2016 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    391
kızlar Merhaba ben hamilelik döneminde takip edebiliyodum burayı ağustos 18de 2130gr doğdu berrağım.15 gün küvezde kaldık. orda biberona alıştığımız için emmiyor 5 aydır sütümü sağıyorum günde 6 kere yarım saat sürüyor her Sağım.artık büyüyo oyun istiyo ilgi istiyo doğal olarak.yoruldum göğüs uçları yarıklar içinde ama emmiyor kesinlikle alıştırma için ilk zamanlar uğraştım tek aç bırakamadım zaten kilosu yüzünden doktorla gram hesabı yapıyoruz. sütüm de fena değil sadece sağmama rağmen 750cc geliyo. yardım istiyorum fikri olan var mı ne yapmam lazım memeyi görünce tiksinç bişey gibi öğürüyor.meme uçlarını da almıyor zaten biberonu emziği bile tek tip almıyor başka şeyleri uzun oldu helal edin hakkınızı

Canim hosgeldin. Adini tam olarak bilmiyorum ama gogus ucu koruyucusu sanirim, onlari takarak emzirsen bebisin en azindan biberonla iciyor zanneder. Ben hastanede ilk gunlerde takmistim, gayet pratik bir sey. Bunu yaparkende ten temasina alisir ve zamanla belki sadece memeyi alir. Emzirirken los ve sessiz ortamda( belki bir ninniyle) ten temasi icin bebiside biraz soyman etkili olacaktir. İnsallah ise yarar

Merhaba cnm, malesef büyük bir hızla dökülmeye devam ediyor, ve bi çare bulamıyorum artık takmıyorum gibi topluyorum tepemde. Sanki önlerden başladı azıcık çıkmayanıma bekliyorum inş eski haline döner

Oy oy çok sevindim işe yaradığına tatlımm şimdi sırada gece uykusuna erken geçme var desene mis gibi uykuları olsun Neva gelinimin :)

Canım öncelikle hayırlı uğurlu olsun bebeğin sağlıkla büyüsün. Zaten 5 aydır sağıp vermişsin yakında ek gıdaya da geçicek tabii ki ana gıdası anne sütü (yoksa formül süt) olucak ama eskisi kadar sürekli karnı acıkmayacak şimdi 2 saatteyse 4 saatlere çıkacak. 5 aydır alışmış olduğu bişey var ve bunu değiştirmek kolay olmaz memeyle maalesef ki hiç tanışmamış ve sen her teklif ettiğinde ısrarla reddediyorsa kendini de bebeğini de üzme sıkma canını tatlım. Ama haklısın emse keşke diyorsun o zaman ben de meme uçlarını tavsiye edicem bi arkadaş ta aynı öneride bulunmuş. Denedin mi bilmiyorum ama bir de meme ucu takarak denesen?

Canım dökülmesi çok normal. Sonradan zaman içinde dökülmesi duracak..yani normal boyutta dökülecek ve saçların eski halini alacak. Yani bende öyle olmuştu. Tabi dökülürken insanın psikolojisi biraz bozuluyor
Kizlar mama sandelyesi aldiniz mi, aldiysaniz hangi modeli aldiniz
Ayrica bu aralar bebisler icin aldiginiz farkli oyuncaklar var mi
Birde yaptiginiz farkli oyun, aktivite yada gelisimine katkida bulunabilecegini dusundugunuz bir etkinliginiz var mi
Kesinlikle ikea antilop mama sandalyesi veya ona benzer basit bir şey al derim!! Hem ekonomik hem temizliği kolay! Ben ilk oğluma hevesle chicco teferruatlı bişe aldım;pişmanım! Kendi yemeye başlayınca döküyor saçıyor her öğünde örtüsünü söküp yıkayamıyorsun..temizlemesi zaman alıyor ve sorun oluyor.
Gel babası gel abisi bay bay baş baş gibi basit komutlar. Sonra basit şarkılar uyduruyorum misal 'annemin elleri var annemin parmakları var..gözleri ağzı..'sayıyorum gösteriyorum eliyle dokunduruyorum falan..
Kizlar mama saldalyelwrini basit birsry mi almayi dusunuyorsunuz. Yoksa teferruatli birsey mi. Ben karar veremedim.bir turlu
Kesinlikle basit kolay temizlenen bir şey al derim! Yukarıdaki yoruma da yazdım :)

yok canım olmuyo kaç tane aldım hiç birini tutmuyo öğürüyo duruyo öyle

denedim canım denemem mi kaç farklı markanın aldım hemde ama tık yok emse uzun süre süt almış olcak 2 sene nasıl süt sağcam diye düşünüyorum sağma sayısını azaltsam sütüm gidebilir bu sefer de bilemiyorum işte

Biz de iyiyz canm cok sukur. Ya durumlar fena degil ama hala kabul ettiremiyorum beyefendiye iste ustelemedim henuz. Yani super de sayilmayiz da zaten neyse...Bosverelim...

