- 30 Aralık 2014
- 570
- 942
- 103
Evet Can'ım haklısın. Karıştırmışım ben de. Aslında okumuştum alerji yapabilecek gıdaları da. Niyeyse sarısı aklımda kalmış. Eee gece uyumayıp saat 5-6-7-8 lerde uyursam böyle feleğim şaşar. Bu yanlış bilgi için herkesten özür dilerimCanım sandığının aksine yumurta sarısı değil beyazı daha alerjen. Yumurta sarısı öneriliyor. Yeğenimde yumurta alerjisi var ordan biliyorum. Sadece sarısını yiyor.
Selam Kızlar,
6. ay atağına girenler var mı? Bize nedense erken geldi. Çok tuhaf hareketler içerisindeyiz
Canım benim özre gerek yok herkesin kafa bi milyon gerçekten. Uykusuzluk yorgunluk baştan sona yeni bir hayatın içindeyiz adapte sorunu yaşıyoruz bi yandan. En büyük hatamız bu olsunEvet Can'ım haklısın. Karıştırmışım ben de. Aslında okumuştum alerji yapabilecek gıdaları da. Niyeyse sarısı aklımda kalmış. Eee gece uyumayıp saat 5-6-7-8 lerde uyursam böyle feleğim şaşar. Bu yanlış bilgi için herkesten özür dilerim
Farklı yerlerden. Ankarada sütçüden bazen köyden burda da sütçüden alıyorum.Sütü nereden aldın canım kaç senedir yoğurt mayalarım hiç dediğin kadar sulanmadı
Oy maşallah kuzuma :))MinikPiranha seninki nasıl anne diyor? İpek de başladı sanırım.
6. Ayımızı dün doldurduk bugün kontrole gittik. Kızçem 6100 gram. 2 ayda 700 gram almış. Doktor çok moralimi bozdu minyonsun zatıfsın cildin kuru rengin sarı senin sütün yok bu çocuk doymuyordur iyi gelmişsiniz bu zamana kadar anne sütüyle dedi.
Bebek emdikten sonra memeden sütün şıpır şıpır akması gerekiyormuş. Akmıyor dedim. İlk zamanlar akıyordu ama sonra hiç öyle akmadı. Çekerken yutkunduğunu görüyorum takip ediyorum. Yok hiç sevmedim. Bir de komşumuzun çok yakın arkadaşı o yönlendirmişti.
3 aşı olduk bir de damla verdiler bugün ağızdan kızıma.
4 gündür de kakasını yapmıyordu ıkınırken çığlık atıyordu kızçem acıdan. Fitil istedim doktordan eve geldik hemen koydum fitili 5 dkya yaptı şükür. Taş gibi olmuş yapamamakta haklıymış daha fazla zeytinyağı vereceğim kızıma.
Kalayla beraber fitil de geri çıktı normal dimi o
İnsanın tipine bakarak sütü olup olmayacağını söyleyeni de ilk defa duydum6. Ayımızı dün doldurduk bugün kontrole gittik. Kızçem 6100 gram. 2 ayda 700 gram almış. Doktor çok moralimi bozdu minyonsun zatıfsın cildin kuru rengin sarı senin sütün yok bu çocuk doymuyordur iyi gelmişsiniz bu zamana kadar anne sütüyle dedi.
Bebek emdikten sonra memeden sütün şıpır şıpır akması gerekiyormuş. Akmıyor dedim. İlk zamanlar akıyordu ama sonra hiç öyle akmadı. Çekerken yutkunduğunu görüyorum takip ediyorum. Yok hiç sevmedim. Bir de komşumuzun çok yakın arkadaşı o yönlendirmişti.
4 gündür de kakasını yapmıyordu ıkınırken çığlık atıyordu kızçem acıdan. Fitil istedim doktordan eve geldik hemen koydum fitili 5 dkya yaptı şükür. Taş gibi olmuş yapamamakta haklıymış daha fazla zeytinyağı vereceğim kızıma.
Evet aynı belirtiler canım,gece kendini uyandırıyor ve bir daha uyumuyor. Hayırlı olsun bu arada erzuruma taşınmaız,takip ettim hep ama yazmaay fırsat bulamadım. Kabız olmasının sebebi,katı gıdaya hızlı geçmemiz,ve birden herşeyi karıştırmasından oluyor. 1 sebzeyi 3 gün boyunca verip dinlendirmek gerekiyordu. Biz 3 haftadır kabızız o yüzden.Bağırsaklar birden yabancı bir sürü şeyle karşılaştığı için manyaklaşıyormuş.@nymeria_burcukahvetelvesi . Biz de sanırım 6. Ay atağındayız. Gündüz sorun yok ama gece sürekli ağlayarak uyanıyor. Mızır mızır uykusunda saçını falan çekiyor. Bak doktora dişleri soracaktım unuttum şimdi geldi aklıma
Farklı yerlerden. Ankarada sütçüden bazen köyden burda da sütçüden alıyorum.
