Hakkinda hayirlisi olsun canim masallah bebisinekızlar telden giriyorun alıntılıyamıyorum özele gittim sabah sancım yoktu am bu sefer 60 larda 90 larda sancım çıktı ebe hazırmısın doğuma dedi neyse dr da yarın yine çekelim dedi yarın birde renkli doplerim var diastolik çentik vardı sağda onun için oğlum maşaallah 3500 olmuş sağlıığı iyi özele karar verdim belirsizlik yeter yarın pc den yazarım doğurmazsam :)
Şahsen midem cayır cayır yanarken bir de acı biber yesem ne olurum kimbilir. Senin miden yanmıyor herhalde maşallah.
Ilk dogum evet catim dar oldugu icin sezeryan yapmanin daha uygun olacagini soyledi aslinda bebis kucuk oldugu icin normal deneyebilecegimizi ancak cok zor bi dogum olacagini muhtemelen acilmam olmayacagi icin eninde sonunda yine sezeryan olacagimi soyledi..
Haklisin bende ilkinde nisan gelmisti sanci falan yoktu sabah olmustu ogleden sonra gitmistim hemde sallana sallana kontrole diye sancisiz gittim 22 saat suni sanci verdilerde oyle dogurdumİkinci doğumumda ben de öyle dedim canım.sabahtan başladım sancilanmaya.hatta dedim belki yalancı sancidir geçer diye bekledim.gece iyice sıklaşmaya başladı hastaneyi aradım ebeyle görüştüm.ikinci doğumların daha hızlı başladığını ve gelmem gerektiğini söylediler. Bi de benim ne nisan ne su patlaması birşey olmuyor sadece sanciyla başlıyor dogumlarim hastanede suyumu patlatiyorlar.hastane de bize yakin değil beklicez derken tatsız bi olay yasanmasin diye gittik hastaneye.bi de baktık ki o kadar sanciya acıya daha 1 cm açılma varmış.o da zaten daha önceden doğum yapan kadınlarda olabiliyormus.gondermeyelim yatış yapın dediler eve gitmeyi göze alamadık. Saat 22 filandi zaten hastaneye vardigimizda.sabah 5:50de kızımı dogurdum.37. Haftamdaydim. İyi ki de gitmisim ama kordon boynuna dolanmış biraz mor dogdu kuzucum.oksijensiz kalmis biraz.yani diyeceğim o ki evde sancı çekmek beklemek filan da mantıklı ama yüze yüze kuyruğuna gelmişiz sonuçta insan sadece çektiği sancıları biliyor ama içerde bebek ne durumda bilmiyorsun.o riski göze alamam yani varsin hastanede cekiyim sancıları gelip gidip kontrol ettiler bebegin kalp atışlarına vs bakıyorlar evde nerden bilcen anlican...
Simdi de öyle sancilarim hemen başlasın gitmem ama çok da beklemem gibime geliyor.hele üçüncü doğum belki çok kolay olur ne bileyim hastaneye yetisemeyiz yolda filan dogurmayim bi de
inanmıcaksın ama hiç korkmuyorum ben,sezeryandan daha çok korkuyorum bundan 3-4 yıl evvel her ıkısınıde you tube da izlemiştim,sezeryandan çok daha korktum,suyum gelmezse sancım evde gelirse sık sık olana evde beklemeyi bile planlıyorum,nasip kısmet tabi cnm,kafamda normale sadece odaklanmadım sezeryanda olabilir ama nedense içimden bir ses normal doğum yapacakmışım gibime geliyor
Cok şükür iyiymiş nbebek maşallah :)Ayyy sıze anlatıyorum kı cekecegınız acıların karsılıgı harıka olacak dıye yoksa sabrınızı zorlamak ıstemem sekerler oglum bı tatlı pamuk gıbı yaa doyamıyorum kızımın yanında sevemıyrm zaten yanı opuyoruum falan oda opuyor ama pek konusamıyrm ablası uzulmesın dıye ama ıcım gıdıyor oyle masum oyle pamuk gıbıler kı ıns herkes kavusur saglıkla yavrusuna ..bız bugun cocuk doktruna muayene olduk oglusum kılo almaya baslamıs bıle hersey ıyı cıktı sarılıkta olmadık sekerlı suyu mutlaka tavsıye ederm kızımda olmamıstı hem bebk sakınlıyor anneyı emınce cay kasıgıyla bes altı kere her sefernde mamadan daha ıyı ılk ıkı gun verdı annem sonra zaten sutum geldı ...topuk kanı verdık tekrar oglusum agladı kıyamam ona ...ısıtme testı yapıldı gayet ıyı...bende okula ugrayıp dogum sonrası calısamaz raporu verdm herkes sok oldu neden ayaktasın erkek degıl mydı dıye bu arada ben 39 hafta dolunca dogurdum kalan 6gunumde ayrıyeten oncekı 4hafta calıstm son bı hafta aıle hekımınden aldıgım raporla 5haftamda eklendı yanı rapor aldm kesılmedı okula verdm 1nısana kadar ızındeym
