• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Şubat Anneleri

Günaydın kızlar nabersiniz ? şu kadikoy şifa Hastanesindeki bebek karışması olayı ile ilgili ayşe armanin ropartajini okudum içim daraldı. .eşimin doğuma girmesini istiyordum zaten şimdi ona talimat da verdim gözünü bebişten ayırma yakından takip et diye..Allah herseyin hayirlisini versin valla

Erkek annisleri yenidogan sunneti hakkinda ne dusunuyirsunuz? Araştırdım bayagi ve daha saglikli oldugu kanaatine vardim.yalniz 2 veya 3 aylikken yaptirmayi dusunuyorum.

Günaydın güzel anneler :KK76: herkese sağlıklı bol enerjik mutlu bol tepikli günler diliyorum.

Günaydınnnn kızlarr bol tepikler hepimize :) sabahları mide yanması ve ekşimesi yaşıyorum iki gündür. Benim gibiler var mıdır? Hayırlı sağlıklı günler olsun
Canım rennie die bir ilaç var yanmaya ekşimeye birebir geliyor dr.una söyle yazar.

evlatçıklarını sabırsızlıkla ve merakla bekleyen butun annişlere ve minnak böcüklere günaydın:KK54:

seker yuklemesını dr bendende ıstemıstı hemde dırekt 100 luk olanı(babam ınsulın kullanıyor dıye) sehır dışına cıktıgım ıcın yaptıramamıştım..halada yaptırma yanlısı degılım.cunku zaten seker noktasında dıyette gıbı yasıyorum.. bırde sabah o serbetı ıcınce saatlerce hastanede beklemem gerekıyormus aralıklarla kan alınacakmış falan..o sıra kızıma bakacak kımse yok..babası okulda ..öfff ınsanın gurbette yasaması açıl bır durumda evladını bırakabilecek bır Allahın kulunun olmaması oyle kötü kı:KK51:

gecen esım tutturdu sınemaya BİRLEŞEN GÖNÜLLER e gıdelım cok methedıyolar dıye..dedım kızı kıme bırakacaz ??? en son kızıma hamıleydım sınema salonuna gırdıgımde..ılk bebegıne hamıs olan kızlar bugunlerın tadını çıkarın ınanın oyle bunalıyor oyle nefes almaya muhtaç hale geliyorsunuz kı çocuk ayağınızı bağlıyor...:KK51:

Tavsiye ederim canım gidip izlemeni bizde eşimle 29 ekim tatilinde gittk beşik işimiz erken bitince filme gidelim dedi ben çok severim sinemaya gitmeyi bayadır gitmemiştik bizde o filme gittik :) ama uyarayım ben baya ağladım filmi izlerken

Dünürümm maşaallah şeker değerin gayet iyi çıkmış ne mutlu sana :) gelinim annesini üzmüyor sağlıkla büyüyor ama seninde kanında biraz düşüklük var canım bnmde 11 - 10 arası gidip geliyor okadr da ilaç içmeme rağmen siyah üzümle pekmez yemeye çalışıyorum takviye olarak bakalım hayırlısı bnde bu gün sağlık ocağında izlenimim vardı gittim kan tahlili verdim perşembe çıkacakmış bakalım sonuçlar nasıl olur.

Erkek annisleri yenidogan sunneti hakkinda ne dusunuyirsunuz? Araştırdım bayagi ve daha saglikli oldugu kanaatine vardim.yalniz 2 veya 3 aylikken yaptirmayi dusunuyorum.

Aslında bende düşünüyordum ama eşim küçükken değilde kendinin idrak edeceği bir yaşta yapmak istediğini söyledi ayrıca güzel bir etkinlikle yapmak istediğini söyledi onun yapıldığında sanırım içinde kalmış istediği gibi çocuk hayallerindeki gibi olmamış die. Aşırı büyümeyecek tabi ki ama aklı biraz ersin idrak etsin istiyorum dedi oğlum sünnet olurken, bende eşimin fikrine saygı duydum biz oğluş büyüyünce yaptırcaz. Sanırım Dinimzcede ya 2 yaşından önce yapılması iyiymiş yada 5 yaşından sonra. 2-5 yaş arasında çocuğun psikoloji olumsuz etkilenebiliyormuş bir akrabamızın oğlu var onlar söylemişti ben kendi çocukları için sünneti sorduğumda. Onlar 2 yaşına girmeden yaptırcaz demişlerdi o yüzden. Bizde sanırım 6-7 yaşına doğru yaptırırız :KK48:

doğumdan yaklaşık 1ay kadar sonra belkı bu kadar bıle gecıktırmeden yaptırmayı planlıyorum..hem ınanılmaz cabuk ıyılesıyor,hembebek mevluduyle bır aradan cıkarıcam hemde ılerleyen donemlersıkıntı yaratabılecegı kanısındayım..

