Mandalinayı beratta çok seviyor ama yemeyi değil mıncıklayıp suyunu üstüne pijamalarına akıtmayı seviyorSağol canım amin. Sen ne yaptın ilk il günü zor geldi mi? Duru ne yaptı? Ay bana her pazartesi bi daralma geliyor, önceden böyle hissetmezdim. Bu sene ne olduysa Pazartesi'ler zor geliyor. Mandalina canavarı demek durukuşu :)) dilim dilim olunca hoşuna gidiyor herhalde bıdıkların, kışın mandalina yazın üzüm canavarı oluyorlar :))
Ne zaman istersen sor canım.keske hiç hasta olmasalarda hastalığın h sinden haberimiz olmasa.Bi daha ki sefere doktordan önce sana danışacağım maralcım. Dediklerinin aynısını dedi. O Damla'dan Tuna ya da verdiler. Bugün bizim doktora gittim, ilaç sevmez oda senİn gibi. Siyah turpu oy içine bal koy bi kaşık içir dedi. Sabaha yapıcam. Gündüz iyi de, gece biraz artıyor bakalım işe yarayacak mı :) bütün muayene ücretlerini sen al maralcım :))
Berata da lazım o teyzeden bi taneTeyzesi hergün karbonhidrat yediriyor iyice şişko oldu. Beslemiyor kadın doyuruyor. Klasik bir ana mantığındaki işte :)) Şişko cüce diyorum bende :)) valla ilk kez yapıyorum turp şurubunu. İkisi de doğal olunca bi zararı olmaz sanırım. Valla şehirden siyah turp getirttik şişkoya inşallah işe yarar :))
Geçmiş olsun canım bezini mi değiştirsen acaba primalarda parfüm oluyor pişik yapabiliyor gerçi her zaman aynı bezi kullanmışsındır belki bezden değildir geçmezse 2 güne kadar götür bence doktora bir de sadece pijama giydirsen açık bıraksan poposunu çiş yapana kadar hafifler belki birde tabiki zeytin yağı yumuşatır söylemiş zaten kızlarKızlar iyi akşamlar nasıl gidiyor bakalım?
Size bişi sormak istiyorum.. ayazın uzun zamandır poposu pişik oluyor ve bir türlü geçmiyor.. kaşıntı da var hatta dün gece kaşıntıdan uyuyamadı, bu da mantar mı acaba diye geçirdim aklımdan.. bugün yatırmadan bezini açtığımda da bi baktım hafif soyulmaya başlamış Ppopsu.. çok üzüldüm.. öantar kremi kullandım olmadı, sudokrem ve farklı kremler denedim Yok geçmiyor ne yapsam sizce? Doktora götürsem ciddiyeye mi götürmeliyim yoksa çocuk doktoruna mı?
Şu bez olayı bir bitse de rahatlasak ne oluyorsa bu bezlerden oluyor zaten hassas cildi..
Saol cnm Beni unutmamışsın. Uğraşıyorum işte 4 aylık oldu çok şükür. Bütün günüm gecem onlar hamd olsun. Burayada vakit ayıramıyorum pek. Sizler nasılsınız ? Bebeler nasıl?benimkdie ise gidiyodu iste
sabah 11 geece 12 ydi is saatleri :)))))
yok gibi bisey yani :)))
evdeyken yardim eder benimki baska çaresi yok ama adam eve gelmiyorki :))))))
ama kizim uzmezdi beni Allah var , akili usluydu bu zirtapoz oglanlar gibi deildi :)))))))))))))
buyuk çocgun iç halleri uykusu yemesi hepsi factor iste
pirelideve nasilsin sekerim buyuttunmu ikinciyi :)
Evet akacakmış ama ben delmedim altını yine de sızmış biraz. Bayıla bayıla içti :)) viks sürmek nasıl aklıma gelmediyse, annem bizi viksle büyüttü valla :)Bal aşağı akacak demi öyle bir şey di sanki.
Ballı limon versene daha kolay. Fındık kdr da wicks sürsen iyi gelirdi
Ne zaman istersen sor canım.keske hiç hasta olmasalarda hastalığın h sinden haberimiz olmasa.
