Yok anam ya hem eşim tek başına o kadar yolu nasıl sürecek yazzik adama. Hiç duymadım ilk fırsatta deneyeceğim nerden biliyorsun anam sen bu puf noktaları :)senin daha kolay olur inan
kuçuk çok zorlamaz buyugude idare edersin
gobegine yani tam deligine çarpi seklinde yara a bandi yapistirmayi denedinmi hiç ?
denemeduiysen bi dene araba tutmasi için yani tutmamasi için :)
sen kullaniyordun hani ya arabyiYok anam ya hem eşim tek başına o kadar yolu nasıl sürecek yazzik adama. Hiç duymadım ilk fırsatta deneyeceğim nerden biliyorsun anam sen bu puf noktaları :)
mecburmuyum derken canim 3 yil once gittik en son, esim aileisni gormek istiyor bana kalsa gitmem valla oyle buyyorki o izin gpozumdeMerhaba kızlar, nasılsınız? neden buralar böyle ıssız kaldı bilmiyorum ama özledim sizi
dadera iyiyim kuzum Begümde daha iyi babaannesinde duruyor artık. evde hala bana biraz yapışık ama olacak o kadar. eski haline döndü sayılır, ağlamalarıda daha azaldı sanki. siz nasılsınız?
Durukuşu babasıyla bu zamana kadar bırakmaman hataymış zaten bırakcaktınki o da ilgilenmek zorunda kalsın ve aralarındaki iletişim kuvvetlensin. ama geç değil artık bence bunu arada bir yap. babasınında zamanla daha çok hoşuna gidecek bence :)
Bu arada babam iyi şimdilik, haftaya doktor kontrolü var bakalım her şey o zaman daha da netleşecek, herşey yolundaysa tekrar kocaelide aynı yere gidip fizik tedaviye devam edecekler. bacaktaki pıhtının erimiş olması gerek, yoksa yine risk oluyor.BRBM ve MaRaL_ sizde sormuşsunuz sağolun kızlar böyle kısaca durum.
BRBM inşallah gönlünüzdeki bir yer olur, nereler var listenizde? nereyi istiyosunuz en çok? iki çocuklu hayata alışmışsın ne güzel. ben en çok ilk 1 yıldan korkuyorum, şu zamanlar bence daha kolay en azından alıp çıkabiliyosun ve ne olursa yiyorlar. bebekken yok ek gıdası yok maması sütü vs her şeye daha dikkat etmek gerekiyo. neyse sağlıkları yerindeyse en büyük hazine o.
MaRaL_ tam 2 yaş sendromuna girmiş Hakan :) Begüm şu aralar daha iyi en azından güzelce konuşunca yada dikkatini başka bişeye dağıtınca ağlamasını kesebiliyorum, yada bırakıyorum ağlıyor. gerçekten bi dönemmiş yavaş yavaş geçecek. şimdide her şey benim ve herşeyi ben yaparım dönemindeyiz biz. bırakıyorum kendi haline, fırsat veriyorum ona.
ben olsam üç çocukla uçakla gitmeye bile cesaret edemezdim. gitmek istemiyorsan gitmesen olmaz mı? eşin mi istiyor illa? 3 çocukla bide başka birinin evinde çok daha zor. kendi evin olsa o yol göze alınırda.. allah yardımcın olsun.
vahide1204 allah iyiliğini versin çok güldürdün beni şaka bi yana allah korusun öyle ciddi bi durum olmayacak inşallah. sen tabiiki her önlemi al önce bi baktır. yeni evinde inşallah çok daha keyifli zamanlar geçirirsin. taşınmak yenilenmek yaza tertemiz girmek insana ruhsal olarak çok iyi gelir.
mery60 canım umarım iyisindir, biraz yalnız kalmaya ihtiyacın var anladığım kadarıyla. diğer şeyleri az çok tahmin etsemde çok bilmiyorum ama en azından ülkenin gideceği durumdan ötürü olan umutsuzluğunu biliyorum ve aynı ruh halini bende yaşıyorum. çok üzgünüm, özellikle çocuklarımız için.. ama inanıyorum biz göremesekde ya çocuklarımız ya torunlarımız ülkemizin aydınlığa çıkacağı günleri görecekler.
@AyazBeyaz kuzum nasıl gidiyor hayat? iş konusunda çok yoğunsun ve yoruluyorsun biliyorum ama özletme kendini. özelden yazmak istemedim çok yoğunsun diye. merak ettim ama iyisinizdir inşallah.
dunden beri surekli anlatiyorum konsuyorum konusamadigi için tam cevap evremiyor ama anliyor herhalde biraz daha iyi gibi sankiMerhaba kızlar, nasılsınız? neden buralar böyle ıssız kaldı bilmiyorum ama özledim sizi
dadera iyiyim kuzum Begümde daha iyi babaannesinde duruyor artık. evde hala bana biraz yapışık ama olacak o kadar. eski haline döndü sayılır, ağlamalarıda daha azaldı sanki. siz nasılsınız?
