• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    391
Bilemedim cnm kv gelsin sizde baksin bence besigini kvdenin yatacagi yere getirin orada baksin hem cok aglarsa müdahale edebilirsin. Yatie kaldir nasil gidiyor? Ağladı mi ilk baslarda? Ben her gun yarin basliycam diye plan yapiyorum sonra vazgeciyorum :KK43: daha doğrusu zor geliyor :) cok aglayacak gibi geliyor
Ağlıyor tabi helak ediyor ya :( bende sinirimi başka şeylerden çıkarmaya çalışıyorum. Dün 5 e kadar pışpışladım düşün....
Yani biz sevdayla babası yokken salonda çekyatlardanyatıyoruz yadırgamıyor yerini. Sen nasıl oyalıyorsan öyle oyalasın kvaliden. Sizde bakacak zaten değil mi. Çok ağlarsa duyar uyanırsın kıyamazsın zaten
Üst katımda canım. Vereyim en iyisi doğru. Bir şey olursa arar çıkarım hemen.

Wee Baby, manuel bir pompa, elektriklilerini onermeyince esim bunu eczaneden almisti, ben begenmistim, 2. Kez e bebekten aldim ve aldigim bozuk cikti:KK43: bende pazar baslayacam insallah, rota asindan once olsun diyorum, asi ve dis zaten bebusleri zorluyi, esinin her gece calismasi da kotu, iyi dusun canim, birde insanlar isyeyince o kadar seyleri kolaylastiriyorlarki, insallah sizinkide oyle olur

Amin cnm insallah. Neden onermedi elektriklileri? Peki iyi sagiyor mu wee baby?

Ağlıyor tabi helak ediyor ya :KK43: bende sinirimi başka şeylerden çıkarmaya çalışıyorum. Dün 5 e kadar pışpışladım düşün....

Üst katımda canım. Vereyim en iyisi doğru. Bir şey olursa arar çıkarım hemen.

Sonunda kendi mi uyudu peki canım? Yavas yavas alışır kuzucuk insallah. Alisirsa nasil rahat olacak onu düşün canim yapacak bisey yok maalesef :(

Sonunda kendi mi uyudu peki canım? Yavas yavas alışır kuzucuk insallah. Alisirsa nasil rahat olacak onu düşün canim yapacak bisey yok maalesef :KK43:
Pışpışlıyorum tam uyuyor 5 10 dk sürüyor sürmüyor uyanıyor tekrar tekrar... Çok ümitsizim var ya.. Bu kız beni çok yoruyor.. Yok. Ağla ağla beni sinir etti bende sakinleşmek için lavaboya gittim daha sonra da babası yatağımıza yanına aldı öyle uyudu.

Pışpışlıyorum tam uyuyor 5 10 dk sürüyor sürmüyor uyanıyor tekrar tekrar... Çok ümitsizim var ya.. Bu kız beni çok yoruyor.. Yok. Ağla ağla beni sinir etti bende sakinleşmek için lavaboya gittim daha sonra da babası yatağımıza yanına aldı öyle uyudu.

Gece bizimkide öyle ya uyuyor 5dk sonra çığlık çığlığa :( yüreğim yerinden çıkacak gibi oluyor korkuyorum :( gunduz nasil peki hala uyumuyor mu ? Ek gidaya gectiniz mi siz ?

6. Ayımızı dün doldurduk bugün kontrole gittik. Kızçem 6100 gram. 2 ayda 700 gram almış. Doktor çok moralimi bozdu minyonsun zatıfsın cildin kuru rengin sarı senin sütün yok bu çocuk doymuyordur iyi gelmişsiniz bu zamana kadar anne sütüyle dedi.

Bebek emdikten sonra memeden sütün şıpır şıpır akması gerekiyormuş. Akmıyor dedim. İlk zamanlar akıyordu ama sonra hiç öyle akmadı. Çekerken yutkunduğunu görüyorum takip ediyorum. Yok hiç sevmedim. Bir de komşumuzun çok yakın arkadaşı o yönlendirmişti.

