2015 Şubat Anneleri

Evet canım ben gösterdiğim için diyordur zaten bilemez bu yaşta ne bilsin zavallıcık ona kuma geleceğini :) teyzesi beren berata bişey yapamıyor ki yapsa kızarım ben ona :) o yüzden berat onun saçını filan çekip kopartınca diğer odaya gidip ağlıyor o da napsın ya da kaç kere alnına kumanda telefon filan fırlattı şişti ağladı baya morardı alnı kaç kere berat küçük diye ona karışmıyor teyzesi bir de o küçük teyzesi anlamıyor bize de vuruyor filan diyom ben de ama saydırıyor berata artık onu hiç sevmicem abla diyor bebeği sevicem ben hep diyor ona hiç oyuncaklarımı vermicem filan diyor :) berat fena kesin kardeşini de ağlatır
ay kiyamam ben onaa demek karsilik vermiyor , kizlar biraz daha narin oluyor ama
benim kizi hep aglatirdi emre her seferinde karsilik ver diye diye içinden canavar çikarttim galiba artik hiç izin evrmez :)
tabi buyuduler simdi kiz 8 i bitirdi ama ben seslenmesem o hala oturup aglaiyor olurdu emre bana vurdu diye :)
kendilerini savunmayi ogrensinler demi :)

Ya var ya iki gündür canım çıktı, ayazı okula götürüyorum mecbur sağlık ocağındaki doktor rapor vermedi.. şu an dokunsanız ağlicam.. en son kucağımda video izlerken sızdı ayaz az önce, okulda düştü burnu Kanadı, bi lokma biri yemiyor falan filan..

Allah benim kayınvalideyi bildiği gibi yapsın nefret ediyorum artık ondan :KK43:
canım benim.. ne diyeceğimi bilemedim. ama naptınız diye sorarsa lütfen bunları anlat. belki biraz utanır.

Canım bu yapıp yapıp pişman olduğun durumu bende aynen yapıyorum ve aynı düşüncelerle. Hemen kötü bişeye alışır diye ağlatıyorum maalesef. Seni çok iyi anlıyorum yani. İnsan kendine engel olamıyor sonra da pişman oluyor. Olsun üzme kendini.. şimdi nasıl oldunuz? Belki bu gece daha iyi uyur da sende dinlenirsin..
mericiğim hiç iyi değilim.. düşünüyorum düşünüyorum tüm bu ağlatmalarım niye diye. hiç mi eğitemedim 1 buçuk yıldır. tamam anlıyorum daha bebek ve bu da bir dönem ama sanki her şey her seferinde başa sarıyor.

nedir bu inan anlamıyorum şu dört gündür yaşadığımı. cidden gidip iki yaş sendromuyla ilgili kitap falan bişey alıcam. çünkü nasıl davranacağımı bilmiyorum. ilgilenmiyorum olmuyor, ilgileniyorum olmuyor, sürekli oyun oynuyorum güzelce sohbet ediyorum, bazen kızıyorum, bazen takmıyorum yok hiç bi türlü olmuyor!

resmen böğürmeye programlanmış gibi. başka bi kelime bulamadım inan o çığlığa. bildiğin anırıyor afedersin. inan başka türlü anlatamıyorum. gözlerde bir damla yaş yok ki bizimkinin gözünün kenarında durur yaş çok hassastır ama tek damla yaş yok sadece o şekilde bağırarak ağlıyor dakikalarca. bazen yarım saat sürüyor ilgilenmezsem.. ve neden yok! niye kucağıma almadım en büyük nedenimiz. bazen sırf canı sıkıldığı için yapıyor.

neyi eksik yanlış yapıyoruz bilmiyorumki.. nasıl davranmam gerektiğini inan bilmiyorum ve geçecek mi onu da bilmiyorum. çok büyük bunalım içindeyim bu aralar. babası da elinden geleni yapıyor, oynuyor oyalamaya çalışıyor ama ona asla gitmiyor. babası gelince beni unuturdu bana bu kadar bağımlı değildi. götümden ayrılmıyor resmen.

kaç gündür evde belki sıkıldı dedim, hava da çok soğuk, sevmesemde avmye gidelim bari enerjisini atsın dedik ama yine bi krize girdi boşver dedim oturalım oturduğumuz yerde. o kadar bunaldım o kadar kendimden geçtimki defol git başımdan bile dedim.. çok üzüldüm sonra. bir de bu var işte ve beni çok yıpratıyor. allahım geçsin bu günler ya. sağlık olsun yeter diyorum aklıma kötü şeyleri getirip şükrediyorum ama benimde ruh sağlığım bozuldu resmen..

