bizimki piremses ya bana garip geliyo bu hareketleriBegümde yeni başlayan şeyler bizde hep vardı. Şimdi bi de tekme atıyo:)
Bazen kızıyorum bazen susuyorum bazen kendimi acındırıyorum.
Hiçbiri çözüm olmadı valla.
aman boşver o zaman herkes ses yapacak Hakanınki batmaz kimseye :) sokakta enerjilerini atabiliyorlar başka çözümü yok.. bi an önce havalar ısınsa oyalamak daha kolay olacak. yazın yazlıkta ne güzeldi akşam 9 oldumu küt diye uyurdu beş dakikada yorgunluktan :)çocukalr sIKILDI aylardir evdeler , ben her gun çiakriyom ama bes dk yetmiyor herhalde
dun baabsi ise giderken buyuklerde asagi indi oynamaya, anam kiyameti kopardi kendini yerlere atiyor bende gidecem diye, daha yeni yeni iyilesiyor gitmesin demistim serindi biraz hava
bakdim basedemiyorum tamam uzerini giydiricem oyle çikaacz dedim aninda sustu vallla
kaç kay giydirdim saymadim alt ust lahana gibi oldu :))) çok lutlu oldu disarda, uç tekelri bisikletinden inip tuttu ebeveyn kontrolu olan çubukdan surukledi mahallenin içinde, o onde ben arkada dolandik durduk tangir tungurrr ses yaaprak :)
yaza yandi valla mahalladekiler hep boyle ses yaaprsak :)))))
salıncağın papucu dama atıldı ölürdü binmek için, sallan sallan derdi bide ona. şimdi kaydırak favorisi.kaydırak Sılanın da en sevdiği ohhh Begüm için çok güzel olmuş
esin ne diyor canin butun bu olanlaraGunaydin hanimlar.ogretmenlerim size bisey danisacagim.benim oglan 3.sinifta.basarili mutlu cocuktu.simdi basarili ve mutsuz.nedeni odevlerin coklugu.ogrtmen degistirdi bu sene.yiginla kitap test.dun okuldan nefret ediyorum dedi.odev olmadigi zamanlarda bile icim sıkılıyor.kotu bir seyler olcakmis gibi hissediyorum dedi.bu laftan sonra uyandim.bana ara ara kalbim carpiyor.icim sıkılıyor.kotu seyler olcak gibi hissediyom derdi.ama ben cok ustunde durmadim.ama odev olmasa bile deyince..korktum.yetistirememe kaygisi yasiyor odevkeri.kaygi bozukluguna dogru kayiyor olabilir mi.simdi bi de cizelge hazirlamis ogretmen.cizik atcakmis.hepten sikinti yapti.asla odev yapmadan gitmez ama yetistiremiyor.hoca kabul etmiyor cok oldugunu ama hakkaten cok.sinavlardan cogunlukla tam net yapar yada en fazla 4 yanlisi olur.okulun rehber ogretmeniyle mi goruseyim.bi akil verin.bogulacak hissi bana gecti yeminlen.biri bitmeden biri basliyor.ogrenme merak hevesini kaybediyor ona uzuluyorum.gecen kitap yazdi odev yokken.tasarim icerik resimler cok guzel olmus.gule gule okudum.sorgulamayi dusunmeyi severdi.sanki korelecek diye korkuyorum sinav sisteminden.heyecanini 3te kaybederse nasil gecer bunca sene
Ben ogretmenede hak veriyorum.emek sarfediyor sonucta.o fotokopilri bul arastir cektir takibini yap.ben veli olarak rahat olcam desem bile bi sure sonra yine girdabin icinde buluyorum kendimi.rehber ogretmene danistim.test yapacak.sonuca gore dr a yonlendirecek.canım srni anladım ve hatta şu an kendimi sorguladım. bende geçen yıllarda çok ödev veriyordum. ama inan çocukların düşündüğüm için. öğretmenleri de eminim kötü niyetle yapmıyordur bu ödev işini. ama sizin sorununuza gelecek olursak, yaveucak gerçekten bu kaygıya düşmüş. bence bu durum onu başarısızlığa sürükleyebilir. bence rehber öğretmene danışma fikri iyi bir fikir. çocukla konuşsun. önce bu kaygısının sebebinin gerçekten ödevden mi kaynaklandığını anlasın. başka bir durum mu var yoksa onu bi görsün. Eğer gerçekten ödev fazlalığımdan ise rehber öğretmenle beraber bu konuyı konuşun sınıf öğretmeniyle. sonuçta her çocuk bir değil. öğretmenin bu duumdan hoşlanacağını pek sanmıyorum ama eninde sonunda anlayacaktır merak etmeyin. maalesef sistem bizi sınav odaklı çalıştırmaya durmadan seçenekler arasından yarışa sokuyor. büyük okullarda da veliler ve öğretmenler arasında felaket bir rekabet var. bu yüzden kimse çocuğa bakmıyor sadece kaç net çıkartırıma odaklanıyor. ve maalesef bu anasınıfında bile böyle...
