2015 Şubat Anneleri

Aslında doktorun listesini merak ettim ne yemesini istiyor böyle eline liste gibi birşey mi verdi
evet
valla yirtip çope attim :)
kahvalti meyva sut urunu,ekmege surulmus peynir tereyagi gibi biseyelrdi erken saatte bu galiba
10 da ogun yok yaziyordu
oglen sebze yumurta yada et , meyva ve ustune sut urunu hangisini severse
ikindi meyva ve tatli yada mayva kompot vs
aksama daha hafif biseyler diye ayziyordu, çorba vs gibi
hastanede onumuze getirdikleri tepssi gibi yani :) dengeli beslenme oluyormus

Masallah sizinkilere ya.serra daha 79 cm 10kilo.10kilodiye seviniyom ben. bari 80 olaydi diye de hayiflaniyorum.en minik biziz heralde.onune koyyorum o ne isterse ondan yiyo.yedigi muddetce zorlamiyorum.ama ortancaya ye diyorum hala.cunku agzina lokma koymugo ya.dun baya bi borek yedi.sastim kaldim ortancaya.artik bi hafta bisey yemez.sevincimi burnumdan getirrir.o yemeyince serraya donuyom onu yiyo gorunce sinirim yatisiyo.ahh yogurdu cok sevcekti serra eminim yiyebilseydi..
iki yasinizi biridiniz insallah geçer artik canim yavas yavas
ben seni çok iyi anliyorum, emrede oyleydi iki yasinda 10 kg ydu
saglik aknrsine bakiyorum emre 4 yasindyaken bu kilodaymis
halada geride
bazen takiyorum niye akranlari gibi deil diye bazen salliyorum oyle buyup gidiyor iste
alerjisi yokdu ama kuçukken biberon almadi yogurt oeynir de yemedi yada ben beceremeidm yeduirmesini çok ustune dusmedim belki bilmiyorum, simdi kasar peyniri fln aliyorum çocuklar için oalndan çok sveiyolar,gunde 4 lu pakat yemtiyor alsam 10 tane yiyecekelr:)
onceden bilmiyordum onu , hakadan sonra almaya basladim
emre çokk SIK hasta olurdi hep bronsit otit ilk iki kisini full ahsta geçirdi hep kusardi, gram gram gram alip aynen geri veriridi, bi keresinde çok beklettim hastaydi sutum birikdik diye ebklettim guya emince doysund iye,birikdi guzelde emdi,sonra birden oksurup hepsiniii kustu o gunu hiç unutmam oturup bir saat aglamsitim :) 6 sene oldu :))

evet
valla yirtip çope attim :)
kahvalti meyva sut urunu,ekmege surulmus peynir tereyagi gibi biseyelrdi erken saatte bu galiba
10 da ogun yok yaziyordu
oglen sebze yumurta yada et , meyva ve ustune sut urunu hangisini severse
ikindi meyva ve tatli yada mayva kompot vs
aksama daha hafif biseyler diye ayziyordu, çorba vs gibi
hastanede onumuze getirdikleri tepssi gibi yani :) dengeli beslenme oluyormus
Biraz almanlarin beslenme şekline benziyor hastanede doğum yaptığımda heyecanla akşam yemeğini bekledim ne geldi :) bir dilim kaşar labne bitki çayı birazcık yeşillik tereyağ simsiyahh bir ekmek başka bişey yok oldum acimdan :) bugün bir cafeye gittim çocuklarla gidiyorsun ücretsiz hepbirlikte kAhvaltı ediyoruz şarkılar oyunlar daha önceden de bir yere gidiyordum ama giriş paralı yeme içme paralı idi burası tamamen gönül lu insanlardan oluşuyor çok kibarlar valla çocuklara kahvaltı geldi muz meyveli yoğurt bebeklere etli sebzeli püre ekmek üzerine sürülmüş labne ve reçel kaşar felan bu kadar haşlanmış yumurta bide

Biraz almanlarin beslenme şekline benziyor hastanede doğum yaptığımda heyecanla akşam yemeğini bekledim ne geldi :) bir dilim kaşar labne bitki çayı birazcık yeşillik tereyağ simsiyahh bir ekmek başka bişey yok oldum acimdan :) bugün bir cafeye gittim çocuklarla gidiyorsun ücretsiz hepbirlikte kAhvaltı ediyoruz şarkılar oyunlar daha önceden de bir yere gidiyordum ama giriş paralı yeme içme paralı idi burası tamamen gönül lu insanlardan oluşuyor çok kibarlar valla çocuklara kahvaltı geldi muz meyveli yoğurt bebeklere etli sebzeli püre ekmek üzerine sürülmüş labne ve reçel kaşar felan bu kadar haşlanmış yumurta bide
ben kizimda esimden ekmek isterdim ayriyeten disardan :)
doymuyordum napayim :))
ama oteki çocuklarda isteemdim niye acabaa midemmi kuçulduki zamanla :)
kizda acemiydim ne verseler yerdim bide, aksam bir çay getirilerdi ben hiçbuisey yok demezdim elbet bi yarari var diye
her aksam ihlamur içmisim oradaylken fr diyoalrdida bilmiyordum tr sini, çikinca ogrendim :)
daha oncede ihlamur içmedim zahar bilemedigime gore :)

