2015 Şubat Anneleri

seneler önce benim gerizekalı kuzenlerim 6 yaşındaki erkek kardeşimi götürmüşlerdi kurbanın yanına. kardeşimde o kadar farklı severdiki inekleri. yazın yaylada oyun oynardık o inek olurdu, bulaşık eldivenini şişirip ona inek memesi yapardık ben onu sağardım :KK70:

o kadar severdi yani. sonra kurbanı görünce şok geçirdi. bi daha asla et yemedi. siz benim arkadaşımı öldürdünüz diye günlerce ağladı. küçüktü diye bi süre köftenin etten olmadığına inandırabilmiştik. o sayede köfte yiyordu sonra onu da anlayınca yemedi. şimdi koca adam oldu biraz biraz yemeye başladı.

yani çok hassas bi konu. aslında bu tip şeyleri danışabileceğimiz yerler olmalı, çağrı merkezleri olmalı. yok mu öyle bişey?
oyy çok fena olmus yaa
çocuklar et yemese ben naparim yaaa kafayi yerimmm :))

canim senin meslegin ne merak ediyorum tam aidni ama sormayida hep unutyorum
pedagog mu oluyon
kisaltmasini yazmistin bi ekrsinde ama açilimin bilmiyordum kisaltmasinida hatirmmaiyorum :))
Haha :))
Psikolojik danışma ve rehberlik okudum ben canım uzmanlığım yanı yüksek lisansım da o bölümde..
Yurt dışında karşılı counseling.. Evet kimisi kendine pedogog der kimisi psikolog yurt dışında ama psikolojik danışma işte.. Okullarda çalıştığımız içim rehber öğretmen tanımlaması yapılıyor :))

Haha :))
Psikolojik danışma ve rehberlik okudum ben canım uzmanlığım yanı yüksek lisansım da o bölümde..
Yurt dışında karşılı counseling.. Evet kimisi kendine pedogog der kimisi psikolog yurt dışında ama psikolojik danışma işte.. Okullarda çalıştığımız içim rehber öğretmen tanımlaması yapılıyor :))
anladim canim
heh simdi hatirladim PDR demistin :))
psikolojik danisma pedagog iste daha ne olsun :)) sende oyle de kendinee :=)

bugün okuyup da etkilendiğim ikinci anı oldu bu seninki canım arkadaşım ya. ne kadar doğru ne kadar güzel anlatmışsın. ama olayın özü acı ne yazıkki..

git gide bu ülkeden umudum kesiliyor. sabah kayınvalideme gittim, giderken bizim evin ordaki ilkokulda tören devam ediyordu saat 11:30 du. inanılmaz bir sıcak var, büyükler üstü kapalı yerde oturmuş, küçücük çocuklar sırada ayakta bekliyor o sıcakta. müdür demokrasi şehitlerini anma ile ilgili bişeyler söylüyor falan. meb in kararıymış bir hafta anma olacakmış. ya mini mini birler ne anlasın bu olaylardan..

allahım kafayı yiyor insan düşündükçe. bizim bilime, sanata kısacası eğitime yönelmemiz lazımken şu eğitim sistemimize bak. tek umudumuz sizlersiniz evlatlarımız için :KK43: ama senide anlıyorum insanın şevki kırılıyor etrafındaki bazı eğitimcileri görünce. böyle dar kafalı cahil velileri, onların yetiştirdiği daha doğrusu yetiştiremediği çocukları görünce..

kayınvalidem seneler önce köyde öğretmenlik yapmış. çocuklara dayak atmak en son yapacağı şeymiş. ama çocuklar dayakla yetiştirildiği için ondan başka şeyden anlamıyorlardı demişti bana anlatırken. öyle görmüş öyle bilmiş. o çocuk nasıl hayvana insana her canlıya şiddet uygulamasın, geleceğin sapığı katili olmasın.

