2015 Şubat Anneleri

a izledim galiba ben onu
iyi bi ogrtemenin onunde ressam olup iyilesiyor çocuk o deilmi
uzman a daha 3 ay var ben napicam 3 ay, sabah aksam kendi kendimi yeyip bitircemm
keske geecen yildan ugrassasydim ama bana normal dendi, zamanla duzelir dendi aklimin ucundan bile geçmedi sorun olabilecegi

Karamanlıyım Can'ım ben :) sen afyon muydu Bursa mıydı ?
afyonluyumda izine geldigimde bursada oluyoruz
ooo konyalilar hamarat olur beee:) sen toprakdan torpillisin anacimmm :)
karaman deyince konya egliyor benim aklima oradana yrildi demiii :))

Ya maralcım sen benim dediğimi falan düşünüp şakın ha üzülme. Ben bu disleksiyi bi derste bir saat gördüm o kadar, kesinlikle bi uzmanlığım Yok. Böyle uzaktan zaten bişey diyemeyiz. Sen çok ilgili bi annesin ama üzülmenin bi faydası Yok hiç birinize. Sakin ol

Canımcım şakın yanlış anlama ama ben çocukların küçücük yaşta böyle dualar dalan ezberlemesini doğru bulmuyorum.. çok zorlanıyorlar çünkğ farklı bir dil ve anlamıyor o dili en önemlisi de bu..
zorlama hiç bir şeye hele de ezber, öğrenme konularında çocuk kendini yetersiz ve başarısız hisseder yapamadıkça..

Disleksi olabilir de olmayabilir de.. korkma disleksi kaybolur çaresi var.. önemli olan ama öğrenme güçlüğünün olup olmamasını tespit etmek..

Ayrıca disleksi veya öğrenme güçlüğünün zeka ile yakında uzaktan alakası Yok, çocuğun her şeyi yerindedir sadece beynin bazı bölgeler farklı çalışıyor ve beyne komut farklı gidiyor o kadar.. sen Emre'yi zorlama, yanlış yaptığını aşırı hissettirme ki zaten Emin'im öyle yapıyorsun..

Eşini de takma peşine düşmek en doğrusu erken tanı en önemlisi bunu hepimiz biliyoruz doğru yoldasın :)

afyonluyumda izine geldigimde bursada oluyoruz
ooo konyalilar hamarat olur beee:) sen toprakdan torpillisin anacimmm :)
karaman deyince konya egliyor benim aklima oradana yrildi demiii :))
Aha bilmişim ikisini de :) Karaman Çooook oldu ayrılalı ama herkes öyle biliyor dert etme :)) valla Karamanlıları bilmem ama benim ailemin kadınları beceriklidir ne yalan söyliyim :)

Aha bilmişim ikisini de :) Karaman Çooook oldu ayrılalı ama herkes öyle biliyor dert etme :)) valla Karamanlıları bilmem ama benim ailemin kadınları beceriklidir ne yalan söyliyim :)
Ya benim annem falan da bu konularda çok beceriklidir ama işte ben yapmadım çok pişmanım hakim bey diyesim geldi :)))
Ya var ya oğlanın uykusunu düzene getireyim (2 yıl olacak hala düzene sokacam) ben de başlıcam.. çok istiyorum böyle battaniyeler örmek onları hediye etmek.. ben bi tek resim yaptım hep, karakalemim iyi diyor herkes, ona bilir vaktim Yok attık..
çok severim aslında böyle şeyleri ama ah zaman oğlan bi şeye izin vermiyor ki..

