2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
canım 42 haftaya kadar normal yani günü geçebilir

ya canım lütfen inanma batıl inanç bunlar ben kestiricem inşaallah tabi doğurmazsam :)

maşaallah canım bebeğine

sağol canım verdim sonunda kararımı şükür :KK70: canım evet kötü oluyor sancıyı çek bekle sonra elinden şekeri alınmış çocuk gibi kalıyorsun benim bunu atlatmam iki yıl sürdü niye niye dedim hep sonra kafama dank ettin sen kime niye diyorsun hesap soruyorsun isyan ediyorsun bebeğinin durumu farkedildiği için şükret artık dedim, tek tesellim sancıyı yaşadım bu bebek için çok faydalı biliyorsun en azından oğluma o iyiliği yaptım

maşaallah annesi oğluna mis kokuluna

canım geçmiş olsun nasılsın şimdi karnın neden ağrıyormuş ki?

hayırlısı canım dönmezse elden bir şey gelmiyor, ayva bulantıma iyi geliyordu ama yanmamı daha artırıyordu elma iyi geliyordu

canım zor nefes alamamak tıkanıklık kuruluk anlıyorum seni, cold mix denedin mi hiç oğluma kullanıyoruz yakan yastığına damlatıyorsun nefesini açıyor, iliadini dr a danışmadan kullanma canım önemli bir damla çünkü

canım bencede lütfe normali dene sezaryanda sandığın kadar kolay rahat değil :KK43:

sağol canım :)

ohh ellerine sağlık, benimkilerde başlayacak temizliğe inşaallah

canım iliadin riskli olabilir dr a sor bence

maşaallah bebeğine

yok canım nişan sonrası enfeksiyon riski olmuyor bir hafta durabiliyorsun

ne güzel canım

benimkide aynı :)

ah canım herkesin yüzü başka yerden gülüyor ben annemden dertliyim kv den memnunum keşke bende sizin gibi annemden yana şanslı olsaydım

sağol canım

sağol canım

sağol canım henüz doğum yok yani bugün belli olur ama hala 5 ocak geçerli yani ocağa kalıyor tabi erken gelmezse :)

oh maşaallah annesi 3000 ini rahat geçer

çalış canım hareket berekettir :)

canım bu endişeler ağrılar hepimizde var çok normal yalnız değilsin öyle düşün

sağol canım evet hazırlamış :)

canım bende hep normal doğum destekliyorum ama her sezaryanlının göbeği öyle değil dümdüz olanları çok gördüm, normal doğurup dediğin gibi olan da çok yapı meselesi sanırım, benim karnım mesela çatlaklardan harita gibi ama böyle elini altına koyacak kadar sarkık değil sadece göbeğim var

hadi hayırlısı az kaldı sana da

canım hastanede ped olmaz mutlaka geçer üstüne kan, ben evde bile hasta bezi kullandım sonra bebek bezi ondan sonra pede geçtim bu da 20. günde falandı yani

sağol canım :)

canım nişan gelince hemen gitmene gerek yok sancının sıklığına göre gitmek mantıklı, insan korktuğunu yaşarmış hiç olumsuz düşünme hep pozitif düşün, pırt diye doğmuyor gitmem evde doğar diye düşünme

yok doğurmadım canım:KK48:

sağol canım benim

amin canım sağol yapıyorum artık:KK48:

canım doğdu doğacak diye düşünme artık vakti gelince doğacak odaklanma bu konuya bak ben daha erken diyorum sancım çıktı bekleyince gelmiyor beklemeyince geliyor :)

canım normal doğum isteğini çok iyi anlıyorum destekliyorumda ama dr una güven bence ve eşinin de kararına önem ver risklerin var senin bunu biliyorsun zaten yazmışsın, bencede kararını ver keşek sağlıkla normal doğsa bütün bebekler ama bazen onların sağlığı için sezaryana mecbur oluyor yine anne olarak büyük fedakarlık yapmıyormuyuz sezaryana razı olarak :KK66:

maşaallah size çok sevindim, tavsiyelerin için sağol

hadi hayırlı haberler getir

hayırlısı olsun

sağol canım evet geliyor bebeğim :)

Canım nisan yani o sümüksü kanlı tıkaç bebeği enfeksiyonlardan ve rahimde olan her turlu bakteri ve mikropla olan bağlantısını kesecek birşey.tarif ederken tıkaç deniliyor zaten nedeni bu.yani mesela nisan geldikten sonra ilişkiye girilmez,tahrat temizliğine daha da bi dikkat edilmesi lazim çünkü artik koruyucu tabaka yok.bilmem anlatabildim mi :KK66:

Gözünüz aydın, Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah. Illa 2014 bebeği olacağım demiş sizin bebek :)Son günler hareketli olmak kolaylaştırıyor yani doğumu. Ben sezeryana zorunlu kalmaktan çok korkuyorum. Bebeğimin kilosu biraz önde gidiyor, bir de 3 hafta daha doğmazsa ne olur bilemiyorum. Allah hepimize sağlıklı kolay doğumlar nasip etsin...
Aynı tedirginlik bende de var. Ama ben doğurmayacağımdan değil dr un doguramazsın deyip sezeryan yapmak istemesinden endişeliyim

aynı belirtiler aynı istekler :KK61: çok duygulandım valla son günlerde benim de ddüşündüğüm tek şey tekmelerii içimdeki hareketlerini özlemek:cry:
inş hayırlı haberlelrle dönelim evimize:KK37:
benim dr da değil seni doğurtmak istiyorum dedi bana da hastaneden ayrılacak listeme aldım seni dedi

bakalım hayırlısı ne ise ona karar versin inş
Doğurtmak istemek ne oluyor..

Larkinim ben aslında hiç korkmuyorum normal doğumdan:)) o anları sabırsızlıkla bekliyorum:) geçen hastaneye gittiğimde beni bırakmadılar sorumluluk bende diye kağıt imzalayarak çıktım.. normal doğum sancıları geldikçe mutlu oluyorum ben:) eşim de bazen bana destek oluyor bazen tamam yeter zorlamıyalım hatun diyor.. kızım bana hamileliğin her anını yaşattı Şükürler olsun.. Benim korkum beklerkenki riskler.. Bugün doktor beni odasına alıp senden rica ediyorum artık bekleme. Her saat risk dedi.. 40. Haftama giriyorum çok şükür..
Ama ailemde 37+ya dek bekledi en geç doğuran. Üç genimde de sıkıntı var, bebeğimde sıkıntı var vs vs. Burada yazıp da her hamileyi acaba bende de olabilir mi diye endişelendirmek istemiyorum ama geçen zaman ve bekleme riski beni korkutan.. Yoksa normal doğum anını yaşamak için sabırsızlanıyorum:) ya da olmazsa da Olmasın hamileliği doya doya yaşadım artık anneliği yaşamak istiyorum :) geris boş.. Nazlı dan sonra korkuyorum.. Eşime karşı da sorumlu hissediyorum vs vs.. Beni korkutan aldığım risk ve beklerkenki süreç malesef.. Doktor yarın yine çağırdı, lütfen ikna olmuş gel diye de rica etti ..
Hayırlısı Allahtan işte..

Sıcak su rahim kaslarını gevşeyitor ve su da rahatlatıyor kasılmaları açılmayı hissetmiyoruz diyr öneriyorlar bildiğin kadarıyla :)
ben tatlım şeyı anlıyamıyorum dr un ne için lütfen ikna ol gel diyo sezeryan olman içinmi ? şuan sanırım39+? dasın sen,neden normali bekletmıyor anlamıyorum

Canım burası germiyo aksıne.. Biraz kafaö dagilîyo...:):):)
Son günler insan stres yapabiliyo.. Zaman geçmiyo.. Vs vs vs :KK66::)
Hep bi bekleme..
İkinci bebegim olmasına ragmen ben bile bazı kuskuşar yasıyorum..
Biran evvel sancım olsun istiyorum.. Bazen i sancı geliyo ödüm patlıyo gibi.
Ya son hafta cok acayipp coook

merve ben böyle çok rahat tavırlar sergileyip korkmuyorum falan diyorum ama kendimi mi kandırıyorum,sancıdan haberim yok çünkü,o sancı çokmu korkunç birşey ya
benm acı değerim yüksektir,dirayetliyimdir ondan böyle soğuk kanlıyım ama o sancı o kdrmı değşik hiçbişeyle kıyaslanmıcak kdr mı korkunç bu ağrı ya:oops:

Canım burası germiyo aksıne.. Biraz kafaö dagilîyo...:):):)
Son günler insan stres yapabiliyo.. Zaman geçmiyo.. Vs vs vs :KK66::)
Hep bi bekleme..
İkinci bebegim olmasına ragmen ben bile bazı kuskuşar yasıyorum..
Biran evvel sancım olsun istiyorum.. Bazen i sancı geliyo ödüm patlıyo gibi.
Ya son hafta cok acayipp coook

merve ben böyle çok rahat tavırlar sergileyip korkmuyorum falan diyorum ama kendimi mi kandırıyorum,sancıdan haberim yok çünkü,o sancı çokmu korkunç birşey ya
benm acı değerim yüksektir,dirayetliyimdir ondan böyle soğuk kanlıyım ama o sancı o kdrmı değşik hiçbişeyle kıyaslanmıcak kdr mı korkunç bu ağrı ya

Aynı tedirginlik bende de var. Ama ben doğurmayacağımdan değil dr un doguramazsın deyip sezeryan yapmak istemesinden endişeliyim
Bendeki de tamamen aynı endişe. Doktor zorunlu sezeryan derse ne yanıt verilebilir ki. Mecbur kabul edeceğiz. Artık eskisi gibi herkes sezeryana zorlamıyor ama benim gözlemlediğim kadarıyla normal doğum yapan da çok sık duymaya başladım. Benim doktorum da bebeğin kilosu biraz önde gidiyor ama direkt sezeryan demek için çok erken belki daha erken doğar belki kilo alışı yavaşlar, zaten doğum direkt bebeğin kilosuyla ilgili değil annenin çatı yapısıyla ilgili diyor. Hayırlısı diyoruz artık.

Kızlar magnezyumu düzenli kullanıyor musunuz? Doktorum her gün iç dedi ama doğumu geciktirdiğini, kasılmaları engellediğini duydum, doğruluğu var mı acaba?
ben iki haftadır içmiyorum canım doktor da kasılmalarına iyi gelir diyo ama illa iç demiyo bende kasılmaları hissetmek istiyorum

Canim benimde midem cok fena yaniyo özellikle geceleri cünkü yiyip yatiyorum galiba ondan :)ama inan şu süt varya bi mucize resmen iki üc yudum iciyorum geciyo eger tekrar gelirse aynen ikiüc yudum daha ve geciyo tamamen
Bana süt bile yanma yapıyor yediklerim içtiklerim yapıyor bi de acıkınca oluyor.

Selam güzel anneler,bebeğine kavuşanlar,sancı bekleyenler,sezeryan günü belli olanlar hepsini okuyorum ama alıntı yapıp tek tek yazamıyorum wifi de sıkıntı var,kendi internetimde yetmiyor :KK43:

cuma günü hareket hissedemedim ve hemen dr a gittim önce baktı Bi sorun yok dedi sonra bebeğe kan gitmiyor ve beslenmiyor dedi renkli dopplere gönderdi o da aynı şeyi söylerse hemen alıcam dedi biz tabi eşimle şookk. Allahtan renkli doppler temiz çıktı,zaten plesenta yaşlanması olduğu için çok korktuk bebeğimizde çok şükür 2500 ü geçti artık gelse de sıkıntı olmaz dedi Allahın izniyle.
bizde haberler böyle arkadaşlar hepimize hayırlı doğumlar olsun inşallah

Uyuyamiyorum 1 haftadir... ya gece suyum gelirse Kanamam.olursa diye düşünmekten
...
ya bu nişan geldi diyelim hemen hastaneye mi.gidecez o gelince de? Su gelince evet de..
gündüz aksama doğru annemle kardesim.geldier yatagi hazırladık kardeşim ütülerimi yaptı yemek de getirmişler...
valla ise giderken cok zorlanıyordum artık sürekli yatmak istiyorum ama aklima gelmiyordu ne olacak ne bitecek diyr şimdi düşün düşün dur tüm gün valla

Evde bekleme. Konusunda. Da valla kuzenim. Ilk.dogumda ilk sancida gitti 10.saatte doğum yaptı nst ye bagli sanci çekti 2. De bekledi evde sonuna. Kadar ama o tecrübeli ben anlamam. Onu mecbur gideriz
Nişan gelince çantanı kapının yanına alırsın. Planını hazırlığını yaparsın. Sonra doktorunu ararsın. Hemen doktora gitmen gerekmiyor ama doktora söylemekte fayda var.

X