- 10 Haziran 2010
- 84.676
- 355.217
canım evet o damla sanırım dün netten baktım, sen ondan kullanıyorsun galiba, memnunmsun, zinco ve bioagai bitti nurse harveys aldırıcam eğer neo baby iyiyse onu aldırayımNeo baby gripe mixture yimi soruyorsunuz kizlar
Cnm ben ordan cok oldu cikali
İkiye ayrildi grup 2014 aralik 2015 ocak subat snnelerine girdim ben
benimkide@minione o memeler benimki gibi kocaman
canım hoş geldin geçmiş olsun bebeğineYetttimm gari:)
Herkesn sinir sistemi çökmüş durumda anlaşılan:) alttan alamıyoruz ve anlaşılmayı bekliyoruz:)
Alla yardımcımız olsun..
@leble nin Pınar ın anneliği için söylediklerin çok Üzücü.. Keşke o kadar ağır yazmasaydı
Ama @pınar45 de sonradan tahrk ediyor :)
Ama ben de leble nin bir çok görüşünü paylaşıyorum kızlar...
Bebeğe ilk altı ay anne sütü dılında bir şey verilmesi sağlıklı değil he hastalanmasın diye veriliyor ama şekerli su yerine hurmayı lipstick gibi sürmek vs tercih edilebilir.. Ama herkesin kendi tercihi ben bu kadar sakınırsın benim bebeğim de emzik almıyor diyr kv emziğine bal sürüp vermiş sonra da bebeğimde alerji yaptı bir Sürü şey üzüntümden Günlerce anlayabilirsin ben bu kadar uğraşırken((
Rota virüsüne elinde Amerika ve tr de yasaklanmıştı tr de sonra ikinci tur ilaç geldi ve içinde jelatin va ve ağır Civa var ve Aşı koruyor kesin diyr bir şey yok yani evet ağır haftalık hastanede yatılıyor vs ama koruyuculuğu kesin ve tam değil leble de kendi doğrusunu kendi karar verecek. Bebeğim sürünsün hasta olsun ama Bağışıklıkçpı tam olsun demiyor Artı ve eksileri değerlendiriyor... Diye düşünüyorum..
Burası hem Paylaşım hem dostluk sayfası oldu bence şu zor zamanlarımızda birbirinize yardımcınolalım :) birbirimize girmeyelim:)
bak canım o konu çok uzadı ama senin dediğin gibi herkesin kendi tercihi şekerli su verip vermemek aşı yaptırıp yaptırmamak, ben şekerli suyu neden verdiğimi defalarca yazdım artık bilmeyen yok sanırım sebebini, büyük oğlumda yaşadığımız travmayı ömrümüz boyunca unutmayız kaybetme korkusunu, 6. aydan önce bende anne sütü dışında bir şey verilmesine karşıyım, doğunca verdiğimiz 3-4 kaşık şekerli su sanki 6 ay boyunca her gün veriyormuşuz gibi algılanıyor, ben bir kere olumsuzluk yaşadığım için tecrübemi paylaştım istemeyen uygulamaz, ama kalkıpta kimse yanlış bilgi veriyorsun yanlış akıl veriyorsun diye ahkam kesemez ( bu sözüm sana değil) yanlış bilgi vermekten bahseden kişi rotavirüsünün sebep olduğu ishal için iki gün yatar çıkar diye yanlış bilgi vermiş olmuyor mu,ölüme kadar giden bir hastalık için, peki bunun yanlış olduğunu söyleyince hata mı etmiş oluyoruz?
dediğin gibi herkesin kendi kararı, herkes kendi annelik iç güdüsünü dinlesin
canım sadece verem aşısında 3 gün banyo yaptırılmıyorHayırlı aksamlar kizlar, bir şey soracaktim gerçi drumuz bir şey söylemedi ama ben yinede emin olmak istiyorum. Rota virüsü aşısından sonra banyo yasağı yoktu değil mi?
Kizlar benim kiz bugun her ZamaN yaptigindan Daha fazla KaKa yaptı ishal mi Oldu acaba,3-4 kez yapardı bugun 6 -7 olmustur..Gerci dun de 2 Kez yapti Ama bilemedim..
canım ishal olsaydı ateşide olurdu bazen oluyor öyle, ama bebeğini takip et ateşi falan var mı diye
hoş geldin canım, sana sitemim varLeydiz en centilmin
Uykusuz annişler
Guzel bebeklerin guzel anneleri
Yeni gelenler eski mudavimler hepinize selamlarrr
Uzunca bir suredir yazmıyordum, ama okumaya çalışıyordum.
Mrssuperfine nin dedigi gibi emzirirken artik tele bakma istemedim.
Ki tek okuyabildigim zaman dilimi buydu.
Biraz üzülerek yazmayi birakmistim, zor bir donemden geçiyordum.
Bebegim kilo almiyor, dogum kilosuna donemiyor, bende israrla mama vermek istemiyordum.
Sut artirmak icin cok mucadele veriyordum.
Dogumdan sonra 4 kilo aldim yemedigim icmedigim hicbir sey kalmamisti . Kim ne derse deniyordum yapiyordum.
O sırada burada 50 ml sagiyorum
Az mi diye sormustum.
Beklemiyordum az denilmesini.
Bir de lohusa psikolijisinin de etkisiyle soyleme tarzlarindan cok alınmıştım.
Benimkinden su kadar geliyor, benimkinden de su kadar geliyor.
Bu kadar az oldugu icin kilo almiyordur, yetmiyordur diye soylenince bir de
O sirada mama cok kotu bir sey verme sakin bebegine gibi baska mesajlar donuyordu forumda. Sutum soyle akiyor boyle akiyor bebegime cok iyi yariyor gibi şeyler de yszilinca...
