2015 Şubat Anneleri

babası hiç Almanca konuşmuyor ama okula başlayınca seneye zaten öğrenecek bide eve bir kadın geliyor ya ondan gel demeyi lütfen demeyi ogrenmis inşallah uzun süre daha gelir pazartesi toplantıları oluyormuş benim durumumu soracak uzatmak için kız ortalık karıştıra karıştıra bitmedimi :)

r.
kiz yeni gitigimiz yerleri sordunya
dun mevlute gittimn biraz kucagimda duud kalabalikdan çekindi
yavas yaavs açildi sonra,odalrin dolasti durdu
ayakkabiligi ,kadinin susulerini herseyleir eleldi
uzun bi mumluk vardi yarim metrre enrdeyse tahtasi eline onu alip dolabuiyordu, herseyleri goturup çaamsir makineisnin ustune kjoydum valla absedeeidm napayim :))))
ev sahibi toplamistir sonra rtik çocuk çokdu nasilsa daha bir suru seyler olmsutur :)

Adnan salihte çok kötü hasta olmuştu felaket oksuruyordu ama cigerine inmemistiw onunda kulağında iltihap olmuştu sadece burun damlası verdi otriven onuda sadece bir hafta kullaniyosun yani antibiyotik vermedi
bugun daha iyi canim , aksamdan beri iki defa yaptim ialcin etkisi geçince hemen absliyor zaten aglamaya unutmam imkansiz ilaci vermeyi :)
yapinca bes on dk içinde susup oynamaya basliyor

bide su yeme isini çozsek iyi,olacakk

13 kg geldi nerdeyse 1 kg zayiflamis :KK43:

mery60 mery60 yolculuk iyi geçti canım. uçağa binene kadar oyalamak zor oldu, özellikle ikinci güvenlikten geçerken botları çıkarttırıyorlar ya orası çok zor oluyor her seferinde. bu sefer ben botları giyerken baktım bu kaçıyo ayağımda galoşlar peşinden koşuyorum, bi yandan çantamı kolluyorum falan :KK70:

uçağa bindikten sonra hep uyudu. ama hastaydı :KK43: hele dün gece çok kötüydü. evimizi tanıdı ama hastalığında etkisiyle çok huysuzdu, burun akınca hep dalamadı. bizimle yattı zaten. yatmadan önce serum fiz.yapmıştık sonra afedersin öyle bir balgam çıkardıki rahatladı..
uykunun arasında burnu akınca kalkıp aşağı didelim anneannem dedemm didelim diye sayıkladı öyle içim gittiki :KK43:

ateş yok keyifsizlik ve göz burun akıntısı var bizdede MaRaL_ MaRaL_ cım ben veriyorum ilaç en azından ağrısını alır rahatlatır. ilaçtan sonra kendine geliyor resmen. napayım herşeyi doğru yapıcam diyorum ama olmuyor. nadirende olsa veriyorum. burnu silmekten yara oldu resmen. sizinki ağır bi grip olmuş kıyamam inşallah çok çabuk biter :KK43:

BRBM BRBM teşekkürler canım buna da şükür. sen nasılsın?

@dadera canım benim geldim sorun yok Begüm sadece biraz hasta.
Durunun o durumu bencede seni az görmesinden dolayı. ama napıcaksın çalışıyosun alışacak mecburen :KK43: Ben hep yanında olmama rağmen bana davranışları daha farklı, hele 2 yaş döneminde bizi sınıyolar resmen. inatlaşıyor çok benle mesela.

babası hiç ilgileniyor mu normalde? oyun oynamak sevmek değil ihtiyaçlarını karşılıyor mu mesela? bu yaşta çocukların ilk tercihinin anne olması çok normal üzülme. babasıda çok ilgilenemiyorsa çok düşkün değildir belkide o yüzden ama biraz daha büyüsün seni satar :)
İyiyiz canım şükür uğraşıyorum çocuklarla ev işleriyle :) siz nasılsınız