ah kıyamam çocuk bunalıma girecek dersler yüzündenkeşke eğitim sistemimiz böyle olmasa.. aslında çocuklara hiç ödev verilmemesi lazım bence, yani sadece öğrendiklerini tekrar etseler yeter ama bizim sistemde bu mümkün değil. öğretmenlerde çaresiz kalıyor bazen. bazısıda az ödev veriyosunuz diye yakınıyor.
bencede bi rehber öğretmenle görüşün bu durumu bakalım o ne önerecek, uzman sonuçta en doğrusunu yine o önerir.
15 tatilde hissetmedim dedi rahatti.okul acikken oluyor sanirim.insallah bu iyiye usarettiresin ne diyor canin butun bu olanlara
kaygi olusunca ilaç veriyormus agliba dr dun bi konuda okumsutum anne yardim ustiyordu burada
ozguvensizlik ve kayguya egilim mi ne diyordu
maalesef olsutuysa kaygi geri nasil adim atilir bilmiyorum
su an odev yokken bile ayni seyleri hissetmesi biraz ilerlemis dmek oluyor galiba
bizde odev falan yok yani avrda çok az
nasil bir egitim sistemi hiç çozemdim valla
Ayy ayni dert bende de var.surekli yemek harici atistirmalik diyolar.bi aranma hali icindeler.sut meyve burun kiviriyolar.tatli ivir zivir istiyolar.simdiye kadar isler iyi gidiyodu.zararlarini anliyolardi.ama bu sene iradelerine karsi koymakta zorlaniyolar.ben de cikmazdayim ayni dusuncelerden dolayi.ben bu ara yeme isine takildim çikamiyuorum içinden
hakanda dahil uçude surekli açim diye doalniyor ortada
meyva yemek su sut istemiyoalr yani onlari yeyip ustune bisey istiyolar
kek borek ekmek arasi pogaca ne bulsalar goturecek durumdalar su an, hakan sadece tatli olani yer tabi
neyse
heryerde seker zehir, nir poagaaa bilmem kaç tane kup seekr esit vs diye okuyup duuryorum
kizimin ennn çok sevdigi pirinç pailvindaki seker miktarini yazmak bile istemiyorum tok karnina bile bir tabak yer
galiba yava syavas ergenlik le ilgili bi degisiklikler olacak istah artmasi da ilki olmali
ama ben napacagimi bilmmiyorum
elim varmiyor hamur isi pisirmeye kotu bisey yapiyormusum gibi geliyor
hazirlarinida az aliyorum abiki
iki arada bi derede kaldim(
aslinda atistirmalikda deil gibi doymuyolar galiba benimkiler ozellikle kizimAyy ayni dert bende de var.surekli yemek harici atistirmalik diyolar.bi aranma hali icindeler.sut meyve burun kiviriyolar.tatli ivir zivir istiyolar.simdiye kadar isler iyi gidiyodu.zararlarini anliyolardi.ama bu sene iradelerine karsi koymakta zorlaniyolar.ben de cikmazdayim ayni dusuncelerden dolayi.
