• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Şubat Anneleri

Günaydın kızlar
Biz hala yatıyoruz kusma geçti ama ishal devam ediyo ilaç veriyorlar geçmesiniçin bildiğiniz yiyecek bişey varsa söyleyebilir misiniz pirinç lapası ve patates dışında bişey yiyemiyorum 2 kilo vermişim 2 günde bilen yazarsa sevinirim

Geçmiş olsun canım yaa. Muz demişlerdi bir de.

saglikla ilgili ozel hir oncelik mi canim? Öyle değilse kendini bebegini one almani tavsiye ederim yoksa donu gelmiyor o aile onceliklerinden yasanan sıkıntilarn cok cektim zamannda iyi bilirim

Yok canım sağlık değil. Sadece evlâtlık görevimizi ben de eşim de biraz abartıyoruz. AilemiZ bizi büyütmüş bu yaşa getirmiş biz de onlardan sorumluyuz diyip ağır yüklerin altına giriyoruz. Ilin garibi ne benim ne eşimin kardeşleri böyle düşünmüyor. Annemiz babamız mutlu olsun diye öyle böyle değil büyük bir parasal yükü yüklenmeye çalışıyoruz şu sıralar.

Yine de bence en rahatı öğretmenlik. Üç ay tatil şansı var. Yarı yıl tatili de var. Çalıştığın yerde ast üst ilişkisi fazla yok. Bir de saygınlığı olan bir meslek.

O saygınlığı pek birakmadilar be kuzum insani uzen o zaten:( öyle bir yozlastirdilar ki egitim sistemini öğretmenin konumu veli gözünde de öğrenci gözünde de alasagi edildi resmen. Tatil vb kısmı cazip görünüyor evet ama yapmak vermek istediklerine destek bir işleyişin olmamasi dahasi köstek bir sisteme dönülmesi,sirf diplomali insan ordusu olsun da nasil olursa olsun zihniyetiyle öğrenci merkezliligi abartip amacsiz hedefsiz bir nesil üretmeye yönelik yapilan vitrin degisimleri, tum bunları yaparken kendi calisanini öğretmeni bosa dusurup haklarina sahip cikmayislari neler var neler. Insan bi şevkle azimle çıkıyor bu yola egitim ogretim cok ozel bir dunya esasinda ama bu sistem denen canavar seni etkisiz eleman haline getrdkce deger yargıları zedelndkce o verimligi de zevki de kaybediyoruz. En azından su ana dek calstgim dördüncü okulum ilki haric gordugum tablo gitgide daha vahimlesiyor. Veliler cocuklarinin nerde olcagni bildikleri bir bakimevi olarak gormeye basladi okulu. Ogrenci hakları derken gençlerin ne kazanacagi topluma ne kazandrilcagi atlanir oldu. Çocuklar arkalarindaki bu gücü sınırsız destek algılayip yarina dair hayaller idealler kurmayi birakti. Ben hep evladimi yerine koyup düşünürum ve icim acir elbirligiyle altini oydugumuz bir nesil uretisimize.biseyler yapmak istiyorsun ama yetmiyor topyekûn bi degisim gerek bize. Benim kizdigim biktigim sey sistemin bizi koydugu konum. Insanin severek yaptığı iste donut alamadigini görmesii cok aci istiyorum ki biseyler katayim kendimi de gelistrio donustureyim onlarla beberaber.olmuyor malesef meslek lisesi meslek sahibi diye diye mahvettiler cocuklari da. O rahat olan ogretmnler git gel anlat geç seklinden memnun olanlar oluyor genelde.Benim gönlüm bunu sindiremiyor sartlar rahat bile olsa

Bugday Nisastasi peltesi keser ama mikrobik durumlarda ishalin cok da kesilmemesi lazim diye biliyorum. Grip olunca balgamin sokulmesi gerektigi gibi. Ilac kullanirken baska yontem uygulama ztn ters tepki fln verir bir de. Iyilesirsn ins kisa surede

Mattika hiç bildiğin biri var mı canım ciğer gelişimi için iğne vurulan? Kortizonlu dedin ya korktum yaw :KK57: Yan etkisi falan var mıdır ki? Bir de zararı olur mu ki?