Merhaba kızlar. Hasta bebekler iyileşmiş, güzel bir hafta geçirmişsinizdir inşallah. Bu hafta sonu evde geçti bizim. Hava çok güzeldi. Ama dışarı çıkmadık. Dinlendik, hayret ki güzel geçti hafta sonumuz. Tuna'nın kahvaltıda çıldırması dışında. İlk kez bi yumurtayı haşlayıp yediriyim dedim, asla sevmedi iki lokmayı zorl yuttu. Bari biraz labne yedireyim dedim inat etti eşşek. Böyle bişey olamaz yaa ağzını asssla kapatmıyor, dudağında durdu peynir. Bu arada böğüre böğüre ağlıyor. Zorladım bende iki kaşık yedirdim, üçüncüde babası suyla yutsun bari diye suyu sertçe ağzına döktü. Oda suratına geldi, çocuk neye uğradığını şaşırdı. Ben bile şaşırdım. Korktum. Hadi ben sabırsızım da babası nemden daha beter çıktı. Neyse aldım kucağıma bende kızdım. Sonra içim acıdı. Anlattım açıkladım ama iş işten geçti. Yoğurt gibi bişey yiyebilirsin dedim. Gitti geldi yoğurt dedi suratı beş karış :)) karnı doydu ama ruhu aç kaldı yavrumun...her şeyi anlıyorlar va ertık unutmuyorlar. Hareketlerime çok dikkat etmeliyim. Hergün kendime daha sabırlı olacağım diye söz veriyorum. Bi kitap okudum, 6 yaşında beyin sapı kanserinden ölen bir çocuğun ailesinin tuttuğu bir günlük.. çok etkilendim.. hayatı zehir ediyoruz resmen kendimize.. ne zaman akıllanacağız acaba.. Allah kimseyi evladıyla sevdikleriyle sınamasın...

Neyse işte.. ha bide üç gündür meme olayını kapattık.. vedalaştık oğlumla.. artık aramızdaki en yakın bağ kurduğum anlar da bitti.. ama çok şükür iki yıl doya doya emdi, şifa olur inşallah. Başta biraz mızıkladı ama sonra çok ısrar etmedi. Meme yerine kucağımda ninni dinleyip öyle yatırıyorum artık. Uyurken elimi istemiyor ama gün içinde durmadan parmaklarımızla oynamak istiyor. Hatta babasının parmağını yara yaptı. Kurtulamıyor bu takıntısından :)

Bebekler sırayla kulak enfeksiyonu geçiriyor demek ki bu ara.. bizim iltihap falan kalmadı ama ilaç sonrası kontrole gittiğimizde kulak zarına yapışıp kalmış yoğun kir gördü doktor. Günde üç defa gliserin damlatın dedi ama tabi bizim çitmeli damlatırır mı!! Böyle bir ay damlatacakmışız.

Bu arada Tuna sanırım bakıcı teyzenin evinde çok tv izliyor. Her gittiğimde çizgi film açık. Bide tatlı yedirme dediğim halde gözümün önünde dahi tatlı biletler veriyor. Helva mesela. Kaç kez söyledim ama olsun yesin bişey olmaz diyip veriyor. Beni çok samimi görüyor herhalde. Uyarımı dikkate almıyor. Daha nasıl söyleyebilirim ki.. valla her gün aklım Tuna'da . Sınıfın penceresinden bakıcının evini görebiliyorum. Bazen pencereye çıkarıyor. Dışarı çıkar diyorum. Çok koşuyor arkasından koşmaya utanıyorum diyor. Ay bilemedim napıcaz.. şurdan bi gitseydik iyi kötü kreşe verirdim. En azından iki ders görür faydalı bişeyler yaparlardı.

Çok konuştum kızlar. Günlerdir biriktirince böyle oluyor işte. Bloğa Yen'i yazı koydum bu arada, reklam da yapıyım bari :)) pişi tarifi var enfesella oldu valla. Linki atamıyorum, hayret. Google a meronimo.blogspot yazın çıkar. Mutlu huzurlu haftalar olsun kızlar inşallah!!

