• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    391
Ne cins doktorlar var ya boşver cnm sen takma kafana. Yani böyle olsa bilr bunu soylemenin uslubu bu mu yani cins. Sütun yetmiyor olabilir mi hic emzirdikten sonra mama vermeyi denedin mi falan de dimi? Su doktorlara okurken cok yukleniyorlar cogu ders calismaktan insanligi unutuyor. Masallah sevda kuzusuna manken gibi olacak :) arkadaslara katiliyorum gece emmedigi icin az kilo aliyordur hem ac olsa uyumaz rahatca. Resimlerde o kadar da zayif durmuyor canim sen bosver doktoru. Artik ek gidaya da basladin alir o almasi gereken kiloyu
Canim benim cevremdeki birkac anne haftada iki gun ve yarim gun derse giriyot, oyle olacaksa calis, yoksa calisma canim, evde oturmak gercekten sıkıcı ama bugunler geciyo, olabindigince yaninda ol bence, zaten ne kadar kalicazki yanlarinda, en iyi karari verirsin insallah

Alsın da beslesin tövbe Yarabbim.
Aç olsalar anlamayacağız sanki.
Yani benim anlamamışlığım var da maksimum iki günde anlıyorum şahsen :)
Geçmiş olsun, aşılar yan etki yapmaz inşallah.
Ah kahvetelvesiciğimmm yaptı galiba. Nasıl ağlıyor nasıl ağlıyor mahfetti beni. Aşı olurlen ağladığı gibi canı yanıyormuş gibi ağlıyor. Eşim de böbetci. Bir kaşık calpol verdim yorgunluktan biraz önce ana kucağındanuyuyakaldı. Ay uyanınca öyle olmaz inşallah.

Doktor öyle söylerken hıııı tabi tabi benim sütüm yok senin sütün var zaten dedim. Ay süt sağma makinemi de arkadaşıma gönderdim. Aldım kendi mememi emdim Allahım yarabbim manyak mıyım neyim. Gayet de sütüm var bi çekmeye bile bisürü süt geldi ağzıma. Dalga geçmeyin he Alkah kimseyi zor durumda bırakmasın :D :D

İnsanın tipine bakarak sütü olup olmayacağını söyleyeni de ilk defa duydum :D çok mu aradın bu doktoru canım? Ben bir daha gitmezdim saçmalığa bak. Bende zayıfım minyonum ama sütüm kızımı gayet de doyuruyor valla. Seninki gece deliksiz uyuduğu için daha az alıyor. Benimki sevda uyurken kaç cc süt içiyordur var yaa.. Keşke benim kızımın da uykusu olsa. Annenin de dinlenmeye ihtiyacı var. Şuan gözlerim yanıyor mesela.
Komşumuz doktor onun kankasıymış o tavsiye etti. Eşim de hiç memnun kalmadı devlet hastanesiydi bir tane de özel hastane var oraya bakayım artık.

Ben de hiç sütüm yok diye düşünmemiştim çocuk emerken yutkunuyor. Aç olsa uyumaz hem.

Bu sıralarda gece uyanmaya başladı canım. Geç te uyumaya başladı. 10 gibi uyuyor 3 gibi uyanıyor emziriyorum bir de 6.30 gibi emziriyorum. Ataktan diye düşünüyorum ama hoşuma da gidiyor keşke 2 kere kalkıp emse.

Yiyenin de yemeyenin de uyuyanın da uyumayanın da derdi ayrı işte. Gece uykusuzluğu en korktuğumdu başıma vermedi Allah çok şükür. Sana da Allah sabır versin inşallah kısa zamanda düzelir minnoş

Evet aynı belirtiler canım,gece kendini uyandırıyor ve bir daha uyumuyor. Hayırlı olsun bu arada erzuruma taşınmaız,takip ettim hep ama yazmaay fırsat bulamadım. Kabız olmasının sebebi,katı gıdaya hızlı geçmemiz,ve birden herşeyi karıştırmasından oluyor. 1 sebzeyi 3 gün boyunca verip dinlendirmek gerekiyordu. Biz 3 haftadır kabızız o yüzden.Bağırsaklar birden yabancı bir sürü şeyle karşılaştığı için manyaklaşıyormuş.