kiyamam canim yaa:KK43:
ne desem bilemedim inan çok uzuldum nasil darda birakmis seni :KK43:
iki çocukla oynuyordu onuda yapmadi kaçti resmen sen ondan i$ falanda beklemiyordun
ne zaman gelecek :KK43:
perisan olucan sen boyle
esinin izin hakki falan yokmu
ne is yapiyordu seninki dediuysende unuttum
Walla ben de bilmiyorum ne zaman geleceğini.. bana Çarşamba demişti giderken ama daha bu gece biniyormuş otobüse önce evine gidecekmiş yorgun olacağı için perşembe sabah anca gelir gibi geliyor bana.. ayaz yarın da benimle anlayacağın..

Eşim mühendis ve iki gündür yok, yani şehit dışına gitmek zorunda kaldı yine dün akşam çok geç geldi allahtan bugün 8de geldi yAni az önce

Amin valla bildiği gibi yapsın sizi bu durumlara getirmiş kim olsa nefret eder yazık etmiş olan senle ayaza olmuş yere mi düştü de burnu kanadı canım okula götürsen de rahat etmiyorsun ki birinin sürekli onun peşinde gezmesi lazım başına bişey gelmemesi için o şekilde sen de işini yapamazsın okulda bile olsan senin de başka seçeneğin kalmamış çok üzüldüm valla canım kıyamam size rapor niye vermemiş doktor gelince herşey üst üste geliyor zaten :KK43:
Ever her şey üst üste geliyor..
BUna da şükür, ya iş yerine de götüremeseydim asıl o zaman yemiştim naneyi

Benden başka kimsede durmuyor. Herkes peşinde koşuyor ayaz diye ama yok o illa Benin'le olacak..

Okulda oyun odasında ben bi Veli ile görüşme yaparken oynuyordu orda kaydıraktan kayarken vurmuş mu öyle bişi, allahtan fazla sürmedi kanaması

Ya var ya iki gündür canım çıktı, ayazı okula götürüyorum mecbur sağlık ocağındaki doktor rapor vermedi.. şu an dokunsanız ağlicam.. en son kucağımda video izlerken sızdı ayaz az önce, okulda düştü burnu Kanadı, bi lokma biri yemiyor falan filan..

Allah benim kayınvalideyi bildiği gibi yapsın nefret ediyorum artık ondan :KK43:
Of canım yaa.. çok kötü olmuş. Nasıl yoruldun kimbilir.. çocuklarda zaten böyle dar zamanlarda iyice azıtırlar. Yavrucağım bide yaralanmış. Sen varya çok iyi dayanıyorsun. Nasıl sabırlısın maşallah. Ben şimdiye çoktan zıvanadan çıkmıştım. Gerçi sen de çıksan neye yarar ki.. kime bırakacaksın.. o kayınvalidene de Allah kimseyi düşürmesin. Eşine söylesenya Can'ım bak durum bu de annenin yaptığı iş mi de. Azıcık belli et şu sıkıntılarını Can'ım. Her yükü sen taşıyamazsın ki... ay ne gıcık kadın yaaa!!!!

Of canım yaa.. çok kötü olmuş. Nasıl yoruldun kimbilir.. çocuklarda zaten böyle dar zamanlarda iyice azıtırlar. Yavrucağım bide yaralanmış. Sen varya çok iyi dayanıyorsun. Nasıl sabırlısın maşallah. Ben şimdiye çoktan zıvanadan çıkmıştım. Gerçi sen de çıksan neye yarar ki.. kime bırakacaksın.. o kayınvalidene de Allah kimseyi düşürmesin. Eşine söylesenya Can'ım bak durum bu de annenin yaptığı iş mi de. Azıcık belli et şu sıkıntılarını Can'ım. Her yükü sen taşıyamazsın ki... ay ne gıcık kadın yaaa!!!!

mericiğim hiç iyi değilim.. düşünüyorum düşünüyorum tüm bu ağlatmalarım niye diye. hiç mi eğitemedim 1 buçuk yıldır. tamam anlıyorum daha bebek ve bu da bir dönem ama sanki her şey her seferinde başa sarıyor.

nedir bu inan anlamıyorum şu dört gündür yaşadığımı. cidden gidip iki yaş sendromuyla ilgili kitap falan bişey alıcam. çünkü nasıl davranacağımı bilmiyorum. ilgilenmiyorum olmuyor, ilgileniyorum olmuyor, sürekli oyun oynuyorum güzelce sohbet ediyorum, bazen kızıyorum, bazen takmıyorum yok hiç bi türlü olmuyor!

