2015 Şubat Anneleri

bide çok akafaya takiniyorsaniz dr a yada pedagog gorusu alin, çevrneize sakin bakmayin
millet depresyona sokar sizi laflariyla doverler
benimki çogu herseyi yarim yamalak soyler, bisiklete bisik dern biskuvi ye bisi der bi anne baba abi duzgun çikiyor :)
abla yada aba diyor
anne al baba ver fln der iste,her cumlesi iki kelime uçuncu kelime çikmaz agzindan
gecen gun komsum geç kalmis sanki dedi konusmasindan için
yeter bu kdr konusur daha kuçuk fln dedim geçistiridm gerçektende oyle ama çocukda sorun varmiski muamele yapmaya ne gerek varki bizim toplum boyle neden hiç bimmiyorum sen kimseyi takma uzman olmayan :)
gerekiyorsa bizide takma :))

yok yurtdisinda degilim. kiyaslamak istemiyorum heralde zamani var. bide 2 aylik bebisimiz var sanirim oda büyük kizimi etkiledi kiskandi gibi.

sizin konuşuyor mu? cumle olarak mi.

yok yurtdisinda degilim. kiyaslamak istemiyorum heralde zamani var. bide 2 aylik bebisimiz var sanirim oda büyük kizimi etkiledi kiskandi gibi.

sizin konuşuyor mu? cumle olarak mi.
oturp sohbet edemezsiniz de derdini diyor iste :)
anne aç
baba tak
mama
su
sut
anladi ( anlastik oluyor bu :) )
aklima gelmiyor simdi kelime çok varda akici bir konusma yok
erkek bide benimki erkekler biraz daha geç konusabiliyor 4 yasina kdr zmaani var diyolar

:) toplumun algilari degisik evet. iyi cevap vermissiniz ama tebrik ederim:) kafaya takmiyorum esasen ama yoruldum cokca.. surekli anlamaya calisiyorum sessiz film oynar gibi. bazen ne demek istediğini anlamiyorum, agliyor oda. uzuluyorum. hani konussa derdini anlatsa diye ic geçiriyorum. merak ettim Şubat annelerinde durum nasil diye:)

anladi anlastik.
ay cok tatli ya:)

ilk çocugum olsa takardim belkide geçtim artik o evreleri :)
Allah korusun bi saglik sorunu olmadigi surece 10 yasindaki iki çcougu yan yana koy bilemzzsin hangisi once konusmus , ayni dir
hepsinin varacagi finish noktasi ayni :)

aslinda o gosterdiginde anlamamazliga vursaniz anlasnaiz bile, belki konusmak zorunda kalip konusur bilmiyorumki
kardesiyle ilgisi oldugunu sanmiyorum, iki ay once soylediigi kelimeleri simdi soylemiyormuki

anladi anlastik.
ay cok tatli ya:)
ben soruyorum ona anlastikmi diye oda oyle diyor
mesela bezi çikaricaz sende tuvalete çis yapacaksin anlastikmi diyorum
noo diyorr fransizcadan bunu ogrenmis ogrene ogrene :) rastgele de herseye anlastik demiyoruz
gerçekten anlastuysa oyle der

evet haklisiniz.. :)
yo 2 ay oncede konuşmuyordu
onu denedim gosterdigi seyi anlamamazliga geldim, anlamadim annem söyle konus dedim sinirlendi agladi :)

maasallah :))
bu yaz ogrenir çişi ya, hazir degil heralde daha, karsi çıkıyor :))

Selam kızlar.. biraz zaman oldu buraya yazmayalı, arada bakmaya çalıştım ama inanın sanki üzerimden bütün dünyanın yükü geçmiş gibiyim, yazacak gücüm bike yoktu.

cumartesi evime döndüm. çok zor bir süreç geçirdik kocaelideyken. kayınvalidem geldi sağolsun, otelde kaldık beş gün. artık neler yaşadığımı tahmin edin. begüm inanılmaz yapıştı bana. babaannesi sağolsun hep oynadı oyaladı ama bende illa görüş alanında oldum yoksa hep beni aradı. hastanede ve otelde geçti bir haftamız öyle böyle. sonra istanbulda eve döndük babamda taburcu oldu. bir ay evvde dinlenecek kendi kendine egzersizlerini yapacak, bir ay sonunda kontrole gidecek uygun görülürse fizik tedaviye başlayacak. bacaktaki damardaki pıhtı daha erimemiş o yüzden hala riski var. beni gönderdiler artık biraz evine git sende çocukta perişan oldu dedi annemler. bende geldim ama aklım ruhum hep orda. bir telefon çalıyor içim yanıyor gibi oluyor o an kötü bir şey olacak diye. sanırım buna alışacağım çünkü hayat böyle geçmez.. umarım bu en kötüsü olur ve son olur. babam eski sağlığına kavuşur umarım, yeniden eskisi gibi olur hayatımız.. uzun bir zaman alacak ama yeterki bir daha bu korkuyu yaşamayalım.

