2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
bugün kontrolüm var,,,
normal doğum mu yoksa aldığım kilolar yüzünden veya bebeğin kilosu sebebi ile sezeryan mı olacağım ona karar verecek doktorum,,,,
doktoruma güveniyorum sezeryan yanlısı bir doktor değil,,, umarım istediğim gibi bir sonuç alırım,,,
arada adet sancısı gibi sancılarım oluyor,, kasıklarım ağrıyor belim ağrıyor, karnım sertleşiyor ama devamı gelmiyor yani düzenli değil,,,,
neyse şöyle bir fantazim var,,, doktor diyecek ki bugün aaa 2 cm açılmışsın leble hanım, şimdi eve git, sancıların düzenli olunca hastaneye geri gel diyecek,,,
bu fantaziye o kadar kendimi kaptırdım ki, şimdi oturucam hastane çantamı hazırlayacağım,,,,
ama bebişimi karnımda olmasını da çok özleyeceğim,,,, bir daha hamile kalmak istersem sanırsam en büyük sebeblerinden bir şu son 4 aydır hissettiğim tekmeleri ve hareketleri olucak,,,

Kizlar sanciyi evde çekip gitmek mantikli geliyor ama bugün annemin kasabasinda bir kizcagiz geceden sancilsnmis..sabaha giderim diye beklemis..ve maalesef gittiklerinde bebegini kordon dolanmasindan dolayi kaybetmis..amacim korkutmak diil ama tedbirli olmus oluruz hastanede diye paylaak istedim.Allahim yavrularimizi korusun

Allah korusun yaa ona emanet bebeklerimiz :KK43:

Benim kız 3243gr çıktı şimdiden kimbilir kaç doğacak. Dönmediği gibi kilosu da olunca normal doğuma el sallayacağım gibi ama hakkımızda hayırlısı. Sağlıkla doğsun da.

maşallah canım bebeğine :nazar:

Merhaba kızlar bugün doktor kontrolüm vardı cok sükür hersey yolundaymıs bası tam dogum kanalı üzerindeymiş zaten üc dört gündür catı agrısı cekiyorum yürüyemiyorum demek ondandi..simdi erken 37 haftamdayım ama böle duydukca her an dogum olucak gibi düsünüyorum bekliyorum heycan dorukta:KK71:

gözün aydın canım :KK73:

İyi geceler kızlar:)
Telefonumın aziziligne ugruyorum.. Bi acayip ikise bir servis yok diyo.. Hat gidiyo....
Neyse gelelim kontrole... Heran kapanırsa telf delşririm..:)
Nst sonucu tmiz .. Agrı sancı yok...
Acılm aynı 1 cm bile acılmamış ...
Bebişim iyiydi suyumjz kulomuz 3385
Kızlar acılmm olmaz ise en fazla 10 gun beklerım dedı dr..
Suanda kasıllatım yarılıyo nasıl hareketli masallah..
Stresten burnumda susaklarımda ucukk cıkti.. Bide onlarla ugrasıyorum:):):) kremler falan

geçmiş olsun canım :KK50: senin bebiş yerini çok sevdi çıkmak istemiyor:-)artık ne yapıyorsan neyle besliyorsan:-) merak etme eninde sonunda doğacak:-) keyfini sür valla

Ben anne olduuuum.. :) Darisi sizlere arkadaslar.. doktorum 2 gun verdi eger kendi sancinla dogurursan normal dogum yoksa sezeryan diye.. Allah dualarimi kabul etti. Ertesi gun aksam 10 da sancim basladi. 12 de hastaneye gittim. Gece 4te bebegim kucagimdaydi.. Normal dogum isteyen arkadaslara tavsiyem ben yurudum biraz merdiven ciktim. Sonra evi supurdum sildim. Aksamina dogum basladi. Bir tavsiyem daha var. Dogum aninda ikinma gelecegi zaman sakın bagirmayin. Derin nefes alin cenenizi gogsunuze dayayin ve nefesi birakmadan bebegi ikinarak itin. Bagirmak enerjinizi tuketmenize neden oluyor ve dogum suresi uzuyor.. Insirah suresini okuyun bol bol.. Allah im yardimciniz olsun..

gözün aydın canım:rolleyes::KK73: valla tamda denk gelmiş ne güzel yaa Allah ın sevdiği kuluymuşsun :KK37: sağlıklı mutlu uzun ömürler diliyorum :KK37:

bugün kontrolüm var,,,
normal doğum mu yoksa aldığım kilolar yüzünden veya bebeğin kilosu sebebi ile sezeryan mı olacağım ona karar verecek doktorum,,,,
doktoruma güveniyorum sezeryan yanlısı bir doktor değil,,, umarım istediğim gibi bir sonuç alırım,,,
arada adet sancısı gibi sancılarım oluyor,, kasıklarım ağrıyor belim ağrıyor, karnım sertleşiyor ama devamı gelmiyor yani düzenli değil,,,,
neyse şöyle bir fantazim var,,, doktor diyecek ki bugün aaa 2 cm açılmışsın leble hanım, şimdi eve git, sancıların düzenli olunca hastaneye geri gel diyecek,,,
bu fantaziye o kadar kendimi kaptırdım ki, şimdi oturucam hastane çantamı hazırlayacağım,,,,
ama bebişimi karnımda olmasını da çok özleyeceğim,,,, bir daha hamile kalmak istersem sanırsam en büyük sebeblerinden bir şu son 4 aydır hissettiğim tekmeleri ve hareketleri olucak,,,

aynı belirtiler aynı istekler :KK61: çok duygulandım valla son günlerde benim de ddüşündüğüm tek şey tekmelerii içimdeki hareketlerini özlemek:cry:
inş hayırlı haberlelrle dönelim evimize:KK37:
benim dr da değil seni doğurtmak istiyorum dedi bana da hastaneden ayrılacak listeme aldım seni dedi