zaten şu şort giydi diye kadına tekme atan adam da serbest kaldı ya benim cinlerim tepemde. bende dolmuşum senin gibi baksana. hiç ama hiç umudum yok bu ülkeden artık. çocuklarımız nasıl yetişecek bu ülkede neler göreceğiz bakalım :KK43:
Ay o kutlama olayına hiç girmiyim, zaten mimliyim, atmaya bahane arıyorlar milleti, hiç yorum yapamayacağım o yüzden ama anladın sen :KK66: kayınvaliden çok haklı. Orda çocuklarından çok hayvanları kıymetliydi valla. Mesela gel çocuğunu al hasta oldu doktora götür diyorduk yok olmaz bugün ineklerin aşısı var, kontrolü var diyeni biliyorum ya. Daha ne hikayeler, ne gerçekler var da anlatsam içiniz şişer. En basitinden bugün okuldaki dolabı temizledim. Boyum kadar kitap attım çöpe. Geçen yıldan kalan ders kitabı. Güya bedava kitap dağıtıyorlar, çok güzel bi uygulama tamam ama bi takip et be kardeşim. Mesela benim şu an Türkçe kitaplarım yok ama sınıf m vücudunun iki katı kadar İngilizce kitabı var, yarısı çöpe gidecek, kağıt israfı Zaman israfı.. Valla ekmeği çiğnemeden yutat gibi yutkundum. .. Ay amma anlattım yav, doluyum valla napalım..

Hele o şort mevzusu var ya tam bir Türkiye özeti. Nasıl olsa şort giymek kabul gören bişey değil ya, şort giydi diye hak etti demiştir savcı. Sonra baktı tepki çok aldı yine içeri. Şort giyip köyün içinde tek başıma eylem mi yapsam napsam :KK70:

tahmin edebiliyorum. ne kadar kutuplaştırıldık ya. eskiden farklı görüşlerde olsak da arkadaşlık edebiliyorduk şimdi hele şu sosyal medyada herkes klavye delikanlısı empatiden yoksun, acımasız, kötü kalpli. inan bir sürü arkadaşımdan akrabamdan soğudum.

küçük yerdesin sende mecbur yüzyüze bakıyorsun. arkadaşlık etmesen olmaz, ama tam anlamıyla da olamıyorsun sanırım anlıyorum :KK43: ya biz niye aynı şehirlerde değilizki çok sinir oldum şu an :mad:
Çok çok kutuplaştık gerçekten, herkes birbirine önyargılı yaklaşıyor, buna bende dahil hatta en çok ben bile diyebilirim. Akr,aba akbaba demişler, ne kadar uzak o kadar iyi. Her bayram sofrasında amcalarımla kavga çıkardı aramızda sırf bu kutuplaşma yüzünden. Ben de çok istiyorum yaaaaaaa ayne yerde olalım . Ne güzel anlaşıyoz:)

Hangi sınıfı alacağın Nasıl belli değil ya? Çok ilginç, tüm yaz bu idareciler ne yapıyor acaba çok merak ediyorum gerçekten.. Ben isterim ki her şey okul başlamadan belli olsun, çpcuk öğretmenini derse girmeden önce ufak bir tanışma toplantısında vs görsün.. Böyle ilk gün bodoslama çok kötü oluyor.. Biz de ağlayan zırlayan, allahım bir görsen, Veli'ler içerden çıkmıyor çocupuma bakacam o bensiz ağlar diye.. Ya git kardeşim p Zaman gönderme bırak ağlıyorsa da susacak ikna ediyorum tam çocuğu bi anda anne geçiveriyor ordan pat çocuk yine ağlıyor.. Yok anam yok bu ilk günler tam işkence sonda düzen oturunca iyi de..

Ah ah şu anda eğitim değil siyaset ön planda bunu hepimiz biliyoruz eğitimci olmaya gerek yok.. Sen en doğrusunu yapıyorsun ne olursa olsun çabalıyorsun, doğruları olması gerekenleri öğretmeye çalışıyorsun ve inşallah senin gibi daha çok öğretmen vardır en azından neslin bir kısmını kurtarmış oluruz.. Allah kolaylık versin, sınıfta olmak çok zor bir iş i, ben o konuda daha rahatım bence..