3 aşı olduk bir de damla verdiler bugün ağızdan kızıma.

4 gündür de kakasını yapmıyordu ıkınırken çığlık atıyordu kızçem acıdan. Fitil istedim doktordan eve geldik hemen koydum fitili 5 dkya yaptı şükür. Taş gibi olmuş yapamamakta haklıymış daha fazla zeytinyağı vereceğim kızıma.

Kalayla beraber fitil de geri çıktı normal dimi o :KK70:
Kakayla beraber çıkması normal fitilin kilo alımı baya azmış cnm ek gıdaya başlamadın mı ya da mama takviyesi almadı mı hiç?anne sütüyle kabız olmasıda garip sütün yetmiyo olabilir yani kabızlıkta Ondandır muhtemelen :s

Masallah senin kuzuya :) bizde 5aylik kontrolde 7300 gr çıktık :) dogum kilosu da onemli evet hatirladigim kadariyla sevda kuzusu minik doğmuştu. Benimde baslarda kiyafetim cok islanirdi simdi kupkuru gogsum yumusacik ama sorun yok şükür
Gögüs ucu kaslarından Kaynaklıymış sanırım akması benim hala akıyo

Amin cnm insallah. Neden onermedi elektriklileri? Peki iyi sagiyor mu wee baby?
Canim benim yengem elektriklileri kullaniyordu, gogus ucun buyur sonta memeyi almaz dedi, memeyi birakirsa o zaman elektrikliler ise yarar dedi, yengemin iki cocuguda meme almadi o hep sagiyordu elektirikliyle, onermeyince almadim, ben bundan memnundum, arkadasa verince de bir tane daha aldim:)

Canim ben pispislama kismindan emin degilim, kitabin bit bolumunde 3 aydan kucuk bebeklerde sss-patt yaptim ve heo basarili oldum diyordu, bu durumda bizim bunu yapamamiz lazim. Yatir kaldir yonteminde de 4 aydan buyuk bebeklere uygulanir diyor, zaten alisinca sadece elini karnina koymamla bile uyuyacak diyo. Allah yardimcin olsun

Masallah senin kuzuya :) bizde 5aylik kontrolde 7300 gr çıktık :) dogum kilosu da onemli evet hatirladigim kadariyla sevda kuzusu minik doğmuştu. Benimde baslarda kiyafetim cok islanirdi simdi kupkuru gogsum yumusacik ama sorun yok şükür
Sizede masallah :)) uyurken emmekten kucuk tosuncuj olduk resmen :)

2690 doğmuştu şişi inince 2500 kalmıştı canım. Sağlık ocağında da aynı çıktı 6100 gram. Ben kilosunu takmıyordum kafama ama doymuyor diyince üzüldüm. Az önce eşimle bir daha konuştuk kesin değiştireceğiz doktoru.
Çıti pıtı olacak sevda kuzusu desene:) doymuyorsa guzel uyumaz huysuzda olur. Op minik saçlı prensesi

Bizde başladık tadimlara. Bugün yogurtta 2. günümüz sorun yok sanki şükür. Sorun olunca ağız ici ve vücudu mu dokuuor kizlar.

Gözle kapalı birsey olmuscasina ağlaması bu ayın getirdikleriymis. Kontrolü ele almaya calisyor o yuzden diyo doktorumuz. Her ağladığında alma dedi. Dün denedim almadim 5-6 sn kdar salladim besigini. Ortali yirtti. Gezmeden sakinlemedi. Emzirmeye çalışıyorum kendini atiyor resmen tavir yapti. Sonradan tuttu iç çeke çeke emdi. Çok kötü oldum ya

Gözle kapalı birsey olmuscasina ağlaması bu ayın getirdikleriymis. Kontrolü ele almaya calisyor o yuzden diyo doktorumuz. Her ağladığında alma dedi. Dün denedim almadim 5-6 sn kdar salladim besigini. Ortali yirtti. Gezmeden sakinlemedi. Emzirmeye çalışıyorum kendini atiyor resmen tavir yapti. Sonradan tuttu iç çeke çeke emdi. Çok kötü oldum ya

Oy canm benm ya. Evet yapiyorlar cidden bunu. Annem de bana kizdi gecen geldinde gik demesine izin vermiyorsun yarin sen ise baslayinca cok zorlanir dedi. Simdi hemen gik deyince almiyorun besiginden hemen meme de vermiyorum emzige alisiyoruz tekrar.

