- 9 Ekim 2014
- 446
- 681
- 41
Bizim burnhmuz tıkalı ydi oyuzden capaklanma olmustu ilac kulandik balgami var diye kotuydu gecti capaklanmasi serum fizyolojik kulllan bekki sizinkude ondandirDafiduck çok geçmiş olsun, inşallah bir an önce düzene girer.
Herkesin sıkıntısı farklı ama herkesin bir sıkıntısı var sanırım.
Bizde yüzümüzdeki isikleri dert ederken dün geceden beri göz çapaklanması çıktı. Sağ gözü sürekli çapaklanıyor, temizliyorum tekrar oluşuyor. Çapaklanıyor kuru değil, ıslak ıslak. Önemli birşey midir bilgisi olan var mı?
Doymama sorunumuz da artarak devam ediyor. Sütüm artacak diye beklerken azalıyor mu yoksa bebeğimin her geçen gün ihtiyacı mı artıyor bilmiyorum. Sürekli aç, mamanın miktarını ve sıklığını arttırmak zorunda kaldım. Canımı daha da sıkıyor bu durum.
Teşekkür ederiz teyzesi :)olur canım, bu arada bebeğine maşaallah:)
canım bugün götürecektim dr u yokmuş yarına aldık randevu bakalım ne diyecek dr
canım belki süt beyazlığıdır emerken ağlamıyorsa öyledir yani
zafergül bir kere yazmıştı canım doğum yaptım diye
canım nerelerdesin yoktun iyisiniz inşaallah
ayy benimkini tarif ediyorsun resmen dövüşüyor mememle hem homurdanıyor hem emiyor, duyanlar çok gülüyor vay huysuz vay diyorlar:) sebebi bir dk emmeyi geciktirmem
canım yetmediğini düşünmüyorum gazı olduğu için sinirlenir bebekler genelde emerken, öyle olunca kaldır gazını çıkar ya omzunda ya da dizine yatır çıkar varsa, çıktıktan sonra bir beş dk daha emer, hem artık beş dk yeterli sütü boşaltmaları için, yani sütün olmadığından değil çenesi kuvvetlendiği için beş dk emiyor
meme ucu yarana bakDafiduck yaptı kemik iliğinden macunu dene derim faydasını göreceğine inanıyorum
canım metsil sakın kullanmayın hakkında iyi şeyler denilmiyor, sab bizde işe yaramadı ama sizde yarayabilir deneye deneye hangisi işe yarıyor bulucaz, bizde biogai zinco ve sab denedik işe yaramıyorlar pek, şimdi nurse harveys deniycem
ohh ne güzel canım git bencede sık sık dinlenirsin
demek gezmelerdesiniz:) geçmiş olsun canım sen meme ucunuda sil karbonatlı suyla
canım bizimkide öyle oluyor korkma normal
Geçmiş olsun canım. Ebe bana terden olur demişti emerken. Benim de sadece tek yanağında var. Ben de anne sütünü deniycem şimdilik. Doktora gidince de göstericem.Bizde de var benzeri ama bugün daha kuru görüntüsü. Yanağın kulağa yakın bölümünde kulak memesinde ve alnının bir kısmında var. Acaba emzirirken benim kutafetlerime değdiği için mi diye düşündüm. Bizim bebek bayağı saçlı. Saçının değdiği yerler daha çok, muhtemelen terleme ile oldu diye düşünüyorum. Bugün yıkayacağım. Bakalım eğer sönmezse bir de gözde çapak sorunumuz çıktı o da geçmezse doktora görüneceğiz.
