2015 Şubat Anneleri

Begümde yeni başlayan şeyler bizde hep vardı. Şimdi bi de tekme atıyo:)
Bazen kızıyorum bazen susuyorum bazen kendimi acındırıyorum.
Hiçbiri çözüm olmadı valla.
bizimki piremses ya bana garip geliyo bu hareketleri çok narin kibar bi hanımefendiydi hanzo oldu resmen

senin kızı ben zaten ilk izlediğimde dedim rambo maşallah

aman boşver o zaman herkes ses yapacak Hakanınki batmaz kimseye :) sokakta enerjilerini atabiliyorlar başka çözümü yok.. bi an önce havalar ısınsa oyalamak daha kolay olacak. yazın yazlıkta ne güzeldi akşam 9 oldumu küt diye uyurdu beş dakikada yorgunluktan :)

kaydırak Sılanın da en sevdiği ohhh Begüm için çok güzel olmuş
salıncağın papucu dama atıldı ölürdü binmek için, sallan sallan derdi bide ona. şimdi kaydırak favorisi.
aynen çok güzel oldu bizim için burda sokaklar hep yokuş oynayamıyosun, sitenin içindende çıkmak istiyo, park harika oldu.

esin ne diyor canin butun bu olanlara
kaygi olusunca ilaç veriyormus agliba dr dun bi konuda okumsutum anne yardim ustiyordu burada
ozguvensizlik ve kayguya egilim mi ne diyordu

maalesef olsutuysa kaygi geri nasil adim atilir bilmiyorum
su an odev yokken bile ayni seyleri hissetmesi biraz ilerlemis dmek oluyor galiba

bizde odev falan yok yani avrda çok az
nasil bir egitim sistemi hiç çozemdim valla

ben bu ara yeme isine takildim çikamiyuorum içinden
hakanda dahil uçude surekli açim diye doalniyor ortada
meyva yemek su sut istemiyoalr yani onlari yeyip ustune bisey istiyolar
kek borek ekmek arasi pogaca ne bulsalar goturecek durumdalar su an, hakan sadece tatli olani yer tabi

neyse
heryerde seker zehir, nir poagaaa bilmem kaç tane kup seekr esit vs diye okuyup duuryorum
kizimin ennn çok sevdigi pirinç pailvindaki seker miktarini yazmak bile istemiyorum tok karnina bile bir tabak yer
galiba yava syavas ergenlik le ilgili bi degisiklikler olacak istah artmasi da ilki olmali

ama ben napacagimi bilmmiyorum
elim varmiyor hamur isi pisirmeye kotu bisey yapiyormusum gibi geliyor
hazirlarinida az aliyorum abiki
iki arada bi derede kaldim (

Ben ogretmenede hak veriyorum.emek sarfediyor sonucta.o fotokopilri bul arastir cektir takibini yap.ben veli olarak rahat olcam desem bile bi sure sonra yine girdabin icinde buluyorum kendimi.rehber ogretmene danistim.test yapacak.sonuca gore dr a yonlendirecek.
15 tatilde hissetmedim dedi rahatti.okul acikken oluyor sanirim.insallah bu iyiye usarettir

Ayy ayni dert bende de var.surekli yemek harici atistirmalik diyolar.bi aranma hali icindeler.sut meyve burun kiviriyolar.tatli ivir zivir istiyolar.simdiye kadar isler iyi gidiyodu.zararlarini anliyolardi.ama bu sene iradelerine karsi koymakta zorlaniyolar.ben de cikmazdayim ayni dusuncelerden dolayi.

MaRaL_ V vahide kızlar belki bana kızacaksınız ama amaaann dert ettiğiniz şeye bak dicem valla keşke berat yese de pilav kek poğça makarna ne istese yapsam ona diyorum tabiki sebze meyve gibi sağlıklı yiyeceklerden yese daha iyi olur ama hiçbişey yemediği için diğerlerine de razıyım tatlı matlı hele hiç yemiyor bir çocuk çikolata sevmez mi beratı çözemedim tabiki çikolata abur cubur hazır gıdalar yememesi çok iyi bişey benim işime geliyor ama pilavmış ekmekmiş poçaymış hamur işi filan yemesini istiyorum ben çocuğun enerjiye de ihtiyacı var hem yesin biraz kilo alsın istiyorum yani berat bi kahvaltısını yiyor bir de çayı çok seviyor versen sınırsız içer yani onun dışında tüm yemekleri ya zorla yediriyoruz ya da yediremiyoruz valla yemesi sorunsuz bir çocuk hayal edemiyorum

Büyüse de iştahı açılsa herşeyden yemek istese ve yese onu yedirmekle uğraşmasak diye hayal ediyorum ben de iştahsız çocuk çok yorucu görür müyüm acaba o günleri

aslinda atistirmalikda deil gibi doymuyolar galiba benimkiler ozellikle kizim
yani yemek yeyip doyuyor bir saat sonra yine acikiyor bu sfer meyva yese iki saat sonra degisik bisey istiyor yine acikmis oluyor
ceviz meviz de hiç yemezler yani yese yese bir tane yer kuru yemis fln sevmezler
ekmek arasi ne koysan yeer yeterki ekmek olsun, bu sene basladi bu durum oneden agizlaeina surmezlerdi, kahvaltuda çatalla omlet yeyip kalkardi,simdi menemen istiyor suuyuna ekmek banmak için :)))

