2016 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    391
Oh maşallah nasıl doğurmuş kız annen seni :))
Eşimle ben de bebekken tontikmisiz ama kizcem zayıf bir bebek. Çok şükür sağlığı yerinde daha da demiyecegim kızım zayıf diye

Allahtan evde pek bi şey yapmıyorum, eşim pek yemek de yemez genelde tok gelir.
Halim haraptı yoksa bu çalışmaz halimle.
Daha yeni yeni kucaktan iniyor bizimki, geriye dönüp bakınca gerçekten zorlandım diyorum.
Öncelik bebek ve kendimiz, eşler az ötede dursun birsüre.
Geç uykusu da çok güzeldi ya.
4 aya kadar bir kez kalkardı, 5. ayda 2-3 oldu, şimdi bazen 4-5 bazen sayamadığım kadar çok.
Bi çaresi vardır ve bulurum inşallah, sabahları gözümü zor açarken nasıl işe gideceğim yoksa.
Ama dediğin gibi bünye yolunu buluyor kendini toparlıyor.
Aslında erken başlamak da çok avantajlı olurdu da yaşını göreyim bakalım.

Ay takma sen yine takma.
Sen demiyor musun minyonum diye, senin bebe de öyle olacak.
Bağışıklığı iyi mi sen ona bak, gerisi hikaye.
Ya hu bi 10 kilo taşımak var bi 6 :)
Annemin arkadaşının torunu 3 aylık 10 kiloymuş :)
Depresyona sokmak için demedim valla, kendimi annesinin yerine koydum da hayalimde bile göçtüm.

Oturma antrenmanı derken?
Koyuyorum emzirme minderinin ortasına, önüne de oyuncak, al oyna deyip ayak uzatıyorum :)
Düşe müşe oynuyor.
Benim için dönüm noktası oturması.
Desteksiz diyorsan anca 5-10 saniye durabiliyor, duramıyor yani.

Ya karışmak istemem pek ama sadece burnunu temizleyerek atlatmaz mısın?
Bronşiolit geçirdi bizimki, çekmecelerinden biri ilaç çekmecesi oldu ama hiçbirini kullanmadım sadece burnunu temizledik sık sık ve bitki çayı verdik.
Üzerine bir kere de nezle oldu onu önemsemedim bile.
Hani etkilemeyeyim daha kötü olmasın ama burun akıntısına ilaç vermesen mi hemen.

Ayy güzel bir bilgi oldu benim için canım nasıl geçtin ek godaya anne sütü ek gıda dengen nasıl

Canm biz 5 ayimizi bitirince kucukten basladik ek gidaya sebze pureleriyle. Kabak patates havuc haslayip pire yapip izerine az zeytinyagi bi ogun yedirdim. Ondan iki hafta sonra bi ogun de yogrt basladik, evde mayaladigim yogurdu yedirmeye basladim. 6 aylik olunca meyvelere de basladik, aralarda pekmez , eline bebe biskuvisi verebiliyoruz , cevizi yogurduna katabiliyoruz ve corbalra kiyma eklemeye basladik. Bu sekilde devam ediyoruz.

Corbaya da her ekledigim yeni sebzeyi uc gun devam ettim, alerji durumlarini tespit icin.

Allah Allahhh kizzz cok sasirdim be degisik ruya hayrolaun insallahh ay saclari sari olcak buyuk ihtimal zaten su an baya sariik..

Olur tabi canm arkadasimin beneginde oyle, sutu de ytersiz kendi de cok takiyor ama en onemlisi cidden saglik. Tabi insan takar az da olsa ama hele ki baskalrina hic bakma. Cok biliyo herkesss..

canim ne yap et burnu acik tut bi kere tikandimi ipin ucu kaciyor serum fizyoloji damlat aspiratorle cek, odaya sogan ve petegin ustune su koy.elma cayi verebilirsin ben caydanlikta su kaynatip dikkatli sekilde buharini soluttum simdi insallah ilacsiz duzelirburnu kurumasin nemlendir fizyolojiyle

ahaha aynen onu demek istedim:) mama sandalyesinde birden mi oturcaklar nasil olcak bilmiyorum:)

Bugün 6 ay aşıları oldu, cok huysuzluk yapmadı bakalım.
Maşallah diyeyim.
Bizimki genel huysuz olduğu için aşı arada kaynamış olabilir :)

9. ay aşısını çocuk doktoruyla konuşmuştuk, yaşını beklemeniz uygun demişti.
Kızamık aşısı mıydı, Suriyelilerden sonra 2 doza çıkarılmış sanırım, bugün hemşire öyle diyordu.
6 ay aşı yok yani artık.