Kadir bey derki, her anne yarım dr kadar bilgili olmalı:))
İnşallah hasta olmazlarda benim bilgiler körelir gider :)))
Seninkinin el becerileri çok kuvvetli maşallah :)) resim yapmayı da seviyordu dimi? Oyun hamuru mu zannediyor nedir :) verme kız eline o zaman, katı meyve sıkacağın varsa mandalina havuç biraz da zencefili sık, meyve suyu diye yuttur. İçer mi?Mandalinayı beratta çok seviyor ama yemeyi değil mıncıklayıp suyunu üstüne pijamalarına akıtmayı seviyorlekesi de geçmiyor tüm zıbınları turuncu kalıyor bir dilimini bari yese zoruma gitmez o lekeler her seferinde istiyor yiyecekmiş gibi ben de bi umut veriyorum yer diye olduğu gibi suyunu çıkarıyor artık eline veresim gelmiyor poposudaki bezini bile ıslatıyor suyuyla nasıl sıkıyorsa kıvırcık
ses kisikligi artik geçmsitirEvet akacakmış ama ben delmedim altını yine de sızmış biraz. Bayıla bayıla içti :)) viks sürmek nasıl aklıma gelmediyse, annem bizi viksle büyüttü valla :)
Amin canım.
Anladım canım, çok haklısın.. yemek yedirememek büyük bi sıkıntıyken bide yemek seçmesi çok fena.. Tuna da öyle oyunla moyunla filan yiyor ama iyi kötü ayrım yapmıyor. Sen bide hamilesin. Can'ım gerçekten ne diyeceğimi bilemiyorum. Ama buraya yazmaktan da çekinme, rahatsız olma.Berata da lazım o teyzeden bi taneıspanak çorbası yaptım çocuk ağzına sürmüyor ya kabak mücüveri yaptım geçen onu da ağzına almasıyla ağzından atması bir oldu sebze düşmanı hiç bir çorba çeşidini de içmiyor yoğurtta yemiyor böyle anlatınca abartıyormuşum gibi geliyor kulağa ama cidden anlattığımın fazlası var eksiği yok çok muzdaribim bu konuda ben ne pişircem her gün berata strese giriyorum onun yemek derdinden valla anca ekmek pilav makarna patates beratın tek besin kaynakları bunlar meyvelerden de sadece muzu yedirebiliyoruz gece yatarken de yarım biberon süt bunları da öyle bayıla bayıla yemiyor bizi çileden çıkararak her bir lokmayı evin farklı bir köşesinde kandırmacayla hiç iyi beslenmiyor ama bunları da yedirmezsek aç yatıyor o bizden inat üf bilmiyom ya çok bezdim beratın yemek derdinden benim kadar yemek konusunda dert yanan yoktur heralde ama ne yapacağımı bilmiyorum çaresizim bu konuda doktora götürüp anlatınca da boyu kilosu normal zorlamayın deyip gönderiyor
Benim kızım da öyleydi. İlk zamanlar hata ettim kendi yesin parça parça yesin diye yumurta haşladım önüne koydum peynir zeytin filan. Tabiki de yemedi. Köfte kızarttım eline verdim yemedi filan balık öyle.Berata da lazım o teyzeden bi taneıspanak çorbası yaptım çocuk ağzına sürmüyor ya kabak mücüveri yaptım geçen onu da ağzına almasıyla ağzından atması bir oldu sebze düşmanı hiç bir çorba çeşidini de içmiyor yoğurtta yemiyor böyle anlatınca abartıyormuşum gibi geliyor kulağa ama cidden anlattığımın fazlası var eksiği yok çok muzdaribim bu konuda ben ne pişircem her gün berata strese giriyorum onun yemek derdinden valla anca ekmek pilav makarna patates beratın tek besin kaynakları bunlar meyvelerden de sadece muzu yedirebiliyoruz gece yatarken de yarım biberon süt bunları da öyle bayıla bayıla yemiyor bizi çileden çıkararak her bir lokmayı evin farklı bir köşesinde kandırmacayla hiç iyi beslenmiyor ama bunları da yedirmezsek aç yatıyor o bizden inat üf bilmiyom ya çok bezdim beratın yemek derdinden benim kadar yemek konusunda dert yanan yoktur heralde ama ne yapacağımı bilmiyorum çaresizim bu konuda doktora götürüp anlatınca da boyu kilosu normal zorlamayın deyip gönderiyor
Maralcığım bu hareketlilik durup dururken birden başladıysa dediğin gibi şekerli şeylerden olabilir. Bide kış günü dışarı çıkamıyorlar ya enerjilerini de atamıyorlar belki de. Psikoloğa danış elbette ama kötü bişey diyeceğini sanmıyorum.kimselerde ugramiyor buraya ama hepinize ihtiuyacim var , ozellikle ogrtemen olanlara
emre çgirgindan çikdi ne okulda ne camide kimse zaptedemiyor
surekli hareket halinde , evde su içmeye giderken kosuyor, evin içinde yurudugunu girmuyorum takla atark ziplayark geziyor evin içinde,oglen ogrtemeni yine soyledi bu aralar çok asiri hareketli diye, okuldaki tebesir tahtasini kirmis ogretmen hareketden diyor nasil ebceridyse tahtanin halini gorseniz fil falan ezdi sanarsiniz param parça olmus , hepsinin kuçuk tahtasi var tebesir li onu diyorum
az once birden aklima geldi ben bu çocuklara okuldan gelince leyvadan sonra biskuvi kek tarzi seyler veriyorum, camiye gidiyiolar meyva suyudur yine biskuvidir biseyler oluyor beslmenme çantasinda
resmen beynimde ampuller yandi yuzlerce , butun bunlar sekerin yuzunden olabilir buyuk ihtimal oyle
bi daha yok dedim sekerli yiyecekler az once konustum
evdekileri atsammi bitmesinimi beklesemmi acaba
tek umudum sekeri kesince biraz dize gelmesi napacagimi sasirdim artik
sali gunude okul pskilohuyla randevu avr baklaim nolucak 0..
