basin saolsun canimSelamun aleyküm kızlar maalesef bende de üzücü haber var kuzenim.vefat etti henüz21. Yaşındaydı üniversite 3. Sınıf peyzaj mimarlığı okuyordu grip olmuş ateşi yükselmiş akşam hastaneye götürmüşler serum ilaç ne vermişler bilmiyorum artık normal bir şekilde yatmış annesine midem ağrıyor demiş sadece annesi de halam oluyor sonra sabah olmuş kız arkadaşına gel beni al demiş tiyatroya gideceklermiş sonra ne olduysa 10 dakka içinde olmuş sapasağlam hiçbirşeyi yok yani annesi odaya girmiş battaniyeyi yüzüne örtmüş açmış bakmış mosmor çocuk ona Evde kimsede yok şarjı da bitmiş ambulansı arasın bütün apartmana bağırmış kızım oluyor diye yumruklamis kapıları( ambulans geldiğinde olmak üzereymiş zaten annesinin kollarında yavrum vefat etti şüpheli olum tabi savcı polis falan gelmiş otopsi yapıldı sonuç daha çıkmadı ama ambulans doktoru beyin kanamasindan supheleniyoruz demiş ağzından burnundan kan gelmiş kalp masajı yaparken belkide cigerine pihti attı demişler Allah mekanını cennet etsin ailemiz perişan oldu herkes şokta annesi bitmiş durumda ve tek çocuk başka yok bende gidemedim Ah gurbet ahh zalim gurbet ....
birden fazla çocuk olan evde yani bebek olan birindne birinin uyku duznei olmasi kolay uyumasu bulunmaz bi nimet lutuf ne dersen de iste adinaÇocuklarda bi hasta bi iyi büyük oğlan haftaya sünnet olacak acıyor diyordu çiş yaparken doktor kontrol etti sünnet olması lazım dedi hemen 06 nisan sünnet olacak genel anestezi ile küçük oğlanı en zorlandihimiz konu olan uyku konusunda şimdiden egittim mecbur kaldım kendi kendine yatağında mışıl mışıl uyuyor maaşallah soylenmesinew aldırmıyorum bazen bakamıyorum çünkü ya büyüğü uyutuyorum ya yediriyorum o öyle alıştı çok iyi oldu
Başın dağılsın canım. Ölümün her türlüsü kötü ama en kötüsü de böyle ani ve genç yaşta kaybetmek.. Allah ailesine ve size sabırlar versin..Selamun aleyküm kızlar maalesef bende de üzücü haber var kuzenim.vefat etti henüz21. Yaşındaydı üniversite 3. Sınıf peyzaj mimarlığı okuyordu grip olmuş ateşi yükselmiş akşam hastaneye götürmüşler serum ilaç ne vermişler bilmiyorum artık normal bir şekilde yatmış annesine midem ağrıyor demiş sadece annesi de halam oluyor sonra sabah olmuş kız arkadaşına gel beni al demiş tiyatroya gideceklermiş sonra ne olduysa 10 dakka içinde olmuş sapasağlam hiçbirşeyi yok yani annesi odaya girmiş battaniyeyi yüzüne örtmüş açmış bakmış mosmor çocuk ona Evde kimsede yok şarjı da bitmiş ambulansı arasın bütün apartmana bağırmış kızım oluyor diye yumruklamis kapıları( ambulans geldiğinde olmak üzereymiş zaten annesinin kollarında yavrum vefat etti şüpheli olum tabi savcı polis falan gelmiş otopsi yapıldı sonuç daha çıkmadı ama ambulans doktoru beyin kanamasindan supheleniyoruz demiş ağzından burnundan kan gelmiş kalp masajı yaparken belkide cigerine pihti attı demişler Allah mekanını cennet etsin ailemiz perişan oldu herkes şokta annesi bitmiş durumda ve tek çocuk başka yok bende gidemedim Ah gurbet ahh zalim gurbet ....
