2015 Şubat Anneleri

Mandalinayı beratta çok seviyor ama yemeyi değil mıncıklayıp suyunu üstüne pijamalarına akıtmayı seviyor lekesi de geçmiyor tüm zıbınları turuncu kalıyor bir dilimini bari yese zoruma gitmez o lekeler her seferinde istiyor yiyecekmiş gibi ben de bi umut veriyorum yer diye olduğu gibi suyunu çıkarıyor artık eline veresim gelmiyor poposudaki bezini bile ıslatıyor suyuyla nasıl sıkıyorsa kıvırcık

Benimkide yemiyor mandalina yı
Elma ve muz favorisi bu aralar.

İshal geçti ama pırt pırt hiç durmuyor gaz ı.
Hemde bir kokuyorki offff :)))

Ne zaman istersen sor canım.keske hiç hasta olmasalarda hastalığın h sinden haberimiz olmasa.
Kadir bey derki, her anne yarım dr kadar bilgili olmalı:))

İnşallah hasta olmazlarda benim bilgiler körelir gider :)))

Berata da lazım o teyzeden bi tane ıspanak çorbası yaptım çocuk ağzına sürmüyor ya kabak mücüveri yaptım geçen onu da ağzına almasıyla ağzından atması bir oldu sebze düşmanı hiç bir çorba çeşidini de içmiyor yoğurtta yemiyor böyle anlatınca abartıyormuşum gibi geliyor kulağa ama cidden anlattığımın fazlası var eksiği yok çok muzdaribim bu konuda ben ne pişircem her gün berata strese giriyorum onun yemek derdinden valla anca ekmek pilav makarna patates beratın tek besin kaynakları bunlar meyvelerden de sadece muzu yedirebiliyoruz gece yatarken de yarım biberon süt bunları da öyle bayıla bayıla yemiyor bizi çileden çıkararak her bir lokmayı evin farklı bir köşesinde kandırmacayla hiç iyi beslenmiyor ama bunları da yedirmezsek aç yatıyor o bizden inat üf bilmiyom ya çok bezdim beratın yemek derdinden benim kadar yemek konusunda dert yanan yoktur heralde ama ne yapacağımı bilmiyorum çaresizim bu konuda doktora götürüp anlatınca da boyu kilosu normal zorlamayın deyip gönderiyor

Geçmiş olsun canım bezini mi değiştirsen acaba primalarda parfüm oluyor pişik yapabiliyor gerçi her zaman aynı bezi kullanmışsındır belki bezden değildir geçmezse 2 güne kadar götür bence doktora bir de sadece pijama giydirsen açık bıraksan poposunu çiş yapana kadar hafifler belki birde tabiki zeytin yağı yumuşatır söylemiş zaten kızlar

Saol cnm Beni unutmamışsın. Uğraşıyorum işte 4 aylık oldu çok şükür. Bütün günüm gecem onlar hamd olsun. Burayada vakit ayıramıyorum pek. Sizler nasılsınız ? Bebeler nasıl?

Bal aşağı akacak demi öyle bir şey di sanki.
Ballı limon versene daha kolay. Fındık kdr da wicks sürsen iyi gelirdi
Evet akacakmış ama ben delmedim altını yine de sızmış biraz. Bayıla bayıla içti :)) viks sürmek nasıl aklıma gelmediyse, annem bizi viksle büyüttü valla :)

Ne zaman istersen sor canım.keske hiç hasta olmasalarda hastalığın h sinden haberimiz olmasa.
Kadir bey derki, her anne yarım dr kadar bilgili olmalı:))

İnşallah hasta olmazlarda benim bilgiler körelir gider :)))

Amin canım.

Seninkinin el becerileri çok kuvvetli maşallah :)) resim yapmayı da seviyordu dimi? Oyun hamuru mu zannediyor nedir :) verme kız eline o zaman, katı meyve sıkacağın varsa mandalina havuç biraz da zencefili sık, meyve suyu diye yuttur. İçer mi?

kimselerde ugramiyor buraya ama hepinize ihtiuyacim var , ozellikle ogrtemen olanlara
emre çgirgindan çikdi ne okulda ne camide kimse zaptedemiyor
surekli hareket halinde , evde su içmeye giderken kosuyor, evin içinde yurudugunu girmuyorum takla atark ziplayark geziyor evin içinde,oglen ogrtemeni yine soyledi bu aralar çok asiri hareketli diye, okuldaki tebesir tahtasini kirmis ogretmen hareketden diyor nasil ebceridyse tahtanin halini gorseniz fil falan ezdi sanarsiniz param parça olmus , hepsinin kuçuk tahtasi var tebesir li onu diyorum

az once birden aklima geldi ben bu çocuklara okuldan gelince leyvadan sonra biskuvi kek tarzi seyler veriyorum, camiye gidiyiolar meyva suyudur yine biskuvidir biseyler oluyor beslmenme çantasinda
resmen beynimde ampuller yandi yuzlerce , butun bunlar sekerin yuzunden olabilir buyuk ihtimal oyle
bi daha yok dedim sekerli yiyecekler az once konustum
evdekileri atsammi bitmesinimi beklesemmi acaba
tek umudum sekeri kesince biraz dize gelmesi napacagimi sasirdim artik

sali gunude okul pskilohuyla randevu avr baklaim nolucak 0..

