2015 Şubat Anneleri

merhabalar guzel anneler
bugun keyfim yerinde nedense halimize çokkk sukur

bizde bi laf vardir kiz olsun çamurdan olsun diye :)
kizimla isleri bitrdik yemek yaptim evimi temizledim
hakani eydirdim uyuttum
birazdan kizimi kuran kursuna birakip oglani alicam bide arkadasin oglunu alip gelicem bizimkilerden 2-3 ay kuçuk olmasi lazim
annesi yemek yapiyor orda bide hamile teklif ettim alip bakayim istersne diye seve seve kabul etti
emanet çocukdur gozumu ayirmamam lazim o yuzden butunnn islerimi bitirdim
hakan uyanana kadadrda babasi gelir zaten sorun olmaz
tabi gelen çocukda uyursa daha iyi olur annesiz duracakmi bakalim benide bilmiyor ama çok sakin bir çocuga benziyor, hiç agladigini fln duymadim tabi ortalik karistirmasi falan vardir elbet
yazarim size subat la nisan çcougunun arasindaki farki aksama :)))

MaRaL_ H hayat1977 yani hepsi böyleyse normal mi şimdi bütün bunlar :) anam yandık desenize

sinirlenecek neden arıyor resmen. mesela oyuncağıyla oynuyor istediği şeyi yapamayınca sinirlenip fırlatıyor, çok sabırsız. herşeye ateş saçıyor bu aralar bu böyle ne kadar sürecek acaba

mery60 evet sabır sabır sabır.. çok sabırsızım ama dediğin gibi onlar daha çok küçük, sabretmemiz gerek.. daha çok inatlaşıyor ben kızınca. demekki sakin kalıp sonra konuşmaya çalışmaya devam..

kızın yardım etmeyede başladı demek hadi iyisin :) şimdi ona çok zevkli geliyodur ev işlerine yardım etmek ilerde görürüm ben onu

çocuk küçükmüş daha inşallah durur bi sıkıntı olmaz. gerçi çocuklar var oyalarlar.

Bugün bizde yeni yapılan parka siftahımızı yaptık. hava çok güzel ama öncesinde kar yağdığı için park kirliydi bayağı tabii. ama düşünemedim onu. ve artık geri dönmek için çok geçti :) neyseki hava çok güzeldi. kaydırak merdivenini 10 kere çıkıp kaydı desem yalan olmaz. belki daha bile fazla. nasıl bi enerji varsa yavrum kıyamam kendini kaybetti.

salıncağada biniyo ama kaydırağı daha çok seviyor, oturmak ona göre değil eve giderken tabiiki kıyameti kopartmak üzereydiki rüşvetle kandırdım napayım :)
bu park bizim için iyi oldu çünkü çoğu sitenin kendi parkı var bizimkine yapmamışlar daha doğrusu yer kalmamış. diğer parklar uzaktı hep. tam yanıbaşımıza geldi büyükçede bir park. en azından güzel havalarda enerjisini atacaağı bir yer oldu.. oyuncaklarından herşeyden çok sıkılıyor oyalayamıyorum. tam koşturma yaşları. havalar tamamen ısınsada dışarı çıkabilsek hep belki bu agresif halleride geçer

onu getirmedim gerek yok dediler
bende emrenin yasiti olani getirdim, resim yapiyoalr su an :)

çocukalr sIKILDI aylardir evdeler , ben her gun çiakriyom ama bes dk yetmiyor herhalde

dun baabsi ise giderken buyuklerde asagi indi oynamaya, anam kiyameti kopardi kendini yerlere atiyor bende gidecem diye, daha yeni yeni iyilesiyor gitmesin demistim serindi biraz hava
bakdim basedemiyorum tamam uzerini giydiricem oyle çikaacz dedim aninda sustu vallla
kaç kay giydirdim saymadim alt ust lahana gibi oldu :))) çok lutlu oldu disarda, uç tekelri bisikletinden inip tuttu ebeveyn kontrolu olan çubukdan surukledi mahallenin içinde, o onde ben arkada dolandik durduk tangir tungurrr ses yaaprak :)
yaza yandi valla mahalladekiler hep boyle ses yaaprsak :)))))

Oyle canim tabi o bag konusunda en cok ben sikayetciyim esim cok farkinda degil. Aslinda hic boyle degildir herseyime yardim etmistir hep ama bebek konusunda farkli.