yok canim niye kizyim :)MaRaL_ V vahide kızlar belki bana kızacaksınız ama amaaann dert ettiğiniz şeye bak dicem valla keşke berat yese de pilav kek poğça makarna ne istese yapsam ona diyorum tabiki sebze meyve gibi sağlıklı yiyeceklerden yese daha iyi olur ama hiçbişey yemediği için diğerlerine de razıyım tatlı matlı hele hiç yemiyor bir çocuk çikolata sevmez mi beratı çözemedim tabiki çikolata abur cubur hazır gıdalar yememesi çok iyi bişey benim işime geliyor ama pilavmış ekmekmiş poçaymış hamur işi filan yemesini istiyorum ben çocuğun enerjiye de ihtiyacı var hem yesin biraz kilo alsın istiyorum yani berat bi kahvaltısını yiyor bir de çayı çok seviyor versen sınırsız içer yani onun dışında tüm yemekleri ya zorla yediriyoruz ya da yediremiyoruz valla yemesi sorunsuz bir çocuk hayal edemiyorum
Eger bu istahsizlik dogustansa o modelden ben de var 5yasina geldi ve hala bir lokmayla doydum diyor.hala sinir krizi geciriyorum onu sofrada oyle gorunce.cok sukur ki son kizim istahli ama onu da alerji vurdu.ama inan alerjisi var ama istahsiz cocuk alerjikten daha zor.ona yemiyceklerini vermiyorum geri kalanlari yiyor.istahsiz olan hicbisey yemiyor.atistirmalik istiyor da yemiyo ki cikolatayi doydum der birakir mi o yas cocugu birakiyo.2yasindaki kendi kendine yiyor.5yasa bi kasik daha deyip tikiyorum hala.Büyüse de iştahı açılsa herşeyden yemek istese ve yese onu yedirmekle uğraşmasak diye hayal ediyorum ben de iştahsız çocuk çok yorucu görür müyüm acaba o günleri
Canim hayirli olsun kolay olmus meme olayi sevindim. Ayrica meme bagu bitince de cok farkli bi bag kuruluyo. Seni gorunce aklina meme yerine anne geliyo.Merhaba kızlar. Hasta bebekler iyileşmiş, güzel bir hafta geçirmişsinizdir inşallah. Bu hafta sonu evde geçti bizim. Hava çok güzeldi. Ama dışarı çıkmadık. Dinlendik, hayret ki güzel geçti hafta sonumuz. Tuna'nın kahvaltıda çıldırması dışında. İlk kez bi yumurtayı haşlayıp yediriyim dedim, asla sevmedi iki lokmayı zorl yuttu. Bari biraz labne yedireyim dedim inat etti eşşek. Böyle bişey olamaz yaa ağzını asssla kapatmıyor, dudağında durdu peynir. Bu arada böğüre böğüre ağlıyor. Zorladım bende iki kaşık yedirdim, üçüncüde babası suyla yutsun bari diye suyu sertçe ağzına döktü. Oda suratına geldi, çocuk neye uğradığını şaşırdı. Ben bile şaşırdım. Korktum. Hadi ben sabırsızım da babası nemden daha beter çıktı. Neyse aldım kucağıma bende kızdım. Sonra içim acıdı. Anlattım açıkladım ama iş işten geçti. Yoğurt gibi bişey yiyebilirsin dedim. Gitti geldi yoğurt dedi suratı beş karış :)) karnı doydu ama ruhu aç kaldı yavrumun...her şeyi anlıyorlar va ertık unutmuyorlar. Hareketlerime çok dikkat etmeliyim. Hergün kendime daha sabırlı olacağım diye söz veriyorum. Bi kitap okudum, 6 yaşında beyin sapı kanserinden ölen bir çocuğun ailesinin tuttuğu bir günlük.. çok etkilendim.. hayatı zehir ediyoruz resmen kendimize.. ne zaman akıllanacağız acaba.. Allah kimseyi evladıyla sevdikleriyle sınamasın...
Neyse işte.. ha bide üç gündür meme olayını kapattık.. vedalaştık oğlumla.. artık aramızdaki en yakın bağ kurduğum anlar da bitti.. ama çok şükür iki yıl doya doya emdi, şifa olur inşallah. Başta biraz mızıkladı ama sonra çok ısrar etmedi. Meme yerine kucağımda ninni dinleyip öyle yatırıyorum artık. Uyurken elimi istemiyor ama gün içinde durmadan parmaklarımızla oynamak istiyor. Hatta babasının parmağını yara yaptı. Kurtulamıyor bu takıntısından :)
Bebekler sırayla kulak enfeksiyonu geçiriyor demek ki bu ara.. bizim iltihap falan kalmadı ama ilaç sonrası kontrole gittiğimizde kulak zarına yapışıp kalmış yoğun kir gördü doktor. Günde üç defa gliserin damlatın dedi ama tabi bizim çitmeli damlatırır mı!! Böyle bir ay damlatacakmışız.
Bu arada Tuna sanırım bakıcı teyzenin evinde çok tv izliyor. Her gittiğimde çizgi film açık. Bide tatlı yedirme dediğim halde gözümün önünde dahi tatlı biletler veriyor. Helva mesela. Kaç kez söyledim ama olsun yesin bişey olmaz diyip veriyor. Beni çok samimi görüyor herhalde. Uyarımı dikkate almıyor. Daha nasıl söyleyebilirim ki.. valla her gün aklım Tuna'da . Sınıfın penceresinden bakıcının evini görebiliyorum. Bazen pencereye çıkarıyor. Dışarı çıkar diyorum. Çok koşuyor arkasından koşmaya utanıyorum diyor. Ay bilemedim napıcaz.. şurdan bi gitseydik iyi kötü kreşe verirdim. En azından iki ders görür faydalı bişeyler yaparlardı.
