Karnımda oynaması güzel ama kucağımda oynadığını görmek bana baktığını görmek daha güzel olur. :)Evet canim ya 5 aydan sonraki o tepkiler mi falan cok güzeldi esim elini karnima koyuncaki pit pitlari....
bakalım ne diyecek doktor hakkınızda hayırlısı
Bana da her gün iç diye verdi ama 3-4 günde bir içiyorum. Kalsiyumu da öyle yapıyorum.Kızlar magnezyumu düzenli kullanıyor musunuz? Doktorum her gün iç dedi ama doğumu geciktirdiğini, kasılmaları engellediğini duydum, doğruluğu var mı acaba?
Cnm evet diger dogumlari da etkiliycek baska bi dr.a gitmedimm artik son anda..Canım artik zamanın gelmiş tabii ama keşke bunları söylediğinde başka bir doktora daha danışsaydınız.sonuçta eğer yapacaksanız diğer doğumlarını da etkileyecek bir karar bu,ama hakkımızda hayırlısı boyleymis demek ki kuzun da sen de Allaha emanet olun. Minnoşa şöyle az daha brklesin de 2015 doğumlu olsun bari
canım 42 haftaya kadar normal yani günü geçebilir
ya canım lütfen inanma batıl inanç bunlar ben kestiricem inşaallah tabi doğurmazsam :)
maşaallah canım bebeğine
sağol canım verdim sonunda kararımı şükürcanım evet kötü oluyor sancıyı çek bekle sonra elinden şekeri alınmış çocuk gibi kalıyorsun benim bunu atlatmam iki yıl sürdü niye niye dedim hep sonra kafama dank ettin sen kime niye diyorsun hesap soruyorsun isyan ediyorsun bebeğinin durumu farkedildiği için şükret artık dedim, tek tesellim sancıyı yaşadım bu bebek için çok faydalı biliyorsun en azından oğluma o iyiliği yaptım
maşaallah annesi oğluna mis kokuluna
canım geçmiş olsun nasılsın şimdi karnın neden ağrıyormuş ki?
hayırlısı canım dönmezse elden bir şey gelmiyor, ayva bulantıma iyi geliyordu ama yanmamı daha artırıyordu elma iyi geliyordu
canım zor nefes alamamak tıkanıklık kuruluk anlıyorum seni, cold mix denedin mi hiç oğluma kullanıyoruz yakan yastığına damlatıyorsun nefesini açıyor, iliadini dr a danışmadan kullanma canım önemli bir damla çünkü
canım bencede lütfe normali dene sezaryanda sandığın kadar kolay rahat değil
sağol canım :)
ohh ellerine sağlık, benimkilerde başlayacak temizliğe inşaallah
canım iliadin riskli olabilir dr a sor bence
maşaallah bebeğine
yok canım nişan sonrası enfeksiyon riski olmuyor bir hafta durabiliyorsun
ne güzel canım
benimkide aynı :)
ah canım herkesin yüzü başka yerden gülüyor ben annemden dertliyim kv den memnunum keşke bende sizin gibi annemden yana şanslı olsaydım
sağol canım
sağol canım
sağol canım henüz doğum yok yani bugün belli olur ama hala 5 ocak geçerli yani ocağa kalıyor tabi erken gelmezse :)
oh maşaallah annesi 3000 ini rahat geçer
çalış canım hareket berekettir :)
canım bu endişeler ağrılar hepimizde var çok normal yalnız değilsin öyle düşün
sağol canım evet hazırlamış :)
canım bende hep normal doğum destekliyorum ama her sezaryanlının göbeği öyle değil dümdüz olanları çok gördüm, normal doğurup dediğin gibi olan da çok yapı meselesi sanırım, benim karnım mesela çatlaklardan harita gibi ama böyle elini altına koyacak kadar sarkık değil sadece göbeğim var
hadi hayırlısı az kaldı sana da
canım hastanede ped olmaz mutlaka geçer üstüne kan, ben evde bile hasta bezi kullandım sonra bebek bezi ondan sonra pede geçtim bu da 20. günde falandı yani
canım nişan gelince hemen gitmene gerek yok sancının sıklığına göre gitmek mantıklı, insan korktuğunu yaşarmış hiç olumsuz düşünme hep pozitif düşün, pırt diye doğmuyor gitmem evde doğar diye düşünme
yok doğurmadım canım
sağol canım benim
amin canım sağol yapıyorum artık
canım doğdu doğacak diye düşünme artık vakti gelince doğacak odaklanma bu konuya bak ben daha erken diyorum sancım çıktı bekleyince gelmiyor beklemeyince geliyor :)
canım normal doğum isteğini çok iyi anlıyorum destekliyorumda ama dr una güven bence ve eşinin de kararına önem ver risklerin var senin bunu biliyorsun zaten yazmışsın, bencede kararını ver keşek sağlıkla normal doğsa bütün bebekler ama bazen onların sağlığı için sezaryana mecbur oluyor yine anne olarak büyük fedakarlık yapmıyormuyuz sezaryana razı olarak
maşaallah size çok sevindim, tavsiyelerin için sağol
hadi hayırlı haberler getir
hayırlısı olsun
sağol canım evet geliyor bebeğim :)
Doğurtmak istemek ne oluyor..
