2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
Canim sadece ucunu tutmuyor o videolari izledim ama agzini kocaman actirana kadar oluyorum acmiyor biturlu vermeyincede aglamaya basliyor..lansinohu basindan beri kullandim halada kullaniyorum ki yaninda daha ne kremler kullandim..gunde 3 litre su iciyorum yaninda bitki caylari yeail yaprakli sebzeler vs..ama 3 gundur yetti sutum hic mama vermedim belli olmuyor gun gun..ama sunu farkettim humana bana sut yapiyor..emzik konusunda malesef emzik delisi bebegim onsuz uyumuyor uykudada agzindan alirsam uyaniyor..

Sütün yeterli mi acaba? Benimkisini bıraksam 24 saat memede durmak istiyor. Emzik tutmadı beni emzik niyetine kullanıyor. Gündüz uzun süre emziriyorum ara veriyorum hala doymadıysa mama veriyorum. Senin dediğin gibi bir sonraki memeyi 3 saat sonra istemesini bekliyorum ama en geç 1 saat sonra tekrar emzirmek zorunda kalıyorum. Gece uyumadan iyice doyurursam 4 saat uyuduğu oluyor hatta bazen ben kaldırıyorum. Emzirip yatırıyorum ama ı sefer tam doymadığı için 1-2 saatte bir uyanıyor.

Kızlar siz bir günü nasıl geçiriyorsunuz merak ettim.Yani kahvaltıydı yemekti nasıl yetişiyorsunuz.Benim için digerleri sorun degilde yemek işi sıkıntılı oluyor o saatlerde kızımın huysuz hallerine denk geliyor

öyle ki ağlama krizini bilmediği için

ilk duyunca ne oldu diye panik oldu

dedim her gün böyle geç geldiğin için

görmüyorsun
Çok geçmiş olsun canım. Allah şifa versin. 2 çocuğa koşturuyorsun bir de forumda herkesin derdine yetişiyorsun nazar değdi size belkide. İnşallah ben değmemişimdir, öyle bir huyum yoktur ama dün herkesi alıntılayıp upuzun yazını görünce sana yazacaktım ya sen ne tatlı bişeysin herkesin derdine derman olmaya çalışıyorsun, tecrübelerini paylaşıyorsun diye :)
Birbirimizin koca derdini duyunca aslında hiçbirimizin boşuna kızmamıza gerek olamadığını anlıyorum. Hepsi aynı hamurdan demekki. Dün gece 12-1 arasını sürekli birbirimize laf söylemekle geçirdik. O kadar gerginim hala üstüme geliyor bi çocuğa da bakamıyormuy muşum? Deli etti beni. Banyo bile yapamıyorum akşam sen bak diyorum. Uyut diyor, sanki ben hadi yatağa diyince uyuyor. Mamasını içir o sırada işimi yapayım diyorum, ben içiremem yıkanır diye korkuyorum diyor. Genzine kaçarsa mamayı ağzından çek bırak öksürsün başka yapacak birşey yok zaten diyorum. Yok. En son çok sinirlendim babamı arayacağım alsın beni götürsün ben kendime bakamıyorum yemek bile yiyemiyorum, sütüm zaten az iyice azaldı deyince bugün annesini göndertti, beraber yıkadık, sağolsun yemek yaptı, bende evimi temizledim. Ben tekken tüm gün uyanık olan kızım babaanne gelince saatlerce uyudu. Diyecekler bu çocukla mı iş yapamıyor hep uyuyor. Bizimde böyle bir huyumuz var, evde birileri olunca uyuyoruz, ben teksem canıma okuyor.

Bu bebisler oyle cnm dun benimki de kv de saatlerce uyudu yalnız kv saatlerce salliyo uyuyo olsa bile, ben bebis uyuyunca ev islerini halletmeye kosuyorum hemen. .

Ahh bu erkekleri çok takmamak lazım.Verin kucaklarına biraz anlasınlar diyecegim ama bebişlere yazık olur :)))) Canım haklısın arada bir yardım gerekiyor çevreden yoksa insan kafayı yer bunun içinde anlayışlı akrabalara ihtiyaç var tabikii.Allah razı olsun yardım edenlerden.

ben ev isi yapamiyorum çünkü kizim nadiren uyuyor gunduz..
yemegi bazen parca parca yapıyorum bi gidiyorun sogan dogruyorum sonra başka bi seyi yapıyorum. .eger cok huysuzsa aksam esim gelince aparatif hazirliyorum cesit filan yapamıyorum valla..

