2015 Şubat Anneleri

ene sut de kafein varmis ne ara girdiki onun içinee beeee
kefir iyiymis, çiftlik sutum olsa denerimde ineklere gidemiyorumki bii

e simdi sabah okula gideerkenne yeyip içecek bu çocuk

Erkek çocuğu o tabi ki hareketli olacak canım hiç endişelenecek birşey Yok bence.. şimdi öğretmenler sınıf düzenini bozduğu için veya derslerine tam istedikleri gibi devam edemedikleri içimin sana şikayet ediyorlar.. Emre şu an çöl hızlı büyüyor ve bu hızlı hormonal değişim de vücudunda enerji birikime yol açıyor.. bası çocuklar bu enerjilerini boşalabiliyorlar evde mesela ama bazıları boşaltmadığı için bu enerjiyi farklı mekanlara taşıyor.. sen ona sadece enerjisini boşaltabileceğiz farklı mekanlar şağlamalısın.. mail adresin var mı? Sana bi yazı göndersem?

var tabi canim email adresi gondryiom hemen
karate yetmedi diyorsun enerji harcamaya
onun yaerine futbolumu tercih etseydik acaba, ikisnide istiyordu arkadasi kareyey gidiyior diye oraya ayzdiridm bide fitbol hafta sonuda vardi o yuzden galiba karateye gidiyor

Evet canım el becerileri iyi maşallah karalama yaparken kalem tutuşu anasınıfındaki çocuklar gibi şu anda resim yapmayı karalamayı çok seviyor ama boş kağıtları çizdikten sonra sıra parkeye ve duvarlara geliyor :) oyun hamuru zannetmiyor bence canım biliyor suyunu sıktığını ve kıyafetlerini ıslattıktan sonra mesela ben mutfaktaysam yanıma gelip suçluluk psikolojisi içinde hiiii deyip elini ağzına koyuyor şaşkın bir ifadeyle ben de çok şaşırmış gibi yapıp kim yaptı diyorum baba dede diyor suçu da onlara atıyor çok akıllılar maşallah :) aynen canım artık vermiyorum zaten

Bu arada mandalinanın suyunu sıkıp meyve suyu gibi kandırmayı denedim biraz tadına baktı beğenmedi içmedi canım benim kullandığım bi magnezyum ilacım var doktor verdi bacak kramplarım için onu suya atıp eritip içiyorum tadı ve kokusu aynı fanta gibi oluyor beratta onu istiyor içmek için işte o zaman hızlıca çaktırmadan mandalina sıkmıştım içsin diye içmemişti :) anlayacağın faydalı bişey yemiyor içmiyor nerde sırf karbonhidrat var berat orda :)

Beni anlamanız bile rahatlamama yetiyor sağol canım iyi ki varsınız

yedi mi canım? çektin mi fotoğrafını? işe yaradı mı peki? öksürük için di mi bu? ay ne çok soru sordum
ne var ne yok sizde bakalım?

Dediğin gibi yaptım canım zorladım bir kaç defa ama kendini kusturacak kadar ağladı daha çok karşı koydu ağzından döktü ben de o şekilde yemesinin bir faydası olmayacağını düşündüm ve zorlamadım ondan sonra yani senin dediğin gibi karşı koymadan yeseydi senin kız gibi yine zorlardım da bizimki daha kötüye gidiyor canım zorlayınca

MaRaL_ maralcım bence sen Emrenin durumunu biraz abartıyorsun anne olarak. yani haklısın tabiiki bir anne hemen en kötüsünü düşünür :) ayazbeyazın dediği gibi çocuk büyüyor ve enerjisini bi şekilde atmalı. bana inan o yaştaki erkek çocuklarının çoğu öyle.

ben çok fazla çocuklu ortamda bulundum kuzenlerim hep benden büyüktü ve hepsinin çocuğu var. gördüğüm çocukların hallerini sana anlatsam belkide Emre yanında hafif kalır :)) niyeyse erkek çocukları her zaman daha hareketli daha enerji dolu oluyorlar.

dediğin gibi daha hareketli bi aktiviteye yönlendirebilirsin futbol gibi. hoşuna gidiyorsa daha da güzel olur.

allah yardımcın olsun gerçekten anlattığına göre çok zor bir durum.
doktorlar boyu kilosu iyi diyor çok şükür ama o zaman kiloyu nasıl alıyor sadece karbonhidrattan mı? sen hiç kanına baktırdın mı? için rahat etsin diye bi kan değerlerine baktır o da normalse çocuğu hiç zorlama artık boşver :) ilerde elbet değişecektir diye düşünüyorum ben.

