2015 Şubat Anneleri

Sağol maral ..ağız kokusu kusma yok zaten yapılan teste güvenmiyordu kadir bey kesin olmadığı için ne yapacağımı bilemedim gece gelen her çocukta test pozitif çıkmış dediler
için rahat etmiyorsa baska yerede goster ama bu konuda keisn konusyor dr bey, kusma yoksa tetse gerek bile gormuyor
inlemesi agrisi atesdendirde acaba hastalik ne, baska hiç bir belirti yoksa çocukluk hastaligi olabilir viruslu
su çiecigi kizamik el ayak ahstaligi gibi
onlar oldugunda çocuk 4-5 gun atesli duuryor ates dusuncede kabartilalr basliyor ..

için rahat etmiyorsa baska yerede goster ama bu konuda keisn konusyor dr bey, kusma yoksa tetse gerek bile gormuyor
inlemesi agrisi atesdendirde acaba hastalik ne, baska hiç bir belirti yoksa çocukluk hastaligi olabilir viruslu
su çiecigi kizamik el ayak ahstaligi gibi
onlar oldugunda çocuk 4-5 gun atesli duuryor ates dusuncede kabartilalr basliyor ..
İşte bende tam bunu düşünüyorum aslında ama insanın içinde hep bu şüphe kaliyor

Ama tükürük te pozitif çıkması hastalıklı demek olmuyormuş viral bir boğaz hastalığı sanırım
beta iki çesidi vardi galiba
penisilin gerektireni A olan poszitif çikarsa bakteriyel demek
digerleri viral oluyor

peinisilin in amaci bu hastaligi bir ay içinde iki defa almamak, alinirsa ilerde bobrek yada kalp romatizmasina yol açabiliyor

Canlarım ciğerlerim hiç bu kadar uzun süre yazmadığım olmamıştı. Okuduğum kadarıyla iyisiniz. Eşler yine çıldırtmış bazılarımzı. Bende sizdenim yine bu aralar. İki gün barışık üç gün küs yuvarlana yuvarlana nereye gideceğiz bakalım. Neden böyle olduk anlayamıyorum. Ben deliler gibi aşıktım kızlar. @MaRaL_ aynı o anlattığın saftirik kızlar gibi. Ne zaman nikahı kıydık büyü bozuldu. Bak ortada düğün falan yok daha. Eş durumu tayini için altı ay önceden nikahımız oldu. Şimdi düşünüyorum da ne acelem vardı acep?? İnsan aynı evde yaşamayınca birbirini asla tanıyamıyor, anlaşırım olur bu iş dememeli bence. Ama işte geleneğimiz göreneğimiz sistem buna izin vermiyor :)) (konuyu getirip bağladım yine bak sisteme :KK70: anarşiklik bunu gerektirir çünkü :KK70: )

Neyse boşvereyim kocaları. İki haftadır çok fena hastayım. Kuru bir öksürükle başladım son üç gündür balgam Malgam ciğerim çıktı vallahi.. ağzımın içi yara, burnumda kocaman bir uçuk zonkluyor. Bide dişim ağrıyor. Öksürdükçe başım ağrıyor vallahi kafamı komple koparıp atasım var. Çok afedersiniz kızlar da burnumdan da turuncu bir sıvı geliyor ara ara. Sümük değil tam olarak. Bileniniz var mı? Bizim doktora gittim ilaç yazmayı sevmez kendileri öksürün hocam bir aya yakın sürer sonra geçer dedi, bi Ağrı kesici bile vermedi. Zencefil limon bal üçlüsünden yıldım. Turp şurubu yapayım dedim turbun mevsimi geçmiş bulamadık metropol köyümüzde :))