Evet akacakmış ama ben delmedim altını yine de sızmış biraz. Bayıla bayıla içti :)) viks sürmek nasıl aklıma gelmediyse, annem bizi viksle büyüttü valla :)

Amin canım.
ses kisikligi artik geçmsitir
wicks siz olurmu hiç :)
ben ehr sene bi buyuk boy bitirirdim kisin absinda gider bi tane daha alirdim
gecen seneki bitmedi bu sefer , az hasta oldular zahar :)

Anladım canım, çok haklısın.. yemek yedirememek büyük bi sıkıntıyken bide yemek seçmesi çok fena.. Tuna da öyle oyunla moyunla filan yiyor ama iyi kötü ayrım yapmıyor. Sen bide hamilesin. Can'ım gerçekten ne diyeceğimi bilemiyorum. Ama buraya yazmaktan da çekinme, rahatsız olma.

Benim kızım da öyleydi. İlk zamanlar hata ettim kendi yesin parça parça yesin diye yumurta haşladım önüne koydum peynir zeytin filan. Tabiki de yemedi. Köfte kızarttım eline verdim yemedi filan balık öyle.
Ben de birkaç aydır hep sulu şekilde hazırlıyorum.
Mesela yumurta haşlıyorum eziyorum kendi yaptığım peynir yarım muz bunları iyice eziyorum sıcak sütle karıştırıyorum pütürlü muhallebi gibi oluyor. İlk zamanlar oturtuyodum dizime bi kolunu arkaya doğru atıyodum sıkıştırıyodm sol kolumla da diğer elini tutuyodm zorla döküyodm ağzna. Bikaç kaşık aldktan sonra pek itiraz etmiyordu bitiriyordu zamanla alıştı sanırım midesi de genişledi şimdi çizgifilm açıyorum mama sandalyesine koyuyorum yiyor. Diğer öğünlerde de hep çorba oluyor balık kozartıyorum katıyorum çorbasına iyice karıştırıyorum ya da kıymalı çorba yapıyorum böyle böyle yediriyorum akışkan olduğu için.
2 öğün de yoğurt veriyorum yemezse aynen anlattğm gibi zorla yediriyorum sıkıştırıp.
He zorlamak iyi mi değil mi bence şuan iyi çünkü gelişmeye kilo almaya başladı keşke daha önce yapsaydım diğer aylar beslenemedi.

Maralcığım bu hareketlilik durup dururken birden başladıysa dediğin gibi şekerli şeylerden olabilir. Bide kış günü dışarı çıkamıyorlar ya enerjilerini de atamıyorlar belki de. Psikoloğa danış elbette ama kötü bişey diyeceğini sanmıyorum.

yok pskolog kendi kendine konustugu için hayal gordugu için fln
hareketlilige bisey diyecegini bende sanmioyorum

ya bilmiyorum onceden dikkatimi çekmedi belkide erkek çocugu hareketli olur diye dusundum hep, bide haraket etmeyen çocuk hasta çocuk klisesine kendimi kaptirdim sanki
beim için bi sorun yok evde hoplasin ziplasin da okulda fln artik sakinlemesi gerekiyor

yani galiba onceden de haretliydi ben ustunde durmadim (
ama iste sekerli gidayida çok olmasada hep yedi zaten

Hiç üzülme, bası çocuk öyle ve ne yapsan değiştiremezsin.. bizim okulda bi kız öğrenci bar 5 yaşında ve geleli iki hafta oldu.. annesi ilk geldiklerinde benim kızım muz, çikolatalı süt, çikolatalı ekmek, makarna ve yoğurt dışında hiç birşey yemez demişti .. kadın benden çözüm veya çare beklemiyordu Çinli pes etmiş ne psikologlara götürmüş ama yok inat çocuk.. yemek saatinde kızı her seferinde ben yanıma alıyorum muz ve çikolatalı süt yiyor sadece öğlen.. akşamları grnrlde makarna veya mıs yiyormuş düşün artık.. çocuk zeka olarak diğerlerinden üstün ve boyu posu da maşallah neredeyse diğerlerin iki katı.. takma yanı :))

ayzabeyazim sen seker tuketimi ilgili ne dusunuyorsun bu konuda bi bilgin vrami
seker dedigim ekmek de griyor aslinda karbonhidrat turevi hersey

emre vucudum beni dinlemiyor bozuldu dedi bana
yani ogretmen ona dur dediginde durmak istiyormus ama duramiyormus
boyle bisey mumkunmu .. ne yapayim simdi ben ,dr agotursem guler mi baana
yaramazliklarina kilif uydurmak için bi yalan olabilirmi dogru soyleme ihtimali yuksek miki
ama ben inaniyorum ogluma, evde deli doludur ama disarda sakin dir,yani evdeki gibi rahat dedildir kapidan adim attimi,ne biliyim iste çekingendir biraz benim çocuklar
boynunu bukdu oyle karsimda elimde deil dedi agliycakdim nerderyse
kendimi çok çaresiz hisssediyorum ((

bu arada okumayi sokdu sukur, fransuzca baya zor bi dil ,çok az harf yazildigi gibi okunur ama onlar sonr agelicek birlstiyor su an cumleleri okuyir yavas yavas
onceden çok zorlandi arkaadsi yok diye , simdi geliyor butun sinif benim arkadasim anne diyor, bilye oynuyor, kart oynuyor paylasim yapiyor kaznaiyor kaybediyor , yani gozumde oteki çocuklardan hiç bi farki yok
camiden aliyorum hoca hiç duruduramiyorum diyor, artik oteki çocuklar bile ogrenmis emreyi taklit ediyolar, bi kenarda çalisirken yerde yuvarlanarak çalisiyormus
ogretmen desen çok asiri hareketli diyor
emre elimde deil diyor
niye buyyorki ya bunlar kuçukken ne guzel karnini doyur uyut tamammv ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…