Ay cok aci.icim urperdi.Allah basta annesine olmak uzere hepinize sabri cemil versin.mekani cennet olsun.insan annenin yerine bile koymayi dusunemiyo kendini.hayatimiz bir dk icinde altust olabiliyor.Selamun aleyküm kızlar maalesef bende de üzücü haber var kuzenim.vefat etti henüz21. Yaşındaydı üniversite 3. Sınıf peyzaj mimarlığı okuyordu grip olmuş ateşi yükselmiş akşam hastaneye götürmüşler serum ilaç ne vermişler bilmiyorum artık normal bir şekilde yatmış annesine midem ağrıyor demiş sadece annesi de halam oluyor sonra sabah olmuş kız arkadaşına gel beni al demiş tiyatroya gideceklermiş sonra ne olduysa 10 dakka içinde olmuş sapasağlam hiçbirşeyi yok yani annesi odaya girmiş battaniyeyi yüzüne örtmüş açmış bakmış mosmor çocuk ona Evde kimsede yok şarjı da bitmiş ambulansı arasın bütün apartmana bağırmış kızım oluyor diye yumruklamis kapıları( ambulans geldiğinde olmak üzereymiş zaten annesinin kollarında yavrum vefat etti şüpheli olum tabi savcı polis falan gelmiş otopsi yapıldı sonuç daha çıkmadı ama ambulans doktoru beyin kanamasindan supheleniyoruz demiş ağzından burnundan kan gelmiş kalp masajı yaparken belkide cigerine pihti attı demişler Allah mekanını cennet etsin ailemiz perişan oldu herkes şokta annesi bitmiş durumda ve tek çocuk başka yok bende gidemedim Ah gurbet ahh zalim gurbet ....
Merhaba kizlar biz simdi yoldayiz Ankara'dan donuyoruz. Dun geldik hem aradaslarimi hem akrabalarimi gordum kisa surede iyi oldu. Duru da fazla zorlamadi diyebilirim masallah. Elbette cok uslu degildi ama bu kadarina raziyim. Siz neler yapiyorsunuz. Cok dar vakitte zor bi donemde de olsayeb4 u ve Begusu gorebildim. Cok tatli ikisi de. Insallah hepimiz birgun gorusecegiz. Artik kimse fazla giremiyor yogunluktan.
@AyazBeyaz yeni okulun hayirli olsun canim. Bence de en zor donem ergenlik. Bi sene liselerin dersine girdim ama adapte olamadim ben onlara valla ilkogretime geri dondum.
Hayır canım ben sınıf öğretmeniyim matematikçi vardı hakkaten ama kimdi hatırlamıyorum. Hayırdır?daderam ne guzel gezmisn , yapîn her zman boyle kuçuk geziler iste
senin bransin neydi canim,bana bi matematikçi laizmmery60 miydi matematikcimiz
of off erken baslamisinizz kiz be :)Hayır canım ben sınıf öğretmeniyim matematikçi vardı hakkaten ama kimdi hatırlamıyorum. Hayırdır?
Bu arada tura da inanılmaz bir inat başladı. Kapıyı yanlışlıkla açarsak çıldırıyor, kendi açacakmış falan.. bugün saçını kurutuyordum banyodan sonra tepindi yerlerde, ıslat tekrar ben kurutacağım diyoruykusunda bile bazen hayır diyor, inatlaşıyor rüyasında artık ne görüyorsa üst giyinmek zaten her daim felaketimiz. Çözümü de şöyle buldum, Yaptırmak istediğim bir şeyi sen yapma ben yapacağım diyorum ben de ben de diye geliyor mesela sen yoğurt yeme ben yiyeceğim yada sen sakın uyuma Tuna biz uyuyacağız diyorum, sırf inat etmek için yapıyor bilmem doğru bir yöntem mi ama işe yarıyor.
