2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
Ben normal dogum yapmistim hastaneden cikarken olctuler 9 cikti bilurubini. Siniri 10mus. 1 gun isin aldi. Sonra 5e dustu ciktik hastaneden. Eve geldik ama kontrole cagirdilar arttikca artti 17 ye kadar cikti. 2 gune bir kan aldilar mosmor oldu cocugumun her tarafi. Bende mama vermek istedim izin vermediler. Gittigimiz doktorlar esim falan hep karsi cikti. Verseydik boyle olmicakti belki. Bebegimin vucudundaki enzimler yapiyomus aslinda sutumun bi sucu yokmus falan filan dediler. 3 aya kadar uzayan varmis. Kiziminda hala biraz yanaklarinda var. Heralde 3 ayi tamamlicaz oyle gecicek. Cok direncliymis o yuzden oluyomus. Iste hep tecrube bunlar ya da tecrubesizlik

haklısın canım aslında hem tecrubesizlik hem tecrube . Ama bna doktrlar sınırın 16,5 oldugunu soylediler . 1,5 ta bile yatrmadılar. Aynı bizide 2 gunde 4 gunde bir çagırdılar kan vermeye bizde 8 defa kan verdik . Bir suru hormn testleri bilmem ne yaptılar bebekte bi kalıtsal hastalık orn : enzim hastalıgı gbi bir hastalık olabilirmi diye çunku bu tur vakalarda da sarılık uzuyormuş . Neyseki testler temiz çıktı doktor anne sutu sarılgı dedi . Bizde mama aldık . Canm bizim işin dan sonra sarılık çok az 1 ml yukseldi ama yatack kadar degildi sonra kendiliginden duşmeye basladı . Galiba bizimkide uç ay surecege benziyor . Bu arada bnde normal dogum yaptım . İnşallah bir an once sarılıkları duşer bebeklermzn iyice cnm iki aydr bizde çok yıprandık çok zor gerçekten.

Leydiz en centilmin
Uykusuz annişler
Guzel bebeklerin guzel anneleri
Yeni gelenler eski mudavimler hepinize selamlarrr

Uzunca bir suredir yazmıyordum, ama okumaya çalışıyordum.
Mrssuperfine nin dedigi gibi emzirirken artik tele bakma istemedim.
Ki tek okuyabildigim zaman dilimi buydu.

Biraz üzülerek yazmayi birakmistim, zor bir donemden geçiyordum.
Bebegim kilo almiyor, dogum kilosuna donemiyor, bende israrla mama vermek istemiyordum.
Sut artirmak icin cok mucadele veriyordum.
Dogumdan sonra 4 kilo aldim yemedigim icmedigim hicbir sey kalmamisti . Kim ne derse deniyordum yapiyordum.
O sırada burada 50 ml sagiyorum
Az mi diye sormustum.
Beklemiyordum az denilmesini.
Bir de lohusa psikolijisinin de etkisiyle soyleme tarzlarindan cok alınmıştım.
Benimkinden su kadar geliyor, benimkinden de su kadar geliyor.
Bu kadar az oldugu icin kilo almiyordur, yetmiyordur diye soylenince bir de
O sirada mama cok kotu bir sey verme sakin bebegine gibi baska mesajlar donuyordu forumda. Sutum soyle akiyor boyle akiyor bebegime cok iyi yariyor gibi şeyler de yszilinca...
Bana degildi yazilanlar elbette ama oyle kotu bir durumdaydim ki her seyden etkilendim.
Kimseyi suclamiyorum aman yanlış anlamayin sakin. Cok hassastim cok mucadele verdim cok agladim...

Ama Allah in izniyle 3 hafta mama verdim az miktarda, mecbur kaldim doktor vermek zorundasın dedi.
Her anindan nefret ettim verirken
Agladim hep...

