2015 Şubat Anneleri

yoo saçmalamıyorsun canım çok haklısın inaan bunları düşünüyor.
mesela ben çocuğum olduktan sonra hep annemleri düşünmeye başladım. beni binbir emekle sevgiyle büyüttler ben naptım başka şehire gittim evlenip.
ama işte öyle bişey değil evladın mutlu olsun uzaktada olsa o sana yetiyor bence. he tabiiki insan ister evlendiklerinde de yakınımda olsunlar torunlarımı göreyim seveyim. ama evlatlarımızda olsa kendi hayatları. ilerde yurtdışına gitmek istese bile çok üzülsemde kararına karışmam.
mutlu olsunlar isterim sadece. ama çocuğum olunca anladım ailemi kesinlikle.

biz sevgiyle ilgiyle mutlu çocukları yetiştirelimde varsın evlensinler gitsinler yeterki mutlu olaunlar :) ilerde yakın olursalar ya torunlara bakıcaz, uzak olursalarda artık kocayla başbaşa yaşıcaz :))

annem bana hep anne oluna anlarsin derdi
anladim tabiki haa hamileyken

komsumun kizi 20 yasinda sevgilisi var 3-4 yildir
elin ogluna tapiyor resmen , aklim almiyor benim ya
seni doguran anandan atandan babandan elin oglu nasil kiymetli olur
evlenmek için can atiyor, dilinde hep sevgilisi , anlatiyoruz o isler oyle deil diye yok kafa basmiyor
yedigi yemegi sioyleyince adamin cani istedi yiyemedi diye oturup agliyorrr yaa , benim kizim olsa dizlerini kirardim ayy valla çok sinir bozucu, ozluyorum ölüyorum bitiriyorum larrr dovesim geliyor oyle konustukça
onu gorudkçe hep kendi kizim aklima geliyor boylemi olacak diye
ben dayanamam bunaa vallah kalpten giderim

ne zorluklarla buyut 15 sene sonra evlenme meragina dussun
60 yasina kdr yasadin diyelim ortalama hayat,oz annen babanla 18 sene yasa kalan butun omrunuu elin adamiyla gecir bu nasil bir mantikdir :))
onceden bu aklim olsaydi ben hala bekar olurdum vallaa
aslinda hiççç evlenmemek lazim galiba

Merhaba ben de 2017 şubat annesiyim. Google da arama yaparken mesajınızı gördüm. Konuyu bilmediğim için sizden alıntı yaparak genel soracağım. Umarım bilgisi olan vardır.

Benim kızımda da saydığınız belirtilerden birkaç tanesi var. Özellikle mukuslu kaka 1 aydan fazladır var ve çocuk sürekli huysuz. Gaz sorunu vardı biogaia kullandık baya fark etti ama emme reddi bir türlü geçmiyor. Değişik yöntemler deniyorum alsın memeyi diye iki gündür de aşırı emmek istiyor. Karnı gurul gurul geçmeyen bir pişik ve makatta kızarıklık var. Dünden beri de dışkılayamıyor yavrucak

Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.

Üniversite hastanesinden randevu aldık ama daha muayene günümüze çok var. O arada süt ürünlerini kessem mi ben? Sizce bu belirtiler alerji olabilir mi? Alerji olup da diyetle anne sütü vermeye devam eden oldu mu?

Laktoz intoleransı da böyle belirtiler verir mi?

Kusura bakmayın uzun yazdım. Bilen vardır umarım

Kızlar selam:)
Muhabbetler dönmüş bakıyorum da :))

MaRaL_ canımcım sen neler düşünüyorsun öyle yas okurken hep gülümsedim, bu kasar ilerisini düşünüp kağanı boş yer yorma bence :))) ben öyle düşünmüyorum, tabi ki ben de isterim evladım yakınımda olsun ama biz onları büyütürken bizim yanımızda olsunlar bize baksınlar diye büyütmüyoruz diye düşünüyorum.. onları bir birey haline getirmek, ayakları üzerinde sağlam basan, sorumluluklar alabilen ve kendi ailesiyle mutlu olan çocuklar yetiştirmek için doğurmamız gerekir.. her yaşın ayrı bir güzelliği var, evlatların evlendiğinde gittiğinde sen de eşinle emekliliğin tadını çıkarırsın :) böyle düşün..

