2015 Şubat Anneleri

kızlar bugün bi tarif denedim Begüm bayıldı bayağı yedi. anlatayım sizde denersiniz belki.

karnabaharı yemeleri için güzel bi çözüm.
orta boy bi karnabaharı haşlayın iyice yumuşasın. güzelce püre haline getirin. suyunu güzel süzmüş olun.
1 buçuk su bardağı galeta unu ya da toz ekmek içi, maydonoz, taze soğan, 2 yumurta, tuz kırmızı biber kara biber istediğiniz kadar. güzelce yoğurun. biraz dolapta bekletin ben az beklettim şekil vermesi zor oldu.

elinizi yağlayıp köfte gibi açıp ortasına kaşar rendesi koyup kapatın, köfte şeklini verip tepsiye koyun. 200 derecede kızarana kadar pişirin. hamuru cıvık olabiliyo biraz daha galeta unu ekleyebilirsiniz. bizde çok beğendik karnabahar tadı hiç gelmiyo. Begüm 4 büyük parça yedi bayağı hevesle.

Canim cok zor geldi valla hep ozledim Durukusumu. Izindeyken cok uysaldi cunku. Simdi yine hircinlasti. Dondu orjinaline:) Meyve seviyo bıdıslar. Abur cubur niyetine yesinler bol bol.

Yavrum ya kiyamam nasil oldu poposu? Neden soyulmus acaba. Huzursuz ediyodur kuzucugu.

Bizimki babannesiyle genelde sakin canim pek zorlamiyo onu ama ilk aksam ozellikle cok hircindi. Biz eve gelince basliyo delilikler. Sen neler yapiyosun canim annenler sizde dimi hala?

Eneeemmm:) Duru da bu ara oyle yapmaya basladi sanki. Manniii manni diye tutturuyo bi veriyorum yemiyo oynuyo resmen. Bayiliyodu halbuki. Ben de tek tek veeiyorum eline artik. Allah kolaylik versin canim hamile halinle ugrasiyorsun.

Hmm haklısın sen de bakabileceğin zaman olmalı tek başına zor olur hayırlısı olsun canım Allah gönlündekini versin inş :)

Eneeemmm:) Duru da bu ara oyle yapmaya basladi sanki. Manniii manni diye tutturuyo bi veriyorum yemiyo oynuyo resmen. Bayiliyodu halbuki. Ben de tek tek veeiyorum eline artik. Allah kolaylik versin canim hamile halinle ugrasiyorsun.
Akıllı bıdıklar bunlar :) sağol canım amin hepimize kolaylık versin Allah inş

yedi mi canım? çektin mi fotoğrafını? işe yaradı mı peki? öksürük için di mi bu? ay ne çok soru sordum
ne var ne yok sizde bakalım?
Canımcım öksürükte ses kısıklığı da gitti şükür. Dün gece hiç uyanmadan uyudu işe yaradı demek ki. Ya Can'ım fotoğraf çekmeye hiç vaktim olmadı. Ama sana internetten yapılışının linkini atıyorum.
http://pekmarifetli.com/oksuruk-icin-balli-turp-kuru-nasil-yapilir

Siz napıyorsunuz peki annen kardeşin minnoş nasıllar?

Eşim de aynı düşüncede :)) önceden çok çocuk olsun derdi, Tuna bütün düşüncelerini değiştirdi :))

olsun canım tarif yeterince açık aklımda olsun bu inşallah gerek kalmaz tabii.
çok sevindim iyi olmasına bence işe yaradı. böyle doğal çözümleri çok seviyorum. artık bal da tüketebildikleri için öksürüğe balla çok çare var.

iyiyiz biz canım biraz gezdik anlattım bugün işte Begüşün hallerini :) sıkıntı yok evdeyiz genellikle hava güneşli ama sert bi soğuk var. olsun yan yanayız ya önemli olan o.

Eşim de aynı düşüncede :)) önceden çok çocuk olsun derdi, Tuna bütün düşüncelerini değiştirdi :))
erkekler yaşayınca anlıyolar tabii biz yine tahmin edebilmişizdir önceden başımıza gelecekleri :) ben eşimin ısrarlarına dayanamadım yoksa 1 yıl daha hiç düşünmüyodum. "nolucak yaa herkes yapıyo herkes bakıyo çok zor değildir " aynen bu cümleleri kurmuştu :))

aman neyseki eşlerimizle bu konuda aynı fikirdeyiz ya hemen bi tane daha yapalım diye ısrar etseler bi de onla uğraş :)

Bizimki babannesiyle genelde sakin canim pek zorlamiyo onu ama ilk aksam ozellikle cok hircindi. Biz eve gelince basliyo delilikler. Sen neler yapiyosun canim annenler sizde dimi hala?
senden ayrı kalmak istemiyor ama mecbur napıcaksınki sıkma canını elbet alışacak. sen yanında olduğunda iyi vakit geçir yeter , ki zaten öyle yapıyorsun.

biz iyiyiz canım annemler bende evet. kardeşim cumartesi dönecek. annemde sonraki cumartesi. şimdilik düşünmüyorum tadını çıkarıyorum :)

@AyazBeyaz im nasil oldu ayzazin pisigi

1- Sabunlu sıcak su ile temizle.
2- %3 Eau boriqu ile nemlendir.
3- Günde 2 defa "Ultralan" pomat, geri kalan larında "Oksitin" pomat sürulecek

eczanede hazirlatilan eau borique

ne biliyim canim ya
ablasinda hiç bi sekilde oyle seyler gormedigim için endiselendim
aslinda dune kdr sorun etmiyordum hiç çocuklar hep yaramaz olur fln diyordum ama bilmuyorum iste
seker beynini komut ediyor o yuzden istediginde dyramiyorsun fln dedim bakalim simdilik iyi gidiyor bugun leyva disinda sekerli bisey yemedi ekmek bile yemedi, onuda kepek ekmegi alicam
sutde de kafeib var diyol azaltirim ama kesemem onu
kefir deniycem onu severse keserim insallah sutu de

ama çok zor digerleri yeyip içiyor ben niye yapamuyorum diyor yavrum
deniycem sekeri azaltip
yararini bilmiyorum da zarari olmaz ona eminim sekeri kesmenin :)

ruyamda hamileymisim 3 çocuk den sonra
agla agla biu hal oldum kafayi yiyordum tam uyandimm

bu sabah lastikli çarsaf aldim banyoya koymustum yikandsin diye
nerden gorduyse gitti onu aldi geldi deminden beri ugrasiyor sonunda basardi paketini açmayi :)
keske çocuk olsak dunyalar onun oldu açmayi basardi dioye :))))

Eve dondugumde uyutana kadar nerdeyse sadece onla ilgileniyorum canim.
Dusunme tabi canim tadini cikar. Okudum cok guzel vakit gecirmis begus. Yerim onu. Masallah kiskanmamis da. Ilerde kardesi olunca da kiskanmaz fazla bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…