Ama ugraslarima devam ettim ve elhamdulillah bebegim 45 gunlukken sutum sanirim geldi.
Goguslerim sizlamaya basladi, bebegimin emerken yutkunmasi degisti ve mamayi kestim.
Kilo takibi yapildi Allah ima hamd-u senalar olsun cok iyi kilo aldi.
Toparladik yani ama bende bitmek uzereydim stresten.
Ac mi tok mu acliktan mi agladi azcik fazla uyudu hemen uyandirmaliyim vs zor gunlerdi.
Hala saatte 1 emziriyorum 15 dk bir meme 15 dk diger meme bu degismedi.
Mustafa da bu duruma aşırı alıştı zaten.
Sadece artik uyudugu zaman gunduzleri uyandirmiyorum emzirmek icin musaade ediyorum uyumasina.
Gecede emzirdigim saatleri esnettim biraz geri kalan ayni yani.

Of pof emzirme uzerine sabaha kadar
Kadar konusabilirim sayfalar yazabilirim.
Her yaziyi okudum her seyi denedim.
Cok zor bir işmis sut olayi. Allah herkesin yardimcisi olsun.
Bol faydali hayirli sutleri olsun herkesin insallah.

Yazacak tabii ki cok seyim var yazabildigim kadar yazarim inşallah.
Bu gecen surede

Mevlut yaptik
40 ucurma partisi yaptik
Sunnet oldu oglum
7 gunlukken saci tras edildi sadakasi verildi
Akika kurbanlari kesildi
Ben mastit oldum antibiyotik kullanmak zorunda kaldim
39.5 a cikti atesim 2 kere serum bagladilar dusurmek icin

Bunlarin haricinde de Mustafam dogdugundan beri hep geziyoruz.
Hep geziyoruz. Hep disardayim. Carsilarda pazarlarda avm lerde, gunlerde misafirliklerde her yerdeyim.
Esimle kac kez yemege ciktik, mini sehir disi maceramiz bile oldu. Istanbul viaporta gittik. 8 saat disarda kaldik oglum esim ve ben.
Ve ustelik saat basi emen bir bebekle.
Ama vazgecmedim yorulmadim emzirdim alt degistirdim devam ettim gezmeye.
En soguk gunde bile ciktik disari.
Kar yagarken
Firtna varken
Yagmur yagarken hicbir seyden geri kalmadim.
Ve cok ama cok iyi geldi.
Bizim Bebek arabamiz coook korunakli ve tam bir yenidogan arabasi oldugu icin
Hic birseyden etkilenmedi bile oglum.
Esim de iyiki seni kirmamisim almisiz bu arabayi diyor.
Kendim de arabaya baglayip yalniz da cikiyorum. Helal olsun verdigimiz onca
Para. Biraz agir ama her seye deger.
Onun sayesinde hep disardayim.
Sizlere de tavsiyem cekinmeyin cikin gezin.
Ilk basta zor olacak gibi okuyor ama yilmayin alisirsiniz.
Cok iyi geliyor insana.
Tabiki disardayken hep endise halinde oluyorum ama bu da annelik iste napalım :)))

Yine yazmaya çalışacağım cok ozledim sizleri yine gorusmek uzere
Yazimin uzunlugu icin de okuyanlardan ozur dilerim :)))

Hosgeldin cnm bebisle ıyı olmanıza sevindim. .

Mamayla kafam çok karışık kızlar. 2ay bitti sadece mama yiyoruz. Ama ben ne kadar vermeliyim bilemiyorum. 80 cc veriyordum yeni 100 e geçtim bu arada 2saatte besleniyor ve gecede aynı. Bence 3 veya 4 saatte beslense artık daha sağlıklı. Kısaca siz 3.ayına girmiş bebeginize kaç saatte kaç cc veriyorsunuz?