Maralcım şu an unutması çok normal. Düşünmesine, eliyle saymasına izin vermelisin. Çarpım tablosunu ezberlemenin tek yolu tekrar. Ve yeni öğrendiklerine göre zamanla ezberleyecek. Bence sen şakın sıkıntı yapma ve sıkıntını hissettirme. Matematik biraz düşünme gerektiriyor, mantık kurmak, sebep sonuca bakmak gerektiriyor. Biz bildiğimiz için acele ediyoruz, neden yapamıyor diye hayıflanıyoruz. Çocuklar da bu yüzden matematiğe ön yargıyla yaklaşıyorlar. Şöyle bi yöntem yapabilirsiniz belki, ritmik sayarken müzikle söyleyebilir. Yada tekerleme şeklinde.. mesela 2 4 6 yorganın altı, 8 10 12 ormandaki tilki 14 16 18 sınıfımız çok temiz 20 bitti mi şimdi?of off erken baslamisinizz kiz be :)
4 yas civari yapardi onu benim emre,ben anca sinirden kudurrdum herseye aglardi ben yapicam diye, yanlsilikla yaptiysamda sustur susturabilirsen :))
himm seydiii yaamattika olmasi lazim :)
sinif ogrtetmenide olurr herhalde derdime derman :)
benim kiza çarpim tablosunu ogretiyorum daha dogrusu kendi de ogreniyor ama yine unutuyor
çabuk unutuyorum diyede agliyor bide
napsam netsem nasil bi yontemle ogrtesemde unutmasa, ben hatirlamiyorum nasil ogrendim okuldaa
3 un katlarini soruyorum bilior mesela
6 ya geçiyorum 8 ederken geri uçu sorsam dusunuyor , 7 ve 8 in katlari zaten Allaha kalmis
off anlatabildimmi bilmiyorum
ilk okul 3 de bu arada yeni goruyolar çarpim tablosunu
normal sartlarda çok akilli bi kizdir, yani akilli derken sinifin en basarili ogrencilerinden, girdigi her ortamdaki hocasi ogretmeni hep çok memnun kalmistir kuçuklugundne beri, bu unutma isi nerden çikdi bilmiyorum(
oyy ne tatli uydurdun kizz benim kizinda ogretmeni sen olsan nolurrdu :)Maralcım şu an unutması çok normal. Düşünmesine, eliyle saymasına izin vermelisin. Çarpım tablosunu ezberlemenin tek yolu tekrar. Ve yeni öğrendiklerine göre zamanla ezberleyecek. Bence sen şakın sıkıntı yapma ve sıkıntını hissettirme. Matematik biraz düşünme gerektiriyor, mantık kurmak, sebep sonuca bakmak gerektiriyor. Biz bildiğimiz için acele ediyoruz, neden yapamıyor diye hayıflanıyoruz. Çocuklar da bu yüzden matematiğe ön yargıyla yaklaşıyorlar. Şöyle bi yöntem yapabilirsiniz belki, ritmik sayarken müzikle söyleyebilir. Yada tekerleme şeklinde.. mesela 2 4 6 yorganın altı, 8 10 12 ormandaki tilki 14 16 18 sınıfımız çok temiz 20 bitti mi şimdi?uydurdum valla yani buna benzer bişeyler bulabilirsin internetten
anne baba demezmi, bir hece bile yoksa aklima ilk duyma problemi gelir benim17 subat 2015 dogumlu kizim hic konusmuyor, herseyi anliyor neyin ne oldugunu biliyor ama ses yok. mesela tabak isticek tabak rafini gosterip eliyle hareket yapiyor. tv bakmaz, tablette videolara yemek yerken bakar, cokca konusurum.
sizde durumlar nasil geciktik mi biz?
Anne hatta nenne, babam, dede, mama der baska bisi yok. anlamsiz anlatır birde. dedigim herseyi anliyor tepki veriyor. ismine bakar. bebek cis yapmis derim gider bez mendil getirir. ama su ver demez mesela su bile demez. dilini gösterir falan.anne baba demezmi, bir hece bile yoksa aklima ilk duyma problemi gelir benim
ismini soyleyince bakiyormu, duyduguna eminmisiniz ?
goz kontagi kuuryorsa( otizm elenmis oluyor galiba) zamana ihtiyaci vardir belkiAnne hatta nenne, babam, dede, mama der baska bisi yok. anlamsiz anlatır birde. dedigim herseyi anliyor tepki veriyor. ismine bakar. bebek cis yapmis derim gider bez mendil getirir. ama su ver demez mesela su bile demez. dilini gösterir falan.