sizede çok geçmis olsun canimGeçmiş olsun canım biz de hastalandık maalesef 2-3 gün önce fena bi boğaz ağrısı öksürük baş ağrısı tüm vücut ağrısıyla yakalandım hastalığa daha ben iyileşmeden şimdi de berat hasta 39.2 ateşi burun akıntısı hapşuruk öksürük ekstra iştahsızlık hepsi beratta mevcut şu an da uyanık ve ağlıyor uyuyamıyor dolven verdim biraz düştü ateşi ama 5-10 dk da bir uyanıp ağlıyor inşallah merte bulaşmaz
Gecmis olsun.nasil oldu emresizede çok geçmis olsun canim
mert e buyuk ihtimalle çokdan bulamsistir bi kaç gune çikar meydana
bizimkiler buyudu artik birazda mert daha kuçuk kiyamam yaa
ama hakan çabuk atlatti 24 saate baya farketti, istah daha tam duzelmedi ama bunada sukur napalim kusma yok ya yeter o bana
ben atese mudahale etmiyorum ama çok zor sabretmesi ama elim gitmiyor iste ilaca
hakana bi kere verdim tereddutte kalarak onuda kustu iki dk da bisey kalmadi yani içerde :)
emre daha yeni bekliyorum bakalim 8 saatir atesi avrn, gozleri bile kipkirmizi sanki alev var sanarsin
iyi ama ates hala 37.5 un altina inmedi, çikmadida orda durdu sabahtan beriGecmis olsun.nasil oldu emre
çok ge_çmis olsun canimBenim de babam rahatsizlanmis.cumartesi gunu hastaneye yatmis.degerleri dusmus kotu olmus.safra kesesi alincakmis.ama midesine vurdugu icin orayada bi bakalim diye endoskopi yapilcakmis.annem uzulmim diye saklamis.kardesim soyledi.biseyi de yoktu.sapasaglam zannediyoruz ama vucutlar tekliyo demek ki biz konduramasakta.gitsem gidemem kalsam kalamam ruh hali icindeyim
geçmiş olsun canım gözlerim dolu dolu okudum Allahım tüm sevdiklerimizi korusun babana şifa versin Begüm için endişelenme kolay olmayan günlerde o da korkmuştur ama geçer sen rahatlarsan o da rahatlar... çok çok geçmiş olsunMerhaba kızlar. nasıl anlatsam nerden başlasam bilmiyorum.. geçmişe biraz göz attım ama çok okuyamadım.mery60 bahsetmiş sanırım. iki hafta önce cuma günü acil haber geldi babam rahatsızlandı diye. o sabah kalktım Begümü yedirdim, ertesi gün doğum günü için hazırlıklara başlayacaktım. baktım eşim kapıda. başta hiç aklıma bişey gelmedi, işle ilgili bi sorun var sandım. babam biraz rahatsızlandı deyince zaten benim elim ayağım boşaldı resmen. o an insanın aklına neler neler geliyor.. acaba öldü de bana söylemiyorlar mı gidene kadar, gidince neyle karşılacağım? annemi aradım bi çok kişiyi aradım yemin ettiler iyi diye.
kayınvalidemle eşim hazırlamama yardım ettiler hemen. öğlen bindik uçağa eşim ben ve kızımız. hayatımın en zor yolculuğuydu. bitmek bilmedi.. henüz ne olduğunuda bilmiyorum tam, anjiyo oldu yoğunbakımda dediler. ben kalp krizi geçirdi sandım. ama gidince öğrendimki sabah kalkıp namazını kıldıktan sonra birden bire bişey olmuş konuşamamış, biri arkadan kuvvetlice itmiş gibi hissetmiş ve evde dört dönerek biri mi var diye aramış. sonra annem çığlıklarla apartmandakileri çağırmış. sonra kolu ve bacağı da tutmamaya başlamış. hemen ambulans çağırmışlar. hastaneye gittiğinde hiç tepki yokmuş. beyin damarı tıkanmış aniden. kardeşim o an sen iyiki yoktun dedi.. anjiyo yapmışlar ve sonra yoğunbakım..