bakalım hayırlısı ne ise ona karar versin inş

Günaydın canlarım, dün özele de gittik dr hayret hatırladı durumumuzu merak etmiş güya insan arar merak ettiyse neyse :) çok üzüldüler o yüzden gelmediler heralde demiş, neyse ultrasonla baktı 3500 olmuş oğlum maşaallah :) diastolik çentik vardı sağ taraf damarda onu hatırlattım bugün renkli doplere giricem, bebeğin gelişimi çok iyi sıkıntı olsa kilo almazdı çentik için dedi yani , yine de içimiz rahat etsin dedi, nst ye girdim sancım çıktı 90-60-40-30 larda hemşire hissediyormusun dedi evet dedim doğuma hazırmısın geliyor dedi :) yok dedim dursun bir hafta daha :) sancı sırasında ilk bebeğimde ki gibi kalp atışı düştü eymenimin hemşire dr baksın önemli dedi, içimden ah ah biliyorum sezaryan sebebim buydu dedim, dr baktı o da aynısını dedi yarın yine nst isteyelim dedi yani bugün yine giricem hem de renkli doplerim var, eve gelene kadar sancım oldu bütün gece sürdü sabah rahatladım hamdolsun, özele karar verdim artık en kötü karar kararsızlıktan iyidir dedim, hakkımızda hayırlısı olsun, hem 5 ocaktan önce doğum olursa siz girecekmisiniz dedim o da merak etmeyin beş ocağa kadar icapcı benim dedi şansımız döndü :) dedim bu bir işaret doğumunda burda olması gerektiğini gösteriyor, her ab doğum olabilir gibi geliyor bana alt tarafta acılar acılar var :)

Birde benim kasılma olunca kasıktan bele doğru sancım oluyor o arada çok çarpıntım oluyor dün nst de sancı anında aynen yaşadım bunu yani evde hep yaşıyordum ama nst ye denk gelmemişti hiç, çarpıntıyı söylememe gerek var mı dr a bilemedim ciddi derecede oluyor nefesimi kesiyor

Eymenim maşaallah iyi ya çok rahatladım, hareketlerini sordu bende dedim kuvvetli değil artık sakin sakin hareket ediyor endişeleneyim mi dedim o da anne hareketde en ufak değişiklik hissediyorsa önemlidir her zaman dikkate alınmalı dedi, bende her dokunmamda tepki veriyor okşayınca hemen hareket ediyor dedim, o da bu çok iyi tepki vermesi önemli her anne bunu anlamaz tebrik ederim dedi, gaza getiriyor beni :KK70:

Benden haberler böyle herkesin başını ağrıttım dr konusunda hakkınızı helal edin :KK60:

aynı belirtiler aynı istekler :KK61: çok duygulandım valla son günlerde benim de ddüşündüğüm tek şey tekmelerii içimdeki hareketlerini özlemek:cry:
inş hayırlı haberlelrle dönelim evimize:KK37:
benim dr da değil seni doğurtmak istiyorum dedi bana da hastaneden ayrılacak listeme aldım seni dedi

bakalım hayırlısı ne ise ona karar versin inş
hepimiz için hayırlısı olsun,,,

Günaydın canlarım, dün özele de gittik dr hayret hatırladı durumumuzu merak etmiş güya insan arar merak ettiyse neyse :) çok üzüldüler o yüzden gelmediler heralde demiş, neyse ultrasonla baktı 3500 olmuş oğlum maşaallah :) diastolik çentik vardı sağ taraf damarda onu hatırlattım bugün renkli doplere giricem, bebeğin gelişimi çok iyi sıkıntı olsa kilo almazdı çentik için dedi yani , yine de içimiz rahat etsin dedi, nst ye girdim sancım çıktı 90-60-40-30 larda hemşire hissediyormusun dedi evet dedim doğuma hazırmısın geliyor dedi :) yok dedim dursun bir hafta daha :) sancı sırasında ilk bebeğimde ki gibi kalp atışı düştü eymenimin hemşire dr baksın önemli dedi, içimden ah ah biliyorum sezaryan sebebim buydu dedim, dr baktı o da aynısını dedi yarın yine nst isteyelim dedi yani bugün yine giricem hem de renkli doplerim var, eve gelene kadar sancım oldu bütün gece sürdü sabah rahatladım hamdolsun, özele karar verdim artık en kötü karar kararsızlıktan iyidir dedim, hakkımızda hayırlısı olsun, hem 5 ocaktan önce doğum olursa siz girecekmisiniz dedim o da merak etmeyin beş ocağa kadar icapcı benim dedi şansımız döndü :) dedim bu bir işaret doğumunda burda olması gerektiğini gösteriyor, her ab doğum olabilir gibi geliyor bana alt tarafta acılar acılar var :)

Birde benim kasılma olunca kasıktan bele doğru sancım oluyor o arada çok çarpıntım oluyor dün nst de sancı anında aynen yaşadım bunu yani evde hep yaşıyordum ama nst ye denk gelmemişti hiç, çarpıntıyı söylememe gerek var mı dr a bilemedim ciddi derecede oluyor nefesimi kesiyor

Eymenim maşaallah iyi ya çok rahatladım, hareketlerini sordu bende dedim kuvvetli değil artık sakin sakin hareket ediyor endişeleneyim mi dedim o da anne hareketde en ufak değişiklik hissediyorsa önemlidir her zaman dikkate alınmalı dedi, bende her dokunmamda tepki veriyor okşayınca hemen hareket ediyor dedim, o da bu çok iyi tepki vermesi önemli her anne bunu anlamaz tebrik ederim dedi, gaza getiriyor beni :KK70:

Benden haberler böyle herkesin başını ağrıttım dr konusunda hakkınızı helal edin :KK60:

şükürler olsun çoook sevindm valla canım :KK73:yanaşmış doğumun demekki yaa ayy duydukça heyecanlanıyorum böyle sizleri:rolleyes: bebişin de iyiyimiş şükürler olsun:KK9:

Canım ben de astımım aynı dertler bende de var ama burun bantı takıyorum gece uyurken güçlü olanlarından dene istersen faydasını göreceğine inanıyorum ilaçtan iyidir.