inanmıcaksın ama hiç korkmuyorum ben,sezeryandan daha çok korkuyorum bundan 3-4 yıl evvel her ıkısınıde you tube da izlemiştim,sezeryandan çok daha korktum,suyum gelmezse sancım evde gelirse sık sık olana evde beklemeyi bile planlıyorum,nasip kısmet tabi cnm,kafamda normale sadece odaklanmadım sezeryanda olabilir ama nedense içimden bir ses normal doğum yapacakmışım gibime geliyor
Benimde.donmedi 37+3 de döndü yani o bilinmez canimBugün kontrolüm vardı. Yine nst ye girdim. Dedim iki hafta önce girmiştim hemşire güldü artık her gittiğimde girecekmişim. Lastiği bağlarken dedim geçen nst günü sıkı bağlandı sancım oldu diye kesinlikle kabul etmedi nst den sancı olmaz olacağı varmış dedi ben de peki dedim. Doktorum mide yanması var diyince gaviscon yazayım dedi ben söylemek için söyledim ilaca gerek yok diyince mide yanması için ayva yememi tavsiye etti. Bebek hala dönmemiş dönmesini beklicez dedi ama sezeryandan bahsetmedi. Kilosu iki hafta önde çıktı yine. Dr dönmesine pek ihtimal vermiyor gibi ama hayırlısı.
Bugün benim doktorum da düzenli aralıklarla gelen sancın olursa hemen hastaneye geliyorsun öyle evde biraz sancı çekeyim de öyle gideyim demiyorsun kesinlikle dedi.Kizlar sanciyi evde çekip gitmek mantikli geliyor ama bugün annemin kasabasinda bir kizcagiz geceden sancilsnmis..sabaha giderim diye beklemis..ve maalesef gittiklerinde bebegini kordon dolanmasindan dolayi kaybetmis..amacim korkutmak diil ama tedbirli olmus oluruz hastanede diye paylaak istedim.Allahim yavrularimizi korusun
Benimkide ayni kanala girmis 37 haftay girdim bende gecn hafta gittigimde gelisimi tamamlanmis nezamn olursa sorun olmsz dedi cok sukur yarin yine kontrol varMerhaba kızlar bugün doktor kontrolüm vardı cok sükür hersey yolundaymıs bası tam dogum kanalı üzerindeymiş zaten üc dört gündür catı agrısı cekiyorum yürüyemiyorum demek ondandi..simdi erken 37 haftamdayım ama böle duydukca her an dogum olucak gibi düsünüyorum bekliyorum heycan dorukta
Bende herhaldeSelam herkese
evde netim yok cok giremiyorum. Dogum yapanlarin goxu aydin. Bekleyenlere allah yardim etsin.
Cok kotuyum ben ya. Sol tarafa yatamiyorum agrim var. Belim sirtim göğüs kemiklerim hep batiyo. Geceleri sabah olmuyor. Bebegin hareketleri bir garip canim aciyor. Dogum korkum var. Adet sancisi gibi sancilarim var.
Dogumu nerde yapacagim kararsizim. Doktorum cok iyi ana yenidogan bolumu yok. Diger hastane devlet hastanesi ilki ordaydi cok kotuydu.
Galiba depresyona girdim
Yaaa benimkide kucuk geldi bi tarafi tam kapandi diger tarafi bi banti yapisti digeri kapanmadi nolacak bilmiyorum normal ped hastanede kullanacazmi bilmiyorum normal olacagi icin kanama cok olur gerciKizlar siz hastane icin kendinize hasta bezinden baska normal ped mi koydunuz? Ben dependin mesane pedini aldım en buyuk boyu güya ama küçük gibi sanki sadece normal pedlere gore kalın.. sürekli yatar pozisyonda olacagimiz icin sanki arka kisim yetersiz gibi geldi
Oh masallah yarinda güzel haberlerle dönersiniz insallah.. ayniyiz canim desene:)peki cati agrilarin ne durumda ?Benimkide ayni kanala girmis 37 haftay girdim bende gecn hafta gittigimde gelisimi tamamlanmis nezamn olursa sorun olmsz dedi cok sukur yarin yine kontrol var
Şu takvimimi de değiştireyim, 7 gün kaldı diyor, halbuki gerçek beklenen doğum tarihim sanırım 15 Ocak.
