2015 Şubat Anneleri

Sende doğumdan sonra bol bol alırsın

Zor bir durum Can'ım gerçekten. Nolaydı şu kv den bu Can'ım işkenceyi sana çektirmeseydi..ne hallere düşmüşsün neler araştırmışsın Can'ım yaa... hallolacak inşallah merak etme sen.

Ay ne güzel anlatıyorsun, kitap gibi okudum Harika :) yazsana kız bi kitap, tam ihtiyacım olan cevaplar . Ben bu söylediklerinin hepsini az çok uyguluyorum . Yani sandalyede beni izleme, görev verme, yardım isteme gibi şeyler. Ama ağladığı zaman bulunduğu yerden ayrılıyordum, bu yanlış demek ki.. ama Can'ım ben yanında olduğum zaman hiç susmuyor daha çok tepiniyor. Başta konuşuyorum, neden nasıl anlatıyorum. Ama kabul etmiyor, ben de çıkıyorum . O zaman susup başka bi şeye yöneliyor, geçiyor yani o halleri. Napıyım sence, suskuncaya kadar bekliyim mi? Bide geçen gün telefondan müzik dinliyordu. sofraya geçtik ben de aldım telefonu, aradan biraz zaman geçti tekrar dinlemek istedi ağladı ağladı fırlattı her şeyi ağzındakikeri çıkardı filan. Bende kızdım en sonunda bağırdım, sertçe kaldırıp odadan dışarı çıkardım, kapıyı da kapattım yanlış yaptım dimi?? Ne hissetmiştir acaba? Ne yapsaydım sence? Can'ım kusura bakma onca iş arasında soru bombardımanı oldu benimkisi.. vaktin olursa yazarsın olur mu :)

Ya yanlış değil de, sorundan uzaklaşma oluyor o da ileride bu yöntemi seçecek.. işe yarıyorsa güzel ve sana başka türlü bir olumsuz etkisi yoksa da devam et :) senin yanında daha fazla ağlaması aslında bir yandan da bana bi şeyler yap anlamına gelebilir, yani o anda senden bi çözüm yolu, ilgi istiyor olabilir.. dene bakalım bir süre farklı bir yöntem, kabul ederse sarılmayı, anlatmayı.. kabul etmezse de kendi haline bırakırsın.. her çocuk farklı sonuçta birinde işe yarayan diğerinde yaratmayabilir..

Ama bence dışarı çıkartıp kapıyı kapatmak yanlış çünkü istemiyorum seni anlamına geliyor.. korkulara ve daha fazla öfke nöbetlerine neden olur ileride.. ayrıca da sen ondan uzaklaşmak istediğini düşünüp daha fazla peşine düşer dağa fazla sıkar seni, bunaltır çünkü kendisini yeterince sevmediğini düşünebili, inadına üstüne gelir :)

Şimdi telefonu alamadan önce neler oldu o önemli.: mesela telefonu verirken ne zamana kadar oynayabileceğini önceden söyle, mesela sofraya oturana kadar.. sonra almadan önce hatırlat birazdan sofraya oturacaz telefonu Alcam diye.. en sonunda yanına git, alcam demiştim yA sana hadi sofraya oturuyoruz gel deyip telefonu al, alır almaz da hemen oyalanacak başka bir şey bul, aa tuz nerde yok işte çatallar eksil mi bilmem ne :) zor işler bunlar ama işte doğrular bu ha hangisini uygulayabiliyoruz o ayrı.. ben mümkün olduğunca yapmaya çalışıyorum bu şekilde genelde de sorunsuz geçiyor günlerimiz aöa işte ben işe gittiğim günler eve geldiğimde ayaz çok değişik oluyor şımarıyor.. tek istedikleri ilgi gibi geliyor bana, başka bişi değil :)) dünyanın merkezi onlar şu an aynı ergenlikten gibi:))

tatlım ne kusuru uzun uzun anlatmışsın bide kusurabakma mı diyosun :) asıl sen kusurabakma yordum seni

ne güzel anlattın canım ya meğer bilmeden yanlış yapıyormuşum..