resmen böğürmeye programlanmış gibi. başka bi kelime bulamadım inan o çığlığa. bildiğin anırıyor afedersin. inan başka türlü anlatamıyorum. gözlerde bir damla yaş yok ki bizimkinin gözünün kenarında durur yaş çok hassastır ama tek damla yaş yok sadece o şekilde bağırarak ağlıyor dakikalarca. bazen yarım saat sürüyor ilgilenmezsem.. ve neden yok! niye kucağıma almadım en büyük nedenimiz. bazen sırf canı sıkıldığı için yapıyor.

neyi eksik yanlış yapıyoruz bilmiyorumki.. nasıl davranmam gerektiğini inan bilmiyorum ve geçecek mi onu da bilmiyorum. çok büyük bunalım içindeyim bu aralar. babası da elinden geleni yapıyor, oynuyor oyalamaya çalışıyor ama ona asla gitmiyor. babası gelince beni unuturdu bana bu kadar bağımlı değildi. götümden ayrılmıyor resmen.

kaç gündür evde belki sıkıldı dedim, hava da çok soğuk, sevmesemde avmye gidelim bari enerjisini atsın dedik ama yine bi krize girdi boşver dedim oturalım oturduğumuz yerde. o kadar bunaldım o kadar kendimden geçtimki defol git başımdan bile dedim.. çok üzüldüm sonra. bir de bu var işte ve beni çok yıpratıyor. allahım geçsin bu günler ya. sağlık olsun yeter diyorum aklıma kötü şeyleri getirip şükrediyorum ama benimde ruh sağlığım bozuldu resmen..
Can'ım seni çok iyi anlıyorum, anlattıklarının hepsini birebir yaşıyorum. Anırma dedin ya hahhh işte aynen o. Başka bi şekilde ifade edilemez. Benim de sabrım çok taşıyor, bağırıyorum, itiyorum hatta bazen.. her istediğini mümkün olduğunca yapmaya çalışıyorum ama en küçük bi aksilikte ipler kopuyor. Valla geçen hafta gözünü ağlayarak açıyordu. Hiç bir şekilde bi şey kabul etmiyordu. Yani bakıcı teyzeye bırakma saatini iple çekiyordum ha.. yani demem o ki çocukların da bizim de bütün tepkilerimiz çok normal. Kitap okumak elbette ki faydalı olur, fikir verir, rahatlarsın. Ama İnan ki çoğu bebek bizim çatlaklar gibi :)) sabır diliyorum kardeşim sabır... hepimize güç kuvvet diliyorum. Kadınlık zormuş, annelik bin kat daha zormuş. Kahrolsun kadınlar dışındaki canlılar, yaşasın en gelişmiş memeli anneler !! :KK70: hadi biraz gül bakalım :))

Canım, çok bunalmışsın sen anladığım kadarıyla, Begüm baya hızlı giriş yaptı anlaşılan bu döneme..

Ben çok araştırmıştım bu dönemi yüksek lisans döneminde ilgimi çekmişti, bi kaç anneyle konuşmuştum falan fikir edinmek için, neler anlatıyorlardı..

Öğrendiğim ve hep aklıma kazıdığım bunun çok ama çok doğal bir dönem olması.. biz 2 yaş sendromu dedikçe aslında daha beter oluyor olay..
Aslında sen yapman gereken birçok şeyi yapıyorsun Eminim, ama bu dönemde en az 3.5 yaşa kadar düzelme beklememiz pek doğru olmaz boşa beklentiye gireriz.. bu dönemde aslında çocuklar kendilerinin ayrı bir birey olduğunun farkına varıyor ve anneden tamamen bağımsız olduğun iu anlama evresinde de anneye veya işte bağladığı kişiye aşırı düşkün oluyorlar.. ayaz da öyle bu arala iki dk nefes aldırmıyor bana ve kimseyi kabul etmiyor.. istekleri makul olduğu sürece karşılamak, bol bol sarılmak, öpmek, gülüşmek en doğrusu ve en işe yarayanı.. gerginlik oldukça onlar daha fazla geriliyor.. çocuklar bu dönemde anladığım kadarıyla ebeveynlerin sınırlarını öğreniyorlar ve bizim davranış biçimlerimizi bu dönemde öğrenip kendiler uyguluyorlar.. maalesef geçen bir dönem değil ve saha nelerle karşılaşcaz, sürekli inatlaşma, aşırı öfke..
Sabırlı olmamız lazım, hep konuşmaya çalışmamız lazım.. zor bir dönem ama bunun daha zoru bana göre ergenlik

