2015 Şubat Anneleri

su akar yolunu bulur demek gerekiyor bazen di mi.. annen bakamayacaksa dediğin gibi kv mecbur. ama geçen seferki gibi davranırsa ona dayanmak zorunda olup sinirlerini yıpratacağına biraz daha büyümesini bekleyip kreşe verebilirsin dediğin gibi. allahtan çalışma saatlerin çok uzun değil.

Bende ikinci kez anne olmak istiyorum ama korkuyorum bebegim biraz yaramaz ve zor bir hamilelik gecirdim dertlesip akıl almak istedim yaşım 34
merhaba hoşgeldin. ikinciyi düşünüyorsan cesaretin varsa çocuğun usluysa yap tabii. bende çok zorlanıyorum tek başıma büyütüyorum annem yanımda değil. hiç cesaret edemiyorum ama kardeşi olsun isterim. 5-6 yaşına gelince düşünüyorum ama o zamanda tam rahatlamışken insan nasıl cesaret eder bilmiyorum.

No ikinci çocuk no cry beybi :)) dün içimden şöyle bişey geçti. Bizim ikinci çocuk kesin sürpriz bişey olacak, yani planlamadan Umarım öyle bi durum yaşanmaz sen nasılsın Can'ım yaa.. Hep seni düşünüyorum valla , eşine çok kızdım dün. Seni yalnız bırakmasın artık. Can'ım bişey diyim mi, sen ne kadar çok sorumluluk üstlenirsen eşler o kadar salıveriyor kendini. Mesela bugün teyzem geldi bize kadın gelmiş elli yaşına 24 yıllık evliler 4 sene de sevgiliyim dönemin say, 28 yıldır kocasının yükünü çeker. Ada'ma mağazadan pantolon seçer beğenir eve getirir bir kaç tane, eniştem evde giyer dener teyzem olmayanları mağazaya geri götürür düşün yani.. Üstüne bide tribini sinirini çeker.. O kadar üzüldüm ki, çökmüş artık gözünün feri kaçmış.. Halbuki bazı şeyleri boşvereceksin kendisi yapmaya mecbur kalacak. Sende artık fırsat buldukça ayazı babasına teslim et, ilk Zaman'lar yirmi dakka derken yarım saat, sonra bir saat. Babasıda ayaz da alışacaklar. Ben sana bırak çocuğu tatile git demiyorum elbette ama bu durum seni şimdi değilse bile bir süre sonra yıpratacak. Keşke aynı yerde oltaydık da beraber gezmelere gitseydik. Bana bıraksaydın arada bi nefes alsaydın.. Ben kış döneminde bu sinirliliğimin fiziksel yorgunluktan olduğunu düşünüyordum ama artık öyle olmadığını anladım. Hatta şu an sadece tunaya değil, komşuya haberlere kliplere bile sinir olduğumu farkettim. Ennnn küçük bi aksilik, benle ilgili yada değil farketmez beni çıldırtmaya yetiyor. Yine böyle tatile gittiğimiz bir gün resmen cinnet geçirdim, eşim artık durumun vehametinin farkına vardı ve bana hem duygusal hem tunaya bakma konusunDa daha yardımcı oluyor. Bende iyi olmak istiyorum. Sen benim gibi değilsin çok çok sabırlı ve anlayışlısın, çok güçlüsün. Ama bi yerde telin kopmasından korkuyorum Umarım sen benim gibi olmadan bu durumun üstesinden gelirsin. Ya bilmiyorum çok mu dramatize ettim olayı ama ben burdan okuduğum kadarıyla senin için bunları diliyorum canım