Sezeryan tarihi 8 Ocak. Bakalım ne zaman olacak doğum
Kizlar selam. Cok sukur bugun daha iyyim faranjit fln dun isyanlardaydim gece. Bi yandan da oglumdan ozur diledim sana kizmiyorum lokumum diye :) burnum okdr tikali ki anlatamam. Doktor deniz suyu diyor da acilmio yani kesip atim mi burnumu. Bende kronik burun tikanikligi var. Arada kullaniorum illiadin spreyi napim olim mi yani. Esim de tutturdu en buyuk kotulugu yspiosn bebege diye. Anlamio kimse beni. Oluyorum nefes alamiyorum. Agizdan hic alamam zaten hastayim. Ne zarari var yani iki fisfisin? Hamdolsun iyi bebegim kontrollerimizde.
Bide demin epidural sezaryen olmus bi arkadaşımla konustum. Sen sen ol normal dogur dedi. Göbek sarkiomus toparlanmasi zor dedi 3 yil once dogum yapti. Hos zaten kilolu bi kizdi ama bilmiorum aklim karisti iyice. Sezaryen olunca da epidural ol dedi. Acio mu dedim igne hyr dedi byle tirnaginla kolunu hafif ciziomus gbi bi his dedi ki agri esigi okdr dusuk bi arkadasim ki sirf alttan muayeneden korktugu icin epidural sezaryen oldu. Karmakarışık oldu kafam. Dr normal dogum yaparsin dio ben desen odum patlio. Sezaryen olim olsun bitsin diorum
Evet canım acı baharatlı yemek ya da lavman yaptırmak gibi Bağırsak boşaltıcı Şeyler Doğumu tetikler bilimsel olarak da böyle... Ama acı yedim doğurdum gibi bir şey yoktur herhalde:)Kizlar acı biber yemek dogumu tetikler mi boyle bisey duydunuz mu hic?
Oh çok sevindim hem acısız yaşamana hem de gelip bize pozitif örnek olmana :) doğumunda kolay olsun inş:) pozitif anne olasın:)Kızlar bugün nst ve çatı muayenem vardı. Hiç acımadı ve de 10 sn sürdü korkmayın :)
Ayy hadi inş eflalim sağlıkla bebişini kucağın al ve güzel haberlerini ver bize. Dualarımız seninle:)kızlar telden giriyorun alıntılıyamıyorum özele gittim sabah sancım yoktu am bu sefer 60 larda 90 larda sancım çıktı ebe hazırmısın doğuma dedi neyse dr da yarın yine çekelim dedi yarın birde renkli doplerim var diastolik çentik vardı sağda onun için oğlum maşaallah 3500 olmuş sağlıığı iyi özele karar verdim belirsizlik yeter yarın pc den yazarım doğurmazsam :)
Canim benimde midem cok fena yaniyo özellikle geceleri cünkü yiyip yatiyorum galiba ondan :)ama inan şu süt varya bi mucize resmen iki üc yudum iciyorum geciyo eger tekrar gelirse aynen ikiüc yudum daha ve geciyo tamamen
Uyuyamiyorum 1 haftadir... ya gece suyum gelirse Kanamam.olursa diye düşünmekten
...
ya bu nişan geldi diyelim hemen hastaneye mi.gidecez o gelince de? Su gelince evet de..
gündüz aksama doğru annemle kardesim.geldier yatagi hazırladık kardeşim ütülerimi yaptı yemek de getirmişler...
valla ise giderken cok zorlanıyordum artık sürekli yatmak istiyorum ama aklima gelmiyordu ne olacak ne bitecek diyr şimdi düşün düşün dur tüm gün valla
Evde bekleme. Konusunda. Da valla kuzenim. Ilk.dogumda ilk sancida gitti 10.saatte doğum yaptı nst ye bagli sanci çekti 2. De bekledi evde sonuna. Kadar ama o tecrübeli ben anlamam. Onu mecbur gideriz