Gunaydin kizlar kontrolden geldik nstye baglandik bi sorun yok haftaya tekrar gel dedi drmuz
Ben anne olduuuum.. :) Darisi sizlere arkadaslar.. doktorum 2 gun verdi eger kendi sancinla dogurursan normal dogum yoksa sezeryan diye.. Allah dualarimi kabul etti. Ertesi gun aksam 10 da sancim basladi. 12 de hastaneye gittim. Gece 4te bebegim kucagimdaydi.. Normal dogum isteyen arkadaslara tavsiyem ben yurudum biraz merdiven ciktim. Sonra evi supurdum sildim. Aksamina dogum basladi. Bir tavsiyem daha var. Dogum aninda ikinma gelecegi zaman sakın bagirmayin. Derin nefes alin cenenizi gogsunuze dayayin ve nefesi birakmadan bebegi ikinarak itin. Bagirmak enerjinizi tuketmenize neden oluyor ve dogum suresi uzuyor.. Insirah suresini okuyun bol bol.. Allah im yardimciniz olsun..
Günaydın canlarım, dün özele de gittik dr hayret hatırladı durumumuzu merak etmiş güya insan arar merak ettiyse neyse :) çok üzüldüler o yüzden gelmediler heralde demiş, neyse ultrasonla baktı 3500 olmuş oğlum maşaallah :) diastolik çentik vardı sağ taraf damarda onu hatırlattım bugün renkli doplere giricem, bebeğin gelişimi çok iyi sıkıntı olsa kilo almazdı çentik için dedi yani , yine de içimiz rahat etsin dedi, nst ye girdim sancım çıktı 90-60-40-30 larda hemşire hissediyormusun dedi evet dedim doğuma hazırmısın geliyor dedi :) yok dedim dursun bir hafta daha :) sancı sırasında ilk bebeğimde ki gibi kalp atışı düştü eymenimin hemşire dr baksın önemli dedi, içimden ah ah biliyorum sezaryan sebebim buydu dedim, dr baktı o da aynısını dedi yarın yine nst isteyelim dedi yani bugün yine giricem hem de renkli doplerim var, eve gelene kadar sancım oldu bütün gece sürdü sabah rahatladım hamdolsun, özele karar verdim artık en kötü karar kararsızlıktan iyidir dedim, hakkımızda hayırlısı olsun, hem 5 ocaktan önce doğum olursa siz girecekmisiniz dedim o da merak etmeyin beş ocağa kadar icapcı benim dedi şansımız döndü :) dedim bu bir işaret doğumunda burda olması gerektiğini gösteriyor, her ab doğum olabilir gibi geliyor bana alt tarafta acılar acılar var :)
Birde benim kasılma olunca kasıktan bele doğru sancım oluyor o arada çok çarpıntım oluyor dün nst de sancı anında aynen yaşadım bunu yani evde hep yaşıyordum ama nst ye denk gelmemişti hiç, çarpıntıyı söylememe gerek var mı dr a bilemedim ciddi derecede oluyor nefesimi kesiyor
Eymenim maşaallah iyi ya çok rahatladım, hareketlerini sordu bende dedim kuvvetli değil artık sakin sakin hareket ediyor endişeleneyim mi dedim o da anne hareketde en ufak değişiklik hissediyorsa önemlidir her zaman dikkate alınmalı dedi, bende her dokunmamda tepki veriyor okşayınca hemen hareket ediyor dedim, o da bu çok iyi tepki vermesi önemli her anne bunu anlamaz tebrik ederim dedi, gaza getiriyor beni
Benden haberler böyle herkesin başını ağrıttım dr konusunda hakkınızı helal edin
Kızlar doktor kontrolünden geliyorum bebegim tersti haniii ama bu gün dönmüşşş doktorum çok şaşırdı.inşallah hayırlısı ile birde dogum yaparız hepimiz.ilk dogumum normal oldugu için bunuda öyle istiyordum tabiki herşeyin hayırlısı olsun önemli olan sağlık herşeyden önce.
