2015 Şubat Anneleri

mery60 boşver kendini suçlu hissetme. dönem dönem bana da oluyor. hepimize oluyordur.. bende kocakarılar gibi mevsimdendir mevsimden diyeceğim :)) inanmazsın ama aynı durumdayım. daha bugün kendi kışlıklarımı anca çıkardım. evde yapılacak o kadar çok iş varki. yemek yapmak istemedim mesela bugün bende Begümü yoğurt muz vs geçiştirdim..

bazen oluyor yani, ölmezler bi kere yemek yemeseler :) yeni bir kitaba başla, ya da yeni bir hobi.. sen el işlerinden anlıyorsun zaten öyle bişey de olabilir.. inşallah bu sıkıntılı, tahammülsüz günler geride kalır..

gelincikgibi geçmiş olsun canım inşalllah çok kesmemişsindir elini.. sinirimizi bir yerden çıkarmamız gerek, içine atmaktan iyidir. tabii keşke böyle sinirlenmesek ama.. bazı annelere hayranım. o kadar rahat, sakin, umarsızlarki her şeye.. keşke öyle olabilsem. ben aşırı sakin yani vurdumduymazlığa varacak kadar sakin, sinirleri alınmış insanlara gıcık olurum ama en çok da onlar yaşıyor, dertsiz gamsız :))

sende benim gibi bi içiciymişsin. bırakmadan önce bende eşimden otlanırdım günde 3-4 tane. annemlerleyken hiç içmezdim günlerce. eşim çok tiryakiydi ilaçla bıraktı bende onla birlikte tamamen bıraktım içmiyoruz 3 yıldır. ama senle şöyle karşılıklı bi türk kahvesi içsek yakardım bi tane ohh

Anamm işin zor çocuk taşınma.. yardımcı olabilecek kimse var mı? Temiz mi ev? Değilse birini mi tutsan acaba.. sizin bu okul sistemi nasıl ya kaç tatil var sene içinde ?
Burdada tatil bende çözemedim çok tatil oluyor burda hallowen tatili sanırım tam 2 hafta tatil :)

Bu nasıl bir hikaye kız :)
O kadına yazık walla, gerçeğe dayanıyordur kesin Çinli hikaye :)

Ya ben normalde sinirli değilim, ayazın yaptıklarına sinirlenmem ama bazen geliyorlar işte benim de sınırım var demek ki.. ki zaten dediğim gibi asıl sinirlendiğim ayaz değildi yine..

Nasıl bıraktı eşin? Nasıl bir ilaçtı o merak ettim walla işe yarıyor anlaşılan :)
Vay hayale bak beğendim, bi gün karşılıklı yudumlarınız kahvelerimizi birer çubuk eşliğinde :))

elbette herkesin bir sınırı var ve bence dışa vur içine atma aynen böyle devam ama dışa vuruş şeklinde kendine zarar berme tabii :) beni bazen Begüm se sinirlendiriyor, o zaman senin anlattıklarını aklıma getiriyorum ve bunlar normal diye içimden sayıklayıp sakinleşmeye çalışıyorum :) keşke bende senin gibi çok sabırlı olabilsem evladıma..

kullandığı ilaç champix diye bi ilaçtı canım. 14 yaşından beri tiryaki olan eşim bıraktıysa başarılı bi ilaç bence :)

İyi akşamlar kızlar hamilelikte daha aktiftim uzun zamandır yazmıyorum buraya.aranızda momfort baby kanguru kullanan varmı ?
Kızım 14 kg zorlanırmıyım taşırken.kasımda umreye gidicez inşallah 2 haftalığına kiralamayı düşünüyoruz ama bu yaştan sonra kanguru ya girmek istermi yada biz zorlanirmiyiz kafamız karıştı.aranızda hala kullanan ve memnun olan varmı acaba ?

Öyle çok depresyonlarda değilim de işte havalardan herhalde dediğin gibi. Valla hobi mobi şimdilik öte dursun ev illeri yetişirse ne ala :))

Ben aldım tepe tepe kullandım Can'ım. Şöyle söyleyeyim, ben Tuna doğduğundan beri kullandım bu tür kangurulardan o yüzden Tuna halinden gayet memnundu. Hiç sıkıntı olmadı, ama belki senin kız sıkılabilir. Bir de sen o kadar ağır çocuğu uzun süre taşıyamayabilirsin. Vücudunun az çok alışkın olması gerekir. Beline ve sırtına ağrı yapabilir. Her şeye rağmen kullanışlı bir ürün, kalabalıklarda çok kullanışlı oluyor, pratik.

Teşekkür ederim canım.
Bizimde aklımıza takılan kızım alışık olmadığı için istemeyebilir.eşimle dönüşümlü taşıyıcaz artık yapacak bişey yok.

gunaydinlar

bu sabah hakan efendiye kahvalti yaptiriiyim diye eline kaara bbiber verdim yani kutuusnu oyle evirip çevirip oynuyordu bende agzina sokuyrodum :)))

birden nasil becerdiyse açti salayarak hepsi gozume geldi
mahvoldum fgozum burnum genzim yaniyor
ilk oldugunda daha kotuydu yikiyorum ama gozumu açamiuyorum ayyy kafayi yedim
simdi de yaniyor ama daha iyi

aman boyle ugrasip didiniyom buyyunce kiymet biirmikii :)