ahh kızlar her fırsatta sarılın sevdiğinizi söyleyin sevdiklerinize. hayat o kadar belirsizki her an her şey gelebiliyor insanın başına. bu olaydan önce babamı en son bizi havaalanında yolcu ederken göedüm, gözleri dolu dolu o görüntüsü hiç gözümden gitmiyor. keşke biraz daha sarılsaydım dedim. babam hala hayatta tabiiki son görüşüm değildi ama bu rahatsızlık o kadar vurduki hepimizi, eski hayatlarımıza dönmemiz uzun zaman alacak..

@AyazBeyaz çok teşekkür ederim canım. insan böyle şeyler duyunca kaygı duyuyor evet, banada olurdu. allah onları başımızdan eksik etmesin. evet ölüm var bunu engelleyemeyiz ama en azından uzun ve sağlıklı bir ömür dilemek hakkımız.

yeni okulun geçici değil mi? ne zamana kadar? sonra neresi olacağı belli mi? çok yıpratıcı oluyordur. lise gençliği hele şimdi çok daha zor. ne yazıkki çoğu da bu profilde ülkemizde. elimizden geldiğince çocuklarımızın o profilde olmaması için çabalayacağız.

sen ve Ayaz nasılsınız bu arada?

mery60 canım haber veremedim ikinci olayı o kadar karmaşıktıki herşey tahmin edersin. çok teşekkür ederim, umarım bu kara bulutlar dağılacak üstümüzden ve o sıradan günlere döneceğiz..

başın sağolsun, anneanneciğine allah rahmet eylesin. insan yaşlıydı diye daha az üzülmüyor, bakınca öyle geliyor ama değil. onunla birlikte çocukluğun, anıların herşey yok olmuş gibi geliyor banada öyle olmuştu.. ne mutluki güzel anımsayacaksın.

Tunacık da iyi mi? sende iyisindir umarım.

Gonul83 başın sağolsun, allah annesine babasına sabır versin tahmin dahi edemiyorum acılarını..

dadera canım arkadaşım beni öyle mutlu ettinki gelmekle. bir dahakine normal şartlarda görüşürüz umarım. doyamadım Durukuşa :)

kızlar derdime bir çare. dert de demeyeyim şükür sağlıklı Begüm en önemlisi o ama benim ruh sağlığım bu gidişle bozulacak.

@AyazBeyaz sanırım en çok sen yardımcı olabilirsin bana en azından fikrine ihtiyacım var

Begüm inanılmaz değişti, tamam kabul ediyorum 2 yaşta bu değişimler oluyor. ve yaşadığımız olayda etkiledi elbet ama bazı şeyler endişelendiriyor beni.

mesela koluma takıklığı çok fazlalaştı. gündür kolumla bebekmiş gibi oynuyor. onu okşuyor oy bebekk diye. yedirmeye çalışıyor falan. bunu çok yapmadı ama üç günde iki kez falan yaptı bende kızım o bebek değil bak bebeklerin orda dedim bıraktı.

gün içinde sıkılınca bazı anlarda geliyor illa koluma yapışıyor vermeyince öyle ağlıyorki. benim kolumum diyor bi de asla kabul etmiyor. kızım bu benim kolum diyorum ama ne fayda. yapışıyor ve eliyle okşuyor. o an resmen rahatlıyor, bi terapi gibi ona. bu konuda ne yapmalıyım? normal mi acaba yoksa engellemeyeli miyim? öyleyse nasıl yapmalıyım zaten emziğede takık. ne yapacağımı bilmiyorum.

onun dışında hani hep diyoruz ya her şeyi anlatalım onlar anlıyor diye. hep anlatıyorum dilimde tüy bitiyor ama yok hep ağlıyor. istediği olmayınca, canı sıkılınca, yapbozunu yapamayınca, bebeğini giydiremeyince.. her şeye ama her şeye ağlıyor ve sinirlenip elindekini fırlatıyor..

genelde etraftan hep şunu gördüm. çok haylaz olan çocuklar hiç mızmız olmuyor. kuzenimin kızı üniteye bile turmanır ama asla ağlamaz canı yanmadığı sürece. bu ağlama olayı sinirlerimi öyle yıprattıki bazen diyorum haylaz olsaydı da mızmız olmasaydı. Begüm haylaz değildir tehlikeli hareketler yapmaz. ama bu ağlaması yok mu.....

