• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Şubat Anneleri

Ben de öyle düşünüyorum ama eşimin önceliği şu an ailesi işte. Para kazanmak için ek iş falan yapabilsem yapıcam. Yoksa kenarda köşede maalesef bişey yok. Bir de sadece anne baba değil yeğen kardeş bunların da ihtiyaçlarına koşturuyoruz. Bebiş için zaten hiçbiri bişey yapamıycak ondan eminim. Bir tane beşik vardı bambudan ablamın kızı üç gün yattı sadece içinde. Yirmi yıllık ama onu adam edip en azından beşiğini hazırlayayım istiyorum.

Bu arada bu bahsettiğim insanlar fakir parası olmayan insanlar değil. Gayet de elit tabakadan kişiler ama biz niye bu kadar sorumlu hissediyoruz onu anlamıyorum. Ne evlâtmışız :)

çok şükür bizler yolun sonuna geldik sayılır
bende daha yeni hamileleri görünce içim sıkılıyor
biz nasıl geçirdik bu koca dönemi anlamadım
onların daha 5. - 6. haftalarını görünce sanki biz yaşamadık gibi geliyor
4. Ayında bi kız vardı geçen gun , inan ben de üzüldüm ona , 5. Haftayı Hatırlamak istemiyor insan

anne babayı anlarımda iş kardeşe yeğene gelince fazla değil mi ya ? herkesin kendine göre bi ihtiyacı oluyo hele bebek gelecek Allah hepimize yardım etsin zor neye elini uzatsan pahalı bizim gibi maaş bekleyenler içinde zor başka gelir yok çünkü, yerinde olsam hiç büyük borçların altına girmem şimdiden sonra hiç değilse

Kimsenin bebeği sorduğu bile yok. Herkes o kadar çok kendini düşünüyor ki bizim ailede. Bir de aylardır zaten böyleymişiz de ben yeni teni öğreniyorum. Eşim bana belli etmeden gece gündüz ihtiyaçlar için koşturmuş. Yeğen ve kardeş dolaylı olarak anne babamızın mutluluğunu etkilediği için aslında bizim amacımız anne babamız mutlu olsun onlar rahat olsun o yani.

Kimsenin bebeği sorduğu bile yok. Herkes o kadar çok kendini düşünüyor ki bizim ailede. Bir de aylardır zaten böyleymişiz de ben yeni teni öğreniyorum. Eşim bana belli etmeden gece gündüz ihtiyaçlar için koşturmuş. Yeğen ve kardeş dolaylı olarak anne babamızın mutluluğunu etkilediği için aslında bizim amacımız anne babamız mutlu olsun onlar rahat olsun o yani.

valla kim olursa olsun bi alıştırınca arkası geliyor otomatikman , anne baba neden üzülsün herkes kendisi yapsın elinden geleni bence siz fena alıştırmışsınız kimse sizi görmüyor paranızı görüyor sanki bebeği bile sormadıklarına göre

valla kim olursa olsun bi alıştırınca arkası geliyor otomatikman , anne baba neden üzülsün herkes kendisi yapsın elinden geleni bence siz fena alıştırmışsınız kimse sizi görmüyor paranızı görüyor sanki bebeği bile sormadıklarına göre

Evet aynen öyle bir durum. Evlenirken de böyleydiler zaten. Bizimkilerin dördüncü torunu olucak bebiş. Ama eşimin ailesinin daha ilk torunu. Kp çamurda büyütmenden bahsetti bi. Ilgi olarak bi bu konuşma geçti ;)

Ben ellilik şeker yüklemesinde tuvalet düzenimi oturttum resmen :KK66: daha önce kabızlık vardı hiç şeker tüketmiyodum. 100 lükte ishal bile oldum :) bu yönden de faydasını gördüm yani :KK66:
:KK48: her işte bi hayır vardır diosun yani.. bütün günüm hastenede geçecek ona üzülüorum. yoksa diyet derse yaparım inşallah çok sıkıntı diil, dediğim gibi çok tüketmediğim için zaten şekeri.
yanılıyorsam düzeltin,
08.30 da gitsem hastaneye açlık kan şekeri için kan alcaklar sonra 100lük şeker içcem
09.30 da 1.saat ölçümü için kan vercem
10.30 da 2.saat ölçümü için kan vercem
11.30 da 3.saat ölçümü için kan vercem
12.30 da sonuçları alcam..

bu arada 10 saatlik bi açlık istedikleri için akşam saat 22.30 dan itibaren aç kalcam toplamda 12 saat boyunca bişey yiyip içmiycem. kuzuma yazık yaa.. :KK43:

çok geçmiş olsun dikkat etmek gerekio ya. yalnız kalmamak lazım aslında da olmuo işte..

Saol canim esim yok seyahatte normalde mumkun mertebe onunla gidip gelmeye calisiyorum zaten de yoklugunda elmahkum oluyor.