O saygınlığı pek birakmadilar be kuzum insani uzen o zaten:KK43: öyle bir yozlastirdilar ki egitim sistemini öğretmenin konumu veli gözünde de öğrenci gözünde de alasagi edildi resmen. Tatil vb kısmı cazip görünüyor evet ama yapmak vermek istediklerine destek bir işleyişin olmamasi dahasi köstek bir sisteme dönülmesi,sirf diplomali insan ordusu olsun da nasil olursa olsun zihniyetiyle öğrenci merkezliligi abartip amacsiz hedefsiz bir nesil üretmeye yönelik yapilan vitrin degisimleri, tum bunları yaparken kendi calisanini öğretmeni bosa dusurup haklarina sahip cikmayislari neler var neler. Insan bi şevkle azimle çıkıyor bu yola egitim ogretim cok ozel bir dunya esasinda ama bu sistem denen canavar seni etkisiz eleman haline getrdkce deger yargıları zedelndkce o verimligi de zevki de kaybediyoruz. En azından su ana dek calstgim dördüncü okulum ilki haric gordugum tablo gitgide daha vahimlesiyor. Veliler cocuklarinin nerde olcagni bildikleri bir bakimevi olarak gormeye basladi okulu. Ogrenci hakları derken gençlerin ne kazanacagi topluma ne kazandrilcagi atlanir oldu. Çocuklar arkalarindaki bu gücü sınırsız destek algılayip yarina dair hayaller idealler kurmayi birakti. Ben hep evladimi yerine koyup düşünürum ve icim acir elbirligiyle altini oydugumuz bir nesil uretisimize.biseyler yapmak istiyorsun ama yetmiyor topyekûn bi degisim gerek bize. Benim kizdigim biktigim sey sistemin bizi koydugu konum. Insanin severek yaptığı iste donut alamadigini görmesii cok aci istiyorum ki biseyler katayim kendimi de gelistrio donustureyim onlarla beberaber.olmuyor malesef meslek lisesi meslek sahibi diye diye mahvettiler cocuklari da. O rahat olan ogretmnler git gel anlat geç seklinden memnun olanlar oluyor genelde.Benim gönlüm bunu sindiremiyor sartlar rahat bile olsa

İşte bizim ülkemizde idealist olmak insanı bu hale getiriyor. Çalışıyosun çabalıyorsun ama hep engel çıkarıyorlar. Kökten çözümler şart gerçekten. Allah yardımcımız olsun inşallah. Baştakilere de Allah akıl fikir versin.

Yok canım sağlık değil. Sadece evlâtlık görevimizi ben de eşim de biraz abartıyoruz. AilemiZ bizi büyütmüş bu yaşa getirmiş biz de onlardan sorumluyuz diyip ağır yüklerin altına giriyoruz. Ilin garibi ne benim ne eşimin kardeşleri böyle düşünmüyor. Annemiz babamız mutlu olsun diye öyle böyle değil büyük bir parasal yükü yüklenmeye çalışıyoruz şu sıralar.

Canim imkan varsa gönlü zengin olmak cok guzel iyi niyet hep kazandirir da biyerde dengeyi de iyi ayarlmkta yarar var artık evlatlık gorevi kadar ana babalık goreviniz de var. Cocuk bambaska bir dunya nerde ne zaman ne buyuklukte bir ihtiyac cikicak karşına bilmiyorsun o yuzden ileriyi düşünüp büyük hamleler yapmamkta yarar var nacizhane fikrim;)

Mattika hiç bildiğin biri var mı canım ciğer gelişimi için iğne vurulan? Kortizonlu dedin ya korktum yaw :KK57: Yan etkisi falan var mıdır ki? Bir de zararı olur mu ki?
Bende gebelik alerjisi vardi ilk kizimda surekli kasindigim icin son ay bana doktorum kortizonlu igne vurdu hrm bebegin cigerleri gelisir hem kasintin gecer demisti biseyde olmadi sukur

İşte bizim ülkemizde idealist olmak insanı bu hale getiriyor. Çalışıyosun çabalıyorsun ama hep engel çıkarıyorlar. Kökten çözümler şart gerçekten. Allah yardımcımız olsun inşallah. Baştakilere de Allah akıl fikir versin.

Amiiiiinn canım amin.ama bu dediklerimde halaybasi bastakiler belki de onlar kadar toplumun velilerin hatta bizlerin de payi yadsınamaz. Herkes seyirci kalip anlik düşünüp ya da menfaatine göre hareket ettikce daha da kötüye gitmesi kacinilmaz rabbim sonumuzu hayir eylesin inşallah biseyler gerçekten iyi yonde degsr

Valla onun kiloyla falan alakası yok sanırım. Ben akşamdan çikolata yedim gittim ama çıkmadı şeker.
Bir şey olmaz madem yemiyorsun dikkat edersin biraz daha.

öle bencede kiloyla şeker yemekle alakası yokmuş. ya bi tanıdığım bi oturduğunda kaç tane baklava yer, kaşık kaşık nutella yer çayını şekerli içer şekeri fln yok. ben ağzıma sürmem onları sevmediğimden.
sanırım vücudumuzun şekere tahammülünü gösterio bu değerler. her vücutta farklı yani.

