- 7 Mayıs 2014
- 3.436
- 7.676
Canım yurtdışında gurbetçi evlerinde fazla uyaran yok belki geç konuşurlar ama nihayetinde beş yılın sonunda iki dil bilecekler ve nedense oradaki çocuklar isteklerini daha net ve arsızlaşmadan ifade ediyorlar gibi geliyor bana.. Sokma Canını şimdiden:) bebeğin şakımaya başlayınca için rahatlar inş:)Kizlar ya ne yaptinizda bebeleriniz boyle erken konustu, ben korkuyorum kizim burdakiler gibi gec konusursa diye, bi arkadasin oglu mayista iki yasina gircek inanin sadece anne ve baba diyor.. Ben ne yapsam ya hergun cocukla konusuyorum anlatiyorum ama tek kisi olunca gercekten zor, turkiyede markete gidersin ordakiler laf atar, annanne babanne..
Burdaki cocuklar daha uslu oluyor, saat 8 oldumu yataktalar, yazin hava 10da kararir, 8de gunes filan var bildigin gunduz yani o zaman bile arkadaslarin cocuklari iyi geceler der yatar, esimde bende saskiniz bu duruma :))
Kız Allah iyiliğini versn her şeye muhalefet Olacağım diye anne Sütünden sonra en gerekli şey ten tene temas a bile laf ettin:))arkadas herseyi gttgi uç doktrdan ibaret sanıyor heralde ha bide okudugu kitaplar :))) çocugu ıstune bide çıplak yatrmış soylmcktm ama içimde kaldı taa o zmndan . İki gun snrada yazar buraya bbgm hastaladı die : ) neyse..
banyo hakkında bilgim yok canım..Hayırlı aksamlar kizlar, bir şey soracaktim gerçi drumuz bir şey söylemedi ama ben yinede emin olmak istiyorum. Rota virüsü aşısından sonra banyo yasağı yoktu değil mi?
Canim hosgeldin bizde ozledik seni :) . evet haklisin bizim evdr tv filanda yok, daha sade yasiyoruz, burdaki cocuklar gercekten turkiyedekilere gore daha uslu :), ki ona ragmen burda turk cocuklari yabanci cocuklara gore bayagi yaramaz, genlerimizde mi var ne :))Uzun bi aradan sonda herkese merhaba anneler ve mis kokulu bebişleri :)
Hepinizi çok özledim:) ama hem hastalanmam hem de bebeğimi emzirirken ona bakmak yerine arada telefona bakmak çok koyuyordu bu nedenlerle biraz ara verdim.. Telefonla ipadile tanışsın istemitorjm erkenden ama önce ben bu bağımlılıktan kurtulmalıyım:)
Canım yurtdışında gurbetçi evlerinde fazla uyaran yok belki geç konuşurlar ama nihayetinde beş yılın sonunda iki dil bilecekler ve nedense oradaki çocuklar isteklerini daha net ve arsızlaşmadan ifade ediyorlar gibi geliyor bana.. Sokma Canını şimdiden:) bebeğin şakımaya başlayınca için rahatlar inş:)
Kız Allah iyiliğini versn her şeye muhalefet Olacağım diye anne Sütünden sonra en gerekli şey ten tene temas a bile laf ettin:))
İnsallah saglikli bi sekilde buyur gelisir yavrularimiz :)canim biz uc aylik oluyoruz bi gun bile arkeder inan kizlr daha once gelisiyor bi cok konuda goreceksin biz daha caba. Sarfederken siz kosacaksnz
canim soguk sicak ,deve cuce,gece gunduz hem materyal olmadan hemde cok eglenceli, gazete koy sofra beziyle toplar yapin kiristirip kar topu oynayin
ne iyi cocuklarmis hayaldi gercek oldu gibi ahsen konusuyorsan merak etme canm o gelusip konusur onemli olan ona deger vermek bide dil zekasida kalitsal
yazik yavrucaga.bal bebeklere kesinlikle verilmemeli.sindirimi cok zor gelirdiyor saracoğlu.miktari yoktur azi cogu birxir verilen balın diyor. simdi nasil bebeğin.Yetttimm gari:)
Herkesn sinir sistemi çökmüş durumda anlaşılan:) alttan alamıyoruz ve anlaşılmayı bekliyoruz:)
Alla yardımcımız olsun..
L leble nin Pınar ın anneliği için söylediklerin çok Üzücü.. Keşke o kadar ağır yazmasaydı
Ama @pınar45 de sonradan tahrk ediyor :)
Ama ben de leble nin bir çok görüşünü paylaşıyorum kızlar...