Begümde bir huy var eğer o krize girecekse tamamen kendini bana kapatıyor dinlemiyor.. ah be diller döküyorum bilsen. dediğin gibi hep göz hizasına inip konuşuyorum. güzel güzel anlatıyorum kızım şu an mama yapıyorum bitince kucağıma alıcam seni annecim hadi sen şunu yap diyorum mesela. ama yok o an kesinlikle kucağıma gelecek. tamam alayım ondan önemli değil ama bu gün içinde o kadar sık oluyorki..

belki diyebilirsiniz kucağa almak bu kadar zor mu, ne güzel işte diye. ama belim bazen o kadar kötü oluyorki size anlatamam. bacağıma vuruyor ve ben bazen yürüyemiyorum bile. yerde sarılıp Begümü kaldırmam gerekince yapamıyorum eşim kaldırıyor bizi. o kadar kötüyüm yani.. bende çözümü koltukta oturup sarılmakta buldum yine çok şükür ona da razı geliyor..

bu arada bişey isteyip alamadığındakş tutturma ağlamalarında yanında beklemiyorum am beni görebileceği yerde oluyor ve ben işime devam ediyorum, sakinleşince gidiyorum yanına. yanlış mı yapıyorum? tamamen hiç bir şey yapmadan yanında mı beklemeliyim?

artık eski düzeni bozulacak mı diye dert etmeyi de bıraktım gerçekten on gündür her günümüz böyle geçiyor yeterki doğru davranabileyim, geçmesi mümkün olmasa da hafifletebileyim.

Begüm artık oyuncaklarıyla da pek ilgilenmek istemiyor. öyle dünya kadar oyuncağı yok. küçük bir sepet kadar. bir de kitapları var. ama sanırım sıkıldı artık. yeni bişeyler alsam ya da evde kendim bi şeyler yaratsam iyi olacak. fikirlerinize açığım vallahi nasıl oyalayacağımı şaşırdım..

yani kısacası her türlü anlamaz sansak da büyük insan gibi konuşmalıyız.. inşallah işe yaramıyor gibi gözükse de ilerde işe yarar..
bak daha bu akşam yaşadığım; cookie yapayım dedim içinde tereyağ esmer şeker yumurta var yumuşak oluyo bi de tatlıyı seviyo bari yararlı olur diye. şekil verirken beni izliyodu istedi hamırdan bende verdim biraz. ağzına artı çiğ hamuru :) kızım o yenmez dedim ama ne fayda neyse fırına verdim tepsiyi vay efendim nasıl önümden alırsın.. anlatıyorum kızım onlar pişsin yiyeceğiz bak hadi bekleyelim diye ama yok kitlendi alıp yiyecek.

inan 15 dakika geçmek bilmedi. çıkardım fırından soğumadan daldı direkt :) laftan anlasalar keşke sabırsız olsalar bile en azından onun pişmesi gerektiğini anlarlardı. ama işte çok küçükler ve sanırım en zoru da bu. yani hem büyüyorlar ama hala tam büyümediler, bebeklikten çocukluğa geçişteki o ince çizgideyiz.. :)

Ay canım harikasın. Bilmediğimiz yanlış yaptığımız ne çok şey var. Çok teşekkür ederim. Çocuk gelişimiyle ilgili çok bilgi odaklı olmayan, böyle olayları halk diliyle! anlatan az çok ne olmuş bu bebelere, ne olacak , nasıl davranalım anlatan, bize önerebileceğin bi kitap var mı?

Evet canım aynen öyle iyi ki babasına daha düşkün :)

selam kızlar nasılsınız?
ben çok fenayım yürüyemiycem nerdeyse o kadar ağrıyor belim ve sağ bacağım. yine şükürler olsun ama oturup ağlamak geliyor içimden daha bu yaşta böyleysem ben ne yapıcam ilerde..

gunyadin hanimlar
bura siz ayzinca beana bildirim gelmiyor yaaa niye biozuldu bu merett

nasilsinizz

Durumumuz vahim valla canım benim de aynı yorulsam fazla iş yapsam fazla ayakta kalsam bişey taşısam pert oluyorum tutuluyorum resmen benim de sol bacağa vuruyor yan yan yürüyorum sakat gibi ne bi avm gezebiliyorum ne iş yapabiliyorum en basitinden evi süpürsem süpürge işi bitince belim tutuluyor o gün yatmak zorunda kalıyorum gün boyu ne olacak bu halimiz hiç bilmiyorum yaşlanabikecek miyiz bu halde onu bile bilmiyorum yaşlılar bize taş çıkartır valla Allah yardım etsin bize

kıyamam sen bide hamilesin allahtan Berat kucağına çok gelmek istemiyo. Begüm hep beni istiyor.
çok zormuş bu fıtık denen şey. aynen anlattıklarını yaşıyorum. avm gezmeyi bırak beş dakikalık markete gittiğimde bile pertim. bi de doktor yürüyüş demişti nasıl yapacaksam. vallahi bu aralar bi fizik tedaviye gitmeyi düşünüyorum en azından uzunca bi süre rahatlatıyormuş.

ileriki yılları hiç düşünemiyorum.. bu fıtığa ameliyat da çözüm değil bakalım ne yapıcaz..