Son düzenleme:
Merhaba kızlar. Hasta bebekler iyileşmiş, güzel bir hafta geçirmişsinizdir inşallah. Bu hafta sonu evde geçti bizim. Hava çok güzeldi. Ama dışarı çıkmadık. Dinlendik, hayret ki güzel geçti hafta sonumuz. Tuna'nın kahvaltıda çıldırması dışında. İlk kez bi yumurtayı haşlayıp yediriyim dedim, asla sevmedi iki lokmayı zorl yuttu. Bari biraz labne yedireyim dedim inat etti eşşek. Böyle bişey olamaz yaa ağzını asssla kapatmıyor, dudağında durdu peynir. Bu arada böğüre böğüre ağlıyor. Zorladım bende iki kaşık yedirdim, üçüncüde babası suyla yutsun bari diye suyu sertçe ağzına döktü. Oda suratına geldi, çocuk neye uğradığını şaşırdı. Ben bile şaşırdım. Korktum. Hadi ben sabırsızım da babası nemden daha beter çıktı. Neyse aldım kucağıma bende kızdım. Sonra içim acıdı. Anlattım açıkladım ama iş işten geçti. Yoğurt gibi bişey yiyebilirsin dedim. Gitti geldi yoğurt dedi suratı beş karış :)) karnı doydu ama ruhu aç kaldı yavrumun...her şeyi anlıyorlar va ertık unutmuyorlar. Hareketlerime çok dikkat etmeliyim. Hergün kendime daha sabırlı olacağım diye söz veriyorum. Bi kitap okudum, 6 yaşında beyin sapı kanserinden ölen bir çocuğun ailesinin tuttuğu bir günlük.. çok etkilendim.. hayatı zehir ediyoruz resmen kendimize.. ne zaman akıllanacağız acaba.. Allah kimseyi evladıyla sevdikleriyle sınamasın...

Neyse işte.. ha bide üç gündür meme olayını kapattık.. vedalaştık oğlumla.. artık aramızdaki en yakın bağ kurduğum anlar da bitti.. ama çok şükür iki yıl doya doya emdi, şifa olur inşallah. Başta biraz mızıkladı ama sonra çok ısrar etmedi. Meme yerine kucağımda ninni dinleyip öyle yatırıyorum artık. Uyurken elimi istemiyor ama gün içinde durmadan parmaklarımızla oynamak istiyor. Hatta babasının parmağını yara yaptı. Kurtulamıyor bu takıntısından :)

Bebekler sırayla kulak enfeksiyonu geçiriyor demek ki bu ara.. bizim iltihap falan kalmadı ama ilaç sonrası kontrole gittiğimizde kulak zarına yapışıp kalmış yoğun kir gördü doktor. Günde üç defa gliserin damlatın dedi ama tabi bizim çitmeli damlatırır mı!! Böyle bir ay damlatacakmışız.

Bu arada Tuna sanırım bakıcı teyzenin evinde çok tv izliyor. Her gittiğimde çizgi film açık. Bide tatlı yedirme dediğim halde gözümün önünde dahi tatlı biletler veriyor. Helva mesela. Kaç kez söyledim ama olsun yesin bişey olmaz diyip veriyor. Beni çok samimi görüyor herhalde. Uyarımı dikkate almıyor. Daha nasıl söyleyebilirim ki.. valla her gün aklım Tuna'da . Sınıfın penceresinden bakıcının evini görebiliyorum. Bazen pencereye çıkarıyor. Dışarı çıkar diyorum. Çok koşuyor arkasından koşmaya utanıyorum diyor. Ay bilemedim napıcaz.. şurdan bi gitseydik iyi kötü kreşe verirdim. En azından iki ders görür faydalı bişeyler yaparlardı.

Çok konuştum kızlar. Günlerdir biriktirince böyle oluyor işte. Bloğa Yen'i yazı koydum bu arada, reklam da yapıyım bari :)) pişi tarifi var enfesella oldu valla. Linki atamıyorum, hayret. Google a meronimo.blogspot yazın çıkar. Mutlu huzurlu haftalar olsun kızlar inşallah!!
Yemek konusunda ben de çok zorluk çekiyorum canım, ve tabi mi hala uyku ama böyle söylene söylene de iki yaşını bitiriyorlar teker teker :))

Meme olayı hayırlı olsun, şifa olsun dediğin gibi.. güzel ve huzurlu bir ayrılma oldu sanırım çok sevindim..