ağlamadığı huysuz olmadığı zamanlar o kadar tatlıki. çok bilmiş zaten ve çok güzel konuşuyor hepimizi eriyip bitiriyor ama işte bu zamanlar az tabii. genellikle hep hırçın huysuz mızmız.

istanbuldaki zamanda yaşadıklarının etkisini biliyorum elbet. özellikle bana yapışma durumu tamamen ondan. dün temizlik için babaannesine bıraktım bir saat sonra getirdi, durmamış. şok oldum normalde gelmek istemezdi bile ordan. bu konuda ne yapmalıyım, acaba yavaş yavaş bu korkuyu yener mi.. iyice bana yapışmasını istemiyorum

nasıl davranıcam gerçekten bilmiyorum. herşeyi anlatmaya çalışıyorum. mesela biraz önce çiçeği suladık birlikte, anlattım ona susamış çek gel birlikte su verelim dedim, beraber suladık. sonra bitince ağladı attı kendini yere. anlattım güzelce doymuş daha istemiyomuş çiçek. sonra yine susayınca vericez diye iki kez anlattım yok anlamıyo daha çok ağladı. bıraktım bende istediğin kadar ağla dedim. hani anlatınca anlayacaktı bu çocuklar hepsi yalan mıymış yani

bu süreci nasıl geçireceğiz hiç bir fikrim yok. hele babaannesinde artık durmazsa benim yandığımın resmidir.

valla canim ayazbeyaz daha iyi bilir cevbaini bende merak ettim
ben agladiginda once birakiyorum yoruluyor agliyor fln:) sonra baska seyle dikkatini dagitiyorum
açip penceryi arabaalri gosteriyorum mesela ornek bu tabi artik aklina ne gelirse dikkati dagilmasi için
ha hangi bi zaman ne gosteriucem dersen onu bilemem tabi zamanla azalcak buyudukçe gececek
ha buyyunce de boyle sudan sebbpler olmuyorda baska sebepler oluyor bu sefer aglayan yine agliyor

valla inanirmisin bilmem benim evde en akillisi hakan su an buyuklerde daha çoik zorlaniyorum
ortanca yemek seçer, buyuk her gun bi bahaneyle oturup aglar içine çeke çeke vs
buyyunce aglamalari keislmiyor bence sebepleri degisiyor yani :)
ayy hiçde iç açici konusmadim ama neyse ha bide tabi daha çabuk susuyolar buyukler :)

bende bırakıyorum ağlasın sussun ama çok fazla ağlıyor gün içinde bu krizler fazla oluyor yani o yüzdeb yıprandım.
seni düşünemiyorum tabii :)) büyüklerin sorunları daha farklıdır bide yaşları yakın o da zor. bende hep anaokulu yalına gelse diye bekliyorum ama daha mı zor bilemedimki. amaaan öyle böyle hayat geçecek yok şu yaşına gelseydi yok böyle olsaydı derken :) allah sağlık versin.

bu arada çarpım tablosu için çok yüklenme ve kafana takma ben kaç yaşına gelmiştim sekizler ve dokuzlardan sorulunca takılırdım yine :)) bol bol tekrar etsin zamanla öğrenir, matematik aslında çok zevkli bir ders tabii çocukları korkutmadıkça.

Canım bu mızmızlık benim kızımda da var anlattığın süreci biz yaşadık. Bence bu da bi dönem.
Aynı anlattığın gibi oynarken bişeyi yapamasa ağlıyor bağırıyordu istediği olmayınca öyle. Ben de baya bıkmıştım bedenim değil beynim yorulmuştu. Ki benim kızı biliyorsun 1 dk yerinde durmaz yaramaz ve mızmız ikisi biaradaydı.
Ağlamasına aldırmadım sürekli ağlarsan ağla dedim bıraktm çıktım. Bi süre sonra azalttı. Yine ağlayacak gibi olsa kesin ve net birşekilde ilgilenmeyeveğimi belli ediyorum uzun sürmüyor. Maralın dediği gibi başka şeye de yönlendiriyorum kafasını dağıtıyorum susuyor hemen. Bigün çok mızmız herşeye ağlıyor filan tuttum elinden 5 10 dk dışarıya çıkardım markete götrdüm. Dondurmaya bayılıyor aldım yedi kendine geldi. Kol işini bilemicem benim kızım da bu ara memeden kesmeme rağmen-1.5 ay oldu- meme istiyor geliyo sırnaşıyor açıyo emmeye çalışıyor filan.
Allah kolaylık versin canım babana da tez zamanda şifa versin eski haline dönsün hemen

Başın dağılsın canım. Ölümün her türlüsü kötü ama en kötüsü de böyle ani ve genç yaşta kaybetmek.. Allah ailesine ve size sabırlar versin..