Ben de öyle düşünüyorum ama eşimin önceliği şu an ailesi işte. Para kazanmak için ek iş falan yapabilsem yapıcam. Yoksa kenarda köşede maalesef bişey yok. Bir de sadece anne baba değil yeğen kardeş bunların da ihtiyaçlarına koşturuyoruz. Bebiş için zaten hiçbiri bişey yapamıycak ondan eminim. Bir tane beşik vardı bambudan ablamın kızı üç gün yattı sadece içinde. Yirmi yıllık ama onu adam edip en azından beşiğini hazırlayayım istiyorum.

Canim ama bunları dusunmesi gereken sen degilsin ki bu halinde. Niye ekgelir derdine dusesin yavrum sen ikinizin de isi gucu varken başkalarının yüzünden. Esin aliskanliklarini onceliklerini dusunmek zorunda degismeyecek bişey yok ilk evladin belki tekte kalmayi dusunceksiniz hatta niye hazrigindan hevesnden feragat edesin ki hem kul hakki bu da ben yemedim sen ye olmaz ki. Hayati ihtiyac destek olsa neyse de

Hmm baktım iğnenin prospektüsüne öyle bişeylerden de bahsediyordu ama otuzikinci haftadan önce vurulmasını önermiyorlar gibi geldi sen kaçıncı haftandaydın vurulduğunda? Bana daha yirmisekiz bile olmadan vurmak istiyor Dr.

Bunu kacrmisim ben neden ciger geliştirici igne vurcagini söyledi ki doktorun

ya sizin mutlulugunuz kuzum?

:KK48: her işte bi hayır vardır diosun yani.. bütün günüm hastenede geçecek ona üzülüorum. yoksa diyet derse yaparım inşallah çok sıkıntı diil, dediğim gibi çok tüketmediğim için zaten şekeri.
yanılıyorsam düzeltin,
08.30 da gitsem hastaneye açlık kan şekeri için kan alcaklar sonra 100lük şeker içcem
09.30 da 1.saat ölçümü için kan vercem
10.30 da 2.saat ölçümü için kan vercem
11.30 da 3.saat ölçümü için kan vercem
12.30 da sonuçları alcam..

bu arada 10 saatlik bi açlık istedikleri için akşam saat 22.30 dan itibaren aç kalcam toplamda 12 saat boyunca bişey yiyip içmiycem. kuzuma yazık yaa.. :KK43:

Şeker doyuruyor merak etme. Sadece üçüncü saatte acıkmaya başlıyorsun. Son ölçümü verip sonuçları bekleme bence. Hemen gidip güzel bir yemek ye.

Mattika hiç bildiğin biri var mı canım ciğer gelişimi için iğne vurulan? Kortizonlu dedin ya korktum yaw :KK57: Yan etkisi falan var mıdır ki? Bir de zararı olur mu ki?
32. Haftada yapilmsti oglumda. Suyu cok azaldi erken alabiliriz dediler sorgulama sansim olmadi yapildi igne 2 doz olarak.sadece sislik vs yapti birkac gun. Ama sonrasinda netten arastirdm buyuk risk yoksa yapilmamali diyen var. Cok da etkili degil cigerlerde diyen var. Sen de bir oku. Yani gerekirse yine yaptiririm da bi durum yokken niye yapalim dedi ki dr.un birsey mi gordu yani sebep ne

Saol canim esim yok seyahatte normalde mumkun mertebe onunla gidip gelmeye calisiyorum zaten de yoklugunda elmahkum oluyor.

Canim ama bunları dusunmesi gereken sen degilsin ki bu halinde. Niye ekgelir derdine dusesin yavrum sen ikinizin de isi gucu varken başkalarının yüzünden. Esin aliskanliklarini onceliklerini dusunmek zorunda degismeyecek bişey yok ilk evladin belki tekte kalmayi dusunceksiniz hatta niye hazrigindan hevesnden feragat edesin ki hem kul hakki bu da ben yemedim sen ye olmaz ki. Hayati ihtiyac destek olsa neyse de

Bunu kacrmisim ben neden ciger geliştirici igne vurcagini söyledi ki doktorun

ya sizin mutlulugunuz kuzum?

Canım benim arada kaldık işte. Eşim bana söylemeden zaten ailesine yardım ediyormuş ben yeni öğrendim. Bu bir kanayan yara gibi bişey. Kökten çözmemiz gerekiyor o da yüklü bir krediye olacak gibi. Aile buna hayır demiyor hatta bu şekilde mutlu olacaklarını düşündüğümüz için bu işe girdik işte. Eşimdeki yükü görüyorum çok sigara içmeye başladı onun da sağlığı önemli. Ben de elimden geldiğince yardım etmeye çalışıyorum işte. İhtiyaçlar hiç bitmiyor ki.
Dr akciğer gelişimi için bir iğneden bahsetti. Bir sorun gördüğümden değil ama bunu yaptırırsanız olası bir erken doğumda bebişin ciğerleri daga çabuk oluşmuş olur dedi. Tamam dedik ama daha erken mi ki diye düşünüyorum. Dr un dediği iğnenin prospektüsünde 32. Haftadan önce önerilmiyor gibi.