Evet canım halamın oğlu ameliyat oldu ağrısı oluyormuş hala tamamen geçmemiş yani beratı hiç kucağıma almaya almaya umudunu kesti zavallım koltukta otururken kucağıma oturtuyorum onu sadece ondan da memnun olmuyor gidiyor hemen kucağımdan ayakta olmamı istiyor kucağımdayken :) bazen ben mutfakta iş yaparken ellerini uzatıyor yokluyor beni arada alacakmıyım diye eğiliyorum onun hizasına sarılıyorum ona yere oturuyorum gel diyorum gelmiyor uyanık :) bence sen de begümü uzun süreli taşıma canım doktor da ağır taşımamamı söylemişti ilk öğrendiğimde ilerlerse fıtık daha da kısıtlar günlük hayatımızı

bugun hakan la ise gittik :)
ceviz getirdim 200 kg sattim bitti bile hakusumda arabada kah uyudu kah oynadi
komsuya birakcakdim esim birakma aglatma dedi iyiiki birakmamism hemen gelemedim mahvolurdu ben gelene kdr aglamkdan
hiç aglamdan hafif bi yorgunlukla gunu kapattik çok sukurr:)

Yaaa
O kadar kötü mü artık?
Canım, o zaman yapacak bişi yok mümkün olduğunca Begümü kucağına ayaktaykrn almayacaksın, farklı şekilde sarılırsın edersin.. bi de sen rahat durmuyorsun sürekli evde bir şeylerle uğraşıyorsun, temizlik bile ne kadar yorar seni.. çok dikkatli ol aman ilerlemesin Çan'ından daha önemli değil hiç birşey

o kadar kötü canım ya, hele son zamanlarda.. azıcık iş yapayım sağ bacağıma iğneler batıyor sonra hissizleşiyor oturup uzatsam bile sancılar giriyor. kasımda annem gelecek 15 gün, o bi gelsin gitsin fizik tedaviye gidicem. Begümü de dediğin gibi elimden geldiğince koltukta ya da yerde kucağıma alıp sarılmaya çalışıyorum ama o da inatla aç aç (ayağa kalk) diyor :)

ev işi hiç bitmiyor sende bilirsin.. ev temiz olsa yemek derdi bitmiyor, yok çamaşırıydı, ütüsüydü her gün mutlaka bir iş var. bıktım var ya nefret ediyorum ev işinden. mesela çalışıp da çocuk başka evde bakılıyosa süper oluyo ev kirlenmiyo işler birikmiyo bi yemek çamaşır tamam :) ya da gözüne batmıyo

sen nasılsın tatlım? kayınvaliden geldi mi?

bazen uslu duracakları tutuyor :) ne güzel üzmemiş seni annesi birlikte güzel vakit de geçirmişsinizdir :)

bazen uslu duracakları tutuyor :) ne güzel üzmemiş seni annesi birlikte güzel vakit de geçirmişsinizdir :)
uyumadigi zamanlarda kuzenleriyle kosturdu durdu :) izmarit bile toplamis ben gormeden

gitikkçe kotulesiyorsun canim yasin daha genç ameluyati dusunmezmisin .. belki iyi olursun yada bundan kotu oamazsin zaten bi umut ne biliyim
çokk geçmis olsunn

Evet ev işi bitmiyor haklısın ama bi yerlerden bişiler eksik kalsın, sen titiz bir insansın anladığım kadarıyla :)
Ben olmadan takmıyorum elbette ev temiz olsun ama mesela bi ton ütü var, şu anda gözüm almıyor çok yoruluyorum Dursun, ihtiyaç oldukça ütülüyorum :)))
Sağlığın her şeyden daha önemli, bizim ailede bel ve boyun fıtığı olanlar çok ameliyat olup daha kötümolan da var daha iyi olan.. ama ameliyat en en en son çare.. her zaman sıcak tutman gerekiyor kendini onu biliyorum bi de hareketler var doktor sana demiştir kesin.. nolur dikkat et daha çok gençsin.. bizim bücürler az daha büyüseler kucak mucak istemezler o zaman inşallah..

Kv cuma geldi bize.. cuma günü annemler de geldi Almanya'dan çok şükür.. bu hafta annem evi temizlicek bi takım işleri var sonra o bakacak ayaza yorulana kadar :) artık bi şekilde idare edicez bakalım..

Aferin hakanıma maşallah de annesi :)
O da yorulmuştur bu gece güzel bir uyku çeksin :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…