Bence olur, oluyordur da, bizler Nasıl olduk? Onlar da olacak i, çaysız olmaz Hocam biz her halükarda çayımızı demleyelim :)))
Can'ım belli değil çünkü kadrolu gelenler bi şekilde merkeze gittiği için ücretli gelene de üç dört filan veriliyor işte, ona göre ayarlıyorlar. Dandirik işler anlayacağın. Ya sen tanışma toplantısı diyorsun benim yıl içinde yüzünü bile görmediğim Veli oluyor.
Hele o çok bilmiş Veli'ler gerçekten en zoru, çocukla anlaşmak daha kolay. Çay bizim dert ortağımız dimi hocam :))

Sırma sorma çocukla bi şekilde baş ediyorsun ama Veli'ler fena.. Cahille uğraşmak daha doğrusu cahil olup da çok bildiğini sananlarla uğraşmak daha da zor.. Anlatıyorum ama anlamıyor beni o an fark ediyorum boşa konuştuğumu.. Bugün çocuk ağlıyor diye birisi tokat attı çocuğuna, Daha belli 25 yaşında ama 3 çocuklu :KK43: kadının elini bir tutmuşum kızarmış ne yapıyorsun sen diye bağırdım istemeden.. Müdür soruna bana kızdı ama dedim yine olsa yine yaparım ben buyum dedim.. Benim yanımda böyle yapan evde neler yapar Allah bilir :KK43:
Anam bugün aynı olaya ben müdahale ettim. Çocuk ağlıyor diye tokat atıyordu az daha. Halbuki çocuğun asıl derdi çıkışta hangi servise bineceğini bilmemesiymiş yazık yav.. Az bi sarıl şöyle bi güven ver dimi.. Benim bi Veli'm vardı, kadın benden iki yaş küçük ama çocuğu on yaşındaydı şok olmuştum, çünkü kadına hani samimiyetten abla filan diyordum :KK70: o müdür de .... Yesin bi zahmet !! Kız bizi görevden alacaklar çok yazdık annneeeemmm :KK70: :KK70:

seneler önce benim gerizekalı kuzenlerim 6 yaşındaki erkek kardeşimi götürmüşlerdi kurbanın yanına. kardeşimde o kadar farklı severdiki inekleri. yazın yaylada oyun oynardık o inek olurdu, bulaşık eldivenini şişirip ona inek memesi yapardık ben onu sağardım :KK70:

o kadar severdi yani. sonra kurbanı görünce şok geçirdi. bi daha asla et yemedi. siz benim arkadaşımı öldürdünüz diye günlerce ağladı. küçüktü diye bi süre köftenin etten olmadığına inandırabilmiştik. o sayede köfte yiyordu sonra onu da anlayınca yemedi. şimdi koca adam oldu biraz biraz yemeye başladı.

yani çok hassas bi konu. aslında bu tip şeyleri danışabileceğimiz yerler olmalı, çağrı merkezleri olmalı. yok mu öyle bişey?
Ya ne tatlı yaaaa :KK70: eldivenden meme :KK70:

Ay o kutlama olayına hiç girmiyim, zaten mimliyim, atmaya bahane arıyorlar milleti, hiç yorum yapamayacağım o yüzden ama anladın sen :KK66: kayınvaliden çok haklı. Orda çocuklarından çok hayvanları kıymetliydi valla. Mesela gel çocuğunu al hasta oldu doktora götür diyorduk yok olmaz bugün ineklerin aşısı var, kontrolü var diyeni biliyorum ya. Daha ne hikayeler, ne gerçekler var da anlatsam içiniz şişer. En basitinden bugün okuldaki dolabı temizledim. Boyum kadar kitap attım çöpe. Geçen yıldan kalan ders kitabı. Güya bedava kitap dağıtıyorlar, çok güzel bi uygulama tamam ama bi takip et be kardeşim. Mesela benim şu an Türkçe kitaplarım yok ama sınıf m vücudunun iki katı kadar İngilizce kitabı var, yarısı çöpe gidecek, kağıt israfı Zaman israfı.. Valla ekmeği çiğnemeden yutat gibi yutkundum. .. Ay amma anlattım yav, doluyum valla napalım..