Ben sakinim ama yapacağını bana da yapıyor belki sakin kalınca süre daha kısa oluyordur bilemedim ki

kaydırak Sılanın da en sevdiği ohhh Begüm için çok güzel olmuş

Begümde yeni başlayan şeyler bizde hep vardı. Şimdi bi de tekme atıyo:)
Bazen kızıyorum bazen susuyorum bazen kendimi acındırıyorum.
Hiçbiri çözüm olmadı valla.

Begümde yeni başlayan şeyler bizde hep vardı. Şimdi bi de tekme atıyo:)
Bazen kızıyorum bazen susuyorum bazen kendimi acındırıyorum.
Hiçbiri çözüm olmadı valla.
ben aglama numarasi yapinca benimki hemen durup bana bakiyor sailior opuyor fln :)))
ama her sferinde yaparsam yemez tabi :))))))

ben aglama numarasi yapinca benimki hemen durup bana bakiyor sailior opuyor fln :)))
ama her sferinde yaparsam yemez tabi :))))))
Benim kz da ağlamaya başlıyor bnmle birlikte. Çok duygusal bi kız tv de ninni çalsa ağlamaya başlar hüzünlü şarkılara hiç gelemez kapatmamı ister suamamı ister ya da ağlar hemen. Ama bi okadar da haldur huldur hareketlerinde. Delikanlı resmen ahahah. Hiç minnoş olmadı valla aslan kızım diye seviyorm bn onu.

Merhaba hanımlar:) artık iki yaşına girdik cok sukur. fazla giremiyor zamanım tabiki çocuklarla geçiyor büyük oğlumun ilk senesi olunca küçükten çok büyük alıyor zamanımı.. ama çok şükür emeğinin karşılığını veriyor pek umudum yoktu :) pasif bi çocuk olduğu için. Küçüğe gelelim 2 yaş sendromu yaşıyoruz fazlasıyla:) alıştım artık ciddiye almıyorum inşallah düzelecek... söyleyemediği kelime yok kelime dağarcığı çok genişledi.. şarkı söylüyor hayvanları biliyor, meyveleri biliyor... bayağı senli benli konuşuyor :) annecim alabiyir miyim? Anne veyin mi? Diyor.. çizgi filmlerden hangisi mesela anne nioya batladı" niloya başladı " diyor :) onun diliyle koca gün geçiyor ağlamayı zırlamayı unutuyoruz:) boyu uzun kilo 14 kg, yemek yemeyi sevmiyor ah beni sinir ediyor (
Geçen ki olayımızı anlatmak istiyorum :)
Babamızın tatil olduğu gün, babaannesi hadi montunu giy baba hoppa götürecek dedi bende mutfakta bişeyler yapıyordum. Montunu aldı geldi anne diydiy dedi, dedim namazımı kılayım gidelim sen otur dedim.. hemen gitti koltuğa oturdu, ben namazımı kıldım " anne bitti mi " dedi, dedim bitti :) hemen ayakkabılar montonu getirdi üstümüzü giydik hoppa gittik :)) kendi kendine oyunlar oynarken baş parmağım şarkısını söylüyor... maşallah günümüz güzel geçiyor.. Rabbim hepsine hayırlı uzun ömürler versin.. İnşallah takip etmeye çalışırım:)