yeb4 cabım baban daha iyiymiş çok sevindim umarımızın tedaviye de başlar yakında.. sana bi daha mesaj atmadım aslında aklıma geliyordu şu Koza bir mesaj atayım nasıl oldu acaba babası diye Ama İnan son zamanlarda kafamı kaldıramıyorum.. tüm gün okul sonra da evde ayaz, sürekli misafir geldi son zamanlarda unuttuk hep bunun için kendimi kötü hissediyorum

Hafta sonu başladı pazartesi de tatil ya oh misss :) pazar günü Samsun'a gideceğiz mutlunun kuzeni sözleniyor, yârin da ben söz hatırası kurabiyeler falan yapacağım, daha ne giyeceğimi bilmiyorum :) hiç çarşıya pazara da gidemiyorum sürekli aynı şeyleri giydiriyorum kendime göre biri bulamıyorum çok Garp bir moda var bi de Çorum'da hiç doğru düzgün biri yok olanlar da fazla pahalı, bi gömlek 100 lira oha diyorum bırakıyorum geri :)))

Umarım herkes iyidir mutludur huzurludur.. :)

Ben son zamanlarda eşimle biraz mesafeliyim bedense içimde ona karşı çözemediğim bir sinir; bir kırgınlık vrar.. birikim neye kızdığımı da biliyorum ama çözülmüyor anca birbirimizi suçlayıp duruyoruz ne olacak bilmiyorum..

Böyle işte canlar :)))

Benim kizim alerjik.bebekken mukuslu sulu kaka vardi.sulu kakadan dolayida gecmeyen surekli pisik.yavas kilo alimi.ama bizim en buyuk belirtimiz kasik mamasi verince icindeki sutten dolayi olusan kizariklikti.sut ve urunleriyle diyet yaptim.oyle emzirdim.mukuslu kaka 8.ay gibi gecti.olabilirde olmayabilirde.kesin bisey soylemek zor.ama deneyebilirsiniz.sute alerjisi varsa sut peynir yogurt hazir gida tereyag hepsini kesmeniz gerek.duyetle emzirdiginizdede sikintilar oluyomu olmuyo mu bakabilirsiniz

ay boyle gormene çok sasiridm
aslinda ben hiç çocuklara ileriye donuk garantim gibi bakmam,annemi erken kaybettigim için kendime çok fazlada omur biçmiyorum o ayri bi psikolojik dava :) yani zihnimde nasil olsa çok yaslanmam diye dusunuyorum galiba o yuzden çocuklar 30 sene sonraki halii pek dusunmezdim onceden aslinda hala oyle
ama niye boyle anlasildimki
esime çok kziginim kizginim kuskunum
ona kizip degisik seyler dusundum herhalde
hani çocuklar gidinc eben bu adamla yalniz basima napicam gibi :)))

ay konsutukça batiyorum galiba :) ben niye kendimi anlatmakda bu kdr zorlaniyorum acabaa :)

benim bu kocayla nede keyif çikarilir yaa
omrumu uç gun fazladan kisaltir verem ederr beni :))))))

senin anlattığın örnekteki kız gençmiş bayağı, gençlerin içi kaynıyor kız öyle deme :) iletişim doğru olursa aileyle bence bunlar hiç sorun olmaz.
bu hayatın kanunu gibi bişey. tabii herkes evlenecek yuva kuracak diye bişey yok. ama mesela sende bir adamla evlendin yuva kurdun ve çocukların oldu. onlarda evlenecek aile kuracak. aile kutsaldır :)

kısacası allah hayırlı mutlu sağlıklı evlatlar yetiştirmemize yardım etsin. gerisi yolunu bulur.
üzülme düşünme sende ilerisini neler olur belli olmaz. belki eşin çok değişecek yaşlanınca :)