bende geldim son kontrolden
haftaya pazartesi sezeryan günüm...
bebeğim 3250kilo olmuş
doğuma kadar 3500 olcak sanırım.
zorunlu sezeryan ücretide 1.150tl imiş
anesteziylede görüştüm spinal yapıcaklar sezeryani en güveniliri bu dedi.
bu arada asansör için beklerken doğumhanenin orda, içerdeki kadının bagırmaları off ne biliym ya çok ürküttü
ben meslegimden dolayı normal doğumda görmüş insanım
ama şimdi niye bu kadar etkilendim anlamadım
doğumhanenin kapısındada bi bayan yakını vardı sanırım
o bagırışları duyunca kadın ben naptım niye sezeryanı engelledim falan diye aglamaklı agıt yaktı
anladığım kadarıyla içerde bagıran kadının yakınıydı ve normal doğuma onu kendisi zorlamıştı
kocama ben sezeryanda olmak istemiyorum dedim o korkuyla sanki başka türlü nasıl doğuracaksam
bebeğim iyiki ters valla sezeryana iyi bi sebep
normal dogum yapacak arkadaşları korkutmamışımdır umarım
valla sanırım kandı akıntıydı suydu derken eminim hemen hastaneye koşarım ben sanırım ilk bebek ya tecrübesizlik diyelim yada korku o an böyle düşünürüm gibime geliyo.tabi sancıyı evde çekmek ayrı bişey amaUyuyamiyorum 1 haftadir... ya gece suyum gelirse Kanamam.olursa diye düşünmekten
...
ya bu nişan geldi diyelim hemen hastaneye mi.gidecez o gelince de? Su gelince evet de..
gündüz aksama doğru annemle kardesim.geldier yatagi hazırladık kardeşim ütülerimi yaptı yemek de getirmişler...
valla ise giderken cok zorlanıyordum artık sürekli yatmak istiyorum ama aklima gelmiyordu ne olacak ne bitecek diyr şimdi düşün düşün dur tüm gün valla
Evde bekleme. Konusunda. Da valla kuzenim. Ilk.dogumda ilk sancida gitti 10.saatte doğum yaptı nst ye bagli sanci çekti 2. De bekledi evde sonuna. Kadar ama o tecrübeli ben anlamam. Onu mecbur gideriz
senin oğluşum gelmeye niyeti pek yok sanırımİyi geceler kızlar:)
Telefonumın aziziligne ugruyorum.. Bi acayip ikise bir servis yok diyo.. Hat gidiyo....
Neyse gelelim kontrole... Heran kapanırsa telf delşririm..:)
Nst sonucu tmiz .. Agrı sancı yok...
Acılm aynı 1 cm bile acılmamış ...
Bebişim iyiydi suyumjz kulomuz 3385
Kızlar acılmm olmaz ise en fazla 10 gun beklerım dedı dr..
Suanda kasıllatım yarılıyo nasıl hareketli masallah..