Durukuşu babasıyla bu zamana kadar bırakmaman hataymış zaten bırakcaktınki o da ilgilenmek zorunda kalsın ve aralarındaki iletişim kuvvetlensin. ama geç değil artık bence bunu arada bir yap. babasınında zamanla daha çok hoşuna gidecek bence :)
Bu arada babam iyi şimdilik, haftaya doktor kontrolü var bakalım her şey o zaman daha da netleşecek, herşey yolundaysa tekrar kocaelide aynı yere gidip fizik tedaviye devam edecekler. bacaktaki pıhtının erimiş olması gerek, yoksa yine risk oluyor.BRBM ve MaRaL_ sizde sormuşsunuz sağolun kızlar böyle kısaca durum.
BRBM inşallah gönlünüzdeki bir yer olur, nereler var listenizde? nereyi istiyosunuz en çok? iki çocuklu hayata alışmışsın ne güzel. ben en çok ilk 1 yıldan korkuyorum, şu zamanlar bence daha kolay en azından alıp çıkabiliyosun ve ne olursa yiyorlar. bebekken yok ek gıdası yok maması sütü vs her şeye daha dikkat etmek gerekiyo. neyse sağlıkları yerindeyse en büyük hazine o.
MaRaL_ tam 2 yaş sendromuna girmiş Hakan :) Begüm şu aralar daha iyi en azından güzelce konuşunca yada dikkatini başka bişeye dağıtınca ağlamasını kesebiliyorum, yada bırakıyorum ağlıyor. gerçekten bi dönemmiş yavaş yavaş geçecek. şimdide her şey benim ve herşeyi ben yaparım dönemindeyiz biz. bırakıyorum kendi haline, fırsat veriyorum ona.
ben olsam üç çocukla uçakla gitmeye bile cesaret edemezdim. gitmek istemiyorsan gitmesen olmaz mı? eşin mi istiyor illa? 3 çocukla bide başka birinin evinde çok daha zor. kendi evin olsa o yol göze alınırda.. allah yardımcın olsun.
vahide1204 allah iyiliğini versin çok güldürdün beni şaka bi yana allah korusun öyle ciddi bi durum olmayacak inşallah. sen tabiiki her önlemi al önce bi baktır. yeni evinde inşallah çok daha keyifli zamanlar geçirirsin. taşınmak yenilenmek yaza tertemiz girmek insana ruhsal olarak çok iyi gelir.
mery60 canım umarım iyisindir, biraz yalnız kalmaya ihtiyacın var anladığım kadarıyla. diğer şeyleri az çok tahmin etsemde çok bilmiyorum ama en azından ülkenin gideceği durumdan ötürü olan umutsuzluğunu biliyorum ve aynı ruh halini bende yaşıyorum. çok üzgünüm, özellikle çocuklarımız için.. ama inanıyorum biz göremesekde ya çocuklarımız ya torunlarımız ülkemizin aydınlığa çıkacağı günleri görecekler.
@AyazBeyaz kuzum nasıl gidiyor hayat? iş konusunda çok yoğunsun ve yoruluyorsun biliyorum ama özletme kendini. özelden yazmak istemedim çok yoğunsun diye. merak ettim ama iyisinizdir inşallah.
