2015 Şubat Anneleri

Yaaa çok üzüldüm, yaşlı mı çok? Yani Ümit var mı iyileşmesine? Kanser çağın hastalığı ailede olması gerekmiyor illa..
allah hayırlı ölüm versin, acı çekmeden
80 den fazladir belki 90 a yakin
teyzem agrisi yok dedi ilk onu sordum,kemo goruyormus
Allah hayirlisini evrsin, yaslanip çocuklarimin aarsinda sen bakdim ben bakdin kavgasina donusecegime ben gitmeyi tercih ederdim herhalde yada can bu biseye benzemiyodur
çok çekdi annenannemle deedem , ben yeni dogdugumda bi dayim olmus traktor kazasinda 20 yasinda , annemi kaybettiler
ogullari hep akbaba gibi bindi tepelerine ,onlar kaçirdi erkek evlat diye kayirdi belki ama ne biliyim istee,anneannem 15 yil felçli kaldi gecen yil vefatt etti ..
insalllah agrisi sizisi olmaz bu ahstalikla ilgili bildigim tek sey agrili oldugu
takdim anam ben bu genetigeee
imkan verseler gider okulunu okurdum bu kadar kendimi yiyecegime

Yaaa çok üzüldüm, yaşlı mı çok? Yani Ümit var mı iyileşmesine? Kanser çağın hastalığı ailede olması gerekmiyor illa..
allah hayırlı ölüm versin, acı çekmeden
sesli konustuk ya valla sormadim umit varmi diye dedem duymasin diye
çok oldu gormeyeli gorusmeyeli
beni hatirladinmi dedim unturmuyum dedii:KK61::KK61::KK61: , kizimi gosterdim ayni annen dedi , kizim bana benziyor ben anneme otomatik oalrak kizimda adinin sahibine benzemis oluyor

ne biliyim beni kimse arayip sormaz kii bende kimseyi arayip sormam
ama anneannemle dedeme bunu yapmamaliydim galiba
iki sene once izine gittigimde koye varrir varmaz ilk is onlarin koyune kostum gittim,yetisemedim:KK61:
komsulari dun gitti dediler belçikaya donmusler di nasip olmadi gormek :KK43:

anaaaaaaaaaam :KK57: :KK57: :KK57:
neler olmuş öyle yaa şok oldum :KK70: ay gülüyorum ama inan ne hissettiğini anlayabiliyorum o an. hele o kakasını her yere bulaştırması :KK57: insan o an beyninden vurulmuşa dönüyordur eminimki. sonra geçince böyle gülüyosun yaramazlıklarına ama :)

ay bunlar benim kızımın aklına gelmez Ayaz maşallah bayağı akıllı :KK70: bi kere yanlışlıkla sıvıyağ şişesini kırmıştı halıya dökülmüştü de ordan biliyorum yağ lekesi çok zor nasıl çıkarabildin mi :KK43:
İşte aklı böyle yaramazlıklara çalışıyor anca :)))
Evet, ya çarşafı hemen söküp makineye attım ama yatağa geçmiş ordan da sildim ama hala lekesi duruyor bilemedim ne yapsam..
ya silerken de rahat durmuyor ki kerata :))

anaaaaaaaaaam :KK57: :KK57: :KK57:
neler olmuş öyle yaa şok oldum :KK70: ay gülüyorum ama inan ne hissettiğini anlayabiliyorum o an. hele o kakasını her yere bulaştırması :KK57: insan o an beyninden vurulmuşa dönüyordur eminimki. sonra geçince böyle gülüyosun yaramazlıklarına ama :)

ay bunlar benim kızımın aklına gelmez Ayaz maşallah bayağı akıllı :KK70: bi kere yanlışlıkla sıvıyağ şişesini kırmıştı halıya dökülmüştü de ordan biliyorum yağ lekesi çok zor nasıl çıkarabildin mi :KK43:
daha beteri ehr zamn vardir
cam yag sisesinin kirilmasii
acaba onun beteri ne :))))

Kız bu her gün böyle, normalde tepemden inmediği için yapamıyor ben engelliyorum ama bugün kucağıma fazla almayacağım derken neler oldu :)) daha bi kaç şey daha var da hangi birini sayayım :)))

