Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 75 41,2%
  • erkek

OY: 95 52,2%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,3%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    182
Canlar biz muayeneden çıktık haberler iyi çok şükür 🙏 15 günde 120 gr almış bebiş 3300 olmuş demek ki diyet çok işe yaramış. Kendimi büyük bir iş başarmış gibi hissediyorum 🥹 Diğer doktorun dediklerini de konuştuk, hepsine de makul bir açıklama yaptı içimize sinecek cinsten. Gebelik şekerin olsa diyete rağmen bile bu değerleri göremezdin dedi. Sen yine diyete devam et hatta biraz da esnetebilirsin çok kendini kasma dedi. Doğum tarihi ile ilgili sordum, görelim 40 haftayı dedi. Nasıl yani hocam sezaryene almayacak mısınız dedim? Yok gidişat böyle olursa doğurursun zorla sezaryen niye yaptıralım dedi 🥹 Benim için de yeniden bir doğum yapma imkanı doğdu, hayırlısıyla nasip de olur inşallah 🙏 Gerçekten rahat doktor can yani, insan kendini bir şeyleri başarabilirmiş gibi hissediyor, sağlıklı hissediyor. Diğerinden ilk çıktığımda hasta çocuğu olacak hasta bir kadın gibi hissetmiştim kendimi 😞 Yine Allah bilir olacakları ama en azından gama kedere boğmadı bizi erkenden. Darısı başınıza, herkes güzel haberler alır umarım peş peşe 🙏
Artık güzel kızlar eklesin pozu atamıyoruz, sıkışmış biraz tosbik, sadece yandan görüyoruz o da maşallah yanaktan ibaret 🥲😂🧿
Şükürler be 🥹🫶🏿

Canlar biz muayeneden çıktık haberler iyi çok şükür 🙏 15 günde 120 gr almış bebiş 3300 olmuş demek ki diyet çok işe yaramış. Kendimi büyük bir iş başarmış gibi hissediyorum 🥹 Diğer doktorun dediklerini de konuştuk, hepsine de makul bir açıklama yaptı içimize sinecek cinsten. Gebelik şekerin olsa diyete rağmen bile bu değerleri göremezdin dedi. Sen yine diyete devam et hatta biraz da esnetebilirsin çok kendini kasma dedi. Doğum tarihi ile ilgili sordum, görelim 40 haftayı dedi. Nasıl yani hocam sezaryene almayacak mısınız dedim? Yok gidişat böyle olursa doğurursun zorla sezaryen niye yaptıralım dedi 🥹 Benim için de yeniden bir doğum yapma imkanı doğdu, hayırlısıyla nasip de olur inşallah 🙏 Gerçekten rahat doktor can yani, insan kendini bir şeyleri başarabilirmiş gibi hissediyor, sağlıklı hissediyor. Diğerinden ilk çıktığımda hasta çocuğu olacak hasta bir kadın gibi hissetmiştim kendimi 😞 Yine Allah bilir olacakları ama en azından gama kedere boğmadı bizi erkenden. Darısı başınıza, herkes güzel haberler alır umarım peş peşe 🙏
Artık güzel kızlar eklesin pozu atamıyoruz, sıkışmış biraz tosbik, sadece yandan görüyoruz o da maşallah yanaktan ibaret 🥲😂🧿
Çok iyi kilosu bak diyet hemencik işe yaramış. Sen benden 2 gün öndesin sata göre benim bu pazartesi 3 kg idi tam hemen hemen benzer gidiyoruz normal demişti doktor bana. Kendi doktorun sakin mantıklı bir diğeri zaten deli gibi bir şeydi😄anı oldu sadece boşver. Sağlıkla gelsin minik oğlan🩵

Psikolojim çok bozuk ara ara ağlama geliyor . Ateşim var su gibi terliyorum moralim bozuk. Bağıra bağıra ağlamak istiyorum .
Bi saç boyatayım dedim . Annem söylemediğini bırakmadı . Ayıplar gören diyor . Ne alaka ya ne alaka. Kendimi iyi hissetmeye ihtiyacım var anlamıyor kimse .
Millet konuşacak bir şeyi mutlaka bulur. Kendin için en iyi olanı yap lütfen. Dünyayı önlerine sersek neden arka tarafa sermedin diyecek milyon tane insanla çevrili etrafımız. Boşuna milleti kafana takma..