Can'ım seni çok iyi anlıyorum, anlattıklarının hepsini birebir yaşıyorum. Anırma dedin ya hahhh işte aynen o. Başka bi şekilde ifade edilemez. Benim de sabrım çok taşıyor, bağırıyorum, itiyorum hatta bazen.. her istediğini mümkün olduğunca yapmaya çalışıyorum ama en küçük bi aksilikte ipler kopuyor. Valla geçen hafta gözünü ağlayarak açıyordu. Hiç bir şekilde bi şey kabul etmiyordu. Yani bakıcı teyzeye bırakma saatini iple çekiyordum ha.. yani demem o ki çocukların da bizim de bütün tepkilerimiz çok normal. Kitap okumak elbette ki faydalı olur, fikir verir, rahatlarsın. Ama İnan ki çoğu bebek bizim çatlaklar gibi :)) sabır diliyorum kardeşim sabır... hepimize güç kuvvet diliyorum. Kadınlık zormuş, annelik bin kat daha zormuş. Kahrolsun kadınlar dışındaki canlılar, yaşasın en gelişmiş memeli anneler !! :KK70: hadi biraz gül bakalım :))
Kız senin nerden aklına geliyor böyle laflar :))) allah iyiliğini versin hemi

Ever her şey üst üste geliyor..
BUna da şükür, ya iş yerine de götüremeseydim asıl o zaman yemiştim naneyi

Benden başka kimsede durmuyor. Herkes peşinde koşuyor ayaz diye ama yok o illa Benin'le olacak..

Okulda oyun odasında ben bi Veli ile görüşme yaparken oynuyordu orda kaydıraktan kayarken vurmuş mu öyle bişi, allahtan fazla sürmedi kanaması
Canim yaa cok uzuldum okuyunca ne kadar zor durumda kalmissin. Ne zaman gelecek kv? Allah kolaylik versin. Hem calisip hem Ayaz'i oyalamak kolay mi hic. Yakin olsak bize gelir Duruyla oynarlardi tum gun

Gunaydin kizlar
Moralim cook cok bozuk. Bana egitim cikti samsunda. Kizimdan ayri kalicam hem de iki hafta. Ondan once de iki hafta izindeyim alisacak bana iyice yavrum. Ben istemiyorum onu birakip gitmek. Ama annem zaten gelemiyo babannem var. Kv de benim ne isim var orda ben bakarim burda dedi. Sinir oldum iyice. Tabi belki mantikli degil o kadar uzaga cocugu goturmek ama nasil ayri kalcam hayal bile edemiyorum su an. Duru da cok uzulur eminim. Anne anne diye arar hep aksamlari. Offf. Cok mutsuzum.

Gunaydin kizlar
Moralim cook cok bozuk. Bana egitim cikti samsunda. Kizimdan ayri kalicam hem de iki hafta. Ondan once de iki hafta izindeyim alisacak bana iyice yavrum. Ben istemiyorum onu birakip gitmek. Ama annem zaten gelemiyo babannem var. Kv de benim ne isim var orda ben bakarim burda dedi. Sinir oldum iyice. Tabi belki mantikli degil o kadar uzaga cocugu goturmek ama nasil ayri kalcam hayal bile edemiyorum su an. Duru da cok uzulur eminim. Anne anne diye arar hep aksamlari. Offf. Cok mutsuzum.
İki hafta da baya uzunmuş canım 2-3 gün olsa neyse de seni çok arar yazık ikna edemez misin kv yi

Gunaydin kizlar
Günaydın canım..
Ya bu kayınvalideler niye böyle yaaaa :KK43:
Keşke ikna olsa da gitse sizinle, 2 hafta bırakmak içimin daha çok küçükler,elinden gelen her şeyi yap Çünkü anlamaz şu anda duru senin iş için falan gittiğini, hele de iki hafta Seninle kalınca.. anlaşılan eğitime mecbur gideceksin demi? Bi yolu olmalı bunun üzülme eşine söyle kv de gitsin Şen'inle

inanın siz olmasanız ne yaparım bilmem.. iyiki varsınız :) sizinle paylaştıklarımı, sohbet ettikten sonraki rahatlamalarımı kimsede yaşayamıyorum. çünkü gerçek anlamda birbirimizi anlıyoruz.