Aynı ben :))) yemek işi sıkıntılı biraz bendede.Büyük kızımda hep sıcak ev yemegi sever öyle ögünleri geçiştirmez alıştırdım şimdide ona her istedigini pişiremiyorum diye üzülüyorum biraz.Allahtan buzluga hamileligimde bir şeyler atmıştım onlar idare ediyor bizi.

Geçmis olsun canìm dört gùn olmuş bence fitil ver kakasınì yapamıyor onun için huysuz birde canım mamayı hazırlarken çok dikkat etmemiz gerekiyor ondanda kabız olabilir

Al bendende okadar benim eşimde is is diyor hoş gelincede bana faydası yokki onunyemegini hazirlayana kadar bakar bebege okadar

Al bendende okadar benim eşimde is is diyor hoş gelincede bana faydası yokki onunyemegini hazirlayana kadar bakar bebege okadar
ben hakkini yemiyim, aksam işleri hallederken ben, o kizimizla ilgilenir ara sira altini filan da degistirir..Ayaginda sallamaya çalışır, bebe yagi ile masaj yapar..
Gogsumde uyuyunca ona veririm o gogsunde iyice sizdirir yatagina koyar..Aksamlari beraber bakiyoruz kisaca.

Bebeklere biraz ara verelim kızlar sizin göbekler ne durumda :) ben normal kiloyla hamile kaldım şu anda da çok kilolu sayılmam ama göbek bi türlü gitmedi. Evde sürekli rahat şeyler giydiğim için anlamıyormuşum meğer. 2 hafta sonra Mevlüd yapacağım, şu elbisemi giysem diye az önce bir denedim ki durum çok vahim. 5 aylık Defne var sanki hala içimde.... Çok moralim bozuldu , ben nasıl işe başlayacağım ne giyeceğim? Hamile kıyafeti mi giyeceğim yine diye bir an önce egzersizlere başlamak gerek sanırım.

Benimki bakamıyor sadece seviyor

Sorma ya bende göbek artı basen 60kilo ile hamile kaldım23 kilo aldım 13 ünü verdim sonuç 70 38 beden giyiyordumşimdi 42 özledim göbeksiz basensiz halimi

Kızlar tonton aramıza katıldığından beri hastane dışında hiç dışarı çıkmamıştım sıkıntıdan patlıyordum eşim akşam yemeğe çıkalım değince tabi hayır diyemedim bizim tonton fena halde kucağa alışmış totosunu yere değdirdiğimiz anda ortalığı ayağa kaldırdı hanımefendi hazretleri
Çorbaları içtiğimizde uyuyordu yemekler geldiğinde uyandı nedense hep öyle oluyoreşim bebeği tuttu ben yedim sonrasında ben tuttum o soğuk soğuk yedi yemeğini bizim sıpanın gözler fıldır fıldır etrafı seyrediyor bide sadece kucakta sakin olsa iyi alttan hafif hafif sallanmasa kucağıda beğenmiyor bu sefer çay içerken eşim tuttu o içerken ben tuttum garsonlar tuhaf tuhaf bakıyorlardı heralde acıdılar halimize böyle bir yemek serüvenimiz oldu bu kucak alışkanlığı yüzünden işim yaş durduğu yerde durmuyor ama yine de güzeldi kızlar kendinizi eve tıkmayın insan bunalıma giriyor gerçekten arada farklı ortamlar iyi geliyor insana Allah bebişlerimizi sağlıkla hayırla büyütmemizi nasib etsin inşallah

Benim bebişte oyle ya dogru duzgun uyumayan bebek kaynanam gelince nası uyuyor top atsan uyanmaz. Kaynanamda diyor bu çocugun bi zararı yok sana diyor ne gzl işini gucunu yemegini yap işte diyor . Bende sen ole zannet sana ole denk geliyr diyorum gormeyince inanmıyr ne zaman gelse uyuyor. Evi çocuklardan temzileyemedigim zamn gorse çocuklardan degilde pasaklılıgımdan sanacak.