Çok konuştum kızlar. Günlerdir biriktirince böyle oluyor işte. Bloğa Yen'i yazı koydum bu arada, reklam da yapıyım bari :)) pişi tarifi var enfesella oldu valla. Linki atamıyorum, hayret. Google a meronimo.blogspot yazın çıkar. Mutlu huzurlu haftalar olsun kızlar inşallah!!
sabır konusunda bende çok dertliyim.. hiç ama hiç sabredemiyorum. belkide nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum. ne olur bana bir akıl verin.. Begüm çok değişti, bunun normal olduğunu biliyorum ama kabullenemiyorum sanırım.
bazı yönlerden zor bir çocuk olsada asla aksi bi çocuk olmadı. mesela elindekini asla fırlatmazdı, çığlık atmazdı. bazen sinir krizi geçiriyor sanki. çok korkuyorum kızlar bunlar normal mi
mesela istediği birşey o an olmadı diyelim anında elinde ne varsa sertçe yere atıyor, bugün bi bardak kırdı öyle hatta. ve kendini yere atıp ağlamaya başlıyor. ben dokunmuyorum stresini atsın diye. on dakika öyle ağlayabiliyor. sakinleşince sarılıyorum. koluma yapışıyor susuyor.
ne dersem tersini yapması zaten ayrı bi mevzu o hepinizde vardır eminimki.
bize vurmaya da başladı acaba bişeyi yanlış mı yapıyoruz? hele vurduğu zaman çok kızıyorum çünkü güzelce söyleyince oyun sanıyor yine vuruyor sertçe hayır diyorum yine vuruyor. elide ağır eşoleşşeğin çok acıyor. en sonunda çok kızıyorum. bu aralar çok bağırıyorum, çok üzülüyorum ama engel olamıyorum.. nasıl söz dinleticez, nasıl önüne geçicez bu durumların? yardım edin imdaaaaaat
Canim benim bi arkadas var cocugu 3 ay buyuk Duru'dan. Konusuyoduk iste hep vuruyo falan diyodu anlatiyodu. 2 ay falan gecti Duru da oyle oldu dovuyo valla. Bunun da donemsel bisey olduguna kanaat getirdim. Onunki artik vurmuyomus mesela birakmis. Bizim de oyle olacak insallah.sabır konusunda bende çok dertliyim.. hiç ama hiç sabredemiyorum. belkide nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum. ne olur bana bir akıl verin.. Begüm çok değişti, bunun normal olduğunu biliyorum ama kabullenemiyorum sanırım.
bazı yönlerden zor bir çocuk olsada asla aksi bi çocuk olmadı. mesela elindekini asla fırlatmazdı, çığlık atmazdı. bazen sinir krizi geçiriyor sanki. çok korkuyorum kızlar bunlar normal mi
mesela istediği birşey o an olmadı diyelim anında elinde ne varsa sertçe yere atıyor, bugün bi bardak kırdı öyle hatta. ve kendini yere atıp ağlamaya başlıyor. ben dokunmuyorum stresini atsın diye. on dakika öyle ağlayabiliyor. sakinleşince sarılıyorum. koluma yapışıyor susuyor.
ne dersem tersini yapması zaten ayrı bi mevzu o hepinizde vardır eminimki.
bize vurmaya da başladı acaba bişeyi yanlış mı yapıyoruz? hele vurduğu zaman çok kızıyorum çünkü güzelce söyleyince oyun sanıyor yine vuruyor sertçe hayır diyorum yine vuruyor. elide ağır eşoleşşeğin çok acıyor. en sonunda çok kızıyorum. bu aralar çok bağırıyorum, çok üzülüyorum ama engel olamıyorum.. nasıl söz dinleticez, nasıl önüne geçicez bu durumların? yardım edin imdaaaaaat
Kesinlikle emzik tavsiye ederim. Bi kere çocuğun emme refleksi var ve onu bi şekilde karşılaması gerekiyor. Emzik emmese parmak battaniye ucu yada seni bi şekilde emecek. Ben dört yaşında hala emzik emen bi çocuk da görmedim.. bi şekilde bırakacaklar. Uyku eğitimi konusunda benim için emzik çok faydalı olmuştu. Kısaca bence ver :)Selam kızlar nasılsınız size bir fikir danışmak istedim dün bebişe ilk defa emzik vermeyi denedim emdi yani hemen atmadı ağzından 3-4 dk emdi öyle attı yani versem hemen alışacak gibi berata da denemiştim ama berat hiç emmemişti hemen atıyordu ağzından alışacak gibi değildi yani neyse asıl meseleye döneyim ben emziğe alışmasını istemiyorum ya nedense onu da ilerde bıraktırmak gözüme büyüyor çünkü bir de diş çıkarırken sıkıntı olur gibi düşünüyorum sizce alıştırmalı mıyım çok faydası oluyor mu