Bebeğe ilk altı ay anne sütü dılında bir şey verilmesi sağlıklı değil he hastalanmasın diye veriliyor ama şekerli su yerine hurmayı lipstick gibi sürmek vs tercih edilebilir.. Ama herkesin kendi tercihi ben bu kadar sakınırsın benim bebeğim de emzik almıyor diyr kv emziğine bal sürüp vermiş sonra da bebeğimde alerji yaptı bir Sürü şey üzüntümden Günlerce anlayabilirsin ben bu kadar uğraşırken((
Rota virüsüne elinde Amerika ve tr de yasaklanmıştı tr de sonra ikinci tur ilaç geldi ve içinde jelatin va ve ağır Civa var ve Aşı koruyor kesin diyr bir şey yok yani evet ağır haftalık hastanede yatılıyor vs ama koruyuculuğu kesin ve tam değil leble de kendi doğrusunu kendi karar verecek. Bebeğim sürünsün hasta olsun ama Bağışıklıkçpı tam olsun demiyor Artı ve eksileri değerlendiriyor... Diye düşünüyorum..
Burası hem Paylaşım hem dostluk sayfası oldu bence şu zor zamanlarımızda birbirinize yardımcınolalım :) birbirimize girmeyelim:)
Canim ben konusuyorum bol bol, oyun halisina koyuyorum 20dk kadar oyalaniyor, evin icinde gezdiriyorum, omuzuma yatirip sirtina yada poposuna hafifce vuruyorum cok guzel sakinlesiyor boyle yaptigimda, muzik acip dinletebilirsin..[/QUOTE][QUOTE="AngelHeart, post: 40039152, member: 3koyuyotşallah canım. Eşim de kalıcak burda bizle Ama ilgilencek kişi çok burda.
İnşallah canım teşekkür ederim. Konuşucam tekrar.canım anne babanın stresi bebeğide etkiliyor. eşine sakin olduğu bir vakitte uygun bir dille anlatmayı çalışırsan belki kendini düzeltir.. benim eşimdr bir aralar öyleydi hatta sen bebek bakmasını bilmiyorsun diye bana kızardı. ben çok kırıldıımı söyledim ona düzeltti kendini.. inş eşinin işleride düzene girer: (
9 haftalik bebegim. mamayi 3 hafta once aldik. Bugun attim zaten bi suru kalmisti ama naapim. Uzamis sarilikti kizimda bende cok cektik neyseki azaldi su an.canım bebeğn kaç aylık mamayı en son nezaman almıştın
29 ocakta bekliyoduk 11 ocakta geldi sabirsiz kizim. Ah ahhh cok uykusuzum yorgunum ama onu bi omzuma aliyorum sariliyo gibi yapiyo ya bitiyo herseykiz dur ilk bebeden perte ciktin sonra kardes yapacam diye koca ararsn bulamazsn o zanda o hasta yasli adam olur
canim ilk cocuk ikinizde gerildiniz normal bunlar ama sende oyle soyleme cocuk onunda cocugu tehdit unsuru olmasin
en son dogum yapanlardan biriydin sanirim canim sen o zamanlar bizde oyleydk gececek insallah
canim bocalamalar normal bebekten sonra piskolog guzel fikir ama erkeklerden anne sefkati bekleme onlar zaten yapacak kapasitede olsa cennet bizim ayagimizn altinda olur muydu
canım uzamış sarılık bizdede var . Anne sutu sarılıgıymı yani kan uyuşmazligi oldgu için ben bebegimi emzirdikçe sarılık vucutta artmış . Bizde almıştık mamayı sarılıgı vucuttan atsın diye ama bilirubin olçturunce degerin duştugunu gorunce fazla kullanmadım . En son deger 8 di . Doktr bida kan aldrmaya gerek yok geçer demişti ama hala var sanki . Bugun ebede dedi var biraz daha diye . Anne sutu sarılıgında anne sutunu biraz vermeyip mamayla besleynce hızla duşermiş sarılık . Bi kaç ogun daha vereyim en iyisi bnde .9 haftalik bebegim. mamayi 3 hafta once aldik. Bugun attim zaten bi suru kalmisti ama naapim. Uzamis sarilikti kizimda bende cok cektik neyseki azaldi su an.
Hayır canım sadece verem aşısında öyle, 3 gün yıkanmıyor. Rotada öyle gir şey yok, hem de aşı dediğine bakma, ağızdan damla gibi zaten korkmana gerek yok .. Çok geçmiş olsun şimdiden..Hayırlı aksamlar kizlar, bir şey soracaktim gerçi drumuz bir şey söylemedi ama ben yinede emin olmak istiyorum. Rota virüsü aşısından sonra banyo yasağı yoktu değil mi?
Hoşbulduk canım hani bi söz varya H.alanında Ağlayan bebek görürseniz Türk tür diye bizim Bebişler de yaramazlıklarıyla ünlü:)Canim hosgeldin bizde ozledik seni :) . evet haklisin bizim evdr tv filanda yok, daha sade yasiyoruz, burdaki cocuklar gercekten turkiyedekilere gore daha uslu :), ki ona ragmen burda turk cocuklari yabanci cocuklara gore bayagi yaramaz, genlerimizde mi var ne :))
Malesef canımyazik yavrucaga.bal bebeklere kesinlikle verilmemeli.sindirimi cok zor gelirdiyor saracoğlu.miktari yoktur azi cogu birxir verilen balın diyor. simdi nasil bebeğin.