Televizyon olayına çok takılma, önemli olan saçma sapan şeyler izletmesin, sen eve geldikten sonra açmazsın olur biter.. tatlı konusuna da takma Tuna zaten seviyor tatlıyı, onu da teyzede yesin sen kızarsın.. güvenilir bir bakıcı en azından anladığım kadarıyla, zarar vermesin yeter.. zaten şurda ne kaldı yaz tatiline.. sizin yer değiştirme işi basıl oluyor her tercih döneminde tercih yapıyor musunuz? Allahım güzel gönlüne göre versin, amin:)

Sabır konusuna gelince.. ben de çok fenaydım bi ara ne olmuştu bana anlamadım ama sürekli kızıyordum ayaza.. böyle olunca bana daha çok yapıştı.. bi kaç haftadır iyiyim ben, kendimi türüyorum, kızsam da bağırma şeklinde değil açıklıyorum o da geliyor hemen özür diler gibi öpüyor beni..

Haftaya ben de ayaza Doğum günü yapacağım, hazırlık yapmam lazım.. senin şeker hamurlu pastalarla herhangi bi bilgin var mı? Pastayı kendim yap al istiyorum çok para istiyorlar, yaklaşık 20-25 kişiyiz (eşimin ailesi sapılsın :KK43:) ve adamlar 250-300 tl diyor.. vermek istemiyorum onu da :)

bugun daha iyi canim , aksamdan beri iki defa yaptim ialcin etkisi geçince hemen absliyor zaten aglamaya unutmam imkansiz ilaci vermeyi :)
yapinca bes on dk içinde susup oynamaya basliyor

bide su yeme isini çozsek iyi,olacakk

13 kg geldi nerdeyse 1 kg zayiflamis :KK43:
Kilosu maşallah çok güzel canım takma kafana.. zayıflaması tabi can sıkıcı ne hallerle aldırıyoruz o kiloları onlara ama hasta olunca normal.. yeter ki iyileşsin bi daha da tekrarlamasın inşallah yakında havalar düzelir de kendinize gelirsiniz..

yeb4 yeb4 kürkçü dükkanına dönüş yaptın hadi bakalım :)
Begüm de yavaş yavaş iyileşti, ekşi düzene devam..
nasıl gidiyor herşey yolunda öı?

mery60 mery60 sevindim canım güzel bir haftasonu geçirmene. yemek konusunda bizi biliyosun konuşmuştuk zaten.. Tunada iştahlı bir çocuktu, Begüm onun kadar olmasada bir şekilde yerdi ama yok ne oldu anlamadım, gerçekten 2 yaş döneminde bi iştahsızlık ve inatlaşma var.
sabah kahvaltı zamanı mama mama diye sandalyesine koşuyor, en sevdiği şeyi hazırlıyorum daha bi kaşık almadan yemicem diyor. sırf inadından. sonra bi şey açıyorum dalmasını bekliyorum unutuyor inatlaşmayı ve yiyor.

gerçekten çok denedim bunu. cidden özellikle bizimle çok inatlaşıyorlar bu dönemde. ben zorlamamaya alıştım sanırım. bazen ciddi anlamda aç bırakıyorum içim rahat etmesede. sonra bi şekilde yiyor şansım varsa ama hep belirli şeyleri. aman neyse sana teselli olucam derken kendi derdimi anlattım bu yemek işi bende çok sıkıntı içim bunalıyor..
tatlıdan Begüme bişey olmadıysa Tunayada olmaz korkma.iddia edebilirimki bizimki kadar hiç bi çocuk tatlı yemiyodur. o mevzuda ayrı dert..