Bana degildi yazilanlar elbette ama oyle kotu bir durumdaydim ki her seyden etkilendim.
Kimseyi suclamiyorum aman yanlış anlamayin sakin. Cok hassastim cok mucadele verdim cok agladim...
Ama Allah in izniyle 3 hafta mama verdim az miktarda, mecbur kaldim doktor vermek zorundasın dedi.
Her anindan nefret ettim verirken
Agladim hep...
Ama ugraslarima devam ettim ve elhamdulillah bebegim 45 gunlukken sutum sanirim geldi.
Goguslerim sizlamaya basladi, bebegimin emerken yutkunmasi degisti ve mamayi kestim.
Kilo takibi yapildi Allah ima hamd-u senalar olsun cok iyi kilo aldi.
Toparladik yani ama bende bitmek uzereydim stresten.
Ac mi tok mu acliktan mi agladi azcik fazla uyudu hemen uyandirmaliyim vs zor gunlerdi.
Hala saatte 1 emziriyorum 15 dk bir meme 15 dk diger meme bu degismedi.
Mustafa da bu duruma aşırı alıştı zaten.
Sadece artik uyudugu zaman gunduzleri uyandirmiyorum emzirmek icin musaade ediyorum uyumasina.
Gecede emzirdigim saatleri esnettim biraz geri kalan ayni yani.
Of pof emzirme uzerine sabaha kadar
Kadar konusabilirim sayfalar yazabilirim.
Her yaziyi okudum her seyi denedim.
Cok zor bir işmis sut olayi. Allah herkesin yardimcisi olsun.
Bol faydali hayirli sutleri olsun herkesin insallah.
Yazacak tabii ki cok seyim var yazabildigim kadar yazarim inşallah.
Bu gecen surede
Mevlut yaptik
40 ucurma partisi yaptik
Sunnet oldu oglum
7 gunlukken saci tras edildi sadakasi verildi
Akika kurbanlari kesildi
Ben mastit oldum antibiyotik kullanmak zorunda kaldim
39.5 a cikti atesim 2 kere serum bagladilar dusurmek icin
Bunlarin haricinde de Mustafam dogdugundan beri hep geziyoruz.
Hep geziyoruz. Hep disardayim. Carsilarda pazarlarda avm lerde, gunlerde misafirliklerde her yerdeyim.
Esimle kac kez yemege ciktik, mini sehir disi maceramiz bile oldu. Istanbul viaporta gittik. 8 saat disarda kaldik oglum esim ve ben.
Ve ustelik saat basi emen bir bebekle.
Ama vazgecmedim yorulmadim emzirdim alt degistirdim devam ettim gezmeye.
En soguk gunde bile ciktik disari.
Kar yagarken
Firtna varken
Yagmur yagarken hicbir seyden geri kalmadim.
Ve cok ama cok iyi geldi.
Bizim Bebek arabamiz coook korunakli ve tam bir yenidogan arabasi oldugu icin
Hic birseyden etkilenmedi bile oglum.
Esim de iyiki seni kirmamisim almisiz bu arabayi diyor.
Kendim de arabaya baglayip yalniz da cikiyorum. Helal olsun verdigimiz onca
Para. Biraz agir ama her seye deger.
Onun sayesinde hep disardayim.
Sizlere de tavsiyem cekinmeyin cikin gezin.
Ilk basta zor olacak gibi okuyor ama yilmayin alisirsiniz.
Cok iyi geliyor insana.
Tabiki disardayken hep endise halinde oluyorum ama bu da annelik iste napalım :)))
Yine yazmaya çalışacağım cok ozledim sizleri yine gorusmek uzere
Yazimin uzunlugu icin de okuyanlardan ozur dilerim :)))
süt miktarını bir arkadaş sordu yazdım yazdığıma bin pişman oldum bir sürü kişi üzüldü ben kalkıpta benim şu kadar sütüm var diye yazmadım, sen sordun sana da yazdım ama sen çok üzüldün, ben senden daha çok üzüldüm seni üzdüğüm için, günlerce merak ettim yazdım bir şey mi oldu diye, keşke bir kere ben iyiyim kızlar ama gelemiycem bir süre yazsaydın, profiline defalarca baktım acaba girdi mi hiç siteye diye, inşallah kötü bir şey olmamıştır diye
kimsenin sütünün miktarı kendi marifeti ya da marifetsizliği değil Allah'ın verdiği kadar herkesin sütü
kimse alınmasın demişsin ama alındım kusura bakma canım
bol bol gezmene iyi olmana sevindim
canım bir bilgim yok maalesef, mama kutusunu üstünde yazmıyor mu?Mamayla kafam çok karışık kızlar. 2ay bitti sadece mama yiyoruz. Ama ben ne kadar vermeliyim bilemiyorum. 80 cc veriyordum yeni 100 e geçtim bu arada 2saatte besleniyor ve gecede aynı. Bence 3 veya 4 saatte beslense artık daha sağlıklı. Kısaca siz 3.ayına girmiş bebeginize kaç saatte kaç cc veriyorsunuz?
kizlsr bisey danismak istiyorum yaz icin tatil planladik esimle ama bebegimi havuzda denizde nereye yatirabilirm bebegim 4.5 aylik olacak arabasini alsam kumun icine batip cikacak anakucagina sigmaz heralde sezlongada yatiramam donmeye baslayacak aklima bisey gelmedi
:) ömrü hayatımda tatile hiç gitmedim bebekli olanlar nasıl yapıyor hiç bilgim yok canım:)