Evet canım acı baharatlı yemek ya da lavman yaptırmak gibi Bağırsak boşaltıcı Şeyler Doğumu tetikler bilimsel olarak da böyle... Ama acı yedim doğurdum gibi bir şey yoktur herhalde:)

Oh çok sevindim hem acısız yaşamana hem de gelip bize pozitif örnek olmana :) doğumunda kolay olsun inş:) pozitif anne olasın:)

Ayy hadi inş eflalim sağlıkla bebişini kucağın al ve güzel haberlerini ver bize. Dualarımız seninle:)

Gece geç yiyince mide yanıyor ben 6dan sonra sadece su içiyorum yoksa ejderhaya dönüyorum :))

Canım korktukları insanım başına geliyor beyin o kadar pis bir şey ki hemen anlıyor ve yaşatıyor, sen dağ BAŞINDA yaşamıyorsun kör değil topal değilsin. Aksilik olduğu anda doktoruna gidersin gideceksin, Allah'ın izniyle Güzelce bebeklerimiz gelecek. Rabbim korkutmasın bu dönemde endişeler çok normal Allah yaşatmasın.. Riskli durumda da değilsin hiç kendi kendine zehir etme bu zamanlarını onun yerine bebeğim gelince onun süslücem püslücem de pozitif düşünmeye çalış.. Nişan tıp gibi bir şey Önemsiz hastanege gitmene gerek yok doktorunu araman yeterli.
Diğerlerinde gidersin içine sinmiyorsa...

Rabbim hepimizin bebeklerini sağlıkla huzurla keyifle afiyetle ve kolaycacık kucağımıza almayı huzurlu mutlu bir yuva içerisinde büyütmeyi nasip etsin inş. Allah korkutmasın... Âmin.. (Ben de çok tırsıyorum da:) )
Tirsmayan var mi ki :KK17::KK17::KK17::KK17:

Telefonumın aziziligne ugruyorum.. Bi acayip ikise bir servis yok diyo.. Hat gidiyo....
Stresten burnumda susaklarımda ucukk cıkti.. Bide onlarla ugrasıyorum:):):) kremler falan
Senin bebis şimdiden naz yapıyor inşallah açılman olur bu kadar bekledin Allahın izniyle hersey yolunda gider istediğin gibi olur. İlerde anlatırsin bebişine bizi ne kadar beklettin tüm kk anneleri bile seni bekledi diye. Senden güzel haberler almayi umut ediyoruz dualarımiz seninle bebişin sağlıkla gelsin sezeryan normal hayırlı olan olsun

Beklenen doğum tarihi 14 ocaksa bence 5'i uygun, yapabilirsin :KK70::KK70:
Benimkinin 8 Ocak'a kadar vakti var normal gelmek için.
Hiiiiç korkmuyorum normal doğumdan, zerre kadar korkum yok hala.
Hata hayal ediyorum kendimi sancılar çekerken kıvranırken:KK53: Yok korkmuyorum.
O kadarki ( öyle bir an gelse bilemem tabi ki bu sadece şimdiki düşünce ) epidural bile istemem. Bunu baştan sona tecrübe etmek istiyorum:KK70:

:KK70::KK70::KK70: Tabii o da olsun bu da olsun:KK70::KK70:
Sen niye korkuyorsun ben onu anlamıyorum yahuuu :63:
Doğum öncesi eğitime katıldın, normal doğumun mükemmelliğini birinci ağızlardan dinledin.
Tabi ki önceliğimiz evlatlarımızın hayırla sağlıkla doğmaları, yaşamaları, doğum şekli bu gerçeğe göre teferruat.
Ben senin dediğin doktorun yazılarını okuyorum, ebelerin doğum bilmem nelerinin:KK70:
Korkma ya. Korkma. Bence çok rahat bir doğum yapabilecekken kendini kasmaktan yapamayacaksın.
Vücut ne yapacağını, bebek ne yapacağını biliyor biliyorsun. Allah'a teslimiyet. O'nun mucizesine teslimiyet.
Bak Sare Prensesimiz teyzesini bekledi yolladı, babasını bekledi, şimdide maşallah sübhanallah yılbaşını bekliyor.
Annesini korkuta korkuta:-) Babasını 90 doğurta doğurta :KK70:
Valla kendimi senin gibi rahatlatsam harika olacak
geçen gidip gördüğümüz bayan diyo ki sezeryana gerek olmayaudi da keşke normal doguraydum ne bebek ne ben birsey anladık dedi

Vuh paşa beyin gelmeye niyeti yok gibi maşallah...

Ben anne olduuuum.. :) Darisi sizlere arkadaslar.. doktorum 2 gun verdi eger kendi sancinla dogurursan normal dogum yoksa sezeryan diye.. Allah dualarimi kabul etti. Ertesi gun aksam 10 da sancim basladi. 12 de hastaneye gittim. Gece 4te bebegim kucagimdaydi.. Normal dogum isteyen arkadaslara tavsiyem ben yurudum biraz merdiven ciktim. Sonra evi supurdum sildim. Aksamina dogum basladi. Bir tavsiyem daha var. Dogum aninda ikinma gelecegi zaman sakın bagirmayin. Derin nefes alin cenenizi gogsunuze dayayin ve nefesi birakmadan bebegi ikinarak itin. Bagirmak enerjinizi tuketmenize neden oluyor ve dogum suresi uzuyor.. Insirah suresini okuyun bol bol.. Allah im yardimciniz olsun..