Kan sayımı 9.aydan sonra dedi, doktoruyla bunu görüşen var mı?
Demir ilacı vermeyince tedirgin de oluyorum sanki, en erken ne zaman yaptırabiliyoruz?

ahaha aynen onu demek istedim:) mama sandalyesinde birden mi oturcaklar nasil olcak bilmiyorum:)

Mama sandalyesine daha erken oturtmaya başladım, sonra yerde oturmaya geçtik.
Yine bi gün oğlum bendeki de can, otur biraz şuraya dedim, o gün başladık işte :)
Kucakta zaten 2-3 aydan beri oturtuyorduk.

Bu arada bizim ishal devam ediyor.
Renk bazen normal, bazen yeşil.
10 gün oldu, az da değil.
Prima sızdırıyor diye farklı bezler denemiş molfix'te karar kılmıştık.
İshal olunca pişik oldu, molfix de o pişiğin iyileşmesine fırsat vermedi, çünkü yeterince emici değil.
Prima'ya döndük tekrar, sızdırmıyor da sanki, o paket sızdırdı belki de.

İnşallah hasta olmadan kurtarirsiniz canım. Hiç grip olmadı kızım şükür ama doktorun ver dediyse verebilirsin bence neticede o hepimizden iyi bilir

Kızlar fikşrleriniz için çok teşekkürler. Hastaneyi arayıp nöbetçi dr a sordum 1 çay kaşığı a-ferin verebilirsin dedi. Verdim ben de. Size yazmadan önce serum fizyolojik damlatıp otribebe aspiratörle çektim. Şimdi daha iyi gibi. Kimyonlu rezene çayı vermiştim. 60 ml yapmıştım. 10ml kadar ancak içmişti. Birazdan bi serum daha damlatıcam. Umarım ilerlemeden atlatırız

Bize de dr 9. Ayda kan sayımı demişti. Aşı takvimine bağlı olarak da yaşında alışı olacak bakalım. 9. Ay da bi test daha söyledi ama ne olduğunu unuttum. Zaten ararsınız demişti. O zaman söyler. Benim bebeğim de pazartesi oldu. Hafif Ateş ve ishalle geçirdik ama karnı Ağrıyo. Fitil atmasam rahatlamıyo. Şimdi uyudu. Ben de çamaşırlarını yıkamıştım onları serip yatağıma kavuşmak istiyorum bi an önce :) iyi geceler

Büyüyecekler büyüyecekler.
Sonra odalarından çıkmayan birer ergen olacaklar.
Az gelse, yanımızda oturdu da yüzünü görsek diyeceğiz.
Aynı evde özleyeceğiz falan.

Noldu çok mu zorladı?
Uykularimiz duzensiz diye yatir kaldi yapiyordum bu 10 gundur
Gun icinde hic uyumayan ve gece 12 de uyuyuyan bir kizim oldugu icin
Ilk gunlerde cok agladi, bu son 2 gecede cok agaladi
Esim sen bunu yapali kizimda nese kalmadi diyince kahroldum neredeyse, bence sirf ben uzuleyim diye soyledi, cunku uyumadigi icin gergindik
Ben onun kilina zarar gelsin ister miyim, genelde duyusalim, ben tamimadigim insanlar uzulunce bile etkilenen uzulen biriyim, kizimin uzuntusune neden oldugumu dusunmek bile beni mahvediyor
Zaten uyumadigi icin kilo alimi az, uyumadan cocuk nasil buyurki, hata mi yapiyorum bilmiyorum
Rabbim bizlere evlatlarimizi dogru bir sekilde buyutmeyi nasip etsin, O bizi hatalardan korusun, hasbunallah ve nimel vekil

Uykusuz velet en zoru,allah yardımcın olsun,uyumamasının elbet bir nedeni vardır,hiç alerjik belirtileri oldumu?