Merhaba anneler bende 2015 subat anne adayıydim ama ocakta doğum yaptim sizleri hamileligimin başından beri okudum hepinizi nerdeyse taniyorum ama ilk defa yazıyorum selam vermek istedim
Hoşgeldin :) herkes bu kadar kopmuşken buralardan, taze kanlar güzel oluyor. Ben ikinci çocuğa mesafeli duranlardanım. Kardeş iyi güzel ama tek başımayım, çalışıyorum, evimiz müsait değil, şu an 2. Bizi zorlar yani. Senin böyle pürüzlerin yoksa yap :)

inanır mısın bu aralar bende hep öyle düşünüyorum. sürpriz yumurta olacak gibi sanki benimki

teyzene çok üzüldüm bu kadarını da hiç duymamıştım. benim kuzenimin eşi çayının şekerini bile karıştırır en çok ona şok olmuştum. dediğin gibi biraz sorumluluk vermek gerekiyor. ben o konuda bi sıkıntı yaşamadığım için bana demesi kolay mı geliyor bilmiyorum. Ama gelincikgibi meri çok haklı. bu hayata bi kez geliyosun ve daha genceciksin. kendini bu kadar yıpratma. en azından kendinden başkalarının seni yıpratmasına müsaade etme.

merinin dediği şekilde eşine biraz sorumluluk sahibi olmayı öğretebilirsin. ikinizde çalışıyorsunuz ve Ayazı tek başına yapmadın. keşke hepimiz yakın olsaydık. bu sorunlar en azındAn bu kadar batmazdı. insanın eşe dosta anneye babaya da çok ihtiyacı oluyor bir şehirde ailenle yalnızsan.

Biraz zor olur tabi 3 çocukla bence pes etmeyin hemen bu oyunlara başlamadan evvel işlerinin bitmiş sakın ve kafanın boş olması lazım ancak öyle tahammül gosterebilirsin bu şekilde eğlenceli olur bence

Ahaha:) aynen öyle ikinci çocukla artık Bakırköy'e yatırırlar beni en azından şu anda, ayaz büyüyünce Nasıl olur bilemem tabi :)

Canım benim çok haklısın gerçekten.. Sorumluluk vermem lazım evet ama ortalıkta sorumluluk verebileceğim biri yok akşamdan akşama görüyorum o da en fazla iki saat.. Ayaza üzülüyorum ben, eşime bağırdığımda p da etkileniyor, veya ayaza çok sık bağırmaya başladım en ufak bir şeyde.. Bazen çok sabırlı oluyorum bazen de abuk subuk şeylere sinir oluyorum aynı dediğin gibi.. Nasıl bir cinnet anıydı o? Söyle de ben de yapayım numaradan en azından benimki de kendine gelir belki :)

Yok gerçekten çok yıprandım, aynaya baktığımda bu ben değilim diyorum, her şeyim değişti sadece kişiliğim değil yüzüm bile.. Eskiden daha güzeldim daha çok beğeniyordum kendimi.. Şimdi bazı günler bu gün Nasıl geçecek diye düşünüyorum, ne kadar kötü bişi.. Şimdi yine evdeyim çalışırken daha beter onu anladım çalışmak da yoruyor beni..

Ohooo teyzen gibi olan çok bizim ailede canım.. Benim eşim de nereyese öyle yetişmiş.. Çayını doldurur hala annesi şekerini koyar karıştırır öyle verir, ner değse yemeğini bile kendi yedirecek elinden gelse.. Çok değişik bi yetiştirme biçimi ve erkek egemenliği mevcut onlarda.. Bizim öyle değil benim babam herşeyi yapar annemle, mesela ikisi (Almanya'da yufka ekmeği hazır yok) oturur yufka açar biri açar diğeri pişirir falan..

Dünden beri iyi ama eşim.. Bişiler tapmaya çabalıyor gibi dün hep ayazla ilgilendi.. Sabah 5te gelmişti eve 10fa kalktı oynadı ayazla dalan bakalım basıl olacak..