Hayırlı olsun maşallah Allah nazarlardan korusun bebisini bol bol sütün olsun . Darısı başımıza:KK55: tavsiyeler için teşekkür ederim :anneadayı:

Hayırlı uğurlu olsun tatlım :KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:vtebrik ederiz inşallah kuzun da sende iyisindir

bugün kontrolüm var,,,
Evet canim ya 5 aydan sonraki o tepkiler mi falan cok güzeldi esim elini karnima koyuncaki pit pitlari....
bakalım ne diyecek doktor hakkınızda hayırlısı

Kararını vermen güzel olmuş hersey çok güzel olacak inşallah güzel haberlerinin devamını bekliyoruz ayyy heyecanlandim her an bebişin gelebilir:emir_bebek::nazar:

sanırım doğurdu :KK48::KK48::KK48: gerçi tam gününün bitmesine 5 gün var,ben hep onu merak ediıyorum en son tarih 19 ocak gözüküyor ya benm,normal doğum yapsam o tarihi çok geçme ihtimali varmı ya,20 yide geçmesin,oğlak olsa keşkee :KK19: ana oğul burcumuz aynı olsa:KK37:
canım 42 haftaya kadar normal yani günü geçebilir
kizlar ya dogumdan önce sacimi kestirmek istiyorum ama kuaforum inat etti kesmem benim ole inanclarim var dogumdan sonra keselim dedi.ben d bole seylere inanmam aslinda ama kafam karisti
ya canım lütfen inanma batıl inanç bunlar ben kestiricem inşaallah tabi doğurmazsam :)
Merve dogursun diye oku oku ama doguramadi bi türlü
eflaim canım kp olanlara valla sinir. Oldum bende

Gelelim bizdeki haberlere 1 haftadir evdeyim daha doğrusu anneme oraua buraya geçti hep çarşamba günü temizklici abla geldi cam kapı hali sildi cani çıktı Hümeyra senin evini ilk defa böyle görüyorum dedi düşünün artık ne haldeydi sonra cuma günü doktora gittim adete göre 37+3 olmasi lazımdı 36+6 çıktık usg de bebisim 4 güne indirmis aradaki farki yavrum benim 2727 gram olmus :) herhalde 3000le dogum yaparım...
adete göre doğum olacak gibi bi kac gün fark sayılmaz dedi doktorum :) nst de de hareketli çıktı sanci yok...
2 ocakta gidecem bi daha ondan sonra haftada 2 kez son hafta 4 kez geleceksin dedi..
kanama olursa
su gelirse
bebegin hareketlerinde azalma olursa hemen arıyorsun dedi bakalım ne olacak cok merak ediyorum su an adete göre 37+6 usg ye göre 37+2 yim :) hayırlısı olan zamanda gelsin inşallah kızım
dun esimin arkadasinun bebegjji görmeye gittik bebek kolik olmus 2 ay Ağlamış su an tam 3. Aylık bakalm bizimki ne edecek cok merak ediyorum
maşaallah canım bebeğine
@Mrv5534 nerdesin yaaaa:KK9:

@Bdsayar nasıl geçti doğumun inşallah iyisinizdir.

@ofizmir in doğumu bugün müydü arkadaşlar?

@undomiel86 Allah yar ve yardımcın olsun, hayırla sağlıkla evladınızı kucağınıza alırsınız inşallah.

Nego Nego hadi hayırlı haberlerle gel inşallah. Hakkınızda hayırlısı neyse, neresiyse orası olsun inşallah.
Zaten en korktuğum şeylerden biri normal doğumu isteyip senin gibi son anda sezeryana girmek.
Bu hepsinden daha kötü herhalde.

Şu saç kestirme meselesi gibi ne çok hurafe var:KK62:
İnanmaya uygulamaya kalksak çok işimiz var çook, sinir hastası olur insan:KK70:

fairytale0713 fairytale0713 canım yaa nerelerdesin sen. Yaa öyle olur işte çoook uzun okumak zorunda kalırsın:KK12:
Ben yazamasam da, mutlaka okuyorum, yetişilmiyor sonra:cool: Bebişin maşallahı var annesi, ne güzel kilo almış.
Sen çok az almıştın, ne alemdesin?