Hele o şort mevzusu var ya tam bir Türkiye özeti. Nasıl olsa şort giymek kabul gören bişey değil ya, şort giydi diye hak etti demiştir savcı. Sonra baktı tepki çok aldı yine içeri. Şort giyip köyün içinde tek başıma eylem mi yapsam napsam :KK70:
Köyde tek başına eylem :halay::halay:
Tv lere çıkarsın bacım meşhur olursun :KK70:

Can'ım belli değil çünkü kadrolu gelenler bi şekilde merkeze gittiği için ücretli gelene de üç dört filan veriliyor işte, ona göre ayarlıyorlar. Dandirik işler anlayacağın. Ya sen tanışma toplantısı diyorsun benim yıl içinde yüzünü bile görmediğim Veli oluyor.
Hele o çok bilmiş Veli'ler gerçekten en zoru, çocukla anlaşmak daha kolay. Çay bizim dert ortağımız dimi hocam :))
Yanı öğrenci öğretmenle tanışsın anlamında :) ama işte benimki çok ütopik oldu :)) bazen çok üzülüyorum ülkemin bu haline, keşke herşey daha güzel olsa ama annemler eski okul yaşantılarını Nasıl anlatıyorsa şimdi de hala öyle..

Sırma sorma çocukla bi şekilde baş ediyorsun ama Veli'ler fena.. Cahille uğraşmak daha doğrusu cahil olup da çok bildiğini sananlarla uğraşmak daha da zor.. Anlatıyorum ama anlamıyor beni o an fark ediyorum boşa konuştuğumu.. Bugün çocuk ağlıyor diye birisi tokat attı çocuğuna, Daha belli 25 yaşında ama 3 çocuklu :KK43: kadının elini bir tutmuşum kızarmış ne yapıyorsun sen diye bağırdım istemeden.. Müdür soruna bana kızdı ama dedim yine olsa yine yaparım ben buyum dedim.. Benim yanımda böyle yapan evde neler yapar Allah bilir :KK43:
Canim bence cok dogal bir tepki vermissin. Kiyamam ya. O cocugun ilk yedigi tokat degil ki. Ev hayatina mudehale edemiyoruz malesef:KK43:

inanamıyorum ya ne kadar cahil olsa da bir insan küçücük bir çocuğun belkide hayatındaki en önemli gününde, kendini en savunmasız ve muhtaç hissettiği anında nasıl yapabilir bunu ya. ama takdir ettim canım benim inan bende aynı tepkiyi verirdim. sinir oldum çok üzüldüm şu an düşününce :KK43:

yeni nesil anneler de herşeyi biliyor. her şeyin en doğrusunu onlar biliyor öğretmenleri azarlayanları bile var yok yere. tamam hakkını ara ama işini bilen öğretmene de işi öğretmeye çalışanlar var. bir de en nefret ettiğim tip anneler resmen rekabet işine dönüştürenler. en akıllı en temiz en çalışkan en güzel benim çocuğum olmalı diye hepsi kafayı yemiş.

eğitim sistemimiz zaten o kadar güzelki bi de böyle anne babalarla bu çocuklara yazık oluyor vallahi :KK43:
O kadar rekabet ortami var ki anlatamam ordan oraya kosturuyolar cocuklari bu yuzden. Cocukluklarini yasayamiyo yavrular. Gecen parkta konusmalarina sahit oldum. Surekli baska cocuklarla karsilastirip duruyolar. Yeni egitim sisteminde hersey velinin elinde gibi bisey. O yuzden herseye karisiyolar

Mülakatı bile kazanamamış bir öğretmen de burda :işsiz: bölümümüzün puanı 77 de kaldı oda mülakat engeli var atanmak hayal oldu benim için :cry: keşke bende şu an bi köy okulunun anasınıfından size yaşadıklarımı anlatabilseydim :KK61:

Özele devam müdürü patronu memnun etmeye devam yani neyse ki doğuma az kaldı

Anaokulında çalışıyorum ben, ve eğitim hayatının başlangıcı bu demi sonuçta çok önemli, sırf çocukla zorlandığı ve başına atmak istediği için okula gönderiyor belli yapma o Zaman çocuk falan ben yapıyor muyum kardeş hayır..
Evet haklısın her şeyi iyi biliyorlar ah bu tv yok bu orda çıkıyor insanlar uzmanım diye yalan yanlış şeyler anlatıyorlar bynlar da kafalarına göre davranıyor işte..