yok pskolog kendi kendine konustugu için hayal gordugu için flnMaralcığım bu hareketlilik durup dururken birden başladıysa dediğin gibi şekerli şeylerden olabilir. Bide kış günü dışarı çıkamıyorlar ya enerjilerini de atamıyorlar belki de. Psikoloğa danış elbette ama kötü bişey diyeceğini sanmıyorum.
Hiç üzülme, bası çocuk öyle ve ne yapsan değiştiremezsin.. bizim okulda bi kız öğrenci bar 5 yaşında ve geleli iki hafta oldu.. annesi ilk geldiklerinde benim kızım muz, çikolatalı süt, çikolatalı ekmek, makarna ve yoğurt dışında hiç birşey yemez demişti .. kadın benden çözüm veya çare beklemiyordu Çinli pes etmiş ne psikologlara götürmüş ama yok inat çocuk.. yemek saatinde kızı her seferinde ben yanıma alıyorum muz ve çikolatalı süt yiyor sadece öğlen.. akşamları grnrlde makarna veya mıs yiyormuş düşün artık.. çocuk zeka olarak diğerlerinden üstün ve boyu posu da maşallah neredeyse diğerlerin iki katı.. takma yanı :))Berata da lazım o teyzeden bi taneıspanak çorbası yaptım çocuk ağzına sürmüyor ya kabak mücüveri yaptım geçen onu da ağzına almasıyla ağzından atması bir oldu sebze düşmanı hiç bir çorba çeşidini de içmiyor yoğurtta yemiyor böyle anlatınca abartıyormuşum gibi geliyor kulağa ama cidden anlattığımın fazlası var eksiği yok çok muzdaribim bu konuda ben ne pişircem her gün berata strese giriyorum onun yemek derdinden valla anca ekmek pilav makarna patates beratın tek besin kaynakları bunlar meyvelerden de sadece muzu yedirebiliyoruz gece yatarken de yarım biberon süt bunları da öyle bayıla bayıla yemiyor bizi çileden çıkararak her bir lokmayı evin farklı bir köşesinde kandırmacayla hiç iyi beslenmiyor ama bunları da yedirmezsek aç yatıyor o bizden inat üf bilmiyom ya çok bezdim beratın yemek derdinden benim kadar yemek konusunda dert yanan yoktur heralde ama ne yapacağımı bilmiyorum çaresizim bu konuda doktora götürüp anlatınca da boyu kilosu normal zorlamayın deyip gönderiyor
'Sugar film' diye belgesel tarzı bi film Can'ım. Kısa bi video değil yalnız. Bir saati geçkin.Merycim hani şeker le ilgili bir video dan bahset miştin.tam adı neydi onun
ayzabeyazim sen seker tuketimi ilgili ne dusunuyorsun bu konuda bi bilgin vramiHiç üzülme, bası çocuk öyle ve ne yapsan değiştiremezsin.. bizim okulda bi kız öğrenci bar 5 yaşında ve geleli iki hafta oldu.. annesi ilk geldiklerinde benim kızım muz, çikolatalı süt, çikolatalı ekmek, makarna ve yoğurt dışında hiç birşey yemez demişti .. kadın benden çözüm veya çare beklemiyordu Çinli pes etmiş ne psikologlara götürmüş ama yok inat çocuk.. yemek saatinde kızı her seferinde ben yanıma alıyorum muz ve çikolatalı süt yiyor sadece öğlen.. akşamları grnrlde makarna veya mıs yiyormuş düşün artık.. çocuk zeka olarak diğerlerinden üstün ve boyu posu da maşallah neredeyse diğerlerin iki katı.. takma yanı :))
olsun canim saati onemi deil sabaha kdr olsa izlerim , benim bu olayi çozmem lazimm ..'Sugar film' diye belgesel tarzı bi film Can'ım. Kısa bi video değil yalnız. Bir saati geçkin.
bulamadim cnaim sugar film yazinca'Sugar film' diye belgesel tarzı bi film Can'ım. Kısa bi video değil yalnız. Bir saati geçkin.