2 yas cıs alışkanlığı kazanmaya calıstıgı donem,sunnet ıcın aklı erecek ve sıkıntı yaratacak(böyle olan cok anne gordum)
sonrasında da hem gec ıyılesıyor hem anneye bakım acısından sıkıntı olabılıyor..(yıne çevremde orneklerı var)

Gecen ay 11 küsürdü sınırda idare ederdi yani dun aldilar kan zaten bugun cikicak netice bilmiyorum ondan mi.kan hapi da içiyorum artik ama
hamilelik icin 11 dusuk. Yani dogumdki kan kaybi dusunulunce. Benim de hep 10-11 arasi.

Günaydın kızlar nabersiniz ? şu kadikoy şifa Hastanesindeki bebek karışması olayı ile ilgili ayşe armanin ropartajini okudum içim daraldı. .eşimin doğuma girmesini istiyordum zaten şimdi ona talimat da verdim gözünü bebişten ayırma yakından takip et diye..Allah herseyin hayirlisini versin valla
ay allah korusun. En temizi nornal dogum bu acidan. Gozumun onunden hic ayrilmadi dogduktan sonra, benle beraber cikti dogumhaneden. Az kaldi dogumlarimiza guzel gecsin ins hepimiz icin. Heyecanlandim simdii

Aslında bende düşünüyordum ama eşim küçükken değilde kendinin idrak edeceği bir yaşta yapmak istediğini söyledi ayrıca güzel bir etkinlikle yapmak istediğini söyledi onun yapıldığında sanırım içinde kalmış istediği gibi çocuk hayallerindeki gibi olmamış die. Aşırı büyümeyecek tabi ki ama aklı biraz ersin idrak etsin istiyorum dedi oğlum sünnet olurken, bende eşimin fikrine saygı duydum biz oğluş büyüyünce yaptırcaz. Sanırım Dinimzcede ya 2 yaşından önce yapılması iyiymiş yada 5 yaşından sonra. 2-5 yaş arasında çocuğun psikoloji olumsuz etkilenebiliyormuş bir akrabamızın oğlu var onlar söylemişti ben kendi çocukları için sünneti sorduğumda. Onlar 2 yaşına girmeden yaptırcaz demişlerdi o yüzden. Bizde sanırım 6-7 yaşına doğru yaptırırız :KK48:
zorunlu sunnetlik bir durum olmaz da gonlunuze gore olur ins. Ben biraz buyudugunde mevlidini yapicam memlekette giydirip fotosunu cekicem. 3 aylikken sunnet oldn hatitlamiyorsn diye anlatnca anlat sanirim. Zaten bizim orda buyuk dugun gibi yaparlar sunneti bana sacma geliyor. Aile arasinda bir dua kiyafet ve foto cekimi yeter.

Günaydın kızlar
Biz hala yatıyoruz kusma geçti ama ishal devam ediyo ilaç veriyorlar geçmesiniçin bildiğiniz yiyecek bişey varsa söyleyebilir misiniz pirinç lapası ve patates dışında bişey yiyemiyorum 2 kilo vermişim 2 günde bilen yazarsa sevinirim

Bizde aileye gidecek para. Hatta önümüzdeki bikaç ay boyunca. Bari hastane için çanta yapabilsem.

saglikla ilgili ozel hir oncelik mi canim? Öyle değilse kendini bebegini one almani tavsiye ederim yoksa donu gelmiyor o aile onceliklerinden yasanan sıkıntilarn cok cektim zamannda iyi bilirim

Günaydın güzel anneler :KK76: herkese sağlıklı bol enerjik mutlu bol tepikli günler diliyorum.

Canım rennie die bir ilaç var yanmaya ekşimeye birebir geliyor dr.una söyle yazar.

Tavsiye ederim canım gidip izlemeni bizde eşimle 29 ekim tatilinde gittk beşik işimiz erken bitince filme gidelim dedi ben çok severim sinemaya gitmeyi bayadır gitmemiştik bizde o filme gittik :) ama uyarayım ben baya ağladım filmi izlerken

Dünürümm maşaallah şeker değerin gayet iyi çıkmış ne mutlu sana :) gelinim annesini üzmüyor sağlıkla büyüyor ama seninde kanında biraz düşüklük var canım bnmde 11 - 10 arası gidip geliyor okadr da ilaç içmeme rağmen siyah üzümle pekmez yemeye çalışıyorum takviye olarak bakalım hayırlısı bnde bu gün sağlık ocağında izlenimim vardı gittim kan tahlili verdim perşembe çıkacakmış bakalım sonuçlar nasıl olur.