Ya bende şimdi 2 ayda 700 gr almasını iyi bulmadım açıkçası,pirinçunlu meyve püreli mama yediriyormusun, o biraz toparlar, kaftankef kaftankef dediği gibide olabilir gece beslenmediği içinde kilo alımı düşük olabilr. Bİz gündüz aldığımızdan daha çok mamayı gece uykusunda alıyoruz. İnan ben uyandırmıyorum uyanmasa asla vermem hemde,o beni uyandırıyor yırtınarak.
Yediriyorum bırcucum. Gündüz çorba akşam da muhallebi veriyorum. Bazen metveyi içine eziyorum bazen muhallebiden bir iki saat sonra beriyorum. Sayısını mı artırsam. Günde 2 öğün ek gıda az mı ki. Muhallebiyi seviyor onu artırabilirim

O nasıl doktormus kiz. Benimde sutum hic akmiyor elimle skinca bile gelmiyo. Bastan bir sefer akip atletim islandi baska da olmadi hic. Dun 5 aylik kontrolde 8300 ciktik :) Baska doktora bak canim sen. Kac doğmuştu senin ki. Birdr aynı tartida tartilmamak da etkiliyor. Ayni gun hem saglik ocagi hem doktora gitmistim. Arada 700 gr fark çıktı. :)
2690 doğmuştu şişi inince 2500 kalmıştı canım. Sağlık ocağında da aynı çıktı 6100 gram. Ben kilosunu takmıyordum kafama ama doymuyor diyince üzüldüm. Az önce eşimle bir daha konuştuk kesin değiştireceğiz doktoru.

Ne cins doktorlar var ya boşver cnm sen takma kafana. Yani böyle olsa bilr bunu soylemenin uslubu bu mu yani cins. Sütun yetmiyor olabilir mi hic emzirdikten sonra mama vermeyi denedin mi falan de dimi? Su doktorlara okurken cok yukleniyorlar cogu ders calismaktan insanligi unutuyor. Masallah sevda kuzusuna manken gibi olacak :) arkadaslara katiliyorum gece emmedigi icin az kilo aliyordur hem ac olsa uyumaz rahatca. Resimlerde o kadar da zayif durmuyor canim sen bosver doktoru. Artik ek gidaya da basladin alir o almasi gereken kiloyu
Değil mi, brn de aynısını eşime söyledim. Doktor olacak bir de, psikolojinin süt üretimini etkilediğini bilmiyor değildir inşallah. Moral oldunuz canım bana sağolun, yarın yumurta sarısına geçeceğiz ama süt alerjisi olduğu için yumurtaya da alerjisi olanilirmiş 3 gün kuralı bunda da geçerli.

kaftankef kaftankef canm nasil memnunmusun sandalyeden bende ondan almayi düşünüyorum. Ipek hanim sevdi mi
Canım şimdilik sevdi gibi görünüyor. Güzel ben beğendim. Uyduruk değil sağlam bir şey. Bazen biraz oturduktan sonra sıkılıyor. Ama alışsın. Alışınca rahat edeceğim İnşaAllah.
Komşumuz doktor onun kankasıymış o tavsiye etti. Eşim de hiç memnun kalmadı devlet hastanesiydi bir tane de özel hastane var oraya bakayım artık.

Ben de hiç sütüm yok diye düşünmemiştim çocuk emerken yutkunuyor. Aç olsa uyumaz hem.

Bu sıralarda gece uyanmaya başladı canım. Geç te uyumaya başladı. 10 gibi uyuyor 3 gibi uyanıyor emziriyorum bir de 6.30 gibi emziriyorum. Ataktan diye düşünüyorum ama hoşuma da gidiyor keşke 2 kere kalkıp emse.

Yiyenin de yemeyenin de uyuyanın da uyumayanın da derdi ayrı işte. Gece uykusuzluğu en korktuğumdu başıma vermedi Allah çok şükür. Sana da Allah sabır versin inşallah kısa zamanda düzelir minnoş
Çok şükür canım. Uykusuna imreniyorum diye bahsediyorum sakın alınma olur mu? Bizim de İnşaAllah düzene girer. Aynen valla bebek demek dert demekmiş. Elhamdülillah. Kendimi ya olmasaydı diye teskin ediyorum.. Ama uyumayan çocuk zor. Eskiden 3 çocuk isterdim. Şimdi tövbe ettim. :D dün eşime açık açık söyledim istemiyorum diye.
Bugün kaynanamla ablamla oturuyorduk. Uyku muhabbeti geçti. Ablamda, ben azıcık dinleneyim diye kv ye bu gece sen baksan ne de güzel dinlenir diye söyledi. Onun pek gönlü yoktu ama olur dedi mama bırakarak.. Ama ne yapayım bilemedim. Başım dönüyor uykusuzluktan artık. @La Lune ile konuşup yatır kaldır pışpış uyguluyorum. Ama beterim. Pes etmemek için direniyorum. Kızım da bana çok düşkün oldu. Geçen babasına bırakıp azıcık uyuyayım dedim ağla ağla yırttı kendini. Ne dersin? Kızlar ne dersiniz?