aslında uçakla gitseniz orada araba kiralasanız? maddi olarak daha dezavantaj sanırım öylede. bilemedim ya keşke gittiğiniz yerde devremülk gibi evler olsa mesela bir aylı kiralıyosun eşyalı ev falan. belkide vardır? üç çocukla birinin evinde insan çok zorlanır, anlayabiliyorum seni.mecburmuyum derken canim 3 yil once gittik en son, esim aileisni gormek istiyor bana kalsa gitmem valla oyle buyyorki o izin gpozumde
bu senede erteleyecek bahane bulamadim artik ahzirliklar basladi gun saayoruz, gemi için biletler gitmek için araba hazir
aslinda mecburum galiab :))
en kisa surede ev alabailriz insallahhh biraz birikimimiz var ama yetmez diyor esim iki sene daha bekleycekmisiz
bi gidip gelelimde bi daha ev olmadan izin mizin yok diycem herhalde isyan bayragini çekicem artik sonunda
ilk gittiigmizden beri yani son 5 yil içinde 4 çocuk eklendi ortak yasam alanimiza :))) eltilerle benden
buradaki eltimde gidiyor onu sayarsam 15 çocuk yapiyor ayni zamana denk getirmemeye ozen gsotericem ,yani o koyune gider gelir ben giderim vs kisa sire berbaer durruz buyuk ihtimallee
eltilerimede zor banada zor
offf yaram desildi vallaaa(
Sağol canım inşallah iyi bir yer çıkar aslında illa şurayı istiyoruz gibi düşünmüyoruz da sadece ankaraya yakın olsun istiyoruz canım gidiş gelişler kolay olsun diye burası çok çok uzak yani ankaranın çevre illerinden boş olan okulları yazabilecek bakalım hayırlısı canımMerhaba kızlar, nasılsınız? neden buralar böyle ıssız kaldı bilmiyorum ama özledim sizi
Evet.okula yakin.kendileri gidebilecek.evin eksikleri var tamamlaninca tasinicam insallah.tek korkum alt komsularin gurultu konusunda hassas olmalari.burda rahatim iyiydi.ama baktim cok bisiklet vardi.heralde apt cocuk cok.evim 4+1kizlara bi oda oglana tek oda.umarim didismeler azcik olsun azalirselam hanimlar e siz burada yaziyorsunuz benim habverim olmiuyor
biz iyyiz saglik açisindan ama hakan devereleri yakdi resmen bir hafatdir her seye agliyor yaa, onceden boyle deildi
her gun arabdan inince bir saat agliyor rezil oldum yemine derim konu komsuya, direksiyona ptyurmak istiyor, olmayinca yikiyor oartaligi ama ben onun keydini bekleyemmki
mecbur karga tulumba alup eve sokuyorum bir saat agliyor yorulunca suusuyor alternatifde kavul etmiyor
onceki aglamari aglamaa deilmis emger yaa
sanki ilk çocuk gibi zorlaniyorum oncekilerde biyle bisey hatrilamiyorum ah benim bu kas kafam olduysamda unuttumm deli olcam herseyi ama herseyi unutuyorummm yakind avein yolunuda unutuirsam ayvayi yedim o zaman
buyukler tatilde camiye gidiyorlar
hafta sonu babama gidip geldik iki gunlugune a zoldu ama çocuklar gordu geldik iste
diisim agriyor çok fena ogleden sonra discide randevum var bakalim napacak
hakan bir hafatdir ne duzgun uyyor ne yiyor evde olmayinca dundne beri daha yeni duazne sokdum*
temmuzda izine gicecez napacam bilmiyorum, uykusu sastimi çocuk kafayi yiyor , yeme duzeni bozuldumuda ben yiyorum kafayi izini dusununce afakanlar basiyor ebni, kendi evimde yok kav de eltide fln kaliyoruz, koye gidecem, tatil yeri ayarlamaya çalisiyorum,5 hafta surecek, 4 gun yol gidecez gemide var, 4000 km yol araba kullanicaz
napicam nedicem bilmiyorum
daha onc egittik ama iki çocukdu biraz daha buiyuklerdi simdi 3 oldular ne arabaya sigiyolar ne sorunlari bitiyir en sorular bitiyor
butun yol ben kullanabilirim arabayi herseyi yaaprim yeterki çcouklara esim baksin o sirada
vahide1204 nasil oldun canim , istedigin evi bulmana çok sveindim okula yakinmi simdi
yeb4 baban nasil canim, hakan da eyni begum oldu onceden daha degisikmis delirityort bu çocuk beni
dadera m ansilsin
mery60 nasilsiniz yaz tatili için planin ne napiyorsunuz
@AyazBeyaz im alistinmi ergenleree okulda,,ayazin evde iyi olmasinda çok sveindim keske bende senin gibi sabirli olsaydimm 5 çocuk dogruurdum valla :)
Gonul83 nasil gidiyor iki çocuklu hayat havalr duzeldi çikiyonuzmu parka bahçeye evinin esyalarini yaarladinmi yerlestinmi
Benim kiz anasinifinda folklor oynadi.bir de isaret diliyle sarki soylediler.ders aliyolardi.cok guzel oldu.insan duygulaniyor gozleri doluyor hangi ara buyudu diye.her cocukta ayri ayri tekrar yasiyorsun o hissi.Çocuklarımızın bayramı kutlu olsun, umarım güzel bir gelecek onları bekliyordur bu ülkede.. Eski 23 nisanlar geldi aklıma o kadar hüzünlendimki. öff neyse..