prenses1805 prenses1805 hoşgeldin canım. Odadan ne haber? Geldi mi, gelmediyse ne zaman gelecek?
sağol canım verdim sonunda kararımı şükür :KK70: canım evet kötü oluyor sancıyı çek bekle sonra elinden şekeri alınmış çocuk gibi kalıyorsun benim bunu atlatmam iki yıl sürdü niye niye dedim hep sonra kafama dank ettin sen kime niye diyorsun hesap soruyorsun isyan ediyorsun bebeğinin durumu farkedildiği için şükret artık dedim, tek tesellim sancıyı yaşadım bu bebek için çok faydalı biliyorsun en azından oğluma o iyiliği yaptım
Ayyy sıze anlatıyorum kı cekecegınız acıların karsılıgı harıka olacak dıye yoksa sabrınızı zorlamak ıstemem sekerler oglum bı tatlı pamuk gıbı yaa doyamıyorum kızımın yanında sevemıyrm zaten yanı opuyoruum falan oda opuyor ama pek konusamıyrm ablası uzulmesın dıye ama ıcım gıdıyor oyle masum oyle pamuk gıbıler kı ıns herkes kavusur saglıkla yavrusuna ..bız bugun cocuk doktruna muayene olduk oglusum kılo almaya baslamıs bıle hersey ıyı cıktı sarılıkta olmadık sekerlı suyu mutlaka tavsıye ederm kızımda olmamıstı hem bebk sakınlıyor anneyı emınce cay kasıgıyla bes altı kere her sefernde mamadan daha ıyı ılk ıkı gun verdı annem sonra zaten sutum geldı ...topuk kanı verdık tekrar oglusum agladı kıyamam ona ...ısıtme testı yapıldı gayet ıyı...bende okula ugrayıp dogum sonrası calısamaz raporu verdm herkes sok oldu neden ayaktasın erkek degıl mydı dıye bu arada ben 39 hafta dolunca dogurdum kalan 6gunumde ayrıyeten oncekı 4hafta calıstm son bı hafta aıle hekımınden aldıgım raporla 5haftamda eklendı yanı rapor aldm kesılmedı okula verdm 1nısana kadar ızındeym
maşaallah annesi oğluna mis kokuluna
Doktordan geldiğimden beri 2 tane agri kesici içtim. Karin agrim çok kotu durumda.dayanilacak gibi degil,.bu sabah basladi agrim ama hastanede şiddetli değildi doktor icebilirsin parol dedi ama aklima takildi boyle giderse epey kullanmak gerekecek.sikinti olurmu.hareketleride sertlesti.burada hep okuyordum karnimdan cikicak gibi falan ayni durumdayim valla.
canım geçmiş olsun nasılsın şimdi karnın neden ağrıyormuş ki?
Bugün kontrolüm vardı. Yine nst ye girdim. Dedim iki hafta önce girmiştim hemşire güldü artık her gittiğimde girecekmişim. Lastiği bağlarken dedim geçen nst günü sıkı bağlandı sancım oldu diye kesinlikle kabul etmedi nst den sancı olmaz olacağı varmış dedi ben de peki dedim. Doktorum mide yanması var diyince gaviscon yazayım dedi ben söylemek için söyledim ilaca gerek yok diyince mide yanması için ayva yememi tavsiye etti. Bebek hala dönmemiş dönmesini beklicez dedi ama sezeryandan bahsetmedi. Kilosu iki hafta önde çıktı yine. Dr dönmesine pek ihtimal vermiyor gibi ama hayırlısı.
hayırlısı canım dönmezse elden bir şey gelmiyor, ayva bulantıma iyi geliyordu ama yanmamı daha artırıyordu elma iyi geliyordu
Kizlar selam. Cok sukur bugun daha iyyim faranjit fln dun isyanlardaydim gece. Bi yandan da oglumdan ozur diledim sana kizmiyorum lokumum diye :) burnum okdr tikali ki anlatamam. Doktor deniz suyu diyor da acilmio yani kesip atim mi burnumu. Bende kronik burun tikanikligi var. Arada kullaniorum illiadin spreyi napim olim mi yani. Esim de tutturdu en buyuk kotulugu yspiosn bebege diye. Anlamio kimse beni. Oluyorum nefes alamiyorum. Agizdan hic alamam zaten hastayim. Ne zarari var yani iki fisfisin? Hamdolsun iyi bebegim kontrollerimizde.
Bide demin epidural sezaryen olmus bi arkadaşımla konustum. Sen sen ol normal dogur dedi. Göbek sarkiomus toparlanmasi zor dedi 3 yil once dogum yapti. Hos zaten kilolu bi kizdi ama bilmiorum aklim karisti iyice. Sezaryen olunca da epidural ol dedi. Acio mu dedim igne hyr dedi byle tirnaginla kolunu hafif ciziomus gbi bi his dedi ki agri esigi okdr dusuk bi arkadasim ki sirf alttan muayeneden korktugu icin epidural sezaryen oldu. Karmakarışık oldu kafam. Dr normal dogum yaparsin dio ben desen odum patlio. Sezaryen olim olsun bitsin diorum :KK43:
canım zor nefes alamamak tıkanıklık kuruluk anlıyorum seni, cold mix denedin mi hiç oğluma kullanıyoruz yakan yastığına damlatıyorsun nefesini açıyor, iliadini dr a danışmadan kullanma canım önemli bir damla çünkü

canım bencede lütfe normali dene sezaryanda sandığın kadar kolay rahat değil :KK43:
Senin gibi annelerede bayılıyorum :) ama bu bebişinde peşinden koşulur yaa çok tatlı bebeğin maşallah
sağol canım :)
kızlar selam bugün giremedim fazla kv kızıyla geldi oturduk çay içtik sonra buz dolabımı temizlediler blaşık makinamı çektilşer ohh benim hiç gözüm almıyordu saolsunlar valla hızır gibi yetiştiler
evde dokunmadık temizlenmedik yer kalmadı
az kendi temizliğim var yapıyım geliyim geçmişi öyle okucam
inş herşey yolundadır herkes çok iyidir by
ohh ellerine sağlık, benimkilerde başlayacak temizliğe inşaallah
Aynen dediğin gibi deniz suyu burnu açmıyor. Gece uyuyanilmek nefes alabilmek için ben de iliadin kullanıyorum. Doktora sormadımzararlı mı diye. Tek bildiğim iliadin 5günden uzun kullanılmamalı.
canım iliadin riskli olabilir dr a sor bence
Kızlar kontrolden geldik, 38+0 ız bugün, güya bugün çatı muayenesi yapacaktı 2 hafta önce öyle demişti,ama bugün bişey demedi ben de korkuyorum zaten hatırlatmadım. bebek kanala inmemiş zaten ultrasondan öyle dedi, 2 gün daha dur da sonra hopla zıpla merdiven in çık koş da doğur artık dedi:) 3260 olmuş kilomuz 3500 doğar dedi dr. suyumuz iyiymiş nst de normal çıktı, bizden haberler böyle. :)
maşaallah bebeğine
Gerçi zamanın da gelmiş artik ama nisandan sonra enfeksiyonlara açık oluyor bebek diye hemen kontrol altına aldıklarını düşünüyordum buna rağmen doktorun kontrol zamanı mi gel dedi ya bu doktorlar da ilginç gerçekten bilmiyorum siz öyle hissettiniz mi insan kendi kendine doğum yapıyormuş gibi oluyor bi bebek çıkarken doktor tutup çekiyor o kadar.tabii hemşirelerin gelip gidip açıklık kontrolü yaptığını saymazsak.aslinda o da kotu yatağa bagliyorlar insani aslında gezsek filan hem sancinin açısı azalir hem de açılma daha hızlı ilerler yurtdisinda ne güzel doğum yapıyorlar bizdekiler neden boyle acaba.
yok canım nişan sonrası enfeksiyon riski olmuyor bir hafta durabiliyorsun
Kızlar bugün nst ve çatı muayenem vardı. Hiç acımadı ve de 10 sn sürdü korkmayın :)
ne güzel canım
:KK70:ay tüh yaaa :KK51: benimki temizdir şükürler olsun elinden iş gelir boş durmaz
benimkide aynı :)
bekarken çok isterdim
öyle bi kaynanam olsa ki arkadaş gibi otursam konuşsam herşeyi beraber yapsak
nerdeeeee...
kaderimde tam tersi varmış.
kaynana değil cehennem zebanisi
ah canım herkesin yüzü başka yerden gülüyor ben annemden dertliyim kv den memnunum keşke bende sizin gibi annemden yana şanslı olsaydım
hadi hayırlısı :)
merak ettirme bi gelişme olursa yaz hemen :KK66:
sağol canım
Hayırlı olsun inşallah maşallah kilosuda iyi yarın iyi haberlerini bekliyoruz ...
sağol canım
Gozun aydin canim. Masaallah kizina. Rabb'im saglicakla buyutmeyi nasip etsin. Acisini gostermesin insaallah..