Ben böyle yaramazlıklara razıyım canım, yaramaz olsun önemli değil yeter ki yaramazlık yapmak için aklı yerinde olsun.. beterin beteri her zaman var :)))
yaraamazlik için akli derkenn
valla çok fena bi laf kondurdun ama ben tam anlaamdim :)
otistik gibi seylerimi kastediyon

beni hatirladinmi dedim unturmuyum dedii:KK61::KK61::KK61: , kizimi gosterdim ayni annen dedi , kizim bana benziyor ben anneme otomatik oalrak kizimda adinin sahibine benzemis oluyor

iki sene once izine gittigimde koye varrir varmaz ilk is onlarin koyune kostum gittim,yetisemedim:KK61:
Maşallah baya varmış yaşı..
Ağır sızı her hastalıkta oluyor canım en ufak bir gripte bile ama napcan elinden biri gelmiyor..
Sen üzme kendini, inşallah kurtulur da sen de bi sonraki gidişinde görürsün.. onlar Türkiye'de yaşamıyor mu?
En azından teyzemin yanında şu an..
Evet kim baktı kavgası hoş değil ve anlayabildiğim birşey de değil.. ben annemlere sonundan kadar bakarım seve seve ne kadar zor olsa da.. insan evlat olarak öyle bir düşünceye girmemeli yazık günah.. onlar bizi büyütürken öyle mi yaptı hayır..

Ben hep diyorum, biz yaşlanınca devir değişir bizim çocuklar bakmaz, öyle bir beklentim de Yok, yerleşirim bi tane en güzelinden özel yaşlı bakım evine akranlarımla yaşarım..

Allahım akşam akşam neleri düşündüm :))

yaraamazlik için akli derkenn
valla çok fena bi laf kondurdun ama ben tam anlaamdim :)
otistik gibi seylerimi kastediyon
Kız laf kondurma değil yanlış anlamayın tabi ki öyle otizm, ne bileyim farklı engelleri geçirdim kafamdan.. benim taktik bu artık kafayı sıyırmamak için :))) O an hemen gözümün önüne sosyal medyada falan gördüğüm o kötü görüntüleri aklıma getiriyorum ve şükür diyip temizlemeye başlıyorum :)

Maşallah baya varmış yaşı..
Ağır sızı her hastalıkta oluyor canım en ufak bir gripte bile ama napcan elinden biri gelmiyor..
Sen üzme kendini, inşallah kurtulur da sen de bi sonraki gidişinde görürsün.. onlar Türkiye'de yaşamıyor mu?
En azından teyzemin yanında şu an..
Evet kim baktı kavgası hoş değil ve anlayabildiğim birşey de değil.. ben annemlere sonundan kadar bakarım seve seve ne kadar zor olsa da.. insan evlat olarak öyle bir düşünceye girmemeli yazık günah.. onlar bizi büyütürken öyle mi yaptı hayır..

Ben hep diyorum, biz yaşlanınca devir değişir bizim çocuklar bakmaz, öyle bir beklentim de Yok, yerleşirim bi tane en güzelinden özel yaşlı bakım evine akranlarımla yaşarım..

Allahım akşam akşam neleri düşündüm :))
belçikadan anneannem hasta oldugu için belçkaya getirdiler sonra o oturum alip dedemi getirdi falan
Tr DE OLSA bu kdr imkanda olmazdi belki

iste ALLah hayirli evlat versin
dedem dune kdr tarla takka pesinde kosardi ne için kim için ?
valla onu bunu bilmem bu dunyaad yiyip içip gezecen vaden doluncada herkes kendi yoluna
dusunsene simdi kim bakcak derdindeler ALLH KORUsun bisey olsa dedeme bu sefrde miras derdine dusecekler
ALlah yedirrimi onu, haram olamzmi insana
offf off kahpe felek ..

Kız laf kondurma değil yanlış anlamayın tabi ki öyle otizm, ne bileyim farklı engelleri geçirdim kafamdan.. benim taktik bu artık kafayı sıyırmamak için :))) O an hemen gözümün önüne sosyal medyada falan gördüğüm o kötü görüntüleri aklıma getiriyorum ve şükür diyip temizlemeye başlıyorum :)
yok kiz kondurma derken iyi bisey yaptin :) ben tam istedigim kelimeyi kullanmamis olabilirim :)
ya bende yapiyorum o dediginde galiba biraz geç kaliyorum kizdikdan sonra aklima geliyor :))))))))))) ozellikle buyuklere :)

yemiyor yemiyooooor ne yapsam yemiyor :KK43: anlıyorum hasta ve iştahı yok ama insan aç durur mu ya :KK43: neler denemedim köfte yaptım olmadı, çorba verdim olmadı neler neler. en son sırf karnı doysun diye makarna yaptım. bi yararı yok ama napayım sarımsaklı yopurt koydum onun yararını alsın bari. makarnayı çok seviyo onu bile oyunla yedirdim.

allahım bu yemek işi ve uyku işi ne kadar zor. bunlar olmasa çocuk büyütmek o kadar da zor değil sanırım ne dersiniz :KK70:
Zorlama Can'ım bence de . Biliyorum duramıyorsun ama yediği iki kaşık bile yeter şimdilik ona. Tuna da bir gaftadır ilk kez bugün yumurta yedi tekrar. Düzelecek yani merak etme.