Hayır çok da doğru tespit yaptın canım bende teller kopmak üzere.. Dayanamıyorum, eşimi sürekli eleştiriyorum sürekli laf sokuyorum tam depresyon hali benimkisi.. Tersi kendi söküğünü dikemiyor işte :))

Ever öyle en çok koyan yalnız olmak.. Kimseyle görüşmüyorum, evde tıkılı kaldım öyle.. Sosyal haya yok bişi yok ..ok gibi hayat afedersin.. Ayaz şenlendiriyor beni cidden:) eşim konusunda hangi konularda sorumluluk vercem ki bilmiyorum, görev panosu yapayım şunlar senin görevin diye sonra her gün tik atsın yaptım diye :))))

Ama yine de hep pozitifsin canım ne güzel yazdıklarını okuyunca gülümsüyorum :) inşallah devam eder eşinin bu ilgisi keşke benim eşimin ilgisinin %10 u falan seninkinde olsa eşim geçen diyo 2. Doğunca onu da sana bırakmam geceleri ikisini de uyuturum beratı ayağımda bebeği göğsümde uyuturum dedi

Bu arada berat son 1 haftadır çok huysuz kızlar hiçbişeyden memnun olmuyor hep kucak istiyor (benim kucağımı değil tabi babasının kucağını) yemekleri ağzından atıyor gece çok sık uyanıyor dışarı çıkarıyor babası her akşam parka gidiyorlar eve geldiğinde enerjisini atmış ve sakinleşmiş olması gerekirken daha çok mızmızlanıyor gece olsa da uyusa diye bekliyoruz artık her gün o kadar yoruyor ki bizi bir de geceleri kendi kendine uyuyan bebek uyanmıyordu hani beratı sallamıyoruz artık iki haftadır ayağımızda sallamadan uyutuyoruz yani kendi kendie uyuyor döne döne ve gece uyanmaları çok fazla hiç azalmadı bişey anlamadım ben berattan kısaca

Biraz zor olur tabi 3 çocukla bence pes etmeyin hemen bu oyunlara başlamadan evvel işlerinin bitmiş sakın ve kafanın boş olması lazım ancak öyle tahammül gosterebilirsin bu şekilde eğlenceli olur bence
Ben de dün beratla birlikte kaliteli ve eğlenceli zaman geçirmek adına (!) makarnaları döktüm plastik kapaklı bir kovanın içine birlikte kovaya atıp içinden çıkarmak için seveceğini düşündüm kovayı tuttuğu gibi hepsini etrafa boşalttı sonra da etrafa saçılan makarnaları kanepelerin altına fırlattı iş çıktı başıma ev işlerini zor hallederken bi de onu toplamakla uğraştım kanepe altlarından vazgeçtim etkinlikten filan anlamıyor ki etrafa döküp saçmaya odaklı berat anca ıslak mendil istiyor eline veriyorum etrafı siliyor duvarları kapıyı kanepeleri yerleri sehpaları aklına neresi gelirse bol bol temizlik yapıyor

selam kızlar nasıl gidiyor hayat ? geçmişi okuyamıyorum valla çok yoğunum bu aralar.
dün berata ikeadan masa sandalye aldık. boyama yapacağız inş üzerinde. hedefim bu şekilde oturmasını sağlamak. çok hareketli çünkü evde 3 kişiyi pert ediyor. umarım başarılı olabilirim.
gece uyanmaları ara ara bizimkinin de artıyor gece kalkıp oda oda dolaşıyoruz. ben dişlerine bağlıyorum. 4 çene dişi de çıktı. şimdi de köpek dişleri şişmeye başladı. kendimi böyle kandırıyorum en azından.
benim de psikolojim çok bozuktu yazıyordum buraya ara ara hatırlarsanız. ilaç kullanmam baya iyi geldi. terapiye de başlıcaz umarım daha iyi olacak.

post: 47673365, member: 717170"]Ben de dün beratla birlikte kaliteli ve eğlenceli zaman geçirmek adına (!) makarnaları döktüm plastik kapaklı bir kovanın içine birlikte kovaya atıp içinden çıkarmak için seveceğini düşündüm kovayı tuttuğu gibi hepsini etrafa boşalttı sonra da etrafa saçılan makarnaları kanepelerin altına fırlattı iş çıktı başıma ev işlerini zor hallederken bi de onu toplamakla uğraştım kanepe altlarından vazgeçtim etkinlikten filan anlamıyor ki etrafa döküp saçmaya odaklı berat anca ıslak mendil istiyor eline veriyorum etrafı siliyor duvarları kapıyı kanepeleri yerleri sehpaları aklına neresi gelirse bol bol temizlik yapıyor[/QUOTE]Yazdiklarina cok guldum cunku ayni olaylari yasiyorum bende zanletmistim ki sadece benim bebem boyle