Kızlar o kadar moralim bozukki oglum gece 3 ten beri uyumuyo daha yeni uyudu burnu tıkalı ama serum fizyolojik sıktırmıyo burnuna kıyameti koparıyo kafayı saga sola o kadar hizli ceviriyoki yaptırtmıyo bide mama ictikten sonra balgamlı bir şekilde kusuyor ne oldu anlamiyorum bunlar yetmezmis gibi bi de kaka yapamiyo bir ay oldu ya hadi oncesinde dr su vermemissin ondan oluyo dedi şimdi su veriyorum mamasina zeytinyagi koyuyorum bugun yine 4.günümüz kaka yapmadı ıkınıp duruyor günlerce oturup ağlayasım var ne zaman düzene girecek hayatımız ya
Günaydınlar
Ben hasta oldum, büyük oğlum sağolsun bana da geçirdi
ben neysede miniğimde öksürüyor burnu hır hırbugün dr umuz yokmuş yarına randevu aldı eşim inşaallah yarına kadar kötü olmaz
yoksa bugün başka dr a mı götürsem kızlar, ateşi yok ama keyifsiz, calpol mü versem ağrısı varsa geçirsin
Sevindim sonucun temiz cikmasina gözün aydın. Kabizligida sorun etme demekki sık syapmiyor olabilir. Duzelir zamanlaSelam kızlar dun fakultede randevumuz vardı topuk kanında riskli bulunan hastalık için ter testi yaptırdık . Sukurler olsun temiz çıktı. Bi ohh çektik . Allah herkkese bi sınav veryr bizimkide bu oldu atlattık sukur saglıklıymış kuzum . Bide kabızlık için cerraha gotrcktik ama akşam oluyrdu doktr kalmamiştr diye boşuna gotrmk istemedik eşimde hazır fakultedeykn acile bi gosterelim ne diyeckler dedi. İndik gosterdik anlattım boyle boyle . Doktrda anne sutu alan bbklerde bz kabızlık beklemeyz dedi kakasını yumusak yapıysa bir haftaya kadar yapmaması normal dedi. Bide makatına baktı bi sorun yok gbi annesi dedi. Sonra rontgen istedi. Ama bn kuçuk bbklerde rontgenin zararlı olablecgini duymuştum o yuzden korktum çektrmedim. Çıktık eve geldik. İki gundr gene yapmıyor. Bi beklicem takip edicem . Huzurszluguda gazdan gibi . Bide sıcak su torbası koydm altına pıtr pıtr çıkardı gazını şimdi uyuyr bklm . Zincoda rahatlatyr brz. Bir hafta beklym diyrm yada bes gun yapmassa cerraha gotrcm.
canim aynis bizdde oldu ilk zamn goturmwdim balgami artti goturdum dr 3 gunluk antb. Verdi nefesi acilsin diye surup ve serum fiYolojik otribebe duzeliyor cok sukur yarin kontrole gidcez gecmis olsun sizedeCanım biz de oyleyiz,önce oğlum hastalandı sonra kizima sonra bana en son da bebeğe bulaştı.. Burnu için fizyolojik damla ve otribebe kullanıyorum,zaten çok da Bisey kullanılmıyor diye biliyorum..bebis oksuruyor hırıltılı hırıltılı ,ne yapicam ben de bilmiyorum.. Cok ağlamıyorsa calpol verme bence,ne de olsa küçük bebek sonuçta her ilacı kullanamiyorlar..
Canım ben bazen günde 3 bazen günde 2 kez veriyorum ama gazdan duramıyo uyuyamıyo çok sıkıntılı ne yapacağımı şaşırdım sürekli sallayarak oyalıyorum hep ağlıyor.biZe çok fayda etmediBen zincoyu cay kasigina sutumu sikiyorum 4 damla oglen 4 damlada skssm veriyotum aslinda gunde 3 defa olmasi lazim ama bize ikideda yetiyor
Canım geçmiş olsun 4 gün çok olmuş bence fitil kullan kabız için madem hasta yazık iyice sıkıntıya girmesin.benim bebişte burnuna elletmiyor tam emzireceğim sırada sıkıyorum burnuna sonra memeyi dayıyorum ne olduğunu anlamadan başka türlü olmuyorKızlar o kadar moralim bozukki oglum gece 3 ten beri uyumuyo daha yeni uyudu burnu tıkalı ama serum fizyolojik sıktırmıyo burnuna kıyameti koparıyo kafayı saga sola o kadar hizli ceviriyoki yaptırtmıyo bide mama ictikten sonra balgamlı bir şekilde kusuyor ne oldu anlamiyorum bunlar yetmezmis gibi bi de kaka yapamiyo bir ay oldu ya hadi oncesinde dr su vermemissin ondan oluyo dedi şimdi su veriyorum mamasina zeytinyagi koyuyorum bugun yine 4.günümüz kaka yapmadı ıkınıp duruyor günlerce oturup ağlayasım var ne zaman düzene girecek hayatımız ya
Çok geçmiş olsun canım.aslında buhar öksürüğüne iyi gelebilir odasında açsan biraz.birkaç kaşıkta ıhlamur içirip uyutmaya çalış.inşallah atlatır bir an önce.hastanelerde de herkes hasta olunca insan götürmeyede korkuyor inşallah toparlanırGünaydınlar
Ben hasta oldum, büyük oğlum sağolsun bana da geçirdi
ben neysede miniğimde öksürüyor burnu hır hırbugün dr umuz yokmuş yarına randevu aldı eşim inşaallah yarına kadar kötü olmaz
yoksa bugün başka dr a mı götürsem kızlar, ateşi yok ama keyifsiz, calpol mü versem ağrısı varsa geçirsin
Benimki bi kere boynuna kadar sıçratmıştı haline şükret bence :)Bizimde hergun bi kaka macermiz olcak illa, gecen misafir geldi duzgun ilgilenemedim kadin kapidan girer girmez bizimki aciktigi icin aglamaya basladi emzirdim filan o arada kakasini yapti resmen sirtinin yarisi kaka oldu, onun degis bilmem ne yarim saat miaafirin yanina gidemedim :))
Bnm bebegiminde dogdugundan beri tiksli cnm ama dr umuz cok normal dedi havalardan petekli evlerden bu cok dogsl serum fizyolojik sikicaksiniz hep dedi ama grip yada nezle diil kucuk bebeklerde cok oluyomus bu durum seninki nezle gibimiGeçmiş olsun canim benimkininde burnu tıkanık geçen doktora gòtürdüm sadece burnu tıkanık dedi mümkünse 3aya kadar ilaç vverme dedi bana ama bende bugün onu tekrar doktora götürecem
Teşekkür ederim insallah geçer sizede gecmis olsun mama miktarını bende artırmak zorunda kaldim doymuyor çünkü napalim acDafiduck çok geçmiş olsun, inşallah bir an önce düzene girer.