Bizim bebeden çok huzursuz gece uykuları parça parça olan bi bebekti,alerji damlamızı kullandığımızdan beri güzel derin uyuor,tabi istisnalar var şuan diş dönemi,ciddi huzursuzluk yapıyor. Bence yatır kaldır her çocuk için referans değil. Buna uyum sağlayan çocuklar var,sağlamayan çocuklar var. Benimkisi misal hiçbirşekilde onu kabul etmedi. Bazen zorlamayada gerek yok. Çok zor biliyorum.Uykusuzluk insana acayip şeyler yaptırıyor. Çocucğu gece niye uyumuyor diye tartakladığımı biliyorum. Kendime geldiğimde de hüngür hüngür ağlıyorum. Çok zor çok. Allah kolaylıklar nasip etsin. Sağlıklı uykular versin hepsine,

Uykusuz velet en zoru,allah yardımcın olsun,uyumamasının elbet bir nedeni vardır,hiç alerjik belirtileri oldumu?

Bizim bebeden çok huzursuz gece uykuları parça parça olan bi bebekti,alerji damlamızı kullandığımızdan beri güzel derin uyuor,tabi istisnalar var şuan diş dönemi,ciddi huzursuzluk yapıyor. Bence yatır kaldır her çocuk için referans değil. Buna uyum sağlayan çocuklar var,sağlamayan çocuklar var. Benimkisi misal hiçbirşekilde onu kabul etmedi. Bazen zorlamayada gerek yok. Çok zor biliyorum.Uykusuzluk insana acayip şeyler yaptırıyor. Çocucğu gece niye uyumuyor diye tartakladığımı biliyorum. Kendime geldiğimde de hüngür hüngür ağlıyorum. Çok zor çok. Allah kolaylıklar nasip etsin. Sağlıklı uykular versin hepsine,

Canım 3 gün boyunca yoğurt verdim kızıma hatta 2.ve 3. Gün o isteyene kadar verdim. Ama vücudunda ya da kakasinda bir değişiklik olmadı. Bu sut urunlerine alerjisinin olmadigini mi gösterir? Ben süt urunleriyle birlikte yumurta ve cikolatayi da kesmiştim. Sanirim bunu ogrenmenin tek yolu tadimlarla dimi? Yani doktora gitsem yada kaka tahlili yaptirsam bu konuyla ilgili bir sonuç alabilir miyim

Ben ısrarla doktoruma tahlil yapalım dedikçe,oda ısrarla şuanda doğru sonuç vermez diyor. Ben onun yalancısıyım.

Bazı alerji durumlarıda şöyle oluyormuş,anneden sütle geçen besinlere karşı daha alerjen gösterip,aynı besinleri uygun miktarlarda yediğinde(Ek gıda zamanı için) tepki vermiyormuş. Böyle bişeyde olabilir. Bence sen kendi diyetinede devam et. Şimdi yoğurdu bırakıp bir hafta sonra tekrar deneme yap bakalım,belki yavaş yavaş verdiğin için vucutta normal karşılıyrdur. Ben mesela çocukken alerjiktim,ama hiç önemsememişler doğal olarak. Huzursuz bir bebekmişim,hiç yerimde durmazmışım,hiç geceleri uyumazmışım. çocukluk zamanımda çikolata yediğimde kabarırdım. Süt içtiğimi hatırlamam,ciddi karın ağrısı çekerdim. Şimdi şimdi düşünüyorum. Çocuk daha nasıl alerjik olmasın ki,ben sadece bunlardan uzak durarak bir hayat geçirdim ve alerjik diye bir tanım yapmadık,çünkü bilmiyorduk. Enterasan işler.

aaaa @safakxwqsevda SERraKAYra gelmiş beğeni yapıp gitmişler :)
Evet canım ya malesef sadece arada bir girip yazdıklarınızı okuyup çıkıyordum. Kızım ilgi delisi olduğu için başka şeylerle ilgilenemiyordum. Ama artık işe başladım sabah 8 öğleden sonra 2 saatleri arasında sizlerleyim

Hadi hayırlı olsun,güzel günleriniz olsun.

Sagol canim
Benim kizimin genelde uykuya ilk gececegi zaman sıkıntılı
Tatasi mukuslu, az kilo aliyor, ama doktoru alerjik cocuklar hic kilo almaz dedi, doktora cok soruncada esim doktoru bunalttigimi soyluyor, ben pimpirik yapiyormusum, o yuzden bazrn susuyorum
Ayrica seni cok iyi anliyorum, insan istemeden birsey yaptiginda ve onlarin caninin acidigini dusununce kahroluyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…