Gunaydin hanimlar.ogretmenlerim size bisey danisacagim.benim oglan 3.sinifta.basarili mutlu cocuktu.simdi basarili ve mutsuz.nedeni odevlerin coklugu.ogrtmen degistirdi bu sene.yiginla kitap test.dun okuldan nefret ediyorum dedi.odev olmadigi zamanlarda bile icim sıkılıyor.kotu bir seyler olcakmis gibi hissediyorum dedi.bu laftan sonra uyandim.bana ara ara kalbim carpiyor.icim sıkılıyor.kotu seyler olcak gibi hissediyom derdi.ama ben cok ustunde durmadim.ama odev olmasa bile deyince..korktum.yetistirememe kaygisi yasiyor odevkeri.kaygi bozukluguna dogru kayiyor olabilir mi.simdi bi de cizelge hazirlamis ogretmen.cizik atcakmis.hepten sikinti yapti.asla odev yapmadan gitmez ama yetistiremiyor.hoca kabul etmiyor cok oldugunu ama hakkaten cok.sinavlardan cogunlukla tam net yapar yada en fazla 4 yanlisi olur.okulun rehber ogretmeniyle mi goruseyim.bi akil verin.bogulacak hissi bana gecti yeminlen.biri bitmeden biri basliyor.ogrenme merak hevesini kaybediyor ona uzuluyorum.gecen kitap yazdi odev yokken.tasarim icerik resimler cok guzel olmus.gule gule okudum.sorgulamayi dusunmeyi severdi.sanki korelecek diye korkuyorum sinav sisteminden.heyecanini 3te kaybederse nasil gecer bunca sene

okula giden çocuğum yok ama kırtasiyemiz var ve seni çok iyi anlıyorum birçok veli aynı şeyi söylüyor rehber öğretmen görüşün tabii ama o sizi haklı bulsa bile sınıf öğretmeniniz onu dinlemez diye düşündüm genelde öyle oldu çünkü

canım srni anladım ve hatta şu an kendimi sorguladım. bende geçen yıllarda çok ödev veriyordum. ama inan çocukların düşündüğüm için. öğretmenleri de eminim kötü niyetle yapmıyordur bu ödev işini. ama sizin sorununuza gelecek olursak, yaveucak gerçekten bu kaygıya düşmüş. bence bu durum onu başarısızlığa sürükleyebilir. bence rehber öğretmene danışma fikri iyi bir fikir. çocukla konuşsun. önce bu kaygısının sebebinin gerçekten ödevden mi kaynaklandığını anlasın. başka bir durum mu var yoksa onu bi görsün. Eğer gerçekten ödev fazlalığımdan ise rehber öğretmenle beraber bu konuyı konuşun sınıf öğretmeniyle. sonuçta her çocuk bir değil. öğretmenin bu duumdan hoşlanacağını pek sanmıyorum ama eninde sonunda anlayacaktır merak etmeyin. maalesef sistem bizi sınav odaklı çalıştırmaya durmadan seçenekler arasından yarışa sokuyor. büyük okullarda da veliler ve öğretmenler arasında felaket bir rekabet var. bu yüzden kimse çocuğa bakmıyor sadece kaç net çıkartırıma odaklanıyor. ve maalesef bu anasınıfında bile böyle...

kızlaaaaar aynaya baktığımda mimik yapmasam bile hafiften kırışıklıklar görüyorum artık. cildim çok kuru ve renk dengesizliği var. burnumda ve çenemde minik minik siyah noktalar.. siz napıyorsunuz cildiniz için? aranızda kırışıklık kremi kullanan var mı?? 30 olmadan cilde yatırım yapmak lazım imdaaaaaat yaşlanıyorum

bende geçen siyah noktalar için ne kullansam diye düşünüyordum. benim liseden bi arkadaşım bu tip şeylerle çok ilgili ve bilgili bişey alacaksam hep ona sorarım. sorcaktım yine bari kırışıklıklar için bi önerisi var mı sorayım. ayrıca o kadar takmamalıyız bence ben kırışıklıkları belli belirsiz kadınları çok çekici buluyorum :) herkes zaten botokslu yapay yapay dolaşıyor. tabii yine cilt bakımı önemli biz yapılması gerekeni yapalımda.

ah kıyamam çocuk bunalıma girecek dersler yüzünden keşke eğitim sistemimiz böyle olmasa.. aslında çocuklara hiç ödev verilmemesi lazım bence, yani sadece öğrendiklerini tekrar etseler yeter ama bizim sistemde bu mümkün değil. öğretmenlerde çaresiz kalıyor bazen. bazısıda az ödev veriyosunuz diye yakınıyor.

bencede bi rehber öğretmenle görüşün bu durumu bakalım o ne önerecek, uzman sonuçta en doğrusunu yine o önerir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…