Çok sevindim adına. Benimkide öyle yan poz veriyor 😅 moral bozmak gibi olacak ama bende aşağı yukarı aynıyız diye demek istedim. Mesela ben hesap yaptım 38. Hafta da 3500 oluyor beklersem doğumu 4 e yol alacak. Aynı senin durum gibi Allah nasip eder 37 sonu 38 doğum olursa sende yapabiliyorsun normal. Ama sende diyelim geçirdin o haftaları senin bebişte 4 ü bulacak. Ben korkuyorum cesaret edemiyorum 3500 i geçerse sezeryan istiyorum. Sen me yapmayı düşünüyorsun. Ha etrafımda teyzelerim çok doğurmuş 4 kg normal ama insan korkuyor yine. Bide ben hiç diyet yapmadım. Bebek haftada 250 gr alıyor ondan 38 de 3500 olacak diyr hesap ettim. Bende böyle çabuk almaması için ne tarz diyet yapabilirim

Çok iyi kilosu bak diyet hemencik işe yaramış. Sen benden 2 gün öndesin sata göre benim bu pazartesi 3 kg idi tam hemen hemen benzer gidiyoruz normal demişti doktor bana. Kendi doktorun sakin mantıklı bir diğeri zaten deli gibi bir şeydi😄anı oldu sadece boşver. Sağlıkla gelsin minik oğlan🩵
Aaaa evet öyleyse çok yakınmış kiloları kız söylesene bi bizimki 3 kilonun üzerinde diye de bunalıma giriyordum kendi kendime 😂😂 Gerçekten diğeri öyleydi ya kırmış kafayı 😂 İnşallah hepimizinki vaktinde sağlıkla gelsin kuzum 🙏🌸

Psikolojim çok bozuk ara ara ağlama geliyor . Ateşim var su gibi terliyorum moralim bozuk. Bağıra bağıra ağlamak istiyorum .
Bi saç boyatayım dedim . Annem söylemediğini bırakmadı . Ayıplar gören diyor . Ne alaka ya ne alaka. Kendimi iyi hissetmeye ihtiyacım var anlamıyor kimse .
O millet önüne baksın, onlara mı kalmış yeni doğum yapmış evladını bekleyen bir kadına el uzatmak? Eski kadınlar hep böyle galiba, en moderni dahil. Eminim benimki de ne alaka vs derdi. Ağlamak istiyorsan kendini hiç tutma, ağla gitsin. Üzülürse üzülsün yanındakiler de. Saçını boyatmak istiyorsan hiç erteleme, yakında bebon gelince vakit bulamayıp pişman olursun sonra 🖤 önce sen iyi ol ki bebeğine iyi bakabilesin.

Çok sevindim adına. Benimkide öyle yan poz veriyor 😅 moral bozmak gibi olacak ama bende aşağı yukarı aynıyız diye demek istedim. Mesela ben hesap yaptım 38. Hafta da 3500 oluyor beklersem doğumu 4 e yol alacak. Aynı senin durum gibi Allah nasip eder 37 sonu 38 doğum olursa sende yapabiliyorsun normal. Ama sende diyelim geçirdin o haftaları senin bebişte 4 ü bulacak. Ben korkuyorum cesaret edemiyorum 3500 i geçerse sezeryan istiyorum. Sen me yapmayı düşünüyorsun. Ha etrafımda teyzelerim çok doğurmuş 4 kg normal ama insan korkuyor yine. Bide ben hiç diyet yapmadım. Bebek haftada 250 gr alıyor ondan 38 de 3500 olacak diyr hesap ettim. Bende böyle çabuk almaması için ne tarz diyet yapabilirim
Bana 4ü geçmezmiş gibi geldi artık yaaa haftada 100-150 gram aldırsak böyle 3700-3800de kalır sanki. Onu da aksi söylenmedikçe normalini denerim. Ben 4 kiloya kadar kota verdim kendime o konuda. Doktor çatı kemiklerin müsait dedi normal doğum için. Pilatesi de haftada 3e çıkarırım artık 😂