memeye veda etti demek canım benim. ama ne güzel yıpratıcı bi veda olmamış ve tam 2 yıl sürdü. çok hoş :) senin bu bişeyleri bıraktırma yöntemine bayılıyorum ben o kadar sabırlı olamıyorum sen kendine sabırsızım desende :)

bende begümden kolumu vazgeçirmeye çalışıyorum ama çok zor.. ayıcık yanımızda eve geldiğimizden beri ama istemiyor yanında. ama yatağaından düşmüştü o zamanda ayı ayıı diye istedi. yatakta olacak ama aramızda olmayacak. ben koydukça o ittiriyor ve koluma yapışıyor.. bu gidişle yine bi anda mı kesicem yanında yatmayı bilmiyorum.

bloğa hemen bakıcam birazdan, bende pişi tarifi arıyordum belki kahvaltıda yer bi değişiklik olur diye :)

gelincikgibi gelincikgibi iyiyiz canım evet döndük :) Begüm iki gündür iyi şükür geçti hastalık.
yeni bir düzen kurmaya çalışıyorum ama şu an zor 1 aydır yoktuk. gerçi alıştı şimdi zaten çoğu şeyi unutmamış.
2 yaş sendormu mudur her ne karın ağrısıysa çok değişik hareketleri var bilmiyorum nasıl davranacağımı..

siz nasılsınız? çok tatlıydı uyurkenki hali Ayaz şebeğinin :)

sabır konusunda bende çok dertliyim.. hiç ama hiç sabredemiyorum. belkide nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum. ne olur bana bir akıl verin.. Begüm çok değişti, bunun normal olduğunu biliyorum ama kabullenemiyorum sanırım.

bazı yönlerden zor bir çocuk olsada asla aksi bi çocuk olmadı. mesela elindekini asla fırlatmazdı, çığlık atmazdı. bazen sinir krizi geçiriyor sanki. çok korkuyorum kızlar bunlar normal mi :KK43:
mesela istediği birşey o an olmadı diyelim anında elinde ne varsa sertçe yere atıyor, bugün bi bardak kırdı öyle hatta. ve kendini yere atıp ağlamaya başlıyor. ben dokunmuyorum stresini atsın diye. on dakika öyle ağlayabiliyor. sakinleşince sarılıyorum. koluma yapışıyor susuyor.
ne dersem tersini yapması zaten ayrı bi mevzu o hepinizde vardır eminimki.

bize vurmaya da başladı acaba bişeyi yanlış mı yapıyoruz? hele vurduğu zaman çok kızıyorum çünkü güzelce söyleyince oyun sanıyor yine vuruyor sertçe hayır diyorum yine vuruyor. elide ağır eşoleşşeğin çok acıyor. en sonunda çok kızıyorum. bu aralar çok bağırıyorum, çok üzülüyorum ama engel olamıyorum.. nasıl söz dinleticez, nasıl önüne geçicez bu durumların? yardım edin imdaaaaaat :KK43:

sabır konusunda bende çok dertliyim.. hiç ama hiç sabredemiyorum. belkide nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum. ne olur bana bir akıl verin.. Begüm çok değişti, bunun normal olduğunu biliyorum ama kabullenemiyorum sanırım.

bazı yönlerden zor bir çocuk olsada asla aksi bi çocuk olmadı. mesela elindekini asla fırlatmazdı, çığlık atmazdı. bazen sinir krizi geçiriyor sanki. çok korkuyorum kızlar bunlar normal mi :KK43:
mesela istediği birşey o an olmadı diyelim anında elinde ne varsa sertçe yere atıyor, bugün bi bardak kırdı öyle hatta. ve kendini yere atıp ağlamaya başlıyor. ben dokunmuyorum stresini atsın diye. on dakika öyle ağlayabiliyor. sakinleşince sarılıyorum. koluma yapışıyor susuyor.