Canım şimdilik sevdi gibi görünüyor. Güzel ben beğendim. Uyduruk değil sağlam bir şey. Bazen biraz oturduktan sonra sıkılıyor. Ama alışsın. Alışınca rahat edeceğim İnşaAllah.

Çok şükür canım. Uykusuna imreniyorum diye bahsediyorum sakın alınma olur mu? Bizim de İnşaAllah düzene girer. Aynen valla bebek demek dert demekmiş. Elhamdülillah. Kendimi ya olmasaydı diye teskin ediyorum.. Ama uyumayan çocuk zor. Eskiden 3 çocuk isterdim. Şimdi tövbe ettim. :D dün eşime açık açık söyledim istemiyorum diye.
Bugün kaynanamla ablamla oturuyorduk. Uyku muhabbeti geçti. Ablamda, ben azıcık dinleneyim diye kv ye bu gece sen baksan ne de güzel dinlenir diye söyledi. Onun pek gönlü yoktu ama olur dedi mama bırakarak.. Ama ne yapayım bilemedim. Başım dönüyor uykusuzluktan artık. @La Lune ile konuşup yatır kaldır pışpış uyguluyorum. Ama beterim. Pes etmemek için direniyorum. Kızım da bana çok düşkün oldu. Geçen babasına bırakıp azıcık uyuyayım dedim ağla ağla yırttı kendini. Ne dersin? Kızlar ne dersiniz?
Yok canım alınmıyorum olur mu myle şey:))

Ben fiuıuu derim. Bu fırsat kaçmaz. Ver kvalideye birazcık baksın torununa. Hem çokta iyi bakar emin ol :)

Yok canım alınmıyorum olur mu myle şey:))

Ben fiuıuu derim. Bu fırsat kaçmaz. Ver kvalideye birazcık baksın torununa. Hem çokta iyi bakar emin ol :)
Geceleri beni deli ediyor İpek resmen. Ama yine de ayrı kalacağız ya.. Beni aramaz mı ki? Başka yerde yatacak yadırgamaz mı?

Canim benim cevremdeki birkac anne haftada iki gun ve yarim gun derse giriyot, oyle olacaksa calis, yoksa calisma canim, evde oturmak gercekten sıkıcı ama bugunler geciyo, olabindigince yaninda ol bence, zaten ne kadar kalicazki yanlarinda, en iyi karari verirsin insallah

Bende haftalik 15 saat ders isteyecegim cnm fazlasini verirlerse zaten calismam. Bu konuyu daha tam konusmadim mudurumle once calisip calismayacagim belli olsun sonra konusayim diyorum :)

Çok şükür canım. Uykusuna imreniyorum diye bahsediyorum sakın alınma olur mu? Bizim de İnşaAllah düzene girer. Aynen valla bebek demek dert demekmiş. Elhamdülillah. Kendimi ya olmasaydı diye teskin ediyorum.. Ama uyumayan çocuk zor. Eskiden 3 çocuk isterdim. Şimdi tövbe ettim. :KK70: dün eşime açık açık söyledim istemiyorum diye.

Bilemedim cnm kv gelsin sizde baksin bence besigini kvdenin yatacagi yere getirin orada baksin hem cok aglarsa müdahale edebilirsin. Yatie kaldir nasil gidiyor? Ağladı mi ilk baslarda? Ben her gun yarin basliycam diye plan yapiyorum sonra vazgeciyorum :( daha doğrusu zor geliyor :) cok aglayacak gibi geliyor

Bir de o sürekli sallayacak. Ben geceleri sallamıyorum. Ne zaman uyansa sallar.
Yani biz sevdayla babası yokken salonda çekyatlardanyatıyoruz yadırgamıyor yerini. Sen nasıl oyalıyorsan öyle oyalasın kvaliden. Sizde bakacak zaten değil mi. Çok ağlarsa duyar uyanırsın kıyamazsın zaten

Ah kahvetelvesiciğimmm yaptı galiba. Nasıl ağlıyor nasıl ağlıyor mahfetti beni. Aşı olurlen ağladığı gibi canı yanıyormuş gibi ağlıyor. Eşim de böbetci. Bir kaşık calpol verdim yorgunluktan biraz önce ana kucağındanuyuyakaldı. Ay uyanınca öyle olmaz inşallah.