Pazartesi insallah tam 6 aylik oluyoruz kizlar masallh :nazar: zaman akti gitti gercekten... :KK200: baya bi buyuttyk bebislerimizi. Ek gida maceralarina baslamayanlar da bu ay baslar sanirim. Biz de yogurt ve sebze corbasi devam ediyoruz bakalim kontrolde ne dicek doktorumuz sanirim bu ay corbalarimiza kiyma koyacagiz. Ayy bir de asilar varrr :110:

Pazartesi insallah tam 6 aylik oluyoruz kizlar masallh :nazar: zaman akti gitti gercekten... :KK200: baya bi buyuttyk bebislerimizi. Ek gida maceralarina baslamayanlar da bu ay baslar sanirim. Biz de yogurt ve sebze corbasi devam ediyoruz bakalim kontrolde ne dicek doktorumuz sanirim bu ay corbalarimiza kiyma koyacagiz. Ayy bir de asilar varrr :110:
Naber Kelebek,

Benim deli danayı sakinleştiremiyoruz bu ara,uyumaya gelmiyor bir türlü. Öyle yatır kaldırmış faso fiso,alp e kesinlikle işlemiyor. Çok huzursuz bir çocuk ve çok aşırı hareketli bir cocuk,hiç uyumadığı halde o kadar ernejiyi nerden buluyor bilmiyorum. Ataktan mıdır bilmiyorum ama bu durum hiç hoşuam gitmemeye başladı. üstüne çalışmaya başladım,annemde gündüz çok yorluyor,ama gece halimi görünce bana kıyamıyor alıyor çocucğu bende uyuorum ama içime hiç sinmiyor. Zor bir çocuk Alp,bu durum artık beni şüphelendiriyor,acaba hiperaktivite şimdi belirtilerini gösterir mi? Şüphelendiğim o çünkü,ya tamam bizim ki anne karnındada çok hareketliydi,doğduğu günden beri yerinde durmuyor,belki genel mizacı öyledir diye düşünebilirsiniz ama,cidden çok yorucu olmaya başladı,sürekli yeni şeyler istemesi,ondan çabuk sıkılıp,yeni bir şey istemesi,odaklanamama problemi gibi geldi.Bütün gün gece,ona bakıp konuşuacaksın. Mümkün değil durmuyor,kucağımda dahi oturmuyor,sadece fış fış kayıkçıyı çok seviyor o zaman sakinliyor yaslanıyor bana sallanaıyoruz beraber,oda eşlik ediyor bide ıh ıh ıhhhh. Gece uykumuz yok gündüz uykumuz yok,zombi gibiyim bu bir haftadır. Zaten işlerde pek can sıkıcı,çalışmasam daha iyi moduna girmeye başladım. Gerçi çalışmasam evde çocuğuma baksam yine bir kişi ile bakımı tamamlanmıyor,illaki 2. kişi lazım. Wc ye gidemiyoruz.Yemek yiyemiyoruz. Tabi birde mama istemiyor,yay gibi gerinmesi var,kucakta durmakta istemiyor, yürütece koyuyorum. İnanmassınız kızlar,bizim ki bütün evi dolanıyor. Halıları kaldırdım rahat gezsin diye. Bence benim çocukta bir problem var. 5.5 aylık bir bebek,bebektir çocuk değil,yerini bilmiyor,daha fazlası daha fazlası pesşinde,sanırım algıları gerçekten çok açık. Ay içimi döktüm rahatladım.Çok çok zor. Sakin bir bebeğe bakmak inanın kızlar ççççokkkkk kolay allah hepsine sağlık versin.