Stresten burnumda susaklarımda ucukk cıkti.. Bide onlarla ugrasıyorum:):):) kremler falan
hayırlı olsun canım.inşallah bizde böyle basit ve keyifli ve umut verici şekild doğum yaparız da herkes niyetlenirBen anne olduuuum.. :) Darisi sizlere arkadaslar.. doktorum 2 gun verdi eger kendi sancinla dogurursan normal dogum yoksa sezeryan diye.. Allah dualarimi kabul etti. Ertesi gun aksam 10 da sancim basladi. 12 de hastaneye gittim. Gece 4te bebegim kucagimdaydi.. Normal dogum isteyen arkadaslara tavsiyem ben yurudum biraz merdiven ciktim. Sonra evi supurdum sildim. Aksamina dogum basladi. Bir tavsiyem daha var. Dogum aninda ikinma gelecegi zaman sakın bagirmayin. Derin nefes alin cenenizi gogsunuze dayayin ve nefesi birakmadan bebegi ikinarak itin. Bagirmak enerjinizi tuketmenize neden oluyor ve dogum suresi uzuyor.. Insirah suresini okuyun bol bol.. Allah im yardimciniz olsun..
ayy ben niye hiç doğum yapmadım rüyamda şu 9 ayda bi insan rüyasında doğurmaz mı doğru düzgün bebeğini görmezmi yaa bi iki kere gördüm bebeğimi yüzümü bile görmedim sır gibi saklıyo kendini ama.doğumdan korktuğum için düşünmüyorum düşünmemeye çalışıyorum ondan mı acabaGünaydın, kontrolü olanlar hayırlı haberler alsın inşallah... Rüyamda yine doğuruyordum, bundan sonra aynı tip rüyaları görüp durcaz sanırım
bu agrılar bendede başladı yaa gece uyumak gerçekten ölüm gibigünaydın kızlargece uyndım bir kaç kere bel ağrımdan adet ağrılarım gibi ama düzensiz artık vücüt hazırlıyor kendini herhalde yavaş yavaş
dr a gideceğim saat 10 da bakalım ne dicek hakkımızda hayırlısı
evet bebeğimizin karnımızda olması ayrı bi güzellik ama kucağımızda olması sanırım paha biçilemezbugün kontrolüm var,,,
normal doğum mu yoksa aldığım kilolar yüzünden veya bebeğin kilosu sebebi ile sezeryan mı olacağım ona karar verecek doktorum,,,,
doktoruma güveniyorum sezeryan yanlısı bir doktor değil,,, umarım istediğim gibi bir sonuç alırım,,,
arada adet sancısı gibi sancılarım oluyor,, kasıklarım ağrıyor belim ağrıyor, karnım sertleşiyor ama devamı gelmiyor yani düzenli değil,,,,
neyse şöyle bir fantazim var,,, doktor diyecek ki bugün aaa 2 cm açılmışsın leble hanım, şimdi eve git, sancıların düzenli olunca hastaneye geri gel diyecek,,,
bu fantaziye o kadar kendimi kaptırdım ki, şimdi oturucam hastane çantamı hazırlayacağım,,,,
ama bebişimi karnımda olmasını da çok özleyeceğim,,,, bir daha hamile kalmak istersem sanırsam en büyük sebeblerinden bir şu son 4 aydır hissettiğim tekmeleri ve hareketleri olucak,,,