Canim ben surekli konusuyordum oglumla altini acarken is yaparken markete gidince dışarı cikinca hersekilde konusacan birde en onemlisi cocuga tv izletmrmek ben birbucuk yasina kadar kesinlikle izletmedim.ama kizim xabuk alisacak tv ye cunku evdr surekli acik oglum bakiyor diye ona da bi sinirlsma lazım sanirimKizlar ya ne yaptinizda bebeleriniz boyle erken konustu, ben korkuyorum kizim burdakiler gibi gec konusursa diye, bi arkadasin oglu mayista iki yasina gircek inanin sadece anne ve baba diyor.. Ben ne yapsam ya hergun cocukla konusuyorum anlatiyorum ama tek kisi olunca gercekten zor, turkiyede markete gidersin ordakiler laf atar, annanne babanne..
Burdaki cocuklar daha uslu oluyor, saat 8 oldumu yataktalar, yazin hava 10da kararir, 8de gunes filan var bildigin gunduz yani o zaman bile arkadaslarin cocuklari iyi geceler der yatar, esimde bende saskiniz bu duruma :))
Insallah ise yarar canim. Bizde gaz problemi pek olmuyor artik Allaha sukur ama okurken bunu gorunce hemen paylasayim dedim. Belki birilerine faydasi dokunur.hakikaten yarıyorsa bende deneyeyim bebeğim tam uyuyor gaz sancısından tekrar uyanıyor inş bu tarif yarar bize
biz de tv yok inş o yönden rahat oluruz.ama akli erip çizgi film istiyorum deyince ne yaparız bilemiyorum.ins almak zorunda kalmayiz.Canim ben surekli konusuyordum oglumla altini acarken is yaparken markete gidince dışarı cikinca hersekilde konusacan birde en onemlisi cocuga tv izletmrmek ben birbucuk yasina kadar kesinlikle izletmedim.ama kizim xabuk alisacak tv ye cunku evdr surekli acik oglum bakiyor diye ona da bi sinirlsma lazım sanirim
Ayni seyleri yasamisiz. En son 6 ya dustu bizimde. Mayisa gun verdiler kan icin. Emzirdikce sarariyodu yavrum. Ilk 1 ay bembeyazdi simdi kapkara oldu. Sariliktan rengi bile degisti yanicanım uzamış sarılık bizdede var . Anne sutu sarılıgıymı yani kan uyuşmazligi oldgu için ben bebegimi emzirdikçe sarılık vucutta artmış . Bizde almıştık mamayı sarılıgı vucuttan atsın diye ama bilirubin olçturunce degerin duştugunu gorunce fazla kullanmadım . En son deger 8 di . Doktr bida kan aldrmaya gerek yok geçer demişti ama hala var sanki . Bugun ebede dedi var biraz daha diye . Anne sutu sarılıgında anne sutunu biraz vermeyip mamayla besleynce hızla duşermiş sarılık . Bi kaç ogun daha vereyim en iyisi bnde .
Tşkler canim kaç aylıkken geçti sancılarınızInsallah ise yarar canim. Bizde gaz problemi pek olmuyor artik Allaha sukur ama okurken bunu gorunce hemen paylasayim dedim. Belki birilerine faydasi dokunur.
aa ciddenmi . Demek szinkide kan uyuşmazlıgı sarılıgı . Biz en son 20 gun once olçturmuştuk 8 di şimdi kaç bilmiyorum . Hala birazcık sarı . Buyuk ogluma bakıyorum kuçuge bakıyorum oyle anlıyorum . Ben anne sutu sarılıgını iki ay surer diye biliyrdum ama bugun tam iki aylık olduk . Daha ne kadar surer bilmiyorum ya benm yavrumnda degişti rengi esmer duruyr teni . Peki hastanede filn yattınızmı ışın tedavisi gordunuzmu . Biz bir gun yattık 19 a çıkmıştı . Sizn en fazla kaça çıktı ve nasıl farkettin canım . İnsanın başina gelmeyince farketmesi zor oluyr . Gerçi bn biliyordum kan uyuşmazlıgı oldugu için sarılık olabilecegini çok çabaladım dogum yaptıgım gun hastanede mama verelim yada sekerli su diye ama kv ile hemşire verdrtmedi . Bebegn sarılıgını olçtuk bişey olmz dediler zaten ilkten ignede vurunmuşun dediler verdrtmediler . Millette bana surekli diyodu emzir emzir gecer diye aç bırakıyomuşm gibi . Megerse emzirdikçe sarılık artıyomuş : )Ayni seyleri yasamisiz. En son 6 ya dustu bizimde. Mayisa gun verdiler kan icin. Emzirdikce sarariyodu yavrum. Ilk 1 ay bembeyazdi simdi kapkara oldu. Sariliktan rengi bile degisti yani