Eğitim sistemi evet öyle ama biz bilinçliyiz en asından bizler ileride evde destek oluruz çocuğumuza, rekabet saçma dediğin gibi en önemlisi önce çocuğun okuldaki mutluluğu gerisi boş ve elbet olur
bu gidişle zaten çoğu değerlerimizi biz evde öğreticez çocuklarımıza..

dediğin gibi yapıyorlar en az üç tane. rahat etmek içinde okula veriyorlar. kafa bu yani. yapma ilgilenmeyeceksen. her çocuk ilgi ister sevgi ister. ben daha ikinciyi bile kara kara düşünüyorum yapabilir miyim başarabilir miyim diye. milletin kafa allah rızkını verir kafası. doğurmak büyütmek kolay da iyi, başarılı, mutlu, sevgiyle büyütmek emek ister.

ama sorsan hepsi herşeyi biliyor. allahım bu yeni nesil annelerin çoğu kabus. allah yardımcınız olsun.

anladım ben seni :) sus tabii bişey deme böyle yerlerde bunların ne yapacağı belli olmaz.

hiç şaşırmadım anlattıklarına anadolu insanının hayvanı evladından daha değerli cidden. ya da ne bileyim çayı fındığı tarlasındaki mahsülü çok daha önemli. eskilerden böyle kendi öabasıyla okuyup da çok başarılı olanları düşünüyorum vallahi büyük mücadele örneği.

kız haberlere çıkarsın he öyle bişey yapsan :KK70: köydekiler de der şuna bak şuna başka işi yok anarşist bu hahahaha :KK70:

Çok çok kutuplaştık gerçekten, herkes birbirine önyargılı yaklaşıyor, buna bende dahil hatta en çok ben bile diyebilirim. Akr,aba akbaba demişler, ne kadar uzak o kadar iyi. Her bayram sofrasında amcalarımla kavga çıkardı aramızda sırf bu kutuplaşma yüzünden. Ben de çok istiyorum yaaaaaaa ayne yerde olalım . Ne güzel anlaşıyoz:)
önyargılı olmamak ne mümkün. elimden geldiğince olmamaya çalışıyorum ama şu günümüzde çok zor.

evet tam kafalar bir bi de şehirler bir olaydı ne güzel olardı.

O kadar rekabet ortami var ki anlatamam ordan oraya kosturuyolar cocuklari bu yuzden. Cocukluklarini yasayamiyo yavrular. Gecen parkta konusmalarina sahit oldum. Surekli baska cocuklarla karsilastirip duruyolar. Yeni egitim sisteminde hersey velinin elinde gibi bisey. O yuzden herseye karisiyolar
yazık o ana babaların çocuklarına. bir çocuğun mutlu olmasından başka ne önemli olabilirki hayatta.

Mülakatı bile kazanamamış bir öğretmen de burda :işsiz: bölümümüzün puanı 77 de kaldı oda mülakat engeli var atanmak hayal oldu benim için :cry: keşke bende şu an bi köy okulunun anasınıfından size yaşadıklarımı anlatabilseydim :KK61:
Ah Can'ım yaa eski sistem olsaydı kesin atanırdın, puanın bence çok iyi bi bebekle hemde Hamile halinle. Acı gerçekler ama şu an istersen 90 al mülakat olayı bitirir bu işi. Üzme kendini, bakarsın özel bi okulda çalışırsın ilerde..

canım sağlık olsun üzme canını. merinin dediği gibi şu dönemde çok zor herşey karmakarışık. belki bunda da başka bir hayır vardır..

X