Ay Allah kolaylik versin.15saatte arabayla perisan oluyoruz.dusunemiyorum sizi.ama cocuklara cok guzel bir ani bence.sen kullaniyordun hani ya arabyi
gerçi herkes iki sofor deil tek giden çokk
yolda dinlene dinlene gidiyolar, daha once gitmis tecrubeli birinin arakasina takilip giderseniz daha rahat olur belki :)
bizim bu 3. gidisimiz olucak arabayla
bir kere gittik arabasiz çok zordu, yazin sicaginda ayni shrin içinde konum degistirmek iskence, buyuk sheir otobus kalabalik hava sicak çocuklar çok perisan olmustu
sen bi dene belki ise yararsa yatar kalkar bana dua edersin belki bellimi olur, forum saylafarinda okumustum gecen gun benim kizda ise yaradi, giderken kustu donuste kusmadi
anne midemde biseyler oluyor hissediyorum ama kusmam gelmiyor diyordu :) galiba bulanti si oldu hafif ama devami gelmedi :)
inşallah en hayırlı yer olur canım sizin için.Sağol canım inşallah iyi bir yer çıkar aslında illa şurayı istiyoruz gibi düşünmüyoruz da sadece ankaraya yakın olsun istiyoruz canım gidiş gelişler kolay olsun diye burası çok çok uzak yani ankaranın çevre illerinden boş olan okulları yazabilecek bakalım hayırlısı canım
Evet alışıyor insan iki çocuklu hayata da zamanla Allahtan minik mert uslu çok şükür şimdilik öyle hep kucak isteyen mızmız bir bebek değil berata daha çok zaman ayırıyorum ondan dediğin gibi en kolay zamanı şimdi bebişin emzirip alt değiştirip uyutuyosun dışarı filan çıksam uyuyor genelde 1 yaştan sonra daha zor oluyor aynen
ayy ben bile duygulandım şu an :) allah bağışlasın her birini. insan gerçekten çok duygulanır herhalde. ben en çok ilkokula başladığı gün duygulanırım sanırım. 1. sınıfa başladığım günü dün gibi hatırlıyorum çünkü. savunmasız yapayalnız hissetmiştim. gerçi bu yeni nesil hiç bişeyden çekinmiyo çok aktifler bizim gibi saftirik değillerBenim kiz anasinifinda folklor oynadi.bir de isaret diliyle sarki soylediler.ders aliyolardi.cok guzel oldu.insan duygulaniyor gozleri doluyor hangi ara buyudu diye.her cocukta ayri ayri tekrar yasiyorsun o hissi.
ya bak bu açıdan hiç düşünmemiştim ben kendi anılarımız aklıma gelince bi duygulandım :)Ay Allah kolaylik versin.15saatte arabayla perisan oluyoruz.dusunemiyorum sizi.ama cocuklara cok guzel bir ani bence.
valla gecen yillr gittiklerimizi pek haturlmaiyolar kiz en son 6 oglan 4 yuasindaydiya bak bu açıdan hiç düşünmemiştim ben kendi anılarımız aklıma gelince bi duygulandım :)
üç kardeşiz bizde o arabanın arkasında her sene yazlığa ya da köye giderken ne anılar yaşadık hey gidi. en çok feribota binmeyi severdik. sürekli didişirdik. yolda yenen o yemekler en lezzetlileriydi. ahh o yıllara dönsem keşke
onlardanda sana es gelenbiliyormus benim ust komsu bizden sikayet ediyor kendini hiç gormuyor :)Evet.okula yakin.kendileri gidebilecek.evin eksikleri var tamamlaninca tasinicam insallah.tek korkum alt komsularin gurultu konusunda hassas olmalari.burda rahatim iyiydi.ama baktim cok bisiklet vardi.heralde apt cocuk cok.evim 4+1kizlara bi oda oglana tek oda.umarim didismeler azcik olsun azalir
valla bulanti ialci var kizi araba tutuyor bazen ondan verirsem full uyurlarAy Allah kolaylik versin.15saatte arabayla perisan oluyoruz.dusunemiyorum sizi.ama cocuklara cok guzel bir ani bence.
bundan sonrakileri hatırlarlar merak etme :)valla gecen yillr gittiklerimizi pek haturlmaiyolar kiz en son 6 oglan 4 yuasindaydi
ama bu sefer kesin hatirlayacaklar insallah :)
o didisme evlenince biter diye umut ediyorum ben
ona bile raziyim valla hiç dinmeycek gibi su an :)
bide son zamanlarda seye takdimbundan sonrakileri hatırlarlar merak etme :)
ayrıca evlenince elbet geçecek o didişmeler. benimde iki erkek kardeşim var ve özellikle ortancasıyla hiç anlaşamazdık hep didişirdik. şimdi öyle değil tabiiki. küçüğü adı üstünde benden 8 yaş küçük olduğu için o benim lafımı daha çok dinlerdi.
ablayım diye benden daha çok anlayış beklenirdi sadece o da beni sinir ederdi. sen o konuda dikkat et :)