kalp atışlarından sonra 7-8. Haftalar gibi bazı kan tesleri ister doktorun. Tiroit orada bakılır. Gebelerde tsh hormonunun 2,5 altında olması istenir. Bu aslında normal insanlar için yüksek bir değer değil ama gebelerde böyle.
O testlerde açlık kan şekeri de bakılır, açlık kan şekeri aşağı yukarı bir fikir verir. Ayrıca o testler içinde hemoglobin a1c bakılır. Bu değer de son 3 ay içinde şekerinin nasıl seyrettiğini söyler. 4-6 arası olması gerekir.
Ama asıl şeker yüklemesi 24.-25. Haftalar gibi yapılıyor. Burada gebelik şekeri var mı yok mu ortaya çıkıyor. Diyetle şekerini regüle edebilir, yada duruma göre insülin verebilir şeker çıkan gebe hastaya. Gebeler şeker ilacını kullanamıyor, direkt olarak insülin başlanıyor.
Ama benim şekerim yüklemede 200lerin üzerinde olmasına rağmen insülin başlamamıştık, diyetle regüle ettim.
evet haklısın bnde öyle okudum zaten.sorcam doktoruma çok sağol kuzummm
aman canım dikkat et. cogumuz daha hıc kılo almadık. sen 5 kılo bırden almıssın. aman dıkkt. hamur işini ve tatlıyı fazla tuketme. senın ıkızlerın olucak sanırım senın zaten bızden fazla kılo alman gerek ama yınede 5 suan ıcın faza bencce. hem nıye minişleri sucluyosun annesı onlar daha fasulye kadar buyucekler dımı ama :)
Çok almışsın canım ben daha hiç almadım dikkat et
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
günaydın bende 76yla hamile kaldım dün 78 olmuştum. ama benim öyle artan bi iştahım yok sadece normalde içtiğimden daha fazla su içiyorum. niye kilo aldım anlamış değilim
Garip tesadüf ... bende izmirdeyim ve iş yarime yakın olduğu için ege ünv. yaptırmayı düşünüyordum tahlilleri:S Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.. İzmirde hangi doktora gidiyorsunuz?Benim doktroum Burak ağca
evet haklısın bnde öyle okudum zaten.sorcam doktoruma çok sağol kuzummm
Ama ben hamile kalmadan önce dukan diyeti yapıyordum birden bıraktım bide az yemeye alışıktım şimdi duymuyorum:26: oyy nolcem ben ya kızlar sağolun ya iyi ki varsınız
Gördüm yavrum çok şükür Allaha. Tek kese göründü evet. Sıra kalp atışında. Peşindeyim gördüğün gibi :))
6+5 günlük olanlardan kalp atışını duyan var mı acaba? ya da daha az olanlardan duyan var mı?
Ne tesaduf :) ozaman bornovadaki ekadom kadin hast. Ve dogum merkezini biliyorsundur belki. Ben de bornovada oturuyorum ve ekadomdaki huseyin ceyberiye gidiyorum. Cok arastirdim burdaki forumlarda ismine acilmis konu bile var cok iyi oldugunu okumustum nitekim haklilarmis. Burak agcayi duymadim kendi muayenehanesimi var ?
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Cnm cok sevindim bak sana ne dedim bebegini üzme bidaha o seninle teyzesi olarak kizarim bak :))kalp atiminida goreceksin inşallah iyi düşün iyi olsun
Bende hazır gıda çikolata bisküvi yiyemiyorum hep peynir ekmek zeytin bu buda bebeğe yaramıyor bana yarıyorneyse benden bır tane daha varmış. ben de 73 ıdım 77 oldum. ama ben cok yemıyorum hayatımda ilk kez canım istemiyor aşırı bır seyler. 15-20 gundur ne bır buskıvı yedım ne cıkolata normalde bıle daha cok yerdım ama alıyorum işte.
her ınsanın bunyesı bır degıl demekkı . ben anladım ne yaparsam yapayım alıcam o kıloyu.
Kızlar sonunda keseyi gördük çok mutluyummmmm normal gebelikmiş haftayada boyunu ölçeriz dedi...halen inanamıyorum rüyada gibiyimm yaa
:):) ay evet hatırlıyorum Allah razı olsun canım. İyiki moral veren teyzesi var anasına kalsa depresyona gircek 5. Haftada. :) İyi düşünücem artık valla. Sen ne alemdesin nasılsın?
Hayırlısı olsun canım Allah sağlığıyla sonunu getirsin inş
İnşallah canım ya Rabbim hayırlısıyla bebişlerimizi sağlıklı sıhhatli kucaklarımıza versin hepimizin....
Gözün aydin bebegin seni çok bekletmedi Allahim tamamına erdirsin
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.