Canım ben bazen günde 3 bazen günde 2 kez veriyorum ama gazdan duramıyo uyuyamıyo çok sıkıntılı ne yapacağımı şaşırdım sürekli sallayarak oyalıyorum hep ağlıyor.biZe çok fayda etmedi

Canm bende nurse Harveys kullanıyodum faydası olmadı sab simpleks aldım 6 saatte 1 15 damla çay kaşığına damlatarak veriyorum düzenli kullanınca çok iyi geldi dene bakalım faydasını görürsün inşallah bebeğini sıcak tutmayı da ihmal etme

Off kızlar bu gaz sancıları ne zor oluyor ya elim ayagım baglanıyor hiç bi şeyle ilgilenemiyorum . Surekli bebegin yanındayım . Gazı oldugu için hep sallnmk istiyor sallmadımmı uyumuyor . Hemn kalkıyor. İki gundur sabaha kadar beşik salladım . Kırkı çıkınca birden degişti çocuk . Off ne zamn bitecek bu gazlı zamnlar ya . İki çocukla çok zor oluyr. Evin içini bi gorseniz firar edersnz . Daha yeni uyuttum kalkıp evi biraz toparlasammı yoksa brz uyusammı diye duşunuyorum. Ev boyleyknde yatmk hiç içime sinmiyor. Bide bnm hiç yardım edenm yok . Her sey bnm ustumde . Kaynnmla aynı apartmandayız ama sadece biz hastaneye filn bi yerlere gdnce ogluma bakmaya gelir oda 32 nazla . Eşimde bugun geç geldi yemege bile gelmedi gezmeden sinir oldum . Halbuki ymk yetiştrcm diye ne çktm . Onu geçtim gelseydi bebegi sallatp işleri halletçktim . Geç geldi bide kapıyı hızla açinca bbk korktu kavga ettik . Gitti yattı . İşim çk zor çk.

Cnm gerçekten işimiz zor kimse bizi anlamıyor herşey üstümüzde eşim yardım ediyor ama üşene üşene bişey yaptırana kadar deli oluyorum herşey üstüme üstüme geliyor sanki çok sıkıntılı anlarım oluyor tabi uzun uykularımı özledim çok gezen biriydim evde tıkılı kaldım bebek bakımı bana çok ağır geldi zor derlerdi de insan yaşamadan bilemiyormuş evde iş miş yapmıyorum yemek hele tövbeler olsun yemek yapmayı unuttum hamileliğimde nadir yapardım sadece ve sadece bebekle ilgileniyorum 7/24 bebek uyanık olduğunda kucağa alıştığı için yere koyamıyorum tuvalet ihtiyacımı dahi bu sebeple göremediğim oluyor çünkü yaygarayı basıyor bende kıyamıyorum tutuyorum kendimi o kadar ki zor durumum malesef.. Allah yardımcımız olsun

amin canım . Seni çok iyi anlıyorum. Benm bebegim şu son on gundur oyle . Yemk yapmk için mutfaga gidiyorum aglanaya başlıyr geliyrm sallayıp emzik verip gdiyorum bes dakika snra bagırıyr . Git gel git gel perişan oluyrm. Ev işini bile yapamıyrm bi yemegi ypsm anca. Ev uç gundr temzlnck. Az once mutfagı temzledim. Yarın yine çok zor olur diye bırakmadım. Çocuklar uyurkn işte ne kadar yapabilirsem. Hani eşim akşamları çıkmasa yada biraz erkn gelse bebegi ona sallatıp hallediyorum ama hiç,yardımcı olmuyor . Bekarlık için yaratılmış gbi. İki çocugu var ama bekarlık hayatı yasıyr . Hiç sorumluluk yok. Çalişip para kazanmk ona gore sorumluluk onun dışındakiler hep bna ait ona gore. Sinir krizi geçittrck bna bigun. Bazen diyorum çocukları alıyım gdym aklı başina gelsin ama duşunuyrm gelnez herseyden bi haber varsa yoksa gezme . Çocukları bırakıp gtsem gdemem . Allah korusun gtsem bile mezat olurlar anası bakar nasılsa ona gore , o devam eder hayatına . Zaten onun için bz varmıyız yokmuyuz belli bile degil . Tamam dışarı çıkmasını geçtim bari erken gell ama oda yok bazen bi sinirleniyorum elime alıp odunla dovesim geliyor bi çarpçan agzına Allahımya yine sinir oldum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…