Bana 4ü geçmezmiş gibi geldi artık yaaa haftada 100-150 gram aldırsak böyle 3700-3800de kalır sanki. Onu da aksi söylenmedikçe normalini denerim. Ben 4 kiloya kadar kota verdim kendime o konuda. Doktor çatı kemiklerin müsait dedi normal doğum için. Pilatesi de haftada 3e çıkarırım artık 😂
Evet sen şuan güzel düzen otutturmuşsun dediğin gibi hemen 4 ü bulmaz. Bakalım benimki beni nasıl ilerleyecek. Ben korkuyorum yine de en fazla 3750 yaparım normal hayırlısı olsun hepimiz için 🙏 çatı muayenesi mi yapıldı bugün sana?

4’ü geçmez bence, görürsün bak. Zaten ben tahmin edilen kilosunda doğan bebek görmedim, hep daha zayıf oluyorlar. Ben de kızım için endişelendim ölçümlere göre 3-4 hafta önde olduğu için ama çevremde iri bebek diye söylenen bebekler max 3700 falan doğdu, Temmuz ayında arkadaşım 4 kg oğlunu normal doğurdu ve çok kolay oldu. Hiç canını sıkma. Yaaaaaa çatı muayenesi mi oldun?

Ay çok şükür ya, demek ki abartılacak bir şey yokmuş. 3500 3700 bence çok iyi kilolar. Darısı başıma umarım bizimki de 3 falan olmuştur🥲

Anladım canım. Bak tevafuk oldu senden hemen sonra Migros’ta gördüm hem de küçük bir Migros. Fiyatlar böyle 200 ml’de. Bir bardak su ölçüsü. Belli ki açılana kadar dolaba koymana da gerek yok çünkü reyonda satılıyor .
Dediğim buydu edahandro edahandro 😍 bende bi bakayım migrossaaa evet açıldıktan sonra buzdolabı gerekiyormuş sadece😍

Ay hadi gözünüz aydın cok sevindim 🤗

Evet evet açıkladı doktor ilacın çalışma prensibini, ilk 4 etki etmedi ama bakalım diğeleri eder inşallah. Sende hemen etki etmiş miydi
Evet çok rahatlatmıştı yani iki günde kasılma geçti birdaha kasılma yaşamadım. Ki deli gibi kasılma yaşıyordum. Yani karnım acıyordu artık acısından kasılmanın. Ama en azından haftan çok iyi. Bebeğinin kilosu iyi. Allah korusun erken doğum olsa bile hiç bir şey farketmez içini rahat tut. Bu haftalarda bu kasılmalar normal

Canım lohusasın sen çok normal böyle hıssetmen bırde bebegını düşünüyorsun ıster ıstemez öyle hıssedersın🌸terleme,ateş basması,saç dökülmesi çok normal ayaklarını sıcak tut her şey yoluna girecek🩷biz kız anaları olarak hep güzeliz şuan sadece kendıne iyi olmana odaklan sen iyi olursan bebıs gelınce o kadar faydalı olursun🫶
O ne demek yahu, boylebiseyi de ilk defa duyuyorum. Sen dinleme kimseyi icinden ne geliyorsa onu yap. Kendimzii iyi hissetmeye ihtiyacimiz var.
Hosgeldin lohusalik 🥹 Tüm bu hisler normal ve geçici, istediğin gibi ağla, hakkındır.