bide puirasa haslamasi gelmisti ikincide baska bisey yokdu sadece haslama onume geldi ama çokk lzzetliydi evde yaptim o tadi bulamadim :KK43:(
omletide super oluyordu evdeki yaptigimi hiç sevmem ama oradakine bayilirdimm
ay ben çok sverim hastane yemekleriniii :)))

ya kizlar hakana yeni emzik aldim 18 ay ustu olandan
almiyor agzina bit turlu zorlayincada ögürdü, acaba zorladim diye mi ögürdu yoksa buyukmu geldi emzik
uç tane aldim uçunude açmistim yaaa :KK43:(
evdekilerin hepsi yirtik hep isirdi, 7-8 tane emzik var ikisi saglam ama onlar hep kuçuk emzikleiydi yani 18 ay ustu yok galiba araalrinda :KK43:

arada sansimi denedim kesinlikle reddeti emzigi
oturdum akrsisina konustum bundan baska emzik yok, istiyirsan al yoksa emziksiz uyyackasin dedim kaç k,erede tekrar ettim, anlastikmi dedim anlastik dedi :)
çok uykusu geldi yirtiniyordu beni uyut diye, yolda verdim emzigi yok dedi yine, yatagin içine kounca dayaanamadi aldi uyudu aninda
kuzum benimmm yaa
bana hala bebek geliyor ama buyuduler valla bizimkiler ne desem anliyor be :)
buyumese iyiydi boyle evin kuçugu sevimli miyav miyav doye dolaniyor oartada napsa kizan eden yok
haaa az once teelefonu kulagim bi indirdi sagir oluyordum çok kizdim onaaa onu saymazsak kuçuk bebek diye cezai ehliyeti yok simdilik evde :)
buyukler onunda buyudugnu bir anlasa bak sen cumbuse:)))

kizda acemiydim ne verseler yerdim bide, aksam bir çay getirilerdi ben hiçbuisey yok demezdim elbet bi yarari var diye
her aksam ihlamur içmisim oradaylken fr diyoalrdida bilmiyordum tr sini, çikinca ogrendim :)

bide puirasa haslamasi gelmisti ikincide baska bisey yokdu sadece haslama onume geldi ama çokk lzzetliydi evde yaptim o tadi bulamadim :KK43:(
Ben almayayım:) corbanin nicine pişmiş omlet atıyor bunlar :) pırasa dedinde bize bir kadın geliyor ya hani bir yemek yaptı bana normalde böyle birşeyi ben yapsam hayatta yemem içinde pırasa beyaz havuç normal havuç kereviz soğan tavuk but hepsini koydu haşladı içine bir sebze bahAratı attı gerçekten çok lezzetli oldu Defne yAprağı varsa çok daha güzel olur dedi ama yoktu evde dışarda yenilen başkasının yaptığı hep tatlı geliyor :) kiz nasıl ihlamuru bilmezsin banada termos termos rezene çayı getirdiler

Ben almayayım:) corbanin nicine pişmiş omlet atıyor bunlar :) pırasa dedinde bize bir kadın geliyor ya hani bir yemek yaptı bana normalde böyle birşeyi ben yapsam hayatta yemem içinde pırasa beyaz havuç normal havuç kereviz soğan tavuk but hepsini koydu haşladı içine bir sebze bahAratı attı gerçekten çok lezzetli oldu Defne yAprağı varsa çok daha güzel olur dedi ama yoktu evde dışarda yenilen başkasının yaptığı hep tatlı geliyor :) kiz nasıl ihlamuru bilmezsin banada termos termos rezene çayı getirdiler
yok çorbalari sadeydi be omlet ayri oluyor, ay ben zaten kendi yemeklerim disinda her yeemgi severim :))))
aman ne bileyim anam onume koymamis bende içmemisim ehrhalde :)
sebze baharati dedigin nasil biseyki alman maagzasindan alinmami
defne yaparagini çok kullanoiuyoalr mutfak ta da bi ben kullanmadim denemek alzim

beyaz havuç ne onu ben bilmiyorum ki

ya bu çocuk eline geçen herseyi balkondan asagi atiyor yandim ben valla kapi açamdan naisl duracaz
Allahtan alt kattayiz ama tuzlukdan aygindaki terligi herseyi atti ilk gunden isim var valla benim buu yaramazla

Ay Maral güldürdün akşam akşam :)) bu arada Yasemin'le en son birkaç gün önce konuşmuştum. Hatta yarın mesaj atayım bari, Allah kötü bişey vermesin..

ya bu çocuk eline geçen herseyi balkondan asagi atiyor yandim ben valla kapi açamdan naisl duracaz
Allahtan alt kattayiz ama tuzlukdan aygindaki terligi herseyi atti ilk gunden isim var valla benim buu yaramazla
Yakında bıkar boşver şimdilik :)

Mr cekimi icin gun verdiler.yarin sabah mr cektircem.gercekten o bagirsakta gozuken cikintinin icinde mi diye emin olmak icinmis.onunda sonucu 15 gun icinde cikarmis.genel cerrah gastrocerraha sevketti.sonucu alinca ona gozukecekmisim.
insallah sonuçlar iyi çikar canim , sende içini rahatlatmis olursun
mr içindemi mersine gidicen

X