Hah beratta tam o cinsten işte her şeyi denedik yemeyince yemiyor çocuk istediği kadar aç kalsın dediğin gibi değiştiremedik bu huyunu :) demek berat gibi çocuklar da varmış sevinsem mi üzülsem mi bilemedim ... İşte aynen beratın da boy kilosunda sıkıntı yok çok şükür biz de artık zorlamıyoruz sebze filan yedirmek için de sadece acaba vitaminsiz kalıyor mu diye düşünüyorum bazen ama babası da sebze sevmez pek mesela kabak pırasa lahana karnabahar brokoli gibi sebzeleri yemez ben de babasına çekmiş bu konuda deyip rahatlatıyorum kendimi :) sağol canım bu arada ayazın popişi nasıl oldu geçti mi canım götürdün mü doktora

Evet canım baktırmıştık bir kaç ay önce 10.9 du hafif düşük demişti doktor ama normali yani sınırı 11 miş zaten çokta düşük değil yani

Aynen canım zorlayamıyoruz biz de artık inşallah değişir ilerde dediğin gibi berattan umudu kestim şimdilik yemek konusunda minik kardeş yemek ayrımı yapmaz inş diye umut ediyorum artık :) bol uyku iştah ve sakinlik ver Allahım diyorum bebek için :) berat çok huysuz bu aralar bir de her şeye ağlıyor ve hiçbir şeyden mutlu olmuyor

Selam kızlar nasılsınız bakalım? gerçi hepiniz yazmışsınız ben yazamadım.

pazartesi annemle teyzeme gittik. burdan bir saat kadar sürüyor. kardeşimle eşim kaldı biz gittik sonra ertesi akşam onlar da geldi. hep beraber geri döndük evdeyiz şimdi.

Begüm beni zorlayacak sandım ama dolmuşta bile huysuzluk etmedi. çocuğum meğer çocuk istiyormuş ya. teyzemin 4 yaşında bi de 11 aylık kızları var. özellikle büyüğüyle o kadar güzel oynadıki. belki de ilk kez bi çocukla yakalamaca oynadı. yarım saat durmadan koştu hatta sırtı sırılsıklam oldu ve ben bundan mutlu oldum çok garip ama.

arada bi oyuncakları paylaşamama dışında hiç bi sorun olmadı. abla abla diye habire peşinde dolandı. arada bi küçüğüne de bebet bebet diye sarılıp öpmesi var bi de biberonla beslemesi var anlatamam ya :) küçüğünü kucağıma aldım sevdim bakalım ne yapacak diye umrunda olmadı vallahi. ertesi gün babası geldi çocuk babasına bile bakmadı :) habire çocukların peşindeydi. o kadar oynadıki gündüz 2 buçuk saat uyudu o yorgunlukla. ve çok mutluydu. gerçekten bi an acaba kardeşsiz büyüterek ona kötülük mü ediyorum dedim ama sonra teyzemin halini görünce bu düşünceyi kafamdan hızlıca uzaklaştırdım :)

anneannesi sağolsun bu aralar onun sayesinde dinleniyorum biraz. Begümün bana bazı geceler uyku ve bazen de sebepsiz yere ağlamaları dışında bi zararı yok son zamanlarda. ama bu ağlamaları mızmızlıkları ve hırçınlığı deli ediyor beni. tam sevmediğim çocuk tipiydi eskiden o da geldi beni buldu inşallah bu halleri geçer..

amin :) kanı da normalmiş dert etme o zaman artık sen ne yaptıysan olmadı. bi süre de hiç zorlama bakalım ne olacak.

bu dönemler sanırım hepsinin küçük ergenlik dönemleri. bizimkinde de ağlama mızmızlık çok var.

Güzel olmuş canım açılmış begüşte ne yapsınlar onlara da değişiklik lazım 24 saat dört duvar arasıda yapacak bişeyleri yok enerjilerini atacakları bişey yok evde beratta çok sıkılıyor evde dediğin gibi çocuklarla güzel oynuyorlar kardeşim var 5 yaşında demiştim sanırım annem burdayken onunla çok güzel zaman geçiriyordu berat en azından canı sıkılmıyordu hep teyzesiyle meşguldu oyuncak kavgaları oluyordu aynen o vazgeçilmez tabi her çocuk için :) ama annen yardım edebilirse sana çokta geciktirme bence kardeş işini :) ne kadar çok zaman geçse aradan o kadar zor gelebilir senin için

Benim kızım da yaptı öyle hemen kabullenmedi ağladı kaçkere kustu filan ama inatla devam ettim ben bu yemeği yiyeceksin dedim sürekli. Tabi her çocuk bir değil bazen ne yapsan yemez Allah kolaylık versin yemeyen çocuk çok zor gerçekten

yok canım annem uzakta benim ve her zaman gelemez. ben kafayı yerim. planlarım var zaten. bi tane daha yaparsam hemen kızım için iyi ama benim için fena olur.

zaten eşimin gözü acaip korktu, ikinciyi düşünmek bile istemiyorum diyor :) arayı açmayın diyenlere de aşırı sinirleniyor :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…