Canim elbetteki sikintili bir durum. Uzulmen normal ama vardir bunda da bi hayir de. Belki cok daha iyi olacak yeni doktorun. Rabb'im hepimize herseyin en hayirlisini nasip etsin.

Hadi bakalim sen de guzel haberlerle gelirsin insaallah. Allah yar ve yardimcin olsun, saglicakla al bebisini kucagina.

Kararini vermene sevindim canim. Rabb'im utandirmasin insaallah. Ocagi bekleseydi iyiydi ama saglikli olsun da varsin yarin gelsin..
sağol canım henüz doğum yok yani bugün belli olur ama hala 5 ocak geçerli yani ocağa kalıyor tabi erken gelmezse :)
Teyzelerimi bizim kontrolumuz vardi bugun. Cok sukur mutlu ciktik kontrolden. 34+4 te 2000 gr olan minik prensesim 35+5 te yabi 8 gun sonra 2200 gr cikmisti. Bugun de 36+4 te yani 6 gun sonra 2585 gr geldi :) Buyumus biraz benim cadiii :) 2500e yaklasmis olsa bari derken ben, bi de baktim ki gecmis bile benim akilli kizim :) nst de de sacimiz falan da cikmadi cok sukur. Doktor teyzemiz de oyle olunca 10gun sonra gel dedi :) Bizden haberlee bu kadarrr :)
oh maşaallah annesi 3000 ini rahat geçer
@PINAR45 buralardayim canim arada girip okuyorum pek yazasim yok, hayat bi durdu sanki ya iyice bekelemedeyim bebegi, o gelince tekrar akacak sanki :) hayirlisi olsun...

Kizlar bu ara iyice kendimi yormaya calisiyorum dun saatlerce carsida dolastim, aksam kasiklarim cok agridi, bugunde evi temizledim biraz, yarinda ikeaya gitmek istiyorum, son eksiklerimiz icin.. Esim egilmek zorunda kalmiyim diye egilerek almam gerek seyleri filan hep yukarilara koyuyordu, dedim artik birak ben yaparim, arada squat bile yapiyorum amaa Ben biraz erken gelir diye umit ediyorum ama heralde benim bebis vaktinde gelcek:KK51:
çalış canım hareket berekettir :)
Selam herkese
evde netim yok cok giremiyorum. Dogum yapanlarin goxu aydin. Bekleyenlere allah yardim etsin.

Cok kotuyum ben ya. Sol tarafa yatamiyorum agrim var. Belim sirtim göğüs kemiklerim hep batiyo. Geceleri sabah olmuyor. Bebegin hareketleri bir garip canim aciyor. Dogum korkum var. Adet sancisi gibi sancilarim var.
Dogumu nerde yapacagim kararsizim. Doktorum cok iyi ana yenidogan bolumu yok. Diger hastane devlet hastanesi ilki ordaydi cok kotuydu.

Galiba depresyona girdim :KK43:
canım bu endişeler ağrılar hepimizde var çok normal yalnız değilsin öyle düşün
hayırlısıyla bebeğini kucağına al inşallah canım demek doğuma hazırlanmış vucudun :KK73:
iyi haberlerle gel çok heyecanlı:KK37:

maşallah bebeğine canım çoook sevindim:KK73:
sağol canım evet hazırlamış :)
evettt bunu diyorum ama kimse kabul etmiyor,10 tane sezerynalı akrabam arkadşm v.s var,hepsinin karnı türkiye haritası gibi,göbekleri 10 cm sarkmış,kaldırıp altına elini koy,göbek üste düşüyor el gözükmüyor,normal doğururnca öyle olmuyor,göbek kaslarını katman katman sezeryanda kesıyorlar,spor hocam göbeğini açıp gösterdi bana,kadın 20 yıldır fitness hocası,günde 500 mekik çekio sezeryan yapmış,göbek yumuşacık ve sarkık,dio tek çare estetik,tabiki istisna zayıf insanlar vardır çağla şikeller gibi,ama durum yğzde 80 de malesef böyle,sağlık olsun artık,gerisi mühim değil ne yapalım:KK43:
canım bende hep normal doğum destekliyorum ama her sezaryanlının göbeği öyle değil dümdüz olanları çok gördüm, normal doğurup dediğin gibi olan da çok yapı meselesi sanırım, benim karnım mesela çatlaklardan harita gibi ama böyle elini altına koyacak kadar sarkık değil sadece göbeğim var
16 ocak sabah 9 da kavuşacağız inşallah baturalpimlee
hadi hayırlısı az kaldı sana da
Kizlar siz hastane icin kendinize hasta bezinden baska normal ped mi koydunuz? Ben dependin mesane pedini aldım en buyuk boyu güya ama küçük gibi sanki sadece normal pedlere gore kalın.. sürekli yatar pozisyonda olacagimiz icin sanki arka kisim yetersiz gibi geldi
canım hastanede ped olmaz mutlaka geçer üstüne kan, ben evde bile hasta bezi kullandım sonra bebek bezi ondan sonra pede geçtim bu da 20. günde falandı yani
Hakkinda hayirlisi olsun canim masallah bebisine:nazar:
Uyuyamiyorum 1 haftadir... ya gece suyum gelirse Kanamam.olursa diye düşünmekten
...
ya bu nişan geldi diyelim hemen hastaneye mi.gidecez o gelince de? Su gelince evet de..
gündüz aksama doğru annemle kardesim.geldier yatagi hazırladık kardeşim ütülerimi yaptı yemek de getirmişler...
valla ise giderken cok zorlanıyordum artık sürekli yatmak istiyorum ama aklima gelmiyordu ne olacak ne bitecek diyr şimdi düşün düşün dur tüm gün valla