aşkolsun kendini niye kötü hissediyorsun kaç defa aradın sordun beni, öyle olmasa bile kalbinin benimle olduğunu biliyorum canım arkadaşım.
ne kadar yoğun olduğunu tahmin edebiliyorum.. biraz daha sabır azıcık kaldı yaz tatiline :)

sana güzel bi mola olacak bu üç gün iyi oldu :) küçük şehirlerde hem alternatif yok hem pahalı. sen bence çek üstüne güzel siyah bi elbise. her zaman kurtarıcıdır düz siyah bir elbise giyerim, aksesuarlar ayakkabı çantayı değiştirince daha önce giydiğim hiç belli olmuyor :)
boyunda uzun sana çok yakışır her çeşit elbise, fıstık gibi olursun :)

eşinle arandaki durumun kaynağına inmek lazım ki bu da çocuk olduğundan itibarendir çünkü eşlerin ilişkisi değişiyor ister istemez.. aslında bence sizin bi şeyleri çözümlemeniz için başbaşa vakit geçirmeye ihtiyacınız var.. umarım bu durumu halledersiniz, çok üzülür çünkü insan..

içimden bir ses esim yaslandikça sapitacak diyor neden bilmiyorummm
guya bende kv gorumce vs bisey yok eltileride yok say takmam kimseyi
ama bi koca varki içinden 3 kv 9 elti 20 gorumce çikarirr yeminleee

evlendimde iyi halt ettim :))
burda konu açiyolar sevgilisi nisanlisi ile kizlar, kuduruyorum sinirden bi insan el oglu için nasil bu hallere dusebilir aciyorum bir yandan da
uç gun oncsine kdr tanimaidgin biri iste alti ustu
galiba ben erkeklerden enfret ediyorum, az buz feministlik vardi ama bu kdr deildi oncedenn

öyle düşünme aşk işte bunda kötü ne var :)
tabiki anne babayı yok sayıp hayatının merkezine koymak değil benim dediğim, zaten iyi ve sevgiyle yetişmiş çocuk bunu yapmaz. ama aşık olduğu insanı göklere çıkarabilir insan hele o yaşta

sen eşine çok kızmışsın anlaşılan :) yaşlanınca sende ona kaynanalık yap o zaman :))

ben onun eline su dokemem ki antrelanli o bi kere 1-0 onde adamm

3 gundur geçmiyor kirginligim,normalde 3 saat bile surmezdi
o unuttu ama ben unutamiyorum, dokunmasina bile ifrit oluyorumm

İnternette sütün azalmasına sebep olabilir diyordu o yüzden korktum açıkçası yüzünde falan kızarıklık yok ilk zamanlar sivilce gibi şeyler vardı yüzünde sonra yumurta yemeyi azalttım geçti. Sizin kızınızdaki kızarıklıklar da sivilce gibi miydi? Mama çok az miktarda veriyorum (20 cc kadar) belirgin bir etki etmiyor sanırım. Ama sulu ve mukuslu kaka çok var. Hatta normal kaka yoktur bile diyeti zor elbet ama anne sütü alsın diye yaparım ne yapayım. Peki teşhis nasıl koyuldu sizin kızınıza? Şimdi bir sorun yoktur inşallah sizde :)

Canlarım ciğerlerim hiç bu kadar uzun süre yazmadığım olmamıştı. Okuduğum kadarıyla iyisiniz. Eşler yine çıldırtmış bazılarımzı. Bende sizdenim yine bu aralar. İki gün barışık üç gün küs yuvarlana yuvarlana nereye gideceğiz bakalım. Neden böyle olduk anlayamıyorum. Ben deliler gibi aşıktım kızlar. @MaRaL_ aynı o anlattığın saftirik kızlar gibi. Ne zaman nikahı kıydık büyü bozuldu. Bak ortada düğün falan yok daha. Eş durumu tayini için altı ay önceden nikahımız oldu. Şimdi düşünüyorum da ne acelem vardı acep?? İnsan aynı evde yaşamayınca birbirini asla tanıyamıyor, anlaşırım olur bu iş dememeli bence. Ama işte geleneğimiz göreneğimiz sistem buna izin vermiyor :)) (konuyu getirip bağladım yine bak sisteme anarşiklik bunu gerektirir çünkü )