bugün babaannesine bıraktım uzun zaman sonra. gerçi öğlen uyuttum çıktım 3 saat uyumuş zaten. sokaklarda dolandım vitrinlere baktım bikaç bişey aldım. kuaföre gittim, sonra bir cafede kahve içtim. tek başıma yaptım hepsini ve o kadar iyi geldiki. daha sonra eşimle buluştuk bi yemek yedik. resmen deşarj oldum. şu an yine böğürüyo ama daha sakinim :)) bikaç gün bu depo idare eder :KK70:

siz anlatınca normal olduğunu daha iyi anladım. bize özel değilmiş demekki. cidden normal bi süreçmiş. bağırmak çağırmak onlar için sakıncalıymış işte ah bi engel olabilsek.. anne de olsak insanız sinirlerimiz yıpranıyor.. bundan sonra daha dikkatli olmaya çalışıcam.

ayrıca bencede özellikle erkekler kahrolsun bu aralar hepsine gıcık oluyorum :KK70: güldürdün beni canım arkadaşım sağol :)) kadın olmak zor anne olmak çok zor ama çok da güzel..

Canım, çok bunalmışsın sen anladığım kadarıyla, Begüm baya hızlı giriş yaptı anlaşılan bu döneme..

Ben çok araştırmıştım bu dönemi yüksek lisans döneminde ilgimi çekmişti, bi kaç anneyle konuşmuştum falan fikir edinmek için, neler anlatıyorlardı..

Öğrendiğim ve hep aklıma kazıdığım bunun çok ama çok doğal bir dönem olması.. biz 2 yaş sendromu dedikçe aslında daha beter oluyor olay..
Aslında sen yapman gereken birçok şeyi yapıyorsun Eminim, ama bu dönemde en az 3.5 yaşa kadar düzelme beklememiz pek doğru olmaz boşa beklentiye gireriz.. bu dönemde aslında çocuklar kendilerinin ayrı bir birey olduğunun farkına varıyor ve anneden tamamen bağımsız olduğun iu anlama evresinde de anneye veya işte bağladığı kişiye aşırı düşkün oluyorlar.. ayaz da öyle bu arala iki dk nefes aldırmıyor bana ve kimseyi kabul etmiyor.. istekleri makul olduğu sürece karşılamak, bol bol sarılmak, öpmek, gülüşmek en doğrusu ve en işe yarayanı.. gerginlik oldukça onlar daha fazla geriliyor.. çocuklar bu dönemde anladığım kadarıyla ebeveynlerin sınırlarını öğreniyorlar ve bizim davranış biçimlerimizi bu dönemde öğrenip kendiler uyguluyorlar.. maalesef geçen bir dönem değil ve saha nelerle karşılaşcaz, sürekli inatlaşma, aşırı öfke..
Sabırlı olmamız lazım, hep konuşmaya çalışmamız lazım.. zor bir dönem ama bunun daha zoru bana göre ergenlik
canım benim dediklerinin hepsini dikkate alıcam. sen bu işin uzmanısın ve araştırmışsında hepimizden iyi biliyorsun. hani her dönemlerinde nasıl davranacağımızı bi şekilde öğreniyoruz ya bunuda öğrenicez işte.. bugünde dedim ya sana öyle böyle büyüyecekler :)

iyiki varsınız hepinizden bir şey öğreniyorum. ay sarılasım geldi vallahi keşke yakın olsaydık :KK43:

Gunaydin kizlar
yaa bu kötü olmuş işte kıyamam.. anlıyorum seni kendinden çok onu düşünüyosun sensiz ne yapacak diye. nerde konaklatacak şirketin seni? varsa çocuğunu alma imkanın kvyi bi şekilde ikna etseniz ya.. eşinle konuşsan daha çok küçük annesiz duramaz dese?

ya da annen gelemez mi? babaannene başka kimse bakamaz mı? nasıl olcak ya :KK43: illaki gitmen gereken bi eğitim mi pufff..

Gunaydin kizlar
Olmaz Can'ım olmazzzz kesinlikle bırakma yavrunu. Kıyameti kopar tehdit et götür yinede duruyu. Bi daha göremezsin de kv ne. Bu ne yaa !! Hadi seni düşünmüyor ama torununu da mı düşünmüyor acaba?? İki hafta çok uzun !! Böyle çok olumsuz gibi oldu ama bence götür Can'ım. Allahım ben düşününce bile kötü oldum. Ayrılmayalım yavrumuzdan allahımm...

X