Evde bekleme. Konusunda. Da valla kuzenim. Ilk.dogumda ilk sancida gitti 10.saatte doğum yaptı nst ye bagli sanci çekti 2. De bekledi evde sonuna. Kadar ama o tecrübeli ben anlamam. Onu mecbur gideriz
canım nişan gelince hemen gitmene gerek yok sancının sıklığına göre gitmek mantıklı, insan korktuğunu yaşarmış hiç olumsuz düşünme hep pozitif düşün, pırt diye doğmuyor gitmem evde doğar diye düşünme
Eflaim ne yaptı acaba doğurdu mu ki
yok doğurmadım canım:KK48:
Canım ben de astımım aynı dertler bende de var ama burun bantı takıyorum gece uyurken güçlü olanlarından dene istersen faydasını göreceğine inanıyorum ilaçtan iyidir.

Evet canım acı baharatlı yemek ya da lavman yaptırmak gibi Bağırsak boşaltıcı Şeyler Doğumu tetikler bilimsel olarak da böyle... Ama acı yedim doğurdum gibi bir şey yoktur herhalde:)

Oh çok sevindim hem acısız yaşamana hem de gelip bize pozitif örnek olmana :) doğumunda kolay olsun inş:) pozitif anne olasın:)

Ayy hadi inş eflalim sağlıkla bebişini kucağın al ve güzel haberlerini ver bize. Dualarımız seninle:)

Gece geç yiyince mide yanıyor ben 6dan sonra sadece su içiyorum yoksa ejderhaya dönüyorum :))

Canım korktukları insanım başına geliyor beyin o kadar pis bir şey ki hemen anlıyor ve yaşatıyor, sen dağ BAŞINDA yaşamıyorsun kör değil topal değilsin. Aksilik olduğu anda doktoruna gidersin gideceksin, Allah'ın izniyle Güzelce bebeklerimiz gelecek. Rabbim korkutmasın bu dönemde endişeler çok normal Allah yaşatmasın.. Riskli durumda da değilsin hiç kendi kendine zehir etme bu zamanlarını onun yerine bebeğim gelince onun süslücem püslücem de pozitif düşünmeye çalış.. Nişan tıp gibi bir şey Önemsiz hastanege gitmene gerek yok doktorunu araman yeterli.
Diğerlerinde gidersin içine sinmiyorsa...

Rabbim hepimizin bebeklerini sağlıkla huzurla keyifle afiyetle ve kolaycacık kucağımıza almayı huzurlu mutlu bir yuva içerisinde büyütmeyi nasip etsin inş. Allah korkutmasın... Âmin.. (Ben de çok tırsıyorum da:) )
sağol canım benim
Inş ikinci bebişini de kucağına sağlıkla kolaylıkla alırsın eflalim:) azıcık of puf yap, başrolü Bırakma onlara sen:)) ben de seni ve bebişlerini öpüyorum :))

ben ilk hamileliğimde saçımı kestirdikten sonra düşük Yaptım diye çok korkuyordum ama sonunda ya Allah Bismillah dedim batıl sonuçta diye kestirdim rahat ettim çok şükür Allah korkutmasın..

benim eşimin de içine Doğan olur iki hamileliğimde de gün geçmeden bildi vs belki tutar:))
amin canım sağol yapıyorum artık:KK48:
canım doğdu doğacak diye düşünme artık vakti gelince doğacak odaklanma bu konuya bak ben daha erken diyorum sancım çıktı bekleyince gelmiyor beklemeyince geliyor :)
Larkinim ben aslında hiç korkmuyorum normal doğumdan:)) o anları sabırsızlıkla bekliyorum:) geçen hastaneye gittiğimde beni bırakmadılar sorumluluk bende diye kağıt imzalayarak çıktım.. normal doğum sancıları geldikçe mutlu oluyorum ben:) eşim de bazen bana destek oluyor bazen tamam yeter zorlamıyalım hatun diyor.. kızım bana hamileliğin her anını yaşattı Şükürler olsun.. Benim korkum beklerkenki riskler.. Bugün doktor beni odasına alıp senden rica ediyorum artık bekleme. Her saat risk dedi.. 40. Haftama giriyorum çok şükür..
Ama ailemde 37+ya dek bekledi en geç doğuran. Üç genimde de sıkıntı var, bebeğimde sıkıntı var vs vs. Burada yazıp da her hamileyi acaba bende de olabilir mi diye endişelendirmek istemiyorum ama geçen zaman ve bekleme riski beni korkutan.. Yoksa normal doğum anını yaşamak için sabırsızlanıyorum:) ya da olmazsa da Olmasın hamileliği doya doya yaşadım artık anneliği yaşamak istiyorum :) geris boş.. Nazlı dan sonra korkuyorum.. Eşime karşı da sorumlu hissediyorum vs vs.. Beni korkutan aldığım risk ve beklerkenki süreç malesef.. Doktor yarın yine çağırdı, lütfen ikna olmuş gel diye de rica etti ..
Hayırlısı Allahtan işte..