Neyse boşvereyim kocaları. İki haftadır çok fena hastayım. Kuru bir öksürükle başladım son üç gündür balgam Malgam ciğerim çıktı vallahi.. ağzımın içi yara, burnumda kocaman bir uçuk zonkluyor. Bide dişim ağrıyor. Öksürdükçe başım ağrıyor vallahi kafamı komple koparıp atasım var. Çok afedersiniz kızlar da burnumdan da turuncu bir sıvı geliyor ara ara. Sümük değil tam olarak. Bileniniz var mı? Bizim doktora gittim ilaç yazmayı sevmez kendileri öksürün hocam bir aya yakın sürer sonra geçer dedi, bi Ağrı kesici bile vermedi. Zencefil limon bal üçlüsünden yıldım. Turp şurubu yapayım dedim turbun mevsimi geçmiş bulamadık metropol köyümüzde :))

Bu arada Tuna'yı tekrar doktora götürdük kulak meselesi için. Acayip bi koku geliyordu her sabah. Özellikle banyo yaptığı günler. Hep kaşıyor falan. Zaten kulak zarını kapatan yoğun bir kir vardı, gliserin kullandık ama hiç etkisi olmamış. Temizlettik artık. Bağrış çağrış az biraz aldırdık. İlaç yaptırdık damla, iki Şişe de antibiyotik verdi. Kulak sıvısı yüksekmiş. %40 geniz Eti varmış. Bunlar arttırıyormuş enfeksiyon riskini. Her sabah ve akşam damla damlatmak bi işkence. Kulaklarını kapatarak kaçıyor diğer odaya. :)) giydirmek soymak zaten bi zulümdü. Şimdi ikiye katlandı. Bide bu ara hep kendi istediği kıyafetleri giymek istiyor. Mesela geçen gün hava buz, kazak üstüne kot gömlek giydi eve geldi dondum diyor. :)

Ve kızlar bugün. Tarihe geçsin, ilk kez bugün soba yakmadık tililililiiii Hafta sonu da eşimin ailesinin yanındaydık. Annesi ameliyat oldu kalp pili takıldı. İstanbul'da şuanda. Babası kardeşi evdeydi. inşallah en kısa zamanda iyileşir.

Buraya kadar sabırla okuyan arkadaşlar size kocaman bir. Teşekkürü borç bilirim esen kalınız

Günaydın maral dün akşam acile gittik beta mikrobu için tükürük testi yaptılar pozitif çıktı 10 günlük penisilin tedavisi dedi Kadir bey gereksiz diyor diye almadım ama sitede sorun var ne yapmam gerektiğini okuyamadım sen biliyor musun? yüksek ateş ve yoğun ağrı oyleki kivrandi çocuk gece

10 gunluk penisilin agizdan demi ?
kadir bey 1 sfeerlik igne olani oneriyor du suurp yeirne kesin çozum diyerekden
decort ampul olamsi lazim ilacin ismi ama son zamanlarda bulunmuyor galiba devlet hastaneleri fln yapmayi kabul etmiyor
kadir beye ayzanlar ilaci bulup ozelde yaptirdik diyolardu
agiz kokusu, kusma vs de olmasi lazim bta pozitif için, ve bu yasta olmaz diyor kadir bey,7 yasdan sonra goruku diyordu galiba
beta kesinse ve dedigim ilaci bulamiyorsan o zaman 10 gunluk olan surubu kullan derim ( insallah surup tur igne verecek kdr zalim deillerdir diye dusundum )

çok hgeçmis, olsun

Sağol maral ..ağız kokusu kusma yok zaten yapılan teste güvenmiyordu kadir bey kesin olmadığı için ne yapacağımı bilemedim gece gelen her çocukta test pozitif çıkmış dediler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…