Ayy Kuzum Çok Korkuyodum Şu Şeker Zımbırtısından İçim Rahatladı Resmen Doktorumada Mail Attım Sonuçları Ya Bu Kansızlık Genel Galiba O Kadar Beslenmeme Dikkat Ediyorum İlaçları İçiyorum İnş. Senin Sonuçlarda Güzel Çıkar Tatlım Ya

Günaydın kızlar
Biz hala yatıyoruz kusma geçti ama ishal devam ediyo ilaç veriyorlar geçmesiniçin bildiğiniz yiyecek bişey varsa söyleyebilir misiniz pirinç lapası ve patates dışında bişey yiyemiyorum 2 kilo vermişim 2 günde bilen yazarsa sevinirim

muz yiyemiyor musun? Bol sivi takviyesi iyi geliyor. Leblebi de toparliyordu sanki sari olani. Makarna gibi şeyler de yemeye calissan. Acil sifa diliyorum

Günaydın kızlar

canım geçmiş olsun, ben ishal olduğumda (gebelik öncesinde denemiştim) yarım çay bardağından biraz daha az üzüm sirkesini kafama dikiyordum çok etkili hemen geçiriyor , doktorunu ara bi sor içebilir misin diye , içebilirsen iç burnunu kapat iç ama içtikten sonra hemen geçiriyor ben 2-3 kere denemiştim

doğumdan yaklaşık 1ay kadar sonra belkı bu kadar bıle gecıktırmeden yaptırmayı planlıyorum..hem ınanılmaz cabuk ıyılesıyor,hembebek mevluduyle bır aradan cıkarıcam hemde ılerleyen donemlersıkıntı yaratabılecegı kanısındayım..

2 yas cıs alışkanlığı kazanmaya calıstıgı donem,sunnet ıcın aklı erecek ve sıkıntı yaratacak(böyle olan cok anne gordum)
sonrasında da hem gec ıyılesıyor hem anneye bakım acısından sıkıntı olabılıyor..(yıne çevremde orneklerı var)
Nerde yaptırcaksınız peki ? Yengem de 7 günlükken yaptırdı ameliyathanede yapmışlar bebek soğukdan enfeksiyon kaptı 6 yaşına kadar ciğerlerinden hırıl hırıl ses geliyordu hep öksürdü çocuk. Korkuyorum ben onun için.

Günaydın kızlar
Bugday Nisastasi peltesi keser ama mikrobik durumlarda ishalin cok da kesilmemesi lazim diye biliyorum. Grip olunca balgamin sokulmesi gerektigi gibi. Ilac kullanirken baska yontem uygulama ztn ters tepki fln verir bir de. Iyilesirsn ins kisa surede

Nerde yaptırcaksınız peki ? Yengem de 7 günlükken yaptırdı ameliyathanede yapmışlar bebek soğukdan enfeksiyon kaptı 6 yaşına kadar ciğerlerinden hırıl hırıl ses geliyordu hep öksürdü çocuk. Korkuyorum ben onun için.
henüz bır araştırma yapmadım sadece burda cok methını duydugumbır ozel klınık var sımdılık aklımdada o var..esım kararsız aklı ersın dıyıp duruyor o bı he desın sorup sorusturucam ınsaallah

bizim hastane doğum esnasında içeride başkasının olmasına izin vermiyor. kardeşim hemşire onun girmesini istemiştim aslında. sancı odasında bekleyebilir yanında dedi. orda zaten bekliyorlar yani. artık gözümü ayırmıcam ben de. herşey olabiliyor malesef ülkemizde.

ben de doğduğunda yaptırmayı düşünüyorum. daha kolay olur gibi geliyor bana.

ya kızlar bı akıl verın bana..
3 hafta once dr um seker yuklemesını ıstedı ama yaptıramadım.şugun eczaneden 100 luk al hastanede yaptır cuma sonucu getır bana demıstı...

.sımdı yarın eczaneden alsam hstanede dırekt yaparlarmı..onden dr un bunun ıcın ıstek yapması gerekıyormu? ben kafama gore yarın yaptırsam cuma sonuç göstersem?(dr um cuma ları hastanede sadece)

yoksa yıne dr a muayene mı olmam gerekiyor?onun ıstemesımı gerekiyor?devlet hastanesı

Ya böle içime korkular geliyor resmen felaket senaryoları saol bitnm
kan grubunu yanlis.biliyo olmani bilemem ama eger.korkun kan uyusmazligi ise ilk cocukta.sikinti olmuyor.hatta.cogu durumda sikinti olmuyor.benim.gibiler daha once.dusuk falan yasadigindan doktorlar onlem amacli igneyi vuruyor.kimiside dogumdan sonra vuruluyor.tarama testlerinde degilde hanu hamilelikte istenen ilk testlerde benim hep kan grubuma bakildi

Günaydın kızlar
Gecmis olsun canim benim esim kolon ameliyati oldugu icin bu durumla sık karsılasiyorduk ilk zamanlar tv de ekmegin uzerine muz surun onun yiyin dediler gercekten ise yaradi birde hep soylerlerdi az bir kahveyi limonsuyu ile islatip hap gibi yut die ama onu denemedik deneyenler sonuc aldik dedi bol bol leblebi ye sut icme bir sure oda tetikliyo hamis olmasak bir ilac var lonk diye kesiyo :) biz bir sene boyunca ugrastik cok zor sivi kaybi cok kotu

Back
X