Sıcak su rahim kaslarını gevşeyitor ve su da rahatlatıyor kasılmaları açılmayı hissetmiyoruz diyr öneriyorlar bildiğin kadarıyla :)
canım normal doğum isteğini çok iyi anlıyorum destekliyorumda ama dr una güven bence ve eşinin de kararına önem ver risklerin var senin bunu biliyorsun zaten yazmışsın, bencede kararını ver keşek sağlıkla normal doğsa bütün bebekler ama bazen onların sağlığı için sezaryana mecbur oluyor yine anne olarak büyük fedakarlık yapmıyormuyuz sezaryana razı olarak :KK66:

maşaallah size çok sevindim, tavsiyelerin için sağol
günaydın kızlargece uyndım bir kaç kere bel ağrımdan adet ağrılarım gibi ama düzensiz artık vücüt hazırlıyor kendini herhalde yavaş yavaş

dr a gideceğim saat 10 da bakalım ne dicek hakkımızda hayırlısı
hadi hayırlı haberler getir
bugün kontrolüm var,,,
hayırlısı olsun
şükürler olsun çoook sevindm valla canım :KK73:yanaşmış doğumun demekki yaa ayy duydukça heyecanlanıyorum böyle sizleri:rolleyes: bebişin de iyiyimiş şükürler olsun:KK9:

sağol canım evet geliyor bebeğim :)

canım 42 haftaya kadar normal yani günü geçebilir

ya canım lütfen inanma batıl inanç bunlar ben kestiricem inşaallah tabi doğurmazsam :)

maşaallah canım bebeğine

sağol canım verdim sonunda kararımı şükür :KK70: canım evet kötü oluyor sancıyı çek bekle sonra elinden şekeri alınmış çocuk gibi kalıyorsun benim bunu atlatmam iki yıl sürdü niye niye dedim hep sonra kafama dank ettin sen kime niye diyorsun hesap soruyorsun isyan ediyorsun bebeğinin durumu farkedildiği için şükret artık dedim, tek tesellim sancıyı yaşadım bu bebek için çok faydalı biliyorsun en azından oğluma o iyiliği yaptım

maşaallah annesi oğluna mis kokuluna

canım geçmiş olsun nasılsın şimdi karnın neden ağrıyormuş ki?

hayırlısı canım dönmezse elden bir şey gelmiyor, ayva bulantıma iyi geliyordu ama yanmamı daha artırıyordu elma iyi geliyordu

canım zor nefes alamamak tıkanıklık kuruluk anlıyorum seni, cold mix denedin mi hiç oğluma kullanıyoruz yakan yastığına damlatıyorsun nefesini açıyor, iliadini dr a danışmadan kullanma canım önemli bir damla çünkü

canım bencede lütfe normali dene sezaryanda sandığın kadar kolay rahat değil :KK43:

ohh ellerine sağlık, benimkilerde başlayacak temizliğe inşaallah

canım iliadin riskli olabilir dr a sor bence

maşaallah bebeğine

yok canım nişan sonrası enfeksiyon riski olmuyor bir hafta durabiliyorsun

ne güzel canım

benimkide aynı :)

ah canım herkesin yüzü başka yerden gülüyor ben annemden dertliyim kv den memnunum keşke bende sizin gibi annemden yana şanslı olsaydım

sağol canım

sağol canım

sağol canım henüz doğum yok yani bugün belli olur ama hala 5 ocak geçerli yani ocağa kalıyor tabi erken gelmezse :)

oh maşaallah annesi 3000 ini rahat geçer

çalış canım hareket berekettir :)

canım bu endişeler ağrılar hepimizde var çok normal yalnız değilsin öyle düşün

sağol canım evet hazırlamış :)

canım bende hep normal doğum destekliyorum ama her sezaryanlının göbeği öyle değil dümdüz olanları çok gördüm, normal doğurup dediğin gibi olan da çok yapı meselesi sanırım, benim karnım mesela çatlaklardan harita gibi ama böyle elini altına koyacak kadar sarkık değil sadece göbeğim var

hadi hayırlısı az kaldı sana da

canım hastanede ped olmaz mutlaka geçer üstüne kan, ben evde bile hasta bezi kullandım sonra bebek bezi ondan sonra pede geçtim bu da 20. günde falandı yani

canım nişan gelince hemen gitmene gerek yok sancının sıklığına göre gitmek mantıklı, insan korktuğunu yaşarmış hiç olumsuz düşünme hep pozitif düşün, pırt diye doğmuyor gitmem evde doğar diye düşünme

yok doğurmadım canım:KK48:

sağol canım benim

amin canım sağol yapıyorum artık:KK48:

canım doğdu doğacak diye düşünme artık vakti gelince doğacak odaklanma bu konuya bak ben daha erken diyorum sancım çıktı bekleyince gelmiyor beklemeyince geliyor :)

canım normal doğum isteğini çok iyi anlıyorum destekliyorumda ama dr una güven bence ve eşinin de kararına önem ver risklerin var senin bunu biliyorsun zaten yazmışsın, bencede kararını ver keşek sağlıkla normal doğsa bütün bebekler ama bazen onların sağlığı için sezaryana mecbur oluyor yine anne olarak büyük fedakarlık yapmıyormuyuz sezaryana razı olarak :KK66:

maşaallah size çok sevindim, tavsiyelerin için sağol

hadi hayırlı haberler getir

hayırlısı olsun

sağol canım evet geliyor bebeğim :)
Hakkinizda hayırlısı canım
bugün ku doblere göre mi gün söyleyecek doktor şimdi

Kızlar magnezyumu düzenli kullanıyor musunuz? Doktorum her gün iç dedi ama doğumu geciktirdiğini, kasılmaları engellediğini duydum, doğruluğu var mı acaba?

X