Ayaaaz ayaaaz allahım müdürlük peşinde tüm gün gözümü ayırmamam Lazım bu çocuktan :))

Sabahtan neler yaptı neler bi bilseniz..

Ben sabah kahvaltısını hazırlarken, mutfağın balkonunda oyalanıyordu, sonra iki saniyede dolabın içinden un kovasını almış, kapağını açmış, içindeki bardakla tüm balkona yaymış.. işim tam iki dakika sürdü halbu ki.. neyse topladık ettik..

Sonra kahvaltı yaptı, yaptıktan sonra kitabını inceliyordu, ben de o sırada tuvalete gittim, yine iki dk anca sürdü, kakasını yapmış bezini açmış etrafa bulaştırmış :KK57:
Ne

Her yeri çamaşır suyuyla sildim.. :temizlik:

Sonra uyudu bi güzel..

Uyandı, ben yemeğini ısıtrken bi ara bacaklarıma dolaşıyordu git bana çorabını getir çekmecenden dedim sırf yanımdan ayrılsın diye.. giderken hiç fark etmedim mutfak dolabından zeytinyağı şişesini al, odana git ve tüm şişeyi yatağına boca et :KK62:
:mad:

Ne yapacağımı şaşırdım kızdım bu sefer dudağını büzdü etti sonra da şirinlik yapıyor bana "ayyy" diyerek sarılıyor öpüyor :KK37:

Çok yaramaz ama çok tatlı bu teyzeleriiiii :KK70:
Aman allahımmmm:KK57: yaramazlıkta son nokta. Yıllar içinde yapacağını ayaz bir günü sığdırmış maşşallah :KK70: yerim o şirin kıvırcık kafayı ben . :)

Üzme kendini maralcım. Hayat bizi sevdiklerimizden ayırıyor maalesef.. yaşadıklarımız da yanımıza kar kalıyor. İnşallah deden acı çekmez, mutlu bir hayatı olmuştur inşallah. Kanser artık o kadar yayıldı ki genetikte olması gerekmiyor sanırım.. ne zaman çözüm bulunacak yada bulundu da bize mi söylemiyorlar çok merak ediyorum..

Ayaaaz ayaaaz allahım müdürlük peşinde tüm gün gözümü ayırmamam Lazım bu çocuktan :))

Sabahtan neler yaptı neler bi bilseniz..

Ben sabah kahvaltısını hazırlarken, mutfağın balkonunda oyalanıyordu, sonra iki saniyede dolabın içinden un kovasını almış, kapağını açmış, içindeki bardakla tüm balkona yaymış.. işim tam iki dakika sürdü halbu ki.. neyse topladık ettik..

Sonra kahvaltı yaptı, yaptıktan sonra kitabını inceliyordu, ben de o sırada tuvalete gittim, yine iki dk anca sürdü, kakasını yapmış bezini açmış etrafa bulaştırmış :KK57:
Ne

Her yeri çamaşır suyuyla sildim.. :temizlik:

Sonra uyudu bi güzel..

Uyandı, ben yemeğini ısıtrken bi ara bacaklarıma dolaşıyordu git bana çorabını getir çekmecenden dedim sırf yanımdan ayrılsın diye.. giderken hiç fark etmedim mutfak dolabından zeytinyağı şişesini al, odana git ve tüm şişeyi yatağına boca et :KK62:
:mad:

Ne yapacağımı şaşırdım kızdım bu sefer dudağını büzdü etti sonra da şirinlik yapıyor bana "ayyy" diyerek sarılıyor öpüyor :KK37:

Çok yaramaz ama çok tatlı bu teyzeleriiiii :KK70:
Ay çok tatlı ya maşallah bir gün içinde bu kadar yaramazlık fazla gerçi ama insan hiç kıyamıyor berat kaka yapsa önüme uzanıyor hemen gığğkkk diyor popoyu göstererek değiştirmemi istiyor :) beratta çok fazla fırlatma huyu var eline ne geçerse fırlatıyor oyuncak kumanda telefon ne bulursa artık bizim suratımıza tv ye kapının camına nereye denk gelirse fırlatmaya odaklı çocuk dün yine telefonumu aldı kanepenin üzerinden tv ye doğru fırlattı duvara geldi sonra da pat diye yere düştü tabi zaten fırlata fırlata sağlam bir yeri kalmadı zavallı i phone um sonra bağırdım ona berat yeter artık niye atıyorsun dedim ben hiç bağırmam berata normalde çok şaşırdı boncuk boncuk gözleriyle benim gözlerimin içine baktı o anda içim sızladı hemen sarılıp öptüm seni çok seviyorum annem artık atma telefonu uff olur dedim sakin sakin o da eliyle kendi yanağına vuruyor ıh ıh yapıyo yanağına vurarak sanırım sen beni döversin fırlatırsam demek istedi :KK70:yaramaz olduğu kadar sevimliler

İşte aklı böyle yaramazlıklara çalışıyor anca :)))
Evet, ya çarşafı hemen söküp makineye attım ama yatağa geçmiş ordan da sildim ama hala lekesi duruyor bilemedim ne yapsam..
ya silerken de rahat durmuyor ki kerata :))
zeki çocuk annesi :) ben o tip şeyleri ulaşamayacağı yerlere koyuyorum. mutfakta düzenim çok değişti ama napalım :)

çok meraklılar, her şey onlar için keşfedecek birer hazine. kendi evimizde yapsınlarda birinin evine gidince çok zor oluyor :KK43:

daha beteri ehr zamn vardir
cam yag sisesinin kirilmasii
acaba onun beteri ne :))))
bizede öyle olmuştu zaten cam yağ şişesiydi hemde zeytinyağ :) halıya hemen mısır unu döktüm öyle yapılıyomuş. sonra yıkamaya verdim şükür çıkardılar.

Zorlama Can'ım bence de . Biliyorum duramıyorsun ama yediği iki kaşık bile yeter şimdilik ona. Tuna da bir gaftadır ilk kez bugün yumurta yedi tekrar. Düzelecek yani merak etme.
zorlamamaya karar verdim zaten canım ne kadar yerse.. bugün daha iyi çok şükür.
de ben iyi değilim kafam kazan gibi bi türlü dinlenemedim. şu üç gecede ateşlendiği için yanında yattım nasıl alıştıysa bu gece 6 kere kalktı yanında yatayım diye. bendeki de inat almadım yanıma, odasında yattım uyurtum tekrar yerine koydum. ateşi yok gayet iyi yek derdi onunla yatmam.

sabah almadım 25 dakika ağladı. önce yalandan sonra ciddiye döndü. uyur dedim almadım sonra krize girdi. mecbur aldım. sonra kendime kızdım daha tam iyileşmedi niye eziyet ediyorum çocuğa diye.. ben çok takıyorum böyle şeyleri niye anlamıyorum. herhalde bişeyleri ona alıştırana kadar o kadar zorlandımki eskisi gibi olmasın diye emeklerimiz boşa gitmesin diye yapıyorum sanırım. uff çok moralsiz keyifsiz sıkıcı bir günümdeyim yine.

Ay çok tatlı ya maşallah bir gün içinde bu kadar yaramazlık fazla gerçi ama insan hiç kıyamıyor berat kaka yapsa önüme uzanıyor hemen gığğkkk diyor popoyu göstererek değiştirmemi istiyor :) beratta çok fazla fırlatma huyu var eline ne geçerse fırlatıyor oyuncak kumanda telefon ne bulursa artık bizim suratımıza tv ye kapının camına nereye denk gelirse fırlatmaya odaklı çocuk dün yine telefonumu aldı kanepenin üzerinden tv ye doğru fırlattı duvara geldi sonra da pat diye yere düştü tabi zaten fırlata fırlata sağlam bir yeri kalmadı zavallı i phone um sonra bağırdım ona berat yeter artık niye atıyorsun dedim ben hiç bağırmam berata normalde çok şaşırdı boncuk boncuk gözleriyle benim gözlerimin içine baktı o anda içim sızladı hemen sarılıp öptüm seni çok seviyorum annem artık atma telefonu uff olur dedim sakin sakin o da eliyle kendi yanağına vuruyor ıh ıh yapıyo yanağına vurarak sanırım sen beni döversin fırlatırsam demek istedi :KK70:yaramaz olduğu kadar sevimliler
Ahaha kendi cezasını kendi vermiş berat bey :))
O eline aldığını fırlatma çok sinir bozucu gerçekten ayaz da zaman zaman öyle yapıyor dikkate almıyorum, daha çok sinirlenince yapıyor çinko bunu biliyorum..