Naber Kelebek,

Benim deli danayı sakinleştiremiyoruz bu ara,uyumaya gelmiyor bir türlü. Öyle yatır kaldırmış faso fiso,alp e kesinlikle işlemiyor. Çok huzursuz bir çocuk ve çok aşırı hareketli bir cocuk,hiç uyumadığı halde o kadar ernejiyi nerden buluyor bilmiyorum. Ataktan mıdır bilmiyorum ama bu durum hiç hoşuam gitmemeye başladı. üstüne çalışmaya başladım,annemde gündüz çok yorluyor,ama gece halimi görünce bana kıyamıyor alıyor çocucğu bende uyuorum ama içime hiç sinmiyor. Zor bir çocuk Alp,bu durum artık beni şüphelendiriyor,acaba hiperaktivite şimdi belirtilerini gösterir mi? Şüphelendiğim o çünkü,ya tamam bizim ki anne karnındada çok hareketliydi,doğduğu günden beri yerinde durmuyor,belki genel mizacı öyledir diye düşünebilirsiniz ama,cidden çok yorucu olmaya başladı,sürekli yeni şeyler istemesi,ondan çabuk sıkılıp,yeni bir şey istemesi,odaklanamama problemi gibi geldi.Bütün gün gece,ona bakıp konuşuacaksın. Mümkün değil durmuyor,kucağımda dahi oturmuyor,sadece fış fış kayıkçıyı çok seviyor o zaman sakinliyor yaslanıyor bana sallanaıyoruz beraber,oda eşlik ediyor bide ıh ıh ıhhhh. Gece uykumuz yok gündüz uykumuz yok,zombi gibiyim bu bir haftadır. Zaten işlerde pek can sıkıcı,çalışmasam daha iyi moduna girmeye başladım. Gerçi çalışmasam evde çocuğuma baksam yine bir kişi ile bakımı tamamlanmıyor,illaki 2. kişi lazım. Wc ye gidemiyoruz.Yemek yiyemiyoruz. Tabi birde mama istemiyor,yay gibi gerinmesi var,kucakta durmakta istemiyor, yürütece koyuyorum. İnanmassınız kızlar,bizim ki bütün evi dolanıyor. Halıları kaldırdım rahat gezsin diye. Bence benim çocukta bir problem var. 5.5 aylık bir bebek,bebektir çocuk değil,yerini bilmiyor,daha fazlası daha fazlası pesşinde,sanırım algıları gerçekten çok açık. Ay içimi döktüm rahatladım.Çok çok zor. Sakin bir bebeğe bakmak inanın kızlar ççççokkkkk kolay allah hepsine sağlık versin.

Canim Allah kolaylik versin, kimi bebekler gercekten cok sakin onlara bakmak daha kolay, benim kizim hiperaktif diyemem ama beni cok yoruyo, bizimde uyku sorunumuz var:(
Bebisin hiperaktifse bu iyi birsey dogru yonlendirmelerle ilerde cok basarili oluyorlar, insallah seninkide basarilariyla surekli kendinden soz ettiren biri olur. Bi de bakmisiz buyumusler, artik baska baska seylerden bahsetmeye baslamisiz, ayyyy heyecanlandim, insallah ilerde heranlamda yuzumu guldurler insallah insallah insalahhhhhh

Naber Kelebek,

Oyy icini dokmekle cok iyi yaptin canm. Allah kolaylik versin. Bizim sadece uyku sorunumuz var en cok da gunduzleri ama senin isin cok daha zor. Hiperaktif de olabilir tabii doktora danismissindir mutlaka aklina gelen her seyi sor kesinlikle. Hiperaktif olsa dahi ilerde cok iyi yerlere gelebilir yeter ki dogru yonlendirilsin. Insallah senin icn de Alp icn de hayat daha kolay olur.

Yuruteci doktora sorup mu koydun canm? Henuz normalde yurutec icin biraz erken sanki.

Allah tum bebeklere saglik sihhat versin insallah.

B612_20170122_162648.jpg
slm kizlar ben geldim :)))

Eklentiler

• B612_20170122_162648.jpg
    B612_20170122_162648.jpg
    29,7 KB · Görüntüleme: 24
Back