bize vurmaya da başladı acaba bişeyi yanlış mı yapıyoruz? hele vurduğu zaman çok kızıyorum çünkü güzelce söyleyince oyun sanıyor yine vuruyor sertçe hayır diyorum yine vuruyor. elide ağır eşoleşşeğin çok acıyor. en sonunda çok kızıyorum. bu aralar çok bağırıyorum, çok üzülüyorum ama engel olamıyorum.. nasıl söz dinleticez, nasıl önüne geçicez bu durumların? yardım edin imdaaaaaat :KK43:
sana bisey diycem ama bilmem inanirmisin :)
yazini bi kaç kez okudum ama bi terslik goremedim benimkinin normal hali bu yani gunluk hayati bu normal mi onu bilemem tabi :)

begum kendini bulmu$ çocukluguna dönmü$ dermi$im :))))
saka ama valla sana ne tavsiye edeyim bilmiyorum, ben hep boyle oldugu için bir sorunn olarak gormemistim hani kuçuk akli ermiyor vs diye bahane çokk :))

buyudukçe geçecek tabi , simdi benim buyuklerin kalkip yerde yuvarlandigini , bana vurdugunu dusunemiyorum:) yani tabi arada deniyor $ansini ama ben yemeyince aninda geri vitesi takiyor , tabi onlar 7 ve 9 yasindalar yani çokk zaman var daha en az 2 seneniz var
bence tek yapman gereken kuçuk akli ermiyor gibi syelerle kendini telkin edip sakinlestirmen
yaptiklarinin çok anormal olmadigina inanirsan bu kadar sinirlenmezsin diye dusnuyorum

ha bu arada benimki yerde yuvarlaninca basedemiyorsam bende yanina yatip yuvarlaniyorum yanina
kendini birakip bana bakmaya absliyor unutuyor o arada :)
ben çok kullanirim çcouklari baska seyle oyalayip o ani kurtarmayi bilmiyorum ne kdr dogru ama :)

Kilosu maşallah çok güzel canım takma kafana.. zayıflaması tabi can sıkıcı ne hallerle aldırıyoruz o kiloları onlara ama hasta olunca normal.. yeter ki iyileşsin bi daha da tekrarlamasın inşallah yakında havalar düzelir de kendinize gelirsiniz..
SAOL CNM insallahh
baya iyi çok sukur yemeye basladi
aksam ustu agliycam diye kendini kusturdu ama esskliginden di o , iyileisiyor çok sukur :)

aynı şeyleri sıla da yapmaya başladı sanırım normal bir süreç

Minik adam büyümüş maşallah çok güzel bir bebek.. Berat da yakışıklı olmuş saçlar gitmiş.. nasıl kardeşle arası? Mert'in uykuları ne durumda?
Teşekkürler teyzesi evet büyüyorlar çok şükür yarın 40 ımız çıkıyor :) evet canım kestirdik sonunda kıvırcıkları :) mertin uykuları çok fena sayılmaz canım gece 3-4 defa uyanıyor emzirip alt değiştirip yatırıyorum uyuyor hemen sabah 8 gibi uyanıyor öğleye kadar uyumuyor öğlen 3-4 saat uyuyor tabi kesintisiz değil ara ara uyanıp emip geri uyuyor akşam 7 de cin gibi uyanıyor ve artık gece 12 ye kadar gaz sancısından mızmızlanıyor yani 7-12 arası babasıyla ben dönüşümlü kucağımızda gezdiriyoruz kolik saatleri :) 12 de de gece uykusuna geçiyor canım her günümüz bu şekilde kolik saatleri dışında çok ağlayan huysuz bir bebek değil çok şükür zor bir bebek değil yani annem hep derdi ikinci çocuk daha kolay oluyor aynen öyle burdan duyrulur :)

Yemek konusunda ben de çok zorluk çekiyorum canım, ve tabi mi hala uyku ama böyle söylene söylene de iki yaşını bitiriyorlar teker teker :))

Meme olayı hayırlı olsun, şifa olsun dediğin gibi.. güzel ve huzurlu bir ayrılma oldu sanırım çok sevindim..