Doktor öyle söylerken hıııı tabi tabi benim sütüm yok senin sütün var zaten dedim. Ay süt sağma makinemi de arkadaşıma gönderdim. Aldım kendi mememi emdim Allahım yarabbim manyak mıyım neyim. Gayet de sütüm var bi çekmeye bile bisürü süt geldi ağzıma. Dalga geçmeyin he Alkah kimseyi zor durumda bırakmasın :KK70: :KK70:
Gecen bizde meme reddi yasiyoruz
Pombami bende arkadasa verdim, bir tane daha aldim hemen, o da bozuk cikinca acaba sutum mu yok diye bende cekmeye calistim, pek basarili olamadim, sen basarmissin:)

Bende haftalik 15 saat ders isteyecegim cnm fazlasini verirlerse zaten calismam. Bu konuyu daha tam konusmadim mudurumle once calisip calismayacagim belli olsun sonra konusayim diyorum :)
Canim bence asil mesele bu
Yarim gun olsa ve haftada 2 gun olsa, ustune kayinvaliden yada annen baksa bebege, okulda eve yakinsa basla, evde bunalmazsin hemde 2 gun yormaz seni, en hayirli karari verirsin insallah, bende cesaretimi toplayip yapamadim bir turlu yatir kaldiri, birazda hastayim cok gucum yok ondan, pazar esim evde, onu ikna edebilirsem onunla baslamak istiyorum, ayrica ne kadar kucukse o kadar iyi oluyor aliskanliklar icin

Pombami bende arkadasa verdim, bir tane daha aldim hemen, o da bozuk cikinca acaba sutum mu yok diye bende cekmeye calistim, pek basarili olamadim, sen basarmissin:)

Canim pompanin markasi neydi
Canim bence asil mesele bu
Yarim gun olsa ve haftada 2 gun olsa, ustune kayinvaliden yada annen baksa bebege, okulda eve yakinsa basla, evde bunalmazsin hemde 2 gun yormaz seni, en hayirli karari verirsin insallah, bende cesaretimi toplayip yapamadim bir turlu yatir kaldiri, birazda hastayim cok gucum yok ondan, pazar esim evde, onu ikna edebilirsem onunla baslamak istiyorum, ayrica ne kadar kucukse o kadar iyi oluyor aliskanliklar icin

Haklisin cnm bilmiyorum nasil yaparlar ders programini. Ama annem yada kv dem burada yasamiyor. Calisirsam esim bakacak ben okuldayken. Ama her gece calismasi gerekecek. Bilmiyorum dayanabilirmi aksam konusucaz bakalim. Haklisin aliskanlik konusunda. Yarin denemeye baslayacagim bu sefer kesin :)

Hahahah :D başardım vLlahi, hem birini emmişti kızım onu çektim hem diğerini çektim ikisinden de geldi hemen hahahahah :D

Farklı yerlerden. Ankarada sütçüden bazen köyden burda da sütçüden alıyorum.

Ben sıcağa çok dayanıklıyım kaynar suya gık demem acaba sütü de sıcak mı mayalıyorum ki olabilir mi. Bide hareket ettirmemeyi deneyeceğim bakalım ya ondan ya o dan
Evet canım sıcak mayalamaktan oluyo. Bende senin gibi sıcağa dayanıklıyım bende öyle sıcak mayalıyomuşum ondan aşırı sulu oluyodu üstü. Ben derece kullanıyorum 42 derece ideal mayalamaya taş gibi oluyo. Tadıda ekşi olmuyo.

Canim pompanin markasi neydi

Haklisin cnm bilmiyorum nasil yaparlar ders programini. Ama annem yada kv dem burada yasamiyor. Calisirsam esim bakacak ben okuldayken. Ama her gece calismasi gerekecek. Bilmiyorum dayanabilirmi aksam konusucaz bakalim. Haklisin aliskanlik konusunda. Yarin denemeye baslayacagim bu sefer kesin :)
Wee Baby, manuel bir pompa, elektriklilerini onermeyince esim bunu eczaneden almisti, ben begenmistim, 2. Kez e bebekten aldim ve aldigim bozuk cikti:( bende pazar baslayacam insallah, rota asindan once olsun diyorum, asi ve dis zaten bebusleri zorluyi, esinin her gece calismasi da kotu, iyi dusun canim, birde insanlar isyeyince o kadar seyleri kolaylastiriyorlarki, insallah sizinkide oyle olur

Back