32. Haftada yapilmsti oglumda. Suyu cok azaldi erken alabiliriz dediler sorgulama sansim olmadi yapildi igne 2 doz olarak.sadece sislik vs yapti birkac gun. Ama sonrasinda netten arastirdm buyuk risk yoksa yapilmamali diyen var. Cok da etkili degil cigerlerde diyen var. Sen de bir oku. Yani gerekirse yine yaptiririm da bi durum yokken niye yapalim dedi ki dr.un birsey mi gordu yani sebep ne

Aslında bişey gördüğümden değil dedi ama bebişin plesantası yaklaşık altı cm lik miyomun üzerinde bir de plesentada kanama alanları olduğu için bana rapor vermişlerdi. Belki de diyorum erken doğum ihtimali ondan vardır Allah korusun. Ama yine de Dr a sorayım ben de 32. Hafta için. Çünkü zaten ilacın prospektüsünde de 32. Haftadan önce vurulması uygun görülmüyor gibi.

Aslında bişey gördüğümden değil dedi ama bebişin plesantası yaklaşık altı cm lik miyomun üzerinde bir de plesentada kanama alanları olduğu için bana rapor vermişlerdi. Belki de diyorum erken doğum ihtimali ondan vardır Allah korusun. Ama yine de Dr a sorayım ben de 32. Hafta için. Çünkü zaten ilacın prospektüsünde de 32. Haftadan önce vurulması uygun görülmüyor gibi.
Ozaman yaptir canim dr.a guven. Yani cok net bir zararini duymadim. Yapilmasi zorunluydu bizim de sorgulamadim o yuzden. Daha 900 gramdi suyu tukenmis alabilirz dediklerinde. Neyse ki sonra az iyilesti zmaninda dogdu.

Litc744 .!.:
Hmm baktım iğnenin prospektüsüne öyle bişeylerden de bahsediyordu ama otuzikinci haftadan önce vurulmasını önermiyorlar gibi geldi sen kaçıncı haftandaydın vurulduğunda? Bana daha yirmisekiz bile olmadan vurmak istiyor Dr.
Benim 34 falandi cnm son aydi 28 erken olabilir en azindan bifahaki ay baslasin gerci olumsuz bi dyrum olsa vuralim demezdi heralde vardir bir bildigi doktorun gerci onlara bile guvenemiyosun ya artik

Canım benim arada kaldık işte. Eşim bana söylemeden zaten ailesine yardım ediyormuş ben yeni öğrendim. Bu bir kanayan yara gibi bişey. Kökten çözmemiz gerekiyor o da yüklü bir krediye olacak gibi. Aile buna hayır demiyor hatta bu şekilde mutlu olacaklarını düşündüğümüz için bu işe girdik işte. Eşimdeki yükü görüyorum çok sigara içmeye başladı onun da sağlığı önemli. Ben de elimden geldiğince yardım etmeye çalışıyorum işte. İhtiyaçlar hiç bitmiyor ki.
Dr akciğer gelişimi için bir iğneden bahsetti. Bir sorun gördüğümden değil ama bunu yaptırırsanız olası bir erken doğumda bebişin ciğerleri daga çabuk oluşmuş olur dedi. Tamam dedik ama daha erken mi ki diye düşünüyorum. Dr un dediği iğnenin prospektüsünde 32. Haftadan önce önerilmiyor gibi.

Canim sen anlattıkca eski defterler aciliyor zihnimde ne yasiyorsak eslerimize merhametimizden.aynilarini ben de yasadim benden habersiz gidenler dağlar kadar olmus haberliler haric.esimde ataya saygı cok baska bi deger bu benim ailem de olsa oyle.asla hayir diyemeyen bu yuzden somurulen bi yani var bu da bicesit zaafiyet bence.basta tekken cok problem etmiyorsun hazmetmeye calisiyorsun belki yapici olup ama bunun sonu gelmiyor inan bikere de halledince esin bu son demeyecek onlar da daha yeter demeyecek. Bizim öykünün sonu hazin oldu onlara yetsrken mali acidan bizi zarara ugratti falan cocugumdan sonra bunu hazmedemedm annelik çok başka bir şey. Kendi rizkini belki esinin hatrina kiyamayip verebliyirsun da cocugun hakkina da goz dikiince artk orda bi kaplan kesiliyorsun icgidusel olarak. Senin kararliligin cok onemli güzellik ile konus telkinlerde bulun cocugunuz olacagi bilincini işle o huyu cabuk atamiyorlar nasilsa verici fedakar es varken ama biyerden sonra maddi manevi patlak verme riski var şimdiden bunu kabullendrmende yarar var. Yapcagnz buyuklugu yapmisnz bugune kadar zaten biraz adil olmali herkes neticede bi melek gekiyir dünyaya

Back
X