2015 Nisan Anneleri

Kizlar slm bugun asi vardi oglumu goturdum yaptirdim.ama asi yapilirken birazini ebe disari akitti bisey olmaz dedi.ama icime sinmedi ne yapacagimi bilemedim.bu arada 10.400 gr olmus boyuda 77 cm.diside patladi suanda 5/disi oldu arti 3 dis daha geliyor hergun muz veriyorum.ben bal vermedim daha benim alerjim var onunda olur diye korkuyorum((

Reactions: nix
bizim kız da surat mıncıklama huyu var. yeni birini gördüğünde özellikle çocuk ve bebeklerde hemen yuzune saldırıyo mıncıklamak ıstıyo agzını burnunu. tırnaklarıda uzun lursa zarar verıyo karısısındakine. yaşıtı bi bebekle başbaşa bırakamıyorum başbaşayı bırak yanında bile bırakamıyorum. niye böyle yapıyo anlamıyorum kıskanıyomu tanımayamı calısıyo? bu duruma üzülmeye başladım çünkü kimseyle oynayamıcak bu gidişle.

Canım söz konusu çocuk olunca çoğu şey para tuzağı zaten oyuncak vb.
günde 1.5-2 saat parktayiz evde gecirdigimiz zamanlar da da bu tarz duyusal motor gelişimini destekleyici aktiviteler yapmaya çalışıyorum.instagramda çok güzel şeyler var evdeki malzemelerle uygulamaya çalışıyorum.
Bu kutuda hoşuma gitti en azından ise başlayınca annem uygulayabilir diye dusundum ama dediğin gibi pahali değer mi ona daha cevap veremeyecegim:))

Kızlar aile hekimliğinde bebekleriniz tartilirken çıplak mi oluyor?
bizim doktorumuz bezi bile çıkarıp t artıyor ama asmde kıyafetiyle tartıliyor ikisi arasında 500 gr oynuyor kesin

Tum bebislerde israhsizlik var galiba.Anne olarak insanin icine sinmiyor. Benimkide Az yiyor. Oyle ki sabah peynir salatal8k Ekmek Yumurta Ikiser lokma. 1 ceviz. 1 cay kasigi keciboynuzu ozu yedi okadsr ..oglende 5 er e mama kasigi yogurt ve bulgur pilavi. Dolanirken agzina 1 ee kayisi ceviz koydum. 1 Erik yedi. Bu kadaryani. Kus gibi midesi var

Canım park, akranlarıyla bir araya gelmesi, birlikte güreş tutmak, gıdıklamak, tensel temas tabiki olmazsa olmaz şeyler ama oyuncaklardan da pek çok şey öğreniyorlar, eve gelince ne yapacak çocuk (cekmece karıştırmak dışında :))
Biz 9. Ayından itibaren adım-adım setini alıyoruz, eltim ve bir arkadaşım daha aliyor onlarınki 1 yaş büyük bizimkinden
Kızım kitabini alıp geliyor hadi oku anlat der gibi kucağıma oturuyor, beraber resimlere bakarak hikaye anlatıyorum, kitaptaki aktiviteleri yapıyoruz, kendi minik kitapları var onlarla oynar,sayfaları tek tek çevirir, bence bir çocuğun kitapları sevmesi onlarla yakından bağ kurması oyuncak gibi benimsemesi çok önemli, ayrıca dikkatini toplama suresi de arttı. Bu benim için önem arz eden bi tarafı, bunun yaninda başka yararları da var tabi
Bir de şöyle düşünüyorum düzgün bi oyuncak alsan en az 20 tl bu setle karşılıyorsun çoğu şeyi ve içindeki yönlendirmelerle o ay çocuğunda neler gelişebilir ne aktiviteler yapabilirsin rehber de oluyor, (internetten bakınca kafam karışıyor bazen, her yer başka bisey söylüyor)
Velhasılı kelam biz memnunuz tavsiye de ederim adim adım setini ama bardabasin içeriğini bilmiyorum açıkçası

Aynı bizim menüyü yazmışsın canım, ortalama olarak böyle, bazen çok çok az yiyor bazen de daha çok yiyor..

aylık kutu ücreti ne kadar

Canım seni burada gördüğüme sevindim. Daha yazmıyacağım dediğinde üzülmüştüm gerçekten.

Canım cevabın için teşekkürler. Birşey daha öğremis oldum.

Benimki daha beteri Can'ım.zaten bütün gün saçımı çekiyo ısırıyo her yerimden ve baya da Can'ımı acıtıyo.