Ya ben de uzman değilim bu konuda araştırırdım hep karşılaşınca.. sonuçta bunun uzmanı özel eğitimciler.. ben sadece yönlendirebilmek adına hep bakarım korkuyorum çünkü bişi kaçırırım çocuklarda diye..

yok aksine ogrendikçe heveslenip ilerisini istiyordu, yani sureleri falan ezberlemek hatta hocanin en basarili ogrencilerinin aarsinda olmak onu çok mutlu ediyordu
belkide okulda yakalaaymadigi basariyi orada yakaaldigi için orayi çok seviyordu, okul olmasa hafta içide gitsem diyordu camiye .. :)
esimin arladaslari yolda çevirip oglunun videosunu gordum ne guzel kuran okuyor diyordu
hatta ben esime gecen yil 4 yil boyunca latin alfabesini ogrenemeyen çocuk 2 ayda arap alfabesini ansil ogrenebildi demistim ,bir bunu çozemedim bilsem aradaki farki çokdan uygulardim :)

zorlanan emreden çok bendim yanii :))

ben boyle bisey aklima hiç gelmedigi için dikkatli bakmiyor diye kizmisligim var ,harfleri yanlis soylediginde ,ama bilmiyordum inan bilsem bisey dermiyim
ama daha yolun çokk basindayizz tek kelime etmem tovbeler olsunnnn

simdi diskleksi nin anlama ogrenme guçlugu deilmi hani omu omu demisin ya
yine konuyu oraya getiryorum kusura abkma ama
ogrenme guçlugu olsa milyon kerede soylesem sureleri ezberleyip kurani okuyabilirmiydi
hadi ben çok ustune dustum surede ama kuran okumada hoca saatlerce ugrasmamistir 40 tane çocuk var sadece emre yok sonuçta

ikisi dee ayni toprakk
yok yok herkes oyle hemsehrilerine haksizlik etme
ben bneceriksiz konyali hiç gormedim :))))
burda çok konyali var oldugum sehirde :)

Öğrenme güçlüğü ve disleksi farklı şeyler..
Öğrenme güçlüğü adı üstüne öğreniyor bi şekilde ama çok çok zor öğreniyor, öğrendiğini depolamada ve hatırlamada çok zorlanıyor falan filan.. benim bildiklerim.. sanmıyorum emrede olsun.. ilk okul birinci sınıf bu çocuk daha yolun başında, dediğin gibi istediği başarıyı ve övgüleri alamadığı için de farklı bir psikolojiye bürünmüş olabilir.. sen korkma, yalan yanlış şeyler de okuma :) Üç ay sonra randevun var nasıl olsa, o zamana kadar belki hepsi yerine oturacak birşey diyebilmem için çok erken hele bir kaç ay geçsin :)

çok saol canim
tamam sakin olucamm
benimde temennim o
aralikda gittimizde kadin genel bi tets gibi bisey yapicak ve neye ihytaci var varmi yokmu biseyler o gun soiyleycek, ona gore varsa baska randevular gelicek haftada 1 saat teke tek gorusecek emreyle
pazratei gunleride odev yardimi dedigim yer var, kadini çok ovuyolar
gonullu insanlar gelip çocuklara okul odevlerinde yardim ediyolar oradaada , genelde ilkokul 2 den sonra baslaniyor ama aylardir dil dokuyoirum gorevlilere emreyide alsinlar diye .. gelen gonulluler gerçekten çok bilgili tecrubeli insanlr genelde de yaslilar zaten , kadin ama emreden çok memnundu
dersten çikinca ozellikle sordum hiç ters bisey gorememis bende sastim kaldim :))
odevi çok yok zaten çocugunda derste neyde zorlaniiliyorsa ona yogunlasiyolar

yarinda karate dersi var haftaad iki gun

gecen cuma basladi antrenoru çok memnun hemen kapiyor diyor
içimden dedim ablaisndan antrenmanli o diyeee

haftada iki gun karate dersi var, iki ayri gun çocuklara odev gunu var
yuuruyerek bi 10 dk suryor ama kisin baya zor olucak, arabam bi gelseydi
mecbur hakani kizima birakip gidicem karda kista, haftanin uç gunu emrenin çunku
a

8 yas bitti sorumluluk alma zamani gelmistir insallah, bakar oayalar guveniyorum ona daha dogrusu guvenmek zorundayim ..