[QUTE="umberto, post: 40041500, member: 618694"]Canim toz dedigin sey nedir acaba? Benim kizimin da reflusu var da..[/QUOTE]
canim ismini hatirlamiyorum ama bebelac in bi urunuydu reflusu olan bebekler icin mamaya yada sutune koyuluyomus koyulastiriyormus

kizlsr bisey danismak istiyorum yaz icin tatil planladik esimle ama bebegimi havuzda denizde nereye yatirabilirm bebegim 4.5 aylik olacak arabasini alsam kumun icine batip cikacak anakucagina sigmaz heralde sezlongada yatiramam donmeye baslayacak aklima bisey gelmedi

O zamana kkadar oturmaya ba§layacakmi bilmem ama eger oturursa minikler için şişme havuzlarda durmazmi acaba

Canim bilemedimki simdi ben hem anne sütü hemde mama veriyorum bugün sabahtan beri 3 kere vermişim 90 veriyorum ben bazen sütüm olmayincada 120 veriyorum bir şekilde ayarlamaya çalışıyorum

O zamana kkadar oturmaya ba§layacakmi bilmem ama eger oturursa minikler için şişme havuzlarda durmazmi acaba
yok oturamaz o zmana kadar daha surekli havuza denizede sokamam semsiyenin altinda yada iste ne bilim havuz basinda otururken falan neye yatirabilirim aklima tek arabasi geliyo iste kumun icinde falan nasil surulur bide iki yasinda oglum var tatilmi olcak izdirapmi bilmiyorum :)

[QUTE="umberto, post: 40041500, member: 618694"]Canim toz dedigin sey nedir acaba? Benim kizimin da reflusu var da..
canim ismini hatirlamiyorum ama bebelac in bi urunuydu reflusu olan bebekler icin mamaya yada sutune koyuluyomus koyulastiriyormus[/QUOTE]
Tamam canim bi arastirayim ben onu. Tesekkur ederim:)

Hosgeldin cnm valla helal olsun sana yurekten tebrik ederim azmine basarina ve arabaya baglayip hem araba kullanip tek cikmaniza cesaretin benide cesaretlendirdi bu cmt deniycem o zmN bende Allah nasip ederse

Bugun bir urun kesfettim instagramda bir annede gordum 4 aylik bebegiyle afyonda termal otele gitmisler kizi balik gibi yizuyordu swimtrainer kirmizi olan 3 aylik bebekler bile kyllaniyor e bebekte maleswf yok hepsi burada turuncu olani 2 yas olani var belki mayisa dogru e bebege gelebilirse alicam cubku mayis gibi bende afyonda termale gitmeyi ck istiyorum

Gecen yaz hamiletken tatilde o kdr ck bebek vardiki canim imrendikk hepside 4-5 aylikti
Uyurken sezlongta yatiriyolardi diger zamnlarda 1 saate yakin denize sokuyolwrdi beslenmesi falan derken otele gidip 2 saat arayla geldikleri icin havlularini birakiyolardi sezlonga
Hep gozetledim cunku hepsini :))
Bizde agustos gibi dusunuyoruz hem biraz daha buyur 6 aylik olur ama ins Allah nasip ederse 4. Ay termal otel deneyimi yasamk istiyorum

Sutun yeterliyse bence mama verme anne sutu sariligi zararli degil

selamlar...maşallah bebeginize sıkıntılı gunler atlatmissiniz şükür gecmis...Akikanizi sadakanizi da Allah kabul etsin hayırlı evlat olsun ins. ..bol bol yarayan sütünüz olsun:)

kızlar. bizimde sarılıgimiz daha sifirlamadi uzayan sarilik. en son 6 ydi.birbirkez kan aldilar bizden o da kan tahlili troidlerine filan da bakmak için.het kontrolde alindan bi aletle sariligin degerini olcuyorlar yaklaşık değeri gosteriyr. .yazik yavrucaklara cok kan almislar...dr bize bunun zarari yok üzülmeyin zamanla gecicek dedi gerçektende iki ay olduk tamamen gecmek uzere..ama bizde uyuşmazlık yok.belki sizlerin ki ondan onemlidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…