Bu arada Tuna'yı tekrar doktora götürdük kulak meselesi için. Acayip bi koku geliyordu her sabah. Özellikle banyo yaptığı günler. Hep kaşıyor falan. Zaten kulak zarını kapatan yoğun bir kir vardı, gliserin kullandık ama hiç etkisi olmamış. Temizlettik artık. Bağrış çağrış az biraz aldırdık. İlaç yaptırdık damla, iki Şişe de antibiyotik verdi. Kulak sıvısı yüksekmiş. %40 geniz Eti varmış. Bunlar arttırıyormuş enfeksiyon riskini. Her sabah ve akşam damla damlatmak bi işkence. Kulaklarını kapatarak kaçıyor diğer odaya. :)) giydirmek soymak zaten bi zulümdü. Şimdi ikiye katlandı. Bide bu ara hep kendi istediği kıyafetleri giymek istiyor. Mesela geçen gün hava buz, kazak üstüne kot gömlek giydi :KK70: eve geldi dondum diyor. :)

Ve kızlar bugün. Tarihe geçsin, ilk kez bugün soba yakmadık tililililiiii :halay: Hafta sonu da eşimin ailesinin yanındaydık. Annesi ameliyat oldu kalp pili takıldı. İstanbul'da şuanda. Babası kardeşi evdeydi. inşallah en kısa zamanda iyileşir.

Buraya kadar sabırla okuyan arkadaşlar size kocaman bir. Teşekkürü borç bilirim esen kalınız:kahve:
Ah mery kaçırdık mı yine birbirimizi hafta sonu :KK43:

Ne kadar uzun zamandır hastaymışsın sen öyle :KK43: ama öksürük bi gelince gitmek bilmiyor hele de balgamlı ise.. çok zor geçiyor demek ki sen sağlam üşüttün :KK43: bi de Tuna olunca dinlenme şansın da YÖK bu yüzden de hastalık uzuyor.. aman dikkat et sen.. iyi ki tunaya geçmemiş..

Tuna'nın kulak meselesi de demek ki bi türkü iyileşmedi.. yavrum benim, çok iyi tahmin edebiliyorum Damla'yı damlatmanın işkence olduğunu.. ben doktor ilaç yazar korkusuna, km alır bişi yapar korkusına bir yılı aşkın süredir ayazı doktora götürmüyorum düşün :) inşallah kulak olayı düzelir ama geniz Eti de varsa zor tabi, bazı çocuklarda o heniz Eti küçülebiliyormış büyüdükçe inşallah öyle olur.. ayazı da daha önceler kbb götürdüğümde heniz Eti var demişti ama ben özel hastanelere de güvenemiyorum artık, ameliyat olması için diyor gibi geliyor bilmiyorum tuhaf bir psikoloji..
Kv de geçmiş olsun, inşallah çabuk toparlar i.. pil niye takıldı, kalp yetmezliği mi var?

Tuna efendi ilacını içiyor mı bari? Haft sonu Samsun'da ayaz üşütmüş dün ateşlendi ateşini bile ölçemedim o kadar huysuz düşün.. sonra baktım ki yanıyor bi kaşık calpol vereyim dedim sürekli tükürdü geri :KK43: içmek istemedi.. en sonunda zorla ağzına tıktım.. işim var benim bu çocukla git gide huysuzlaşıyor deli..

Balgam söktürücü olarak sen de keşke asist alsaydın o çok iyi geliyor daha hızlı geçirmeni ve başgamon daha hızlı çıkmasını sağlıyor.. burnundaki o turuncu sıvı da bende olmuştu yıllar önce.. o zaman doktor iltihap kaynaklı demişti ve zamanla geçecek demişti .. inşallah Senin de öyledir ..

Kendine iyi bak ve soba yanmıyorsa da artık daha da dikkat et kendine :)) havanın işin belli olmuyor :)

beta iki çesidi vardi galiba
penisilin gerektireni A olan poszitif çikarsa bakteriyel demek
digerleri viral oluyor

peinisilin in amaci bu hastaligi bir ay içinde iki defa almamak, alinirsa ilerde bobrek yada kalp romatizmasina yol açabiliyor
Offff ama koku kusma yok kucuklerde olmaz diyordu 2 güne gecmezse başka dr gidicem

Offff ama koku kusma yok kucuklerde olmaz diyordu 2 güne gecmezse başka dr gidicem
o gece gelenlerin hepsinde pozitif çikmasi duusndurcu
hiç ilaç vermedin ve çocuk duzelmeye basladi simdi oylemi ?
bakteuryel olsaa çabuk dyzelmezdi diye dusunuyorum

X