Begus iyi canm ya sukur bu ara braz duzeni kacti dis zamani geliyor sanirm diye dusunuyorm. Sen nasilsin ise basladn mi sen?? Bicirik nasil iyi mi kara kiz :)

Canimin ici bayadir bakmıyorum buraya biz iyiyiz sen nasilsin napiyorsun :) begum sevdimi yeni tatlari lop lop et olsun sifa olsun kuzuma :)
Buyuyoruz iste ya cok sukur 10 gun sonra yavastan oturtmaya baslicam 5ay olunca tam. 6da da ek gidaya baslicam kismetse :)

Canim facede emziren anneler var oraya yazsan yardımcı olurlar. Bir de silikon göğüs ucu ile dene emzirmeyi. Ayrıca pes etme 14. Ayda kendiliğinden emmeye başlayan var. Parfüm duş jeli vs kokusu da hoşuna gitmiyor olabilir. Bir süre sırf su ile yıka vücudunu.

Merhaba kızlar. Biz döndük Van'a. Ankara her anlamda zorladı bizi. Babam canım babam mekanı cennet olsun. Çok çok acı Rabbim yaşatmasın kimseye. Rabbim önce anneme sonra bizlere sabırlar versin. Ama insan dönüyor işte hayata çekiyor birşeyler bizi hayatın içine. Orda tüm kardeşler destek olduk birbirimize ama şimdi tek başıma kaldım burda. Başsağlığı dileyen herkese teşekkür ederim geri dönüp etiketleyemedim.
Kızlar bize doktor burda sütün beslemiyo demişti ya bende biberona alıştırmaya çalıştım ama olmadı. Hipp'in sütlü elmalı kaşık mamasını kullandım kızıma. Kaşıkla verdikçe ağzının kenarı kızardı bende kaşıktan tahriş oldu heralde siye düşündüm. Önce yediğini hep kustu ben bir hafta önce başladığımız için alerjiden şüphelenmedim. Ertesi gün tekrar yediğinin hepsini kustu. Sonra ensesinde bi kuzarıklık fark ettim etiketten heralde dedim. Sonra yüzü bacakları vücudu hep ürtiker oldu. Acile götürdük. Mamaya bi hafta önce başladık böyle de bişey olmadı ya orda kıyafetlerini granül sabunla yıkadık ondan heralde dedim iğne falan yaptılar geçti sonra. Kıyafetlerini arap sabunuyla yıkadık tekrar. Ertesi gün dışarı çıkmam gerekti ablam tekrar mamadan verdi 3 kaşık falan sonra kulakları ensesi biraz yine kabardı. Anladım ki yediği mamadan. Bi hafta sonra da olsa alerji ortaya çıkabiliyomuş demekki.
Şimdi hipp1 numara mamasından hazırladım verdin yine ağzını kenarı,kulaklarının arkası kızardı. Ama ilk 2 ay bu mamayı kızım kullanmıştı,günde 3-4 sefer. Hiç ilk aylarda alerji olmayıpta sonradan olur mu? Anlayamadım.

Insallah canm amin siz de ek gidaya basladinizda hic zorlanmayin hapu hupur yeyin insallah :)
Biz ek gidaya tam 5 oldugunda basladik canm. Doktora giderseniz bi danis senin bebisin de hazir olabilir, kilosu iyiydi sanirim. Bizim dr dönüyor deyince o zaman destekli oturabilir demişti bilgin olsun. Özledik canım eskisi gibi gelmiyor kimse sanırım. İşler güçler de başlayıbca normal tabi de.. ben de nisanda başlıcam vakit azalıyor gitgidee..

Canım kesinlikle mamayı vermeye devam etme,evet en başta tepki vermiyor,ama daha siddetli biralerjenle karşılaşınca ona yakın olan herşeye tepki gösteriyor,aynısı oldu bizdede,alerjen mama kullanıyoruz,bir an önce doktora git sanada rapor çıkarsın. Süt ürünlerine alerjen büyük ihtimalle.

Sizde nasıl ortaya çıktı? Çocuk doktoruna mı gitmemiz lazım bunun için yoksa bi alerji polikliniğine mi?

Yoğurt falan da vermeyim o zaman. Ne yedircez bu kuzulara benimki biberonda tutmuyor. İnek sütüne alerjisi olsa ben kutu kutu süt tükettim ankarada sütüm kesilmesin azalmasın diye o zamanda olmaz mıydı?

Kizlar istanbuldan evimize döndük dun aksam. Icim çok buruktu alismisim kalabaliga simdi yalni kalmak zor geldi. Esim de gece çalışıyor bakalim napicaz benim kizin istanbul bursa derken düzeni iyice değişti gece 3-4 u buluyor uyumasi bunu nasil duzeltebilirim fikrinize ihtiyacim var. Bids bugun uyutuyorum 5dk sonra aglayarak uyaniyor. Evi mi yadirgiyor anlamadım. Normalde 3de de yatsa aglamazdi ama dun gece cok ağladı anlamadim bende

Canim benim oglusumda 5 bucuk aylik. Canim ben patates havuc ispanak pirinc karisimi sebze corbasi, yine icine biraz pirinc atarak un corbasi verdim. Birkac gun oncede tarhana corbasi verdim ama fazla yemedi ayrica kustu heralde agir geldi. Bizim ek gidalarimiz simdilik bole canim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…