Günaydın canlarım, dün özele de gittik dr hayret hatırladı durumumuzu merak etmiş güya insan arar merak ettiyse neyse :) çok üzüldüler o yüzden gelmediler heralde demiş, neyse ultrasonla baktı 3500 olmuş oğlum maşaallah :) diastolik çentik vardı sağ taraf damarda onu hatırlattım bugün renkli doplere giricem, bebeğin gelişimi çok iyi sıkıntı olsa kilo almazdı çentik için dedi yani , yine de içimiz rahat etsin dedi, nst ye girdim sancım çıktı 90-60-40-30 larda hemşire hissediyormusun dedi evet dedim doğuma hazırmısın geliyor dedi :) yok dedim dursun bir hafta daha :) sancı sırasında ilk bebeğimde ki gibi kalp atışı düştü eymenimin hemşire dr baksın önemli dedi, içimden ah ah biliyorum sezaryan sebebim buydu dedim, dr baktı o da aynısını dedi yarın yine nst isteyelim dedi yani bugün yine giricem hem de renkli doplerim var, eve gelene kadar sancım oldu bütün gece sürdü sabah rahatladım hamdolsun, özele karar verdim artık en kötü karar kararsızlıktan iyidir dedim, hakkımızda hayırlısı olsun, hem 5 ocaktan önce doğum olursa siz girecekmisiniz dedim o da merak etmeyin beş ocağa kadar icapcı benim dedi şansımız döndü :) dedim bu bir işaret doğumunda burda olması gerektiğini gösteriyor, her ab doğum olabilir gibi geliyor bana alt tarafta acılar acılar var :)
Birde benim kasılma olunca kasıktan bele doğru sancım oluyor o arada çok çarpıntım oluyor dün nst de sancı anında aynen yaşadım bunu yani evde hep yaşıyordum ama nst ye denk gelmemişti hiç, çarpıntıyı söylememe gerek var mı dr a bilemedim ciddi derecede oluyor nefesimi kesiyor
Eymenim maşaallah iyi ya çok rahatladım, hareketlerini sordu bende dedim kuvvetli değil artık sakin sakin hareket ediyor endişeleneyim mi dedim o da anne hareketde en ufak değişiklik hissediyorsa önemlidir her zaman dikkate alınmalı dedi, bende her dokunmamda tepki veriyor okşayınca hemen hareket ediyor dedim, o da bu çok iyi tepki vermesi önemli her anne bunu anlamaz tebrik ederim dedi, gaza getiriyor beni
Benden haberler böyle herkesin başını ağrıttım dr konusunda hakkınızı helal edin
maşallah eymene canım.doktor işini halletmenede sevindim hakkında hayırlısı olsun inşallah.sanırım seninde doğum yakın.oğlundada bi sorun yokmuş içinde rahatlamıştır.canım 42 haftaya kadar normal yani günü geçebilir
ya canım lütfen inanma batıl inanç bunlar ben kestiricem inşaallah tabi doğurmazsam :)
maşaallah canım bebeğine
sağol canım verdim sonunda kararımı şükürcanım evet kötü oluyor sancıyı çek bekle sonra elinden şekeri alınmış çocuk gibi kalıyorsun benim bunu atlatmam iki yıl sürdü niye niye dedim hep sonra kafama dank ettin sen kime niye diyorsun hesap soruyorsun isyan ediyorsun bebeğinin durumu farkedildiği için şükret artık dedim, tek tesellim sancıyı yaşadım bu bebek için çok faydalı biliyorsun en azından oğluma o iyiliği yaptım
maşaallah annesi oğluna mis kokuluna
canım geçmiş olsun nasılsın şimdi karnın neden ağrıyormuş ki?
