O saygınlığı pek birakmadilar be kuzum insani uzen o zaten

öyle bir yozlastirdilar ki egitim sistemini öğretmenin konumu veli gözünde de öğrenci gözünde de alasagi edildi resmen. Tatil vb kısmı cazip görünüyor evet ama yapmak vermek istediklerine destek bir işleyişin olmamasi dahasi köstek bir sisteme dönülmesi,sirf diplomali insan ordusu olsun da nasil olursa olsun zihniyetiyle öğrenci merkezliligi abartip amacsiz hedefsiz bir nesil üretmeye yönelik yapilan vitrin degisimleri, tum bunları yaparken kendi calisanini öğretmeni bosa dusurup haklarina sahip cikmayislari neler var neler. Insan bi şevkle azimle çıkıyor bu yola egitim ogretim cok ozel bir dunya esasinda ama bu sistem denen canavar seni etkisiz eleman haline getrdkce deger yargıları zedelndkce o verimligi de zevki de kaybediyoruz. En azından su ana dek calstgim dördüncü okulum ilki haric gordugum tablo gitgide daha vahimlesiyor. Veliler cocuklarinin nerde olcagni bildikleri bir bakimevi olarak gormeye basladi okulu. Ogrenci hakları derken gençlerin ne kazanacagi topluma ne kazandrilcagi atlanir oldu. Çocuklar arkalarindaki bu gücü sınırsız destek algılayip yarina dair hayaller idealler kurmayi birakti. Ben hep evladimi yerine koyup düşünürum ve icim acir elbirligiyle altini oydugumuz bir nesil uretisimize.biseyler yapmak istiyorsun ama yetmiyor topyekûn bi degisim gerek bize. Benim kizdigim biktigim sey sistemin bizi koydugu konum. Insanin severek yaptığı iste donut alamadigini görmesii cok aci istiyorum ki biseyler katayim kendimi de gelistrio donustureyim onlarla beberaber.olmuyor malesef meslek lisesi meslek sahibi diye diye mahvettiler cocuklari da. O rahat olan ogretmnler git gel anlat geç seklinden memnun olanlar oluyor genelde.Benim gönlüm bunu sindiremiyor sartlar rahat bile olsa