Ayyy ne güzel senin şimdi bi bir tane daha yaramaz geliyor bakalım o nasıl olacak :))

zeki çocuk annesi :) ben o tip şeyleri ulaşamayacağı yerlere koyuyorum. mutfakta düzenim çok değişti ama napalım :)

çok meraklılar, her şey onlar için keşfedecek birer hazine. kendi evimizde yapsınlarda birinin evine gidince çok zor oluyor :KK43:

bizede öyle olmuştu zaten cam yağ şişesiydi hemde zeytinyağ :) halıya hemen mısır unu döktüm öyle yapılıyomuş. sonra yıkamaya verdim şükür çıkardılar.
Birimin evine gidince felaket oluyor her yeri karıştırmak istiyor.. evde dur demediğimiz için fazla, başka yerde de durdan anlamıyor :)

b hhhhhhhhhhhhhh b nlj,

yasemin begum benim kizima benziyor bagisiklik açisindan, 8 yasinda 3-4 kere anca ateslendi
oglanlar SIK ateslenir dayanma sinirlari yuksek dir ama kizim 37 yi geçse basim agriyor diye yatak dosek yatar kafasini kaldiramaz :))
bunye atesin ne oldugunu bilmedigi için tepe taklak oluyor sanki benim sahsi dusuncem gozlemim tabi bu :)
Benim ikisi de çok şık ateslenmez.oglan 39 da abuk sabuk laflar etmeye başlar.korkutur.kiz 39 da gezinir laf yetiştirir.bunyesiyle alakalı herhalde.ya da anne sütünü kız daha çok aldı ondan mı ki
Hastanız için Allah şifa versin.agrisi sızısı varsa iyi etsin.
Biz de durum sizdeki gibi.gecen sormussun cvp yazamadım.sabah7.20 de dersleri basliyor ikisininde.bi koşturmaya başlıyor güne gun ne zaman bitiyor anlamıyorum.baksan biseyde yaptığım yok elle tutulur.oglanin durumu psikoloğun dediklerini yapmayınca başa sardı.
Kızda da makatta çatlak oluşmuş.surekli kanamalı çıkıyor wc ye.agliyor.biri bitse biri başlar dertlerin.Allah bugunumuzu aratmasin.

Benim ikisi de çok şık ateslenmez.oglan 39 da abuk sabuk laflar etmeye başlar.korkutur.kiz 39 da gezinir laf yetiştirir.bunyesiyle alakalı herhalde.ya da anne sütünü kız daha çok aldı ondan mı ki
Biz de durum sizdeki gibi.gecen sormussun cvp yazamadım.sabah7.20 de dersleri basliyor ikisininde.bi koşturmaya başlıyor güne gun ne zaman bitiyor anlamıyorum.baksan biseyde yaptığım yok elle tutulur.oglanin durumu psikoloğun dediklerini yapmayınca başa sardı.
Kızda da makatta çatlak oluşmuş.surekli kanamalı çıkıyor wc ye.agliyor.biri bitse biri başlar dertlerin.Allah bugunumuzu aratmasin.
xa&

yok alakasi yok benim kiz az aldi anne sutunu ama az ateslenen o :) saol canim aminn insalalhh , hayirlisini versin rabbim ..
seninkiler belki eve geri gelip gitme yapmiyodur biz ogle arasinda vee geliyoruz geri gidiyoruz aksam 4 de geri geliyolar , oglanin iki gun karatesi var , bi gun odev yardimi var kizin bigun odev yardimi bi gun turk okulu var aksam 5-6 arasinda
tasinmaya ada az kaldi kilimi kipirdatmiyorum deliyim herhalde :))

biz baya çozmustuk olayi aslinda gece için ama dun yatmadan once tuvalete gitmeyi unuttu galiba gece 12 de kaldiridigimizda islakdi hiç yapmazdi bunu aslinda
yani gece kalidiryoruz bir kere sabaha temiz oluyordu bi teknik hatadan kaynakli bi durum diye umuyrioum :) insallah tekrarlamaz
onun disinda bez baglamiyorumn, kaliteli bi alez buldum çok iyi hiç geçiyrmiyor islatsada sorun olmuyor
psikolohun dedigi neydiki, neyi birakdinizda geri basladi sizin i$
kiyamam yaa prenses ne kdr aciyodur , kabizlik da avrmi
kremmmi suruyorsun nasil iyilesicek çok acir o :KK43:

X