Artık sen anne oldun, annenin en azından bu konularda sözünü dinlemek zorunda değilsin 😀 Herkes kendi ayibina baksın, sen şu an başkalarını değil kendini ve kızını düşüneceksin. Evde bebek koşturmacası başlamadan kendini de toparla biraz süt olur 😀🥰
Hiç takılma ne istersen sana ne iyi gelecekse yap. Öyle rahatlıyor insan. Maalesef bebek olunca en yakını da olsa insanın hayatına müdahale etme hakkını buluyor. Duyma görme en sağlıklı öyle geçiyor bu süreç.
Ay bunda ayıplancak ne var ya bizim kültürümüz gerçekten saçma her şey ayıp yasak elalem ne der. Zaten zor bir dönemdesin keşke motive etseler. Boşver şu an ne desem anlamsız ağlama ihtiyacın da vardır muhakkak. Doğum yaptın bebiş hastanede lohusalık zor bir dönem🙏kendini iyi hissetmen çok önemli bu noktada aslında. Ağla dök için güzelce. Terleme falan zaten normal lohusalıkta. Ağla sakinleş için rahatlasın bir🥺saçını da boyat ihtiyacın varsa bu kötü bir şey değil ki neyi ayıplancak bebeğinde yakında gelcek yanına inşallah her şey ne güzel işte
Sen yarın çık arkadaşım, kuaföre git boyat saçlarını istediğin gibi hazır aktif emzirmiyorken, sonra da süte geçecek diye stres olursun hem hiç gerek yok. Boyat saçlarını, kaş bıyık, manikür pedikür ne istersen yaptır. Kendini iyi hissetmeye bak. Mutlu anne mutlu bebek başka denklem yok 🫶 Kınayan kendine baksın, ortada üzülüp yas tutulacak bir durum mu var? Çok olsa kıskanırlar, her şeye rağmen güçlü olmanı, kendine değer vermeni 🌸
Hepinizin her cümlesi o kadar kıymetli ki . Tek tek iyi ki varsınız . Kendi arkadaşlarımdan daha çok desteksiniz teşekkür ederim ❤️

Allahtan eşim en destek olan kişi . Annemde öyle aslında ama bazen böyle delirtiyor beni . Lohusa depresyonuna girmeye niyetim yok ama böyle beni bir şey içine çekiyor sanki . İyi olacağız hepimiz bu günler de geçecek elbet .

🙏🙏

Ay çok şükür ya, demek ki abartılacak bir şey yokmuş. 3500 3700 bence çok iyi kilolar. Darısı başıma umarım bizimki de 3 falan olmuştur🥲
Evet canım 3,5-4 arası güzel tatlı kilolar 4ten sonra bir tık işin tadı kaçıyor gibi yani doktorlar biraz panik oluyorlar. Olmuştur inşallah 🙏 Kaçıncı haftadasın?

4’ü geçmez bence, görürsün bak. Zaten ben tahmin edilen kilosunda doğan bebek görmedim, hep daha zayıf oluyorlar. Ben de kızım için endişelendim ölçümlere göre 3-4 hafta önde olduğu için ama çevremde iri bebek diye söylenen bebekler max 3700 falan doğdu, Temmuz ayında arkadaşım 4 kg oğlunu normal doğurdu ve çok kolay oldu. Hiç canını sıkma. Yaaaaaa çatı muayenesi mi oldun?
Çatı muayenesi olmadım canım onu 39dan sonra yapıyormuş ama ultrasondan bakıp konuştu o konuda. Pelvis dışa dönük bu iyi haber mi dedi öyle bir cümle kurdu. Doğuma elverişli görünüyor dedi.
Aslında haklısın bir de söylenenden az doğma durumu var. Ayrıca doğar doğmaz da %10 ağırlık falan kaybediyorlar ödemleri gidiyor. 3 kilo çocuk 200-300 gram çıkmadan kaybediyor zaten. Ben de artık 4 altı doğacağı inancındayım. Sağlıklı olan olsun ikimiz için de önemlisi 🌸

X