hayırlısı canım dönmezse elden bir şey gelmiyor, ayva bulantıma iyi geliyordu ama yanmamı daha artırıyordu elma iyi geliyordu
canım zor nefes alamamak tıkanıklık kuruluk anlıyorum seni, cold mix denedin mi hiç oğluma kullanıyoruz yakan yastığına damlatıyorsun nefesini açıyor, iliadini dr a danışmadan kullanma canım önemli bir damla çünkü
canım bencede lütfe normali dene sezaryanda sandığın kadar kolay rahat değil
ohh ellerine sağlık, benimkilerde başlayacak temizliğe inşaallah
canım iliadin riskli olabilir dr a sor bence
maşaallah bebeğine
yok canım nişan sonrası enfeksiyon riski olmuyor bir hafta durabiliyorsun
ne güzel canım
benimkide aynı :)
ah canım herkesin yüzü başka yerden gülüyor ben annemden dertliyim kv den memnunum keşke bende sizin gibi annemden yana şanslı olsaydım
sağol canım
sağol canım
sağol canım henüz doğum yok yani bugün belli olur ama hala 5 ocak geçerli yani ocağa kalıyor tabi erken gelmezse :)
oh maşaallah annesi 3000 ini rahat geçer
çalış canım hareket berekettir :)
canım bu endişeler ağrılar hepimizde var çok normal yalnız değilsin öyle düşün
sağol canım evet hazırlamış :)
canım bende hep normal doğum destekliyorum ama her sezaryanlının göbeği öyle değil dümdüz olanları çok gördüm, normal doğurup dediğin gibi olan da çok yapı meselesi sanırım, benim karnım mesela çatlaklardan harita gibi ama böyle elini altına koyacak kadar sarkık değil sadece göbeğim var
hadi hayırlısı az kaldı sana da
canım hastanede ped olmaz mutlaka geçer üstüne kan, ben evde bile hasta bezi kullandım sonra bebek bezi ondan sonra pede geçtim bu da 20. günde falandı yani
canım nişan gelince hemen gitmene gerek yok sancının sıklığına göre gitmek mantıklı, insan korktuğunu yaşarmış hiç olumsuz düşünme hep pozitif düşün, pırt diye doğmuyor gitmem evde doğar diye düşünme
yok doğurmadım canım
sağol canım benim
amin canım sağol yapıyorum artık
canım doğdu doğacak diye düşünme artık vakti gelince doğacak odaklanma bu konuya bak ben daha erken diyorum sancım çıktı bekleyince gelmiyor beklemeyince geliyor :)
canım normal doğum isteğini çok iyi anlıyorum destekliyorumda ama dr una güven bence ve eşinin de kararına önem ver risklerin var senin bunu biliyorsun zaten yazmışsın, bencede kararını ver keşek sağlıkla normal doğsa bütün bebekler ama bazen onların sağlığı için sezaryana mecbur oluyor yine anne olarak büyük fedakarlık yapmıyormuyuz sezaryana razı olarak
maşaallah size çok sevindim, tavsiyelerin için sağol
hadi hayırlı haberler getir
hayırlısı olsun
sağol canım evet geliyor bebeğim :)
ne güzel canım bı sıkıntı çıkmamış.Gunaydin kizlar kontrolden geldik nstye baglandik bi sorun yok haftaya tekrar gel dedi drmuz
maşallah bebişe yaa son dakikada atak yapmış seninki.darısı diğer ters oluğta dönmesini bekleyen bebeklereKızlar doktor kontrolünden geliyorum bebegim tersti haniii ama bu gün dönmüşşş doktorum çok şaşırdı.inşallah hayırlısı ile birde dogum yaparız hepimiz.ilk dogumum normal oldugu için bunuda öyle istiyordum tabiki herşeyin hayırlısı olsun önemli olan sağlık herşeyden önce.
iyi canım dopplerde sorun çıkmamış insanı korkutmaktan başka bi işe yaramıyo bazıları ya.benim doktorda öyle dedi 2500 e geldimi sıkıntı yok zayıf bebek olunca 2500 e bile razı oluyo insanSelam güzel anneler,bebeğine kavuşanlar,sancı bekleyenler,sezeryan günü belli olanlar hepsini okuyorum ama alıntı yapıp tek tek yazamıyorum wifi de sıkıntı var,kendi internetimde yetmiyor
cuma günü hareket hissedemedim ve hemen dr a gittim önce baktı Bi sorun yok dedi sonra bebeğe kan gitmiyor ve beslenmiyor dedi renkli dopplere gönderdi o da aynı şeyi söylerse hemen alıcam dedi biz tabi eşimle şookk. Allahtan renkli doppler temiz çıktı,zaten plesenta yaşlanması olduğu için çok korktuk bebeğimizde çok şükür 2500 ü geçti artık gelse de sıkıntı olmaz dedi Allahın izniyle.