havaalanından direkt hastaneye geçtik. hayatımın en zor anlarıydı. annemle sarıldım ağladım ağladım sadece ağladım ve dua ettim. tam 5 gün bekledik yoğunbakım kapısında.. bir kere gördüm, hep bizi soruyormuş ve hep ağlıyormuş.. soruyor dediğim tek kelimeyi zor çıkarıyordu yani. hayatımın unutamayacağım anlarından biriydi babamı yoğunbakımda görüşüm.. o ağladı çok ama ben kendimi tuttum. konuştum iyi olacaksın dedim gözlerimin içine bakıp ağladı, kim bilir ne kadar korktu.. bilinci hiç kapanmadı çünkü, herşeyin farkındaydı. bana ne oldu diye nasıl korkmuştur hala düşündükçe kalbim acıyor.
sonra şükürler olsun iyiye gitmeye başladı ve normal odaya aldılar. konuşması daha iyiye gidiyor ve kolunu bacağını hafif oynatabiliyor. doktorlar fizik tedaviyle büyük ihtimal eski haline döneceğini söylüyorlar. ama uzun ve zor bir süreç.. allahın izniyle hepsini atlatacek ve ayağa kalkacak inşallah..
yarın taburcu olacak büyük ihtimal ama iki gün evde kalıp fizik tedaviye başlayacak ve muhtemelen o da yatışlı olacak.
bu arada tabii Begümde çok etkilendi. gerçekten çocuklar kötü şeyleri hemen hissediyor. yoğunbakımda olduğu zamanlar haliyle çok ilgilenemedim hep babasıylaydı. ve kuzenime bıraktım bazen. onu ve çocuklarını çok seviyor biliyor ama uzun süre bırakınca ağladı. sonra başka gün uyuyunca başka bi kuzenime bıraktım, uyandı ve beni bulamayınca çok ağladı. ve bir korku kaldı üstünde.
inanın tuvalete gidemiyorum.. üst kata çıkarken bile ağlıyor. hemde nasıl bir ağlama. annem arada eve geliyo dinlenmeye, onunla saatlerce dururdu bensiz ama onla da durmuyor. zaten geldiğimiz ilk günler evde hep anneanne ve dedeyi aradı. şimdi dede nerde diye sorunca hasta olmuş doktola ditti diyor..
hastaneye de götürdüm mecburen ağlayınca. ama ormanlık alanı var orda oynadı hep allahtan içeri sokmadım hiç.
şimdi resmen bana yapıştı. yavrum kıyamam korkuyor bırakıp gidicem diye. babam normal odaya çıktığından beri iki kez gördüm onda da uyutup anneme bıraktım iki saatte gidip geldim.. bi yandan evle ilgileniyorum bi yandan canım yanıyor, bi yandan Begüm zorluyor.. bi de yalnız kaldım evde herkes hastanede olunca. eşimde gitmek zorunda kaldı tabiiki işten bikaç gün izin alabildi. yarın gelicek bi gün kalıp dönücek yine. bu ev nasıl üstüme geldi anlatamam.. ağladım ağladım ağladım dua ettim bu kötü günler geçsin diye. Begüm yanımdayken içime ağladım. insanın evladı olunca kendinden çok düşünüyor, acısınıda içine atıyor. umarım bu durum geçici olur, eve dönünce düzelir. çok korktu çünkü.. arada gideceğimi zannedip annecim bılakma gitme diyor. markete oraya buraya hep yanımda götürüyorum dayılarıyla da durmuyor. hiç kimseyle durmuyor asla.. havalarda kötüledi 4 gündür onuda çıkaramıyorum artık.
bunlar gelir geçer diyorum yeterki sağlık olsun.. bir ay önce istanbuldan evime dönmüştüm. o gün geldi aklıma havaalanında babamla vedalaşırken yine gözleri dolmuştu kendini tutmuştu üzülmeyelim diye. onu o halde bıraktım bu halde buldum. içim çok acıyor ama şükrediyorum allah bize bağışladı.. iyi olacak uzun zaman alsada inşallah eski haline dönecek, daha çok genç.. olaydan üç gün önce doğum günüydü 53 yaşına girmişti..