Teşekkür ederim canım.
Bizimde aklımıza takılan kızım alışık olmadığı için istemeyebilir.eşimle dönüşümlü taşıyıcaz artık yapacak bişey yok.
simdiden Allah kabul etsin
ama sanki sirtda tasiyinca daha çok yporuklursun
puset olmaz demi, yani hac gibi asiri kalabalik oluyormuki umrede
Allah bizede nasip eder insallahhhh

gelincikgibi im pedagogum psikologum gel hele buraya

bu çocuklar beni verem edecek bilsem basarabielcem imkanim olsa valla çocuk psikolojisi okuycam neresinden donsem kärdir , anlamiyorum ben bu çocuklari, çocuk gibi dusunemioyorum buyk ihtimallee

simdi benimkielr camiye absladi okul llar tatil burda
duj ilk gunuydu kek yapip gonderdim bi tepsi, hepsi oturup yiyolar , bende annemin kaynanmin hayrina olsun dedim iste, istemeyrek goturdu dun keki, guzel olamz begnemezler diye utaniyomus surat asarak gitti
mis gibi kek niye guzel olmasin yiyen bi daha istemis

neyse bugunde markete gitmistim mandalina gordum onu aldim , hepsune dagitacaklar yine 20 kdr çocuk var
vay efendim her gun goturulmezmis, uitaniyormus egleniyolarmus onla
çocuklar kim geirdi diye soruyor belki sadece eglendiklerini sanmiyorum
aglaya zirlaaya giti, bende inat ettim onun dedigi olmayacka diye gonderdim

çok utangaç çekingeç , okulda da ogretmeni sinifta soz alip konusmaya çekinuyor diyor
sinifin en basarili ogrencilerinden diyor ogretmen ama bildigi biseyi cevabi yuksek sesle ifade etmeye utaniyormus

aslinda kuçukken daha fazla utaniurdi ama ben biraz desteklemeye çalistim , marketde firinda kasaya falan onu gonderdim zamanla açildi ama tam açamamisim napacam ben bu kizla :)

aktivite falan varsa neyse gonderym gunde uç posta biseyleere utandigi için aglamasin yeterkii :)

Ben de sanmıyorum alay edeceklerini, tam tersi çocukların genelde hoşuna gider birileri birşey getirdiğinde yeter ki yiyecek bişi olsun :))

Çekingen olması hem yapısal bişi hem de öğrenilmiş olabilir.. şimdi senin, babasının, çevresindeki insanların nasıl olduğuna bağlı.. ben de çok çekingen bir çocuktum, taaa üniversitede açıldım hatta açıldım denmez, yüksek lisansta parmak kaldırıp bişi söyleyeceğimde kalbim küt küt atardı..

Bu özgüvenle alakalı bişi.. kendine olan güveni tam olması lazım, kendini olduğu gibi kabul etmesi lazım.. güçlü zayıf yönlerini tanıyarak büyümesi Lazım.. sen onu mümkün olduğunca her yere gönder, her ortama sok.. ama bazen ne yaparsan yap olmayabiliyor..

Özgüvenin gelişmesi için de güzel bişey yaptığında öv, özellikle başkalarının yanında öv.. öğretmen de zaten öyle yapıyordur Emin'im okulda..

simdiden Allah kabul etsin
ama sanki sirtda tasiyinca daha çok yporuklursun
puset olmaz demi, yani hac gibi asiri kalabalik oluyormuki umrede
Allah bizede nasip eder insallahhhh

Amin canım Allah isteyen herkese nasip etsin..
Puset alıcam ama tavaf bölümüne sokulmuyormuş en kalabalık ve en uzun kalınan yerde orası :)
Kızım yürümeyi çok sever 1 saat yürümüşlüğü bile var yorgunluktan bitap düşer ama yinede yürümek ister.bizde dayanamadığı noktada kanguru takviyesi yapalım diyoruz.annemler bırak biz bakarız diyorlar ama ozaman da benim aklım burada kalacak kısacası Allah yardımcımız olsun :)

anne jokerini kullan derim ben :)
kaç gun kaliniyor
insallah biraz buyusun hac ca gidersiniz beraber :)

ahaha çocuklar sevinir dedinde onlarin sevinç nidalariuni benim kiz dalga geçme olarakmi algiliyor kii :))))))) ay hiç gulecegim yokduu :))

ben hiç çekingen deilimdir aksine baya bayaa itilgenimdir ay o ne demekseee :))) çekingenin tersi iste :)

OYY birisinin yaninda ovsen saklanacak delik arar hem hosuna gider hem utanir :))

emrenin hiç o taraklarda bezi yok kesin bana çekmi$ :)))

galiba babaya çekdi bnm kizz

kaç gun kaliniyor

Anne
kaç gun kaliniyor

Ah ah inşallah :)
Bakacak çok kişi var annem ve abimler bakarız diyorlar ama benim içim rahat etmicek.15 gün kalıcaz daha yaşı çok küçük bu kadar ayrı kalamaz sanki bende kalamam sanırım :)

Anne

Ah ah inşallah :)
Bakacak çok kişi var annem ve abimler bakarız diyorlar ama benim içim rahat etmicek.15 gün kalıcaz daha yaşı çok küçük bu kadar ayrı kalamaz sanki bende kalamam sanırım :)
O ZAMAN gotur tabi canim
rabbim kolayligini verir zatenn evdekinden daha kolay bile olabilir bakimi o mubarek topraklarda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…