bizde haberler böyle arkadaşlar hepimize hayırlı doğumlar olsun inşallah
maşallah bebişine canım hakkınızda hayırlısı olsun inşallah son dakikalarda dönenler bile var.kızlar selam dün bizim kontrolümüz vardı bebeğimiz hala ters ve dönmeme ihtimaline karşı sezeryan günümüzü de aldık 16.01.15 inşallah doğum tarihimiz dönerse eğer sezeryan gününü iptal edecek doktorumuz2800 olmuş tombiğim ama ben heyecandan boyunu sormayı unuttum.. magnezyum konuşulmuş yav ben korkudan her gün 1 tane magnezyum içiyorum çünkü bacağıma kramp giricek korkusundan geceleri uyuyamıyorum kalsium alımım da iyi aslında ama bi girdi mi hoplatıyor beni o kramp
makat ağrımdan bel ağrımdan bahsetttim doktora e olacak o kadar artık dedi biraz daha sabretmem lazım suyumuz plasentamız iyi elhamdülillah
10gün sonra son kontrole gideceğiz bir sonraki hafta da kucağımıza paşamızı alacağız inşallah hepinizi çok öpüyorum bu aralar yoğunum telden giriyor ne alıntı yapabiliyorum ne doğru düzgün okuyabliyorum haliyle biraz heyecan da var
@eflalim canım doktor ve hastane kararını vermiş olmana çok sevindim bence her zaman kararsızlıktan iyidirmaşallah eymeninin kilosu da çok iyi bizimki o kiloları görmez bile
@Mrv5534 bebişim hala doğurmmamşsın inan hep dua ediyorum sana hemen kolayca doğur diye
bu arada amerve doğurmuştur diye bi umutla girmiştim siteye
alttan muayenemiselam herkese dr dan geldim
alttan muaniye oldum bence o kadar da kolay bişey değilmişbelime ağrı girdi muaneden sonra
nst ye girdim ebe dedi sancın çıkmış senin dinlen bol bol alttan muane de tetiklemiş olabilir dedi
dr ise sancın var ama çok değil dedi
dr um hastane değiştiriyor bu hafta geçsin dedi bir daha ara beni gelmeden önce yönlendiriyim seni dedi
bu arada açılma yokmuş ve çatım musaitmiş normal doğuma
maşallah bebişe canım.normal doğumdan zzaten korkuyorum ben bundan ötesi olmaz sanırımbende geldim son kontrolden
haftaya pazartesi sezeryan günüm...
bebeğim 3250kilo olmuş
doğuma kadar 3500 olcak sanırım.
zorunlu sezeryan ücretide 1.150tl imiş
anesteziylede görüştüm spinal yapıcaklar sezeryani en güveniliri bu dedi.
bu arada asansör için beklerken doğumhanenin orda, içerdeki kadının bagırmaları off ne biliym ya çok ürküttü
ben meslegimden dolayı normal doğumda görmüş insanım
ama şimdi niye bu kadar etkilendim anlamadım
doğumhanenin kapısındada bi bayan yakını vardı sanırım
o bagırışları duyunca kadın ben naptım niye sezeryanı engelledim falan diye aglamaklı agıt yaktı
anladığım kadarıyla içerde bagıran kadının yakınıydı ve normal doğuma onu kendisi zorlamıştı
kocama ben sezeryanda olmak istemiyorum dedim o korkuyla sanki başka türlü nasıl doğuracaksam
bebeğim iyiki ters valla sezeryana iyi bi sebep
normal dogum yapacak arkadaşları korkutmamışımdır umarım
valla sanırım kandı akıntıydı suydu derken eminim hemen hastaneye koşarım ben sanırım ilk bebek ya tecrübesizlik diyelim yada korku o an böyle düşünürüm gibime geliyo.tabi sancıyı evde çekmek ayrı bişey ama
senin oğluşum gelmeye niyeti pek yok sanırımkızın gibi geç gelicek heralde 2015 doğumlu olma niyetinde hayırlısı olsun inşallahh
hayırlı olsun canım.inşallah bizde böyle basit ve keyifli ve umut verici şekild doğum yaparız da herkes niyetlenir
ayy ben niye hiç doğum yapmadım rüyamda şu 9 ayda bi insan rüyasında doğurmaz mı doğru düzgün bebeğini görmezmi yaa bi iki kere gördüm bebeğimi yüzümü bile görmedim sır gibi saklıyo kendini ama.doğumdan korktuğum için düşünmüyorum düşünmemeye çalışıyorum ondan mı acaba
bu agrılar bendede başladı yaa gece uyumak gerçekten ölüm gibi
evet bebeğimizin karnımızda olması ayrı bi güzellik ama kucağımızda olması sanırım paha biçilemez
banada hareket bekleyecekmişim gibi geliyo gün içerisinde
maşallah eymene canım.doktor işini halletmenede sevindim hakkında hayırlısı olsun inşallah.sanırım seninde doğum yakın.oğlundada bi sorun yokmuş içinde rahatlamıştır.
benim agrılarım dünkü gibi değil tabi ama yattığım yerden kalkmak ölüm gibi geliyo nedense ama normal sanırım.doktordayken agrım fazla dğildi ne hikmetse doktordan çıkınca başladı aşırı şekilde
ne güzel canım bı sıkıntı çıkmamış.
maşallah bebişe yaa son dakikada atak yapmış seninki.darısı diğer ters oluğta dönmesini bekleyen bebeklere
iyi canım dopplerde sorun çıkmamış insanı korkutmaktan başka bi işe yaramıyo bazıları ya.benim doktorda öyle dedi 2500 e geldimi sıkıntı yok zayıf bebek olunca 2500 e bile razı oluyo insan
maşallah bebişine canım hakkınızda hayırlısı olsun inşallah son dakikalarda dönenler bile var.
alttan muayenemiayy çok tırsıyorum bende yaa
bebişte bi sıkıntı yokmuş canım önemli olan o.
maşallah bebişe canım.normal doğumdan zzaten korkuyorum ben bundan ötesi olmaz sanırım
en çok korktuğum hastaneye yatıp doğumu beklerken olan çığlıklar bağırışlarsabırsızlık korku ben ne zaman doğuracağım ne zaman doğuma alacaklar en iyisi düşünmemek Allah ın izniyle başımıza geleni çekmek sanırım.Düşününce başıma gelir diye korkuyorum ben galiba
Teşekkür ederim herşeyden önce saglıkla alalım kucagımıza inşallah hepimiz.Canim gozun aydin ne guzel. Rabb'im acilarini gostermesin, hayirli evlat olsun.. gule gule buyut insaallah.. tavsiyelerin icin de tesekkur ederim kendi adima.
Kararini vermene cok sevindim canim. Simdi hersey yolunda gider de saglicakla en hayirli zamanda oglunu alirsin kucagina insaallah.
Anam bu cok guzel bi haber. Hadi gozun aydin olsun bakalim. Saglicakla dogar insaallah bu bebeginde..
yok canım az çok nasıl bişey olacağını tahmn ediyorum sen niye korkutasın.korkunun ecele faydası yok aslında olsada bi an önce kurtulsam yanikorkunun ecele faydası yok canım mecbur bu yoldan geçicez
mamacım korkutmak değil kusura bakma ama benim hala belim ağrıyor sanırım kastım kendimi çok
yok canım az çok nasıl bişey olacağını tahmn ediyorum sen niye korkutasın.korkunun ecele faydası yok aslında olsada bi an önce kurtulsam yani
yok artık yaa bi tanesini hele bi atlataalımda diğer alttan muayeneler kalsın doğum anındada sancıdan sanırım canımız yanmazaynnen düşünmektense olup bitmesi en iyisi rahatım şimdi darısı başına
kızlar bir daha olmuyor demi alttan muanedoğum anı dışında
amin inşallah canım.sen zoru başardın kucağına aldın oğluşunu.darısı bizlerin başına.inşallah bizde doğumdan sonra böyle takipte kalırızSekerler 2015 yılınz mutlu huzurlu saglıkla gecsın ıns... Bebegını kucagına alanlar kalabalık aıle olmanın tadına varsın... Yenı yılda bebegı dogacak olanlar en kolay saglıklı sekılde kucakları dolu evlerıne dönsn.. Bu yıl benm ıcın ozel artık bı kızı bı oglu olan esıne asık bı anneym ıns hep boyle mutlu olurz Rabbım gecemeyecegmz sınavlar yasatmasın.. Hepınızı takıpteym optm