yok canim niye kizyim :)
habelerde bas bas bagiriyolar seker zararli diye, onlari okudukça ben çok etkileniyorum
çikolota emme seker vs ben zaten vermiyorum daaa

o dediklerini buyyunce yer , benim oglan 4 yasina kadr hamur isini agzina sokmazdi
eve lahmacun yapar onada çorba yapardim ayri :)
simdi uç tane birden yiyor :))))çok sukur o gunler geçti
sizinde geçer elbet birgun inadi kirilacak

ilaç denemedin demi sen hiç istahsuzlik için
sizin durum biraz ileri gibi duuryor, kansizlik falanda avrsa belki çozmen lzim bi an once bu durumu dr ne diyor

burda yeni kanun ççkardilar yani bir uygulama , iki yasinda ki çocukklarin kanina abkacaklar delir eksikligi varmi diye

oncesind ebir suru prosedur varmis, yediklerini not edip dr avercekmisim falan uç gun bouyunca

bunlar sabah yumurtada anlamazlar dr sabah sabah yumurta yi gorunce ne diycek acabaa kistede :)
kesin sutune çok dieyeck ama neyse ona he he derim bildigimi okurum :))))))

kan degerleri nasil çikacak onu merak ediyorumm

digerlerinde hiç olçulmemisti Tr de hasta olup gidicne orada ogreniyordum deliri falan, direk kan tetsi yaoiyolar ya:))

bugun oglen uyumadi benimki isim vardii evde deildim
sabah 9 buçukda uyanmiusti
tautamadim çocuk ayakda uyudu aksam 7 de
kutban olurum ben ona gozlerini açamiyordu oyle yorgunduki
ben bir saat daha tutup sabaha kdr uyusun demistim ama olmadi
10 da uyanacak ikide anca geri uyur
ve yarin arkadasa birakcakdim sabah erken kalkmasi lazimki orada uyusun

off yarinida atlatsaydik hayirlisyla bir daha tovbe çocugumun uykusunu aksatip bi is gormem ..

Büyüse de iştahı açılsa herşeyden yemek istese ve yese onu yedirmekle uğraşmasak diye hayal ediyorum ben de iştahsız çocuk çok yorucu görür müyüm acaba o günleri
Eger bu istahsizlik dogustansa o modelden ben de var 5yasina geldi ve hala bir lokmayla doydum diyor.hala sinir krizi geciriyorum onu sofrada oyle gorunce.cok sukur ki son kizim istahli ama onu da alerji vurdu.ama inan alerjisi var ama istahsiz cocuk alerjikten daha zor.ona yemiyceklerini vermiyorum geri kalanlari yiyor.istahsiz olan hicbisey yemiyor.atistirmalik istiyor da yemiyo ki cikolatayi doydum der birakir mi o yas cocugu birakiyo.2yasindaki kendi kendine yiyor.5yasa bi kasik daha deyip tikiyorum hala.
Yiyen buyugu ama o zaten boyle istahsiz degildi.az yerdi.insanin sinir sistemini bozmayacak kadar yerdi.simdi cogaltti.
Ortanca da o yasta cogaltirsa mujdeyi veririm.ama pek umut yok gibi.

Gunaydin tatli anneler canim arkadaslarim. Kime cevap yazdim yazmadim karistirdim nolur affedin. Aslinda hic kopmadim hergun istisnasiz aklimdasiniz ama bi dk giremiyorum. Su anda da duru yanimda yokken gireyim dedim. Goz doktoruna gidiyorum. Artik surekli bilgisayara bakmaktan heralde gozlerim kuruyup batiyo. Simdi biraz da gecmisi okuyayim.

Canim hayirli olsun kolay olmus meme olayi sevindim. Ayrica meme bagu bitince de cok farkli bi bag kuruluyo. Seni gorunce aklina meme yerine anne geliyo.
Canim cok zor baskasina emanet etmek cocugunu eminim. Aileden biri bile olsa senin kadar dikkat etmiyo yemesine veya cizgi film izlemesine. Hersey gonlunden gectigi gibi olsun insallah. Guzel bir sehir guzel bir okul zevkince bi ev...

Canim benim bi arkadas var cocugu 3 ay buyuk Duru'dan. Konusuyoduk iste hep vuruyo falan diyodu anlatiyodu. 2 ay falan gecti Duru da oyle oldu dovuyo valla. Bunun da donemsel bisey olduguna kanaat getirdim. Onunki artik vurmuyomus mesela birakmis. Bizim de oyle olacak insallah.

Selam kızlar nasılsınız size bir fikir danışmak istedim dün bebişe ilk defa emzik vermeyi denedim emdi yani hemen atmadı ağzından 3-4 dk emdi öyle attı yani versem hemen alışacak gibi berata da denemiştim ama berat hiç emmemişti hemen atıyordu ağzından alışacak gibi değildi yani neyse asıl meseleye döneyim ben emziğe alışmasını istemiyorum ya nedense onu da ilerde bıraktırmak gözüme büyüyor çünkü bir de diş çıkarırken sıkıntı olur gibi düşünüyorum sizce alıştırmalı mıyım çok faydası oluyor mu

K
Kesinlikle emzik tavsiye ederim. Bi kere çocuğun emme refleksi var ve onu bi şekilde karşılaması gerekiyor. Emzik emmese parmak battaniye ucu yada seni bi şekilde emecek. Ben dört yaşında hala emzik emen bi çocuk da görmedim.. bi şekilde bırakacaklar. Uyku eğitimi konusunda benim için emzik çok faydalı olmuştu. Kısaca bence ver :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…