Herkesin sıkıntısı farklı ama herkesin bir sıkıntısı var sanırım.
Bizde yüzümüzdeki isikleri dert ederken dün geceden beri göz çapaklanması çıktı. Sağ gözü sürekli çapaklanıyor, temizliyorum tekrar oluşuyor. Çapaklanıyor kuru değil, ıslak ıslak. Önemli birşey midir bilgisi olan var mı?
Doymama sorunumuz da artarak devam ediyor. Sütüm artacak diye beklerken azalıyor mu yoksa bebeğimin her geçen gün ihtiyacı mı artıyor bilmiyorum. Sürekli aç, mamanın miktarını ve sıklığını arttırmak zorunda kaldım. Canımı daha da sıkıyor bu durum.
Cok sagol canım mama ile besleniyor bebegim dr öyle dedi mama ile beslenen bebeklere su verilir dedi ben vermedigim icin kabız olmuşCanım geçmiş olsun.bebeklere su verilmiyor diye biliyorum ben 3 çocuğuna da vermedim 6 aylık olana kadar doktor neden öyle Bisey demiş ki sana?
Sagol canim bebegim 1 aydir fitille yapiyor zzaten kakasını dr su ver mamasına zeytinyagı koy öyle yapar yapmazsa getirirsin demisti simdi onu deniyorum su veriyorum zeytinyagi koyuyorum 4.gunumuz hala yapmadiCanım geçmiş olsun 4 gün çok olmuş bence fitil kullan kabız için madem hasta yazık iyice sıkıntıya girmesin.benim bebişte burnuna elletmiyor tam emzireceğim sırada sıkıyorum burnuna sonra memeyi dayıyorum ne olduğunu anlamadan başka türlü olmuyor
Bnce her bebegınki farklıdır duyup gördüğüne eminsen canını sıkma. Benimki de yeni yeni oyuncaklara gülmeye basladı bugün ilk defa ayağını farketti on dk anlamaya calıştı ne olduğumu cok komikti ama henüz tutma refleksi yokkızlar günaydın, ben Şubat bası annesi olacakken 31 Aralık'ta dogum Yaptım, 35 haftalıkken. Bebeğimin reflekslerine bakıyorum geri mi kalıyoruz diye endişeliyim. Sizin bebişlerde refleksler nasıl? Gülme, göz kontağı vs..
ben yaptırmıyorum,, hasta olursa, en kötü ihtimal hastanede yatarız, geçer, doktorumda öyle düşünüyor,,,bağışıklığı hastalığı kaparak gelişsin,,, sonuçta bu mide iltihabının bir türü,,, sadece çok susuz kaldığı için serum takılıyor,,,merhabalar herkese.
bebegim bugun 2. ay asilarini oldu. aile hekimine rotavirus asisini sordum o da tavsiye etti. saglik ocagindaki hemsirede tam 1 ay sonrasina randevu verdi rotavirus icin.
ancAk eve gelip arastirdigimda rotavirus asisinin 12. haftadan sonra yapilmadigini gordum. bana randevu verdikleri tarihte oglum 13. haftayi bitiriyor.
e ne var simdi yaptir diyebilirsiniz ama benim yine netten okuyarak anladigim su. verem asisi da rota da canli virus asilariymis. bu yuzden ya ayni gun verilmeleri gerekiyor yada 1 ay arayla.
bir ay sonrada asinin gununu gecirmis oluyoruz.
saglik.ocaginin hemen karsisnda eczane var soyleselerdi orda hemen alir bugun yaptirirdik ama artik cok gec.
sizler rotavirusu yaptirdiniz mi? ne zaman yaptiracaksiniz? ayni durumda olan var mi benimle? bi akil verin lutfen cunku ben rotavirusu yaptirmak istiyorum. internette okuduklarimdan gozum korktu cunku.