bu gece çenem dustu mutfak darma dagin koluma kaldiracak halim yok

kizim ana okulundayken okuyordu
bugun ogretmeni sinfin en iyiisi diyor her bakimdan
veli topnatisindan geldigimde kizim ne dedi ogretmen dedi bende soyledim
ayni gundu emreninkiyle benimki ne dedi hemen emrede
yani ablasina çok iyi seyelr soyleyince oda bekliyor ayni seyi
belkide ben bekluiyodurum her çocukdan ayni basariyi
valla en arizasiuz olani hakann
bi kaç tava tencere kulopunu kirdi
gecen gun yumurta kapmis eline yapma demeey kalmadi çarpti yere :))
az once sutu istiitm oda kucagimldaydi bardaga koyarken koluma vurdu hepsi dokuldu sutun :))
oglen okuldan gelirken kosucam diye dustu dudagini patlatti
haaa bide gece oksuruyor, burnunu temziletmiyor nasil bagiryor anlatamam
bulasik makinesini boslatiken biçagi kaptigi gibi ya firlatiyor ustume yada sivri tarafindan tutmaya çalisiyor
tabaklari alip yunan dans yapiyor yere vurarak adini unuttummm yine :))

yaniii en kolayi hakan hem valllahiii hem billlahiiiiii :))))))))))))))))

sorma hemşirem (eskiler öyle dermiş ya ) eskiden yine 10da uyuyordu. iyice kaydı nasıl düzeltecem bilmiyorum. sabah erken kaldırıp öğlen uykusunu erkene çekiyorum. ya da gün içinde uyumuyo diyelim 9 buçukta yatıyo sabah yine 10da kalkıyo bizimki sabah uykusunu seviyo :) neyse bakıcam bi çaresine..

dediğin gibi yatmadan biraz kitap okumak dışında hiçbir aktivitem yok. yaa sana ne diyeceğim ben o kitabı yazlıkta plajda okuyordum ya bitiremedim yoğunluktan giderkende komşumuza vermek zorunda kaldım. tam kitabın yarısında kaldım hala merak içindeyim almaya da fırsat olmadı

kitaplıkta da okumadığım pek kalmadı gibi bende yeni alamadığımdan sefilleri tekrar okuyorum canım. ortaokulda okumuşumdur en son. eski kitapları ara ara tekrar okumak güzel :)

anlıyorum canım eminim bende üzülürdüm böyle bir durumda. emzirmeyi tamamen kessen artık? azaltman işe yaramış bak. böyle devam ederseniz çok daha güzel olacak bence. bi de bu yaşta çok hareketli oluyorlar ya kilo almaları çok zor demişti banada ebe. bizimkide 3 aydan fazladır aynı kiloda.

canım ama senin eşinde yanlış davranmış. tamam büyüyünce bu tip sorunlar daha zor ama eşler aynı kafada olursa en azından bi çatışma olmaz. ben o konuda şanslıyım en azından eşimle çatışmıyoruz çocuk yetiştirme konusunda.

üzülme bilsen eminimki okumazdın. hem seni rahatlatacak bir şey söyliyim o kadar küçükken ben merak eder okurdum :) belki bana söyleyemediği bi derdi vardır en azından bilirdim. tabii asla belli etmezdim. ama gençken asla özelini kurcalamam tabii. hem gençler öyle defterlerini iyi saklarlar kendimden biliyorum :))

becerikli kadınsın vesselam :) bayılıyorum senin bu uydurmasyon ölçüsüz tariflerine :) elma aldım bugün deniycem mutlaka sağol tatlım. ama sanırım içine zencefil yenibahar koymam özellikle zencefilden nefret ediyorum çok yararlı tabii ama

yaws aslinda dusununce sankim asil genç ken okumak lazim
hadi kendinden 15 yas buyuk biri kandirdi bilmemne oldu
varsayki facebook var bakmanmi
ben bakarim haberi olsun hatta bakdigimin ayagini denk alsin :)
saka bi yana cevredeki kotu insanlardan nasil koruycaz biz çocuklari takip etmezsek arkalrinda olmazsak

esim ince dusunememistir , hiç aklima gelmedi gidip kiza sir defterini getir okuyalim duyecegi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…