Ay cok aci.icim urperdi.Allah basta annesine olmak uzere hepinize sabri cemil versin.mekani cennet olsun.insan annenin yerine bile koymayi dusunemiyo kendini.hayatimiz bir dk icinde altust olabiliyor.

Gonul83 mery60 basiniz sagolsun kizlar. Olumun her turlusu zor yakini olunca.

kızlar hepinize teşekkür ederim mekanı cennet olur inşallah benim büyük oğlan sünnet oldu ama olduktan yarım saat sonra hiç sünnet olmamış gibi hayatıma devam etti bezini her zamanki gibi artırıyor krem sürüyorum gazlı bezle kapatıyorum sonra bezini bağlıyorum maaşallah çok az ağrısı oldu bir iki kere şurup verdim o kadar yarası temiz gözüküyor bugün kontrolü vardı bakalım ne olacak genel anestezi olmuştu ama pipi böyle içine gomuk ve sanki basinin cikintisi olur ya o yok gibi normal mi acaba @AyazBeyaz seninki zorlu geçmiş ti sanki

MaRaL_ matematikciyim ben de kuzum ama bana cok gerekli gelmiyo ezberlemesi. Dogal bi sekilde aklinda tutmali bi sure sonra. Bu da ardisik sayarak olur 6 12 18 gibi ekleyerek kullansin. Ben bile lisede falan ezberemisimdir o da dogal bi bicimde yani kullana kullana sık sık. Bir sure sonra insan cok sık kullandiklarini aklimda tutuyor ve onlara ekleyip cikararak da digerlerini tamamen ezberliyor. 9lari ezberlemesi daha pratik
9*1=09
9*2=18
9*3=27
9*4=36
9*5=45
9*6=54
9*7=63
9*8=72
9*9=81
9*10=90
Sonuclarina bakarsan ilk rakamlar birer artiyo ikinci rakamlar birer azaliyo bu da akilda tutmaya yarayabilir bi de sonucarin rakamlar toplami hep 9 cikiyo. Bi de kacla carparsan hep bir eksigiyle basliyo sonuctaki sayi.
Cok uzun anlattim. Ayse akilli bi kiz canim zamanla o yerlestirir hepsini beynine merak etme

çok saol canim zahmet etmisin Allah rzai olsun
him bunlari diycem ona bayilicak bu yontemlere
peki diger kat sayilari içinde geçerlimiki bu seyler, sekizin katlarinda da oluyormuki acaba, aklimdan hesaplayamadim simdii :)

arkadasi biliyoirmus o bilmiyormus onu bile kafaya takiyor bu çocuk,kafaya takmadigi bisey yokkki :)

amin canım çok sağol.
evet sanırım bu da bi dönem ama dediğin gibi ruhumu beynimi çok yoruyor bu durum. bazen gerçekten ağlamak için bahane yaratıyor. haylaz çocukların ağlamaması belkide haylazlıktan vakit bulamadığı içindir :)) gerçi senin kızda ağlıyomuş bak demekki yapıylada alakalı ama bu 2 yaş dönemiyle çok ilgisi var.

diğer tüm belirtilerde var çünkü. her şeyi kendi yapmak istiyor karışmıyorum tabii. kaydırağın merdiveninden kendi çıkıyor ama ben arkada duruyorum ya düşer diye onu bile istemiyor git diyor :) bunlar bişey değilde şu ağlamak olmasaydı.. bende senin gibi ağla istediğin kadar deyip bırakıyorum sakinleşince konuşup sarılıyorum. ama bi süre sonra başa sarıyoruz :)

bu yaştaki çocuklarda annenin bedeninde bir yere bağlılık çok var demekki ama bu durum beni endişelendiriyor işte acaba normal mi bilmiyorum. geçende babasının ayağını tutmuş sarılıyo bebekmiş güya o sarılıyomuş :) eşim dediki normal bence daha onun hayali arkadaşları bile olcak çok abartıyorsun diyor ama bilemedim.

babasinin ayagi mi bebkmis :) anlamdim :)
esin hakli :) herbisey olur bunlardan
kesfederlerse masturbasyon bile yapiyoalr,onu yapma ihitmali olan veletden hersey beklenir :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…