçmiş olsun,inş diştir yaaa.Bu gece belki de en enn kötü gecemizdi hiç uyumadı. Gözler kapalı uyumak istiyor ama çığlık çığlığa. Biraz sıcaklamıştı diye üzerini incelttim ama farkedemedik ateşi olabileceğini.sabah emzirirken bir baktım eller de soğumuş. Dedim bu işte terslik var. Dereceyi aldım hemen. Ateş 37,5 37,8. Duşa girdik hemen. 37,2 olduk. Sonra yine arttı. Islak bez koydum. Yine biraz düştü. Sonra 38,5 u gördük. Ağrısı da var belli. Calpol verdim. Şimdi daha iyi şükür. Hiçbir hastalığımız yoktu belirtisi de. Diş herhalde. Allahım kolayca atlatmayı nasip etsin. Capcanlı çocuğum şimdi çok halsiz.
Canım biz dr kontrolünde gidiyoruz oglen 1 2 gibi sebze çorbası veriyorum patates havuc balkabagi ki oğlumun en sevmediği öğün akşam 7 gibi de muhallebi veriyorum ara öğün olarak da 4 gibi meyve ya da yoğurt veriyorum. Aslında daha severek yediği bişey yok belki yoğurt biraz. Genel olarak hepsine aynı tepkiyi veriyor ama en çok sebze çorbası verdiğimde yapio ağlayınca bırakıyorum artık. Çok zorlamiyorum şimdilik tatlara aşina olsun bi de hangi öğün ne yiyeceğini az çok bilsin yeter inşallah zamanla daha iyi olur. Sizin maşallah biraz da erken başladığınız için alıştı sevda kuzusu adaşım bu aradageçmiş olsun yakışıklıya canım. benim kızımda o tür şeyler olmadı acaba ek gıdadan mı kaynaklı minnacık çocuğun poposu nerden mantar olabilir.
neler veriyorsun mesela. benim kızım da bazı sebzeleri sevmedi aynı dediğin gibi dudaklarını kapatıyor. ama tatlı şeyleri özellikle meyveyi daha ben kaşığı uzatmadan havada yakalıyorbir kaç gün sonra tekrar dene yemediği şeyi belki o zaman yer bu bebeklere hiç belli olmuyor.
kaşığın ucuyla az az veriyorsun değil mi, ben bazen kaşığı çok doldurduğumda bulanıyor kızımın midesi. arada da su veriyorum kolay yutabilsin diye. biz yemeklerin yanında illa birşeyler içiyorsak onun da ihtiyacı oluyordur diye düşünüyorum
Enson 6100 du, kilo alimi az, saglikli olsunda ben cok takilmiyorum kiloyaah ah benim kizimda uyumuyor. Saatlerce sirf uyusun diye kanguruda uyutuyorum oturunca agliyor bide evde saatlerce yuruyorum yada dikiliyorum hecen ayak topugum ve bilegim ters dondu, belime krampsu dis bi gorunse ve ek gidaya gecince daha iyi olcak insallah. Kural koymak istemiyotum bu dis surecinde buarada bebeginiz kac kg,aylik kg alimi nasildi
İnşaAllah canım İnşaAllah. Diş gibi duruyor. Kızarık çünkü. Ama patlamadı. Çok zorlanıyor.Ahcanım geçmiş olsun,inş diştir yaaa.
İnşaAllah canım İnşaAllah. Diş gibi duruyor. Kızarık çünkü. Ama patlamadı. Çok zorlanıyor.
Diş çıkaran var mı başka kızlar?
kesinlikle saglik gerisi bos.. Ama uyumayan bebek bencede gelisimi kilo anlaminda az oluyor kanguruda uyuyunca kizim o ay iyi kilo aldiEnson 6100 du, kilo alimi az, saglikli olsunda ben cok takilmiyorum kiloya
Canım alerji damlası ne kullanıyosunuz? Bize doktor öyle bişey vermedi merak ettim.Uykusuz velet en zoru,allah yardımcın olsun,uyumamasının elbet bir nedeni vardır,hiç alerjik belirtileri oldumu?
Bizim bebeden çok huzursuz gece uykuları parça parça olan bi bebekti,alerji damlamızı kullandığımızdan beri güzel derin uyuor,tabi istisnalar var şuan diş dönemi,ciddi huzursuzluk yapıyor. Bence yatır kaldır her çocuk için referans değil. Buna uyum sağlayan çocuklar var,sağlamayan çocuklar var. Benimkisi misal hiçbirşekilde onu kabul etmedi. Bazen zorlamayada gerek yok. Çok zor biliyorum.Uykusuzluk insana acayip şeyler yaptırıyor. Çocucğu gece niye uyumuyor diye tartakladığımı biliyorum. Kendime geldiğimde de hüngür hüngür ağlıyorum. Çok zor çok. Allah kolaylıklar nasip etsin. Sağlıklı uykular versin hepsine,
Canım alerjik çocuk hiç kilo almaz söylemi yanlış. Kızımın süt ve süt ürünlerine,yumurta beyazına alerjisi var ama her ay mutlaka kilo aldı. 1400,800,400,500,700 gr şeklinde aldı kiloları. Bende alerji testi yaptırana süt alerjisi çıkana kadar böyle düşünüp kendimi avutuyodum. Alerji olsa huzursuz olur,kilo almaz,egzaması olur,kulak arkası kabuklanma olur,ishal olur,pişik olur diyordum. Hiç biri bizde tam anlamıyla olmadı. Ama malesef alerjik kızım. Ben kakası mukuslu mu doktor dediğimde bana illa ki mukusun uzayıp giden,daha sümüksü bişey olması gerektiğini söyledi. Ama hep kakasında azda olsa mukus vardı. Yani herşey her çocukta aynı olmuyor.Sagol canim
Benim kizimin genelde uykuya ilk gececegi zaman sıkıntılı
Tatasi mukuslu, az kilo aliyor, ama doktoru alerjik cocuklar hic kilo almaz dedi, doktora cok soruncada esim doktoru bunalttigimi soyluyor, ben pimpirik yapiyormusum, o yuzden bazrn susuyorum
Ayrica seni cok iyi anliyorum, insan istemeden birsey yaptiginda ve onlarin caninin acidigini dusununce kahroluyo
Canım alerjik çocuk hiç kilo almaz söylemi yanlış. Kızımın süt ve süt ürünlerine,yumurta beyazına alerjisi var ama her ay mutlaka kilo aldı. 1400,800,400,500,700 gr şeklinde aldı kiloları. Bende alerji testi yaptırana süt alerjisi çıkana kadar böyle düşünüp kendimi avutuyodum. Alerji olsa huzursuz olur,kilo almaz,egzaması olur,kulak arkası kabuklanma olur,ishal olur,pişik olur diyordum. Hiç biri bizde tam anlamıyla olmadı. Ama malesef alerjik kızım. Ben kakası mukuslu mu doktor dediğimde bana illa ki mukusun uzayıp giden,daha sümüksü bişey olması gerektiğini söyledi. Ama hep kakasında azda olsa mukus vardı. Yani herşey her çocukta aynı olmuyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?