Ben sıcağa çok dayanıklıyım kaynar suya gık demem acaba sütü de sıcak mı mayalıyorum ki olabilir mi. Bide hareket ettirmemeyi deneyeceğim bakalım ya ondan ya o dan
O nasıl doktormus kiz. Benimde sutum hic akmiyor elimle skinca bile gelmiyo. Bastan bir sefer akip atletim islandi baska da olmadi hic. Dun 5 aylik kontrolde 8300 ciktik :) Baska doktora bak canim sen. Kac doğmuştu senin ki. Birdr aynı tartida tartilmamak da etkiliyor. Ayni gun hem saglik ocagi hem doktora gitmistim. Arada 700 gr fark çıktı. :)6. Ayımızı dün doldurduk bugün kontrole gittik. Kızçem 6100 gram. 2 ayda 700 gram almış. Doktor çok moralimi bozdu minyonsun zatıfsın cildin kuru rengin sarı senin sütün yok bu çocuk doymuyordur iyi gelmişsiniz bu zamana kadar anne sütüyle dedi.
Benimkinin de poposu tamamen selülit. Sıkmadan belli ayakta durursa ozellikle çukur çukurBen dün tarttım,nerdeyse 8 kilo geldi alp, ek gıdaya geçince öyle bir fark attıki,5. ayda 850 gr almıştı bir ayda. şimdi totosunda selülit var,sıkınca kendini gördüm çok komik. Sizinkilerde de var mı? Eşim dalga geçiyor kendin gibi selülitli yaptın oğlanı diyor ehehehhe.
O nasıl doktormus kiz. Benimde sutum hic akmiyor elimle skinca bile gelmiyo. Bastan bir sefer akip atletim islandi baska da olmadi hic. Dun 5 aylik kontrolde 8300 ciktik :) Baska doktora bak canim sen. Kac doğmuştu senin ki. Birdr aynı tartida tartilmamak da etkiliyor. Ayni gun hem saglik ocagi hem doktora gitmistim. Arada 700 gr fark çıktı. :)
6. Ayımızı dün doldurduk bugün kontrole gittik. Kızçem 6100 gram. 2 ayda 700 gram almış. Doktor çok moralimi bozdu minyonsun zatıfsın cildin kuru rengin sarı senin sütün yok bu çocuk doymuyordur iyi gelmişsiniz bu zamana kadar anne sütüyle dedi.
Merakta birakma mutlaka yazisalim,diger grupta var orayda yaziyorum ben. Bugun 2 defa buyukcr kaka yapti,sonuncusu mukuslu ve siviydi. Kan damlasi kullanmiyoruz biz canim simdilik gerek yokmus. Corbalara yada mamasina koyabilmek icin kendimce bebe biskuvisi yaptim.
2 cay bardagi bugday unu
2 cay bardagi pirinc unu
1 cay bardagi irmik
3 tatli kasigi ruseym
Yarim cay bardagi riviera zeytinyagi
Yarim cay bardagi vanilya ozlu su
125 gr tereyagi
2 corba kasigi dolu dolu pekmez
Hepsini karistiriyoruz,koyu olursa vanilya suyu konilabilir.
Tereyag dokunur mu diye cok dusundum,eger dokunursa bi dahakini zeytinyagi ilr yapicam. İstersen sende dene.
Bu arada bugun cok duzenli mama icmis,bazi mamalar cok kotu kokuyo cok kotu tadi oluyor,bazilarida hic kokmuyor, paket uretim farki mi acab.
Beyazı 1 yaşına kadar önerilmiyor.Yumurta sarısı gün aşırı verilmeliymiş.İlk başlangıçta yumurta sarısı önerilmiyor. Yumurtanın beyazı öneriliyor. Alerjen olma olasılığı yüksek diye. Biz de 2 gün sonra 6 ayımız doluyo henüz yumurta vermedim hiç. Yoğurt verdim severek yedi ve yan etki görmedim. Havuç patatesten kıvamlı çorba (mama) yaptım mırın kırın yaptı ama yedi. Şimdi de balkabağı patates pirinçten çorba yaptım. Çorbalar tatsız geliyo galiba yiyo ama pek hoşlanmıyor hanımefendiben de arada bir içine az miktarda sütümü sağıyorum. Sabah da yoğurt mayalayıp ertesi 3 gün yoğurt vericem. Sonrasında başka bi çorba...
Evet bizim paşa girdi.Sürekli ağlamalar sıkıntılar sinirlenmeler falan fena yaniSelam Kızlar,
6. ay atağına girenler var mı? Bize nedense erken geldi. Çok tuhaf hareketler içerisindeyiz
Ben de zor çıkarıyorum öne doğru kaykıldıkları için tam dik oturunca hop diye çıkıyor aslındaİkeanın mama sandalyesinden kızımı zor çıkarıyorumtombik bacaklıyız diye mi? Mama sandayesinde böyle yaşayan var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?