Televizyon olayına çok takılma, önemli olan saçma sapan şeyler izletmesin, sen eve geldikten sonra açmazsın olur biter.. tatlı konusuna da takma Tuna zaten seviyor tatlıyı, onu da teyzede yesin sen kızarsın.. güvenilir bir bakıcı en azından anladığım kadarıyla, zarar vermesin yeter.. zaten şurda ne kaldı yaz tatiline.. sizin yer değiştirme işi basıl oluyor her tercih döneminde tercih yapıyor musunuz? Allahım güzel gönlüne göre versin, amin:)

Sabır konusuna gelince.. ben de çok fenaydım bi ara ne olmuştu bana anlamadım ama sürekli kızıyordum ayaza.. böyle olunca bana daha çok yapıştı.. bi kaç haftadır iyiyim ben, kendimi türüyorum, kızsam da bağırma şeklinde değil açıklıyorum o da geliyor hemen özür diler gibi öpüyor beni..

Haftaya ben de ayaza Doğum günü yapacağım, hazırlık yapmam lazım.. senin şeker hamurlu pastalarla herhangi bi bilgin var mı? Pastayı kendim yap al istiyorum çok para istiyorlar, yaklaşık 20-25 kişiyiz (eşimin ailesi sapılsın :KK43:) ve adamlar 250-300 tl diyor.. vermek istemiyorum onu da :)

sözlerin o kadar pozitif ki valla kendimi daha iyi hissettim sayende teşekkür ederim canım. bbu sabır olayını halletmemi lazım. çok masumlar ve maralın dediği gibi çocuk olduklarını kendilerini keşfetmeye çalıştıklarını kabul etmek gerek. yeb4 yeb4 canım sabretmek zor ama yapmalıyız. onlarında sinirlenebileceklerini kabul etmeliyiz sanırım. bence bu hallerine aşırı tepki göstermemeiliyiz. Çünkü tepkimizi ölçüyor çakallar. :) srnin yaptığın doğru bence. az sakinleşmesini beklemeliyiz. sonra açıklama sarılma vs.

ayazbeyazcım pasta olayına gelince ben şeker hamuru değilde gıda boyalı kremşanti kullandım. şeker hamuru hazır var ama kendin de yapabilirsin. asıl önemli olan o figürleri yapabilecek misin? küçük prens figürü yapmak yerine minik oyuncak alıp onu kullanabilirsin. bide bu ara naked cake moda. yani sade kremasız falan. internetten bak bakalım modellere belki hoşuna gider. çok pahalı 200 lira, çüşünüz yani. ben bimden hazır pasta tabanı aldım. hazır hasta kreması da varmış vanişyalı çok güzeldi tadı. dr.oetker in. çok lezzetli olmuştu. ama 25 kişiye yapmak biraz zor olabilir tabi. şöyle yaprsın, mesela mum üflerken on kişilik şeker hamurlu bi pasta yaptırır ikram ederken kendi yaptığın pastadan ikram edersin.

Minik adam büyümüş maşallah çok güzel bir bebek.. Berat da yakışıklı olmuş saçlar gitmiş.. nasıl kardeşle arası? Mert'in uykuları ne durumda?
Beratın mertle arası iyi gibi ama belli olmuyor dün çok şaşırttı berat beni bebişi emzirirken berat oyun oynuyordu koşmacalı gürültülü hareketli bir şekilde yani yanıma koşarak geldi mertin kafasına pat diye vurdu eliyle ama boşluğuna mı geldi yoksa içinden mi geldi anlamadım hiç beklemiyordum :) mertte dalmıştı memeye huzurlu huzurlu emiyordu zavallım berat vurunca emmeyi bırakıp gözlerini sonuna kadar açtı ne olduğunu anlamaya çalıştı ama ağlamadı işte böyle yani fırsatını bulsa dövecekmiş gibime geliyor berat ama hani öyle çok kıskançlığını görmüyorum sadece babası kucağına alınca kızıyor bırakmasını istiyor bendeyken tepki vermiyor hiç hatta bebiiiişş diyerek gelip öpüyor genelde
Bir de ben bebeği emzirirken filan oğlumm diye sevdiğimde beratı gözlemliyorum oyun oynuyorsa hemen durup dikkatlice bize bakıyor berat sonra tabi hemen beratı seviyorum dikkatini dağıtıyorum aklı benle bebekte yani :)

X