Günaydın huzurlu bir gün olsun ve de sağlıklı tabi; )
Gece boyu bas dönmesi yasadim yatakta sagdan sola donerken sanki zemin kayıyor gibi oldu hep.kizimi okula birakmak icin çıktım ki araca binmek uzereyken sendeledim gözüm karardi son anda tutunabildim dusmeden. Bu tansiyon düşüklüğü bi acayip yapti beni okula kadar yavas yavas gittim korkuyla orda biseyler yedirdiler tuzlu hemen de biraz daha rahat dönebildm eve.:KK43:
çok geçmiş olsun dikkat etmek gerekio ya. yalnız kalmamak lazım aslında da olmuo işte..

Canim imkan varsa gönlü zengin olmak cok guzel iyi niyet hep kazandirir da biyerde dengeyi de iyi ayarlmkta yarar var artık evlatlık gorevi kadar ana babalık goreviniz de var. Cocuk bambaska bir dunya nerde ne zaman ne buyuklukte bir ihtiyac cikicak karşına bilmiyorsun o yuzden ileriyi düşünüp büyük hamleler yapmamkta yarar var nacizhane fikrim:KK66:

Ben de öyle düşünüyorum ama eşimin önceliği şu an ailesi işte. Para kazanmak için ek iş falan yapabilsem yapıcam. Yoksa kenarda köşede maalesef bişey yok. Bir de sadece anne baba değil yeğen kardeş bunların da ihtiyaçlarına koşturuyoruz. Bebiş için zaten hiçbiri bişey yapamıycak ondan eminim. Bir tane beşik vardı bambudan ablamın kızı üç gün yattı sadece içinde. Yirmi yıllık ama onu adam edip en azından beşiğini hazırlayayım istiyorum.

ya kızlar bı akıl verın bana..
3 hafta once dr um seker yuklemesını ıstedı ama yaptıramadım.şugun eczaneden 100 luk al hastanede yaptır cuma sonucu getır bana demıstı...

.sımdı yarın eczaneden alsam hstanede dırekt yaparlarmı..onden dr un bunun ıcın ıstek yapması gerekıyormu? ben kafama gore yarın yaptırsam cuma sonuç göstersem?(dr um cuma ları hastanede sadece)

yoksa yıne dr a muayene mı olmam gerekiyor?onun ıstemesımı gerekiyor?devlet hastanesı
Canım Doktor Yönlendirmesiyle Yapılıyo Bende Dün Yaptırdım Senin Sorduğunu Sordum Olmuyomuş Özelde Malum Tahliller Pahalı Bende Devlete Gidip Yaptırdım.

Bende gebelik alerjisi vardi ilk kizimda surekli kasindigim icin son ay bana doktorum kortizonlu igne vurdu hrm bebegin cigerleri gelisir hem kasintin gecer demisti biseyde olmadi sukur

Hmm baktım iğnenin prospektüsüne öyle bişeylerden de bahsediyordu ama otuzikinci haftadan önce vurulmasını önermiyorlar gibi geldi sen kaçıncı haftandaydın vurulduğunda? Bana daha yirmisekiz bile olmadan vurmak istiyor Dr.

öle bencede kiloyla şeker yemekle alakası yokmuş. ya bi tanıdığım bi oturduğunda kaç tane baklava yer, kaşık kaşık nutella yer çayını şekerli içer şekeri fln yok. ben ağzıma sürmem onları sevmediğimden.
sanırım vücudumuzun şekere tahammülünü gösterio bu değerler. her vücutta farklı yani.

Ben ellilik şeker yüklemesinde tuvalet düzenimi oturttum resmen ;) daha önce kabızlık vardı hiç şeker tüketmiyodum. 100 lükte ishal bile oldum :) bu yönden de faydasını gördüm yani ;)

Ben de öyle düşünüyorum ama eşimin önceliği şu an ailesi işte. Para kazanmak için ek iş falan yapabilsem yapıcam. Yoksa kenarda köşede maalesef bişey yok. Bir de sadece anne baba değil yeğen kardeş bunların da ihtiyaçlarına koşturuyoruz. Bebiş için zaten hiçbiri bişey yapamıycak ondan eminim. Bir tane beşik vardı bambudan ablamın kızı üç gün yattı sadece içinde. Yirmi yıllık ama onu adam edip en azından beşiğini hazırlayayım istiyorum.

anne babayı anlarımda iş kardeşe yeğene gelince fazla değil mi ya ? herkesin kendine göre bi ihtiyacı oluyo hele bebek gelecek Allah hepimize yardım etsin zor neye elini uzatsan pahalı bizim gibi maaş bekleyenler içinde zor başka gelir yok çünkü, yerinde olsam hiç büyük borçların altına girmem şimdiden sonra hiç değilse

Back
X