Anneler yazdıklarınızı çok ddüşündüm bende yyanlız bir anneyim bi deli cesareti ggelmişti bu ay deneme yyaptım tutarsa yapcak bişiyok tutmazsa bböyledevam edicem tTeşekkürler yorum yapan arkadaslara yarın tatile gidiyorum uçakla antalya belek de bir otele tatile giden aarkadaşlardan oöneriler bekliyorum

Sana bildiğim piyango vurmuş :)))

İlacın işe taramasına ve kendini daha hissetmene sevşndim gerçekten Can'ım.. Berat da iyidir? Terapiyle birlikte herşey daha da güzel olur eminim..

merhaba hanimlar
burada haava sicak ( 30 derec :) )))
komsularla çocuklari havuza goturduk
buyukler çok eglendi hakanda eglendi herhalde, bi ara arkadas goturdu suya sokdu ( mayosuz olani havuza sokmuyoalr bende kapaliuyim ondan )
geriden takip ettim, once sudan korkdu, sonra abisini gorunce oturdu oynadi suiyla :) çikarincada aglamis su istiyorum diye
onun disinda yanimizda oturdu kalkdi dolasti gezdci biseyler atistirdi sukur aksami ettik akzasiz belasiz
cumarteside parka gitmistik piknik yaptik , orada çok huzrsuzdu hiç oynamayip hep aglamisti
pazar yani dunde misafirlige gittik çogunlugu uyyarak geçirdi ordada fena deildik
yarinda sicakmis hava bi yere gidelim diyorum ama nereye bilmiyorum :)
çarsamba aaksama yagmur yagmazsa arkaaslarla park da semaver yakip çay yapicaz
hafta sonuna ALLAh kerim yagmur gorunuyor meteo da

gelincikgibi imù ben seni anliyorum , esini bulsan is yaptircanda adam i$kolik eve gelmiyorkiii
bilmem hosuna gidermi amùa arkadas ve komsularinla takilabilirsin b gordugun gibi haftanin 6 gunu esim disinda herkesle gezoiyorum , adam isten eve gelemiyorki ben napayimmm ..

ben okudum ama yazamadim
zorlanirsin ama imkasniz deil tabiki, ALLAH DAGINA gore kar verir
mesela bu yaramazda ikinci bi o kdr uslu olabilir :) $ansa artik :))

bugun komsumun ablasida bizimleydi annemin yasitiymis
onun en buyuk çocugu 22 yasinda
ben 32 dusun artik farki :)

kardes ille olsun diyorsan yap gitsin derim :)
zaten doana kadr 2 .5 yasina gelecek ilk çocuk , uzmanlar 3 yas oneriypr, olmadi yilbasinda yparsin 3 yas olur farki :)

Öncelikle sen çok çok güzel bir kadınsın başta bunu söyliyim :) ama hiç birimiz eskisi gibi değiliz bunu kabul ediyorum. Eminim sen kendine ayıracağın bir kaç günde eskisi gibi ışıl ışıl olursun. Çünkü güzelliğin formülü mutluluktan geçiyor.

Sen Benim depresyon hallerimden adım adım ilerliyorsun valla.. Bağırma çağırma laf sokma.. Çünkü hırsını alamıyorsun, bi şekilde çıkarmak istiyorsun filan ama dert etme, çünkü normal bu davranışların. Onca sorumluluğa zil takıp oynayacak değilsin ya :) umarım eşİn bu ilgisini çoğaltır. Sonuçta kendi evladı yahu, hadi seni geçtim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…