şimdiden ben nasıl uzakta dayanıcam diyorum ama sonra yeterki iyi olsunlar diyorum, artık özlemekten hiç şikayet etmeyeceğim..
öyle işte kızlar, çok uzun yazdım. ama içim o kadar doluki. çok kötüyüm, çok zor zamanlar.. bu arada arayan soran düşünen herkese teşekkür ederim iyiki varsınız, gerçekten dostlarımsınız, sağolun..
geçmiş olsun Allah şifalar versin tez zamanda babacığınacanım benim allah razı olsun, hiç telefona bakamadım tabii yoğunbakımda olduğu günler. hatırlamıyorum bile çoğu şeyi. hayati tehlikesi vardı, öylece dualar ederek ağlayarak bekledik babamı. allaha şükür allah bize bağışladı ya şimdiden sonrasında her şey güzel olacak inşallah.
yaza muhtemelen denize gitmesinide önerirler. annemlerle olurum bi aksilik olmazsa. kendini toparlasın eski sağlığına kavuşsunda herşey hallolur.. gerçekten büyük travma yaşadık hepimiz. pazartesi yanlarına gidince Begüm ilk kez görecek dedesini bakalım ne yapacak.
baştan beri üzüntümüzü hiç yansıtmadık zaten babama. hep iyi olacaksın dedik herşey yolunda dedik. şükür o da dirençli ve inançlı bu konuda. inşallah herşey eskisi gibi olacak..
Canım alacaksan bebeğin popo üstü oturanından al bu gösterdiğin gibi alma. Bunda sanki bacak arasına oturuyor gibi ayaklar aşağıya sarkıyor.
Momfortbaby var bi de babyjörn müydü ne onu çok tavsiye ediyorlardı ben kullanmadm ama okudum çok
iyuuz canim saol yuvarlanip gdiiyoruz istekızlar nasılsınız? ikinci bebişten sonra pek buraya vakit bulamamaya başladım. nasılsınız iyimisiniz? yavrular nasıl? benim oğluşum 2 yaş sendromuna adım adım giriyo bu sıralar bi tutturmalar bi vurmalar ağlamalar var istediği olmayınca. can sağlığı olsun uğraşıp duruyoruz işte. emzik biberon bıraktırma ve bezi çıkartma var aklımda. nasıl olacak pek bi fikrim yok tecrübelerinizden bahsedermisiniz biraz? herkese hayırlı günler..
krup un oksurugu korkutucudur nefes alamiyor gibi gelir sana ama merak etme endiselencek bisey deilSelam kızlar acilden geldik şimdi berat 3-4 gündür ateşli bir şekilde hastaydı bugün düşmüştü ateşi bu gece tam uyudu 1 saat sonra geçmeyen öksürük krizi tuttu önce balgam var sandım hırıltısından dolayı baktık nefesi kesiliyor öksürmekten korkup acile götürdük krup dedi doktor ilaç vermedi ciğerlerde sorun yok dedi ses tellerini soluk borusunu üşütmüş dedi öksürdüğünde camı açın soğuk havayı solusun dedimery60 canım tuna da krup olmuştu diye hatırlıyorum ne yapmam lazım çabuk atlatması için çok üzülüyorum o öksürdükçe elimden bişey gelmemesine
Ben vazgeçtim canım kangurudan sırtım pek sağlam değil ayakta uzun süre duramıyorum alıp almamakta kararsızdım zaten ama bu sırt kemiklerim beni bile ayakta tutmuyor sırtımın tam ortasında omurga kemiğimde kırık var taşıyamayacağımı düşünüyorum taşımak istesem de sakıncalıymış o yüzden anakucağıyla idare edicem mecburen yine de teşekkürler ilgin içinBRBM bende momfortbaby var 6 ay kullandım satabilirim
Anladım canım sağol o öksürünce ne yapacağımı şaşırıyorum camı açsam bebek var üşütür en iyisi buzluğu açıp havasını solutmak ay inş geçer hemen ya mahfoldu öksürüğünden kendisi de korkuyor bize sarılıyor ne yapacağını bilmiyor daha çok ağlıyorkrup un oksurugu korkutucudur nefes alamiyor gibi gelir sana ama merak etme endiselencek bisey deil
aslinda onun ignesi var onu yapiyoalr acilde çocuk duzeliyor,soguk hava çok iyi gelir,sar sarmala balkona çiakr anind akeislir oksurugu yada buzdolabina tut :)
bahsettigim igneyi yapmazlarsa 3 gece surer bu agstaligi, netde uç gece hastaligi olarakda geçer krup un diger adi, herseye test igne yaparlar lazim olunca yapmadan gonderirler deli eder adami bu doktorlar
ama galiba artik heryer yapmuyor, ilaci kendisi alip ozel hastanede yapitiriyordu aileler okuyorudum ben dr a soru sorulunca, son durum ne yapiyoalr bilmiyorum bu aralar dr yazilarini pek okumuyorum
bu gece geçmis kaldi iki gece, ayni seyler olursa korkma soguk havaya çiakr
unutma bize oyle gliyor çocuk bogulmuyor aslinda :)
uç gun sonra normal grip halini alir burun akintisi vs aynen devam eder
geçmis olsun
İğne filan demedi hiç sadece soğuk buhar verdirdi 10 dk geldik sonra canımkrup un oksurugu korkutucudur nefes alamiyor gibi gelir sana ama merak etme endiselencek bisey deil
aslinda onun ignesi var onu yapiyoalr acilde çocuk duzeliyor,soguk hava çok iyi gelir,sar sarmala balkona çiakr anind akeislir oksurugu yada buzdolabina tut :)
bahsettigim igneyi yapmazlarsa 3 gece surer bu agstaligi, netde uç gece hastaligi olarakda geçer krup un diger adi, herseye test igne yaparlar lazim olunca yapmadan gonderirler deli eder adami bu doktorlar
ama galiba artik heryer yapmuyor, ilaci kendisi alip ozel hastanede yapitiriyordu aileler okuyorudum ben dr a soru sorulunca, son durum ne yapiyoalr bilmiyorum bu aralar dr yazilarini pek okumuyorum
bu gece geçmis kaldi iki gece, ayni seyler olursa korkma soguk havaya çiakr
unutma bize oyle gliyor çocuk bogulmuyor aslinda :)
uç gun sonra normal grip halini alir burun akintisi vs aynen devam eder
geçmis olsun
balkon sart deil pencereede olur :)Anladım canım sağol o öksürünce ne yapacağımı şaşırıyorum camı açsam bebek var üşütür en iyisi buzluğu açıp havasını solutmak ay inş geçer hemen ya mahfoldu öksürüğünden kendisi de korkuyor bize sarılıyor ne yapacağını bilmiyor daha çok ağlıyor
iste yapmiyolar artik neden bilmiyorumİğne filan demedi hiç sadece soğuk buhar verdirdi 10 dk geldik sonra canım
Biz 2-3 ay önce olduk bizde acile götürdük çok kötü idi hatta eşim dediki dışarı çıkınca rahatladı doktorda fitil yapmış hemen eve gitmeyin sokakta biraz yürüyün demişti ben sık sık sarıp sarmalayıp cama çıkarmıştım.bebeği de iyice sarmıştım Evde güzelce havalanmisti birkaç gün sürdü sonra grip oldu ve hepimize bulaştı işte o zaman taşınma zamaniydi. Evi sık sık havalandır bişey olmaz temiz soğuk hava girsin eve oğlanı da cama çıkar kriz gelince temiz soğuk hava havasız sıcak evden daha sagluklidir bence @maralİğne filan demedi hiç sadece soğuk buhar verdirdi 10 dk geldik sonra canım