- 7 Mayıs 2014
- 3.436
- 7.676
kızlar doğumda hastaneye hangi battaniyesini götüriym
çantaya fermuarlı olanı koydum ama
Kizlar bisi sorcam cantaniza kac tane bebek bezi koydunuz
Niye valizlerle gidiyoruz doğuma anlaşıldı larkin im :))) ben de senin gibiyimİkisi de çok tatlı, yer varsa ikisini de koy derim ben
Ayni zamanlarda yapacaktik.yani normali.bekleseydi
esim 5inde doguracagimi söylüyo içine öyle doğmuş
Canım ben de astımım aynı dertler bende de var ama burun bantı takıyorum gece uyurken güçlü olanlarından dene istersen faydasını göreceğine inanıyorum ilaçtan iyidir.
Evet canım acı baharatlı yemek ya da lavman yaptırmak gibi Bağırsak boşaltıcı Şeyler Doğumu tetikler bilimsel olarak da böyle... Ama acı yedim doğurdum gibi bir şey yoktur herhalde:)
Oh çok sevindim hem acısız yaşamana hem de gelip bize pozitif örnek olmana :) doğumunda kolay olsun inş:) pozitif anne olasın:)
Ayy hadi inş eflalim sağlıkla bebişini kucağın al ve güzel haberlerini ver bize. Dualarımız seninle:)
Gece geç yiyince mide yanıyor ben 6dan sonra sadece su içiyorum yoksa ejderhaya dönüyorum :))
Canım korktukları insanım başına geliyor beyin o kadar pis bir şey ki hemen anlıyor ve yaşatıyor, sen dağ BAŞINDA yaşamıyorsun kör değil topal değilsin. Aksilik olduğu anda doktoruna gidersin gideceksin, Allah'ın izniyle Güzelce bebeklerimiz gelecek. Rabbim korkutmasın bu dönemde endişeler çok normal Allah yaşatmasın.. Riskli durumda da değilsin hiç kendi kendine zehir etme bu zamanlarını onun yerine bebeğim gelince onun süslücem püslücem de pozitif düşünmeye çalış.. Nişan tıp gibi bir şey Önemsiz hastanege gitmene gerek yok doktorunu araman yeterli.
Diğerlerinde gidersin içine sinmiyorsa...
Rabbim hepimizin bebeklerini sağlıkla huzurla keyifle afiyetle ve kolaycacık kucağımıza almayı huzurlu mutlu bir yuva içerisinde büyütmeyi nasip etsin inş. Allah korkutmasın... Âmin.. (Ben de çok tırsıyorum da:) )
Ben ikisini de aldım canım hatta bir de bunddle me ve Penye ile polar Kundağı var etti üç dört beş :))
Ben 10 tane falan koydum. Bizde hastane veriyor ama belki hemşireyi beklemek çağırmak istemem diye koydum bulunsun diye..
Niye valizlerle gidiyoruz doğuma anlaşıldı larkin im :))) ben de senin gibiyim
kızlar ya bebeğin doğum kanalına girmesi için yapılacak bişeyler var mı? korkuyorum ben sezeryandan
normal dogum olması için sadece bebegn dogum kanalinda olması yeterli degil sezeryan için bir çok neden var ornek bebege kordon dolanabiliyor kalp atışları yavaşlıyabiliyr yada açilma olmuyor vs vs Allah hakkımızda hayırlısını nasip etsin cnm.kızlar ya bebeğin doğum kanalına girmesi için yapılacak bişeyler var mı? korkuyorum ben sezeryandan
Inş ikinci bebişini de kucağına sağlıkla kolaylıkla alırsın eflalim:) azıcık of puf yap, başrolü Bırakma onlara sen:)) ben de seni ve bebişlerini öpüyorum :))canım öyle doğru yazıyorsun ki yazdıklarını okurken beni yine anlamış diyorum hep :) evet ben güçlü durdukça millet telaş yapıyor kesinlikle rol çalıyorlar ama bu saatden sonra kim derse desin kızıcam yeter diye ablam patlama noktam oldu zaten :)
doğum hakkında içim o yönden rahat canım çok direndim ben sancıma bile gık çıkarmadım ama nasip işte dediğin gibi planlı değildi evet bende çatır çatır kesildimçok öpüyorum seni
ben ilk hamileliğimde saçımı kestirdikten sonra düşük Yaptım diye çok korkuyordum ama sonunda ya Allah Bismillah dedim batıl sonuçta diye kestirdim rahat ettim çok şükür Allah korkutmasın..kizlar ya dogumdan önce sacimi kestirmek istiyorum ama kuaforum inat etti kesmem benim ole inanclarim var dogumdan sonra keselim dedi.ben d bole seylere inanmam aslinda ama kafam karisti
benim eşimin de içine Doğan olur iki hamileliğimde de gün geçmeden bildi vs belki tutar:))Ayni zamanlarda yapacaktik.yani normali.bekleseydi
esim 5inde doguracagimi söylüyo içine öyle doğmuş
canim ben on gün önce gittimde doktora sag tarafimdaydi bugün dogum kanalinda kafasi dedi doktor ve ben bu on günde hic yürümedim kadar yürümek zorunda kaldim bide arabayla dag gibi yerlere ciktik ilk defa bu kadar hareket yasadim hatta bi ara dedim ben bugün dogurmassam daha dogurmam :)) bilmiyorum alakali mi ama bende durum böle oldukızlar ya bebeğin doğum kanalına girmesi için yapılacak bişeyler var mı? korkuyorum ben sezeryandan
Tabii o da olsun bu da olsun
Sen niye korkuyorsun ben onu anlamıyorum yahuuu
Doğum öncesi eğitime katıldın, normal doğumun mükemmelliğini birinci ağızlardan dinledin.
Tabi ki önceliğimiz evlatlarımızın hayırla sağlıkla doğmaları, yaşamaları, doğum şekli bu gerçeğe göre teferruat.
Ben senin dediğin doktorun yazılarını okuyorum, ebelerin doğum bilmem nelerinin
Korkma ya. Korkma. Bence çok rahat bir doğum yapabilecekken kendini kasmaktan yapamayacaksın.
Vücut ne yapacağını, bebek ne yapacağını biliyor biliyorsun. Allah'a teslimiyet. O'nun mucizesine teslimiyet.
Bak Sare Prensesimiz teyzesini bekledi yolladı, babasını bekledi, şimdide maşallah sübhanallah yılbaşını bekliyor.
Annesini korkuta korkutaBabasını 90 doğurta doğurta
Çoğumuzun ilk bebeği ama artık yazılanlardan tecrübe kazandık sanki
Yere çömelmek,
Çömelip kalkmak,
Çömelmişken halı gırgırlıyormuş gibi yapmak, yada siliyormuş gibi,
Alaturka tuvalet kullanmak,
Bol bol yürüyüş yapmak,
Sıcak suya falan oturuyorlarmış ama o nasıl ben hiç bilmiyorum.
Bu arada sezeryandan bende deli gibi korkuyorum. hakkımızda hayırlısı olsun inşallah.
İyi geceler kızlar:)
Telefonumın aziziligne ugruyorum.. Bi acayip ikise bir servis yok diyo.. Hat gidiyo....
Neyse gelelim kontrole... Heran kapanırsa telf delşririm..:)
Nst sonucu tmiz .. Agrı sancı yok...
Acılm aynı 1 cm bile acılmamış ...
Bebişim iyiydi suyumjz kulomuz 3385
Kızlar acılmm olmaz ise en fazla 10 gun beklerım dedı dr..
Suanda kasıllatım yarılıyo nasıl hareketli masallah..
Stresten burnumda susaklarımda ucukk cıkti.. Bide onlarla ugrasıyorum:):):) kremler falan
Canım burası germiyo aksıne.. Biraz kafaö dagilîyo...:):):)Mervem burası da seni geriyor olabilir...
Akşamları al eşini gezin Bebeğin doğmasına vakit var gibi düşün daha Zaman'ın bile gelmeden biz de seni lider belleyip sıkıntıya soktuk:)) oğluşun akıllı yeni yılı bekliyor demek ki:)
Haftasonu için plan yap eşini bırak kocanla kalın giyinip sahile gidin ister dolaş ister otur.. Beklemede kalma.. Stres yok
Sen ve ailen bebeğe hazırsınız eviniz yatağınız her şey hazır.. Benek ne zaman gelirse başınızın üstünde yeri var:)
Canım burası germiyo aksıne.. Biraz kafaö dagilîyo...:):):)
Son günler insan stres yapabiliyo.. Zaman geçmiyo.. Vs vs vs:)
Hep bi bekleme..
İkinci bebegim olmasına ragmen ben bile bazı kuskuşar yasıyorum..
Biran evvel sancım olsun istiyorum.. Bazen i sancı geliyo ödüm patlıyo gibi.
Ya son hafta cok acayipp coook
Ilk dogumda kulot gibi olan hasta bezi kullandim hastaneden cikinca evde bile baya kullandim acayip rahat ettimYaaa benimkide kucuk geldi bi tarafi tam kapandi diger tarafi bi banti yapisti digeri kapanmadi nolacak bilmiyorum normal ped hastanede kullanacazmi bilmiyorum normal olacagi icin kanama cok olur gerci
Pek olmuyor simdilikOh masallah yarinda güzel haberlerle dönersiniz insallah.. ayniyiz canim desene:)peki cati agrilarin ne durumda ?
tebrik ederim, önerilerin için çok teşekkürler,,,, yavrunla hep beraber nice sağlıklı mutlu yıllara,,,Ben anne olduuuum.. :) Darisi sizlere arkadaslar.. doktorum 2 gun verdi eger kendi sancinla dogurursan normal dogum yoksa sezeryan diye.. Allah dualarimi kabul etti. Ertesi gun aksam 10 da sancim basladi. 12 de hastaneye gittim. Gece 4te bebegim kucagimdaydi.. Normal dogum isteyen arkadaslara tavsiyem ben yurudum biraz merdiven ciktim. Sonra evi supurdum sildim. Aksamina dogum basladi. Bir tavsiyem daha var. Dogum aninda ikinma gelecegi zaman sakın bagirmayin. Derin nefes alin cenenizi gogsunuze dayayin ve nefesi birakmadan bebegi ikinarak itin. Bagirmak enerjinizi tuketmenize neden oluyor ve dogum suresi uzuyor.. Insirah suresini okuyun bol bol.. Allah im yardimciniz olsun..
Ben anne olduuuum.. :) Darisi sizlere arkadaslar.. doktorum 2 gun verdi eger kendi sancinla dogurursan normal dogum yoksa sezeryan diye.. Allah dualarimi kabul etti. Ertesi gun aksam 10 da sancim basladi. 12 de hastaneye gittim. Gece 4te bebegim kucagimdaydi.. Normal dogum isteyen arkadaslara tavsiyem ben yurudum biraz merdiven ciktim. Sonra evi supurdum sildim. Aksamina dogum basladi. Bir tavsiyem daha var. Dogum aninda ikinma gelecegi zaman sakın bagirmayin. Derin nefes alin cenenizi gogsunuze dayayin ve nefesi birakmadan bebegi ikinarak itin. Bagirmak enerjinizi tuketmenize neden oluyor ve dogum suresi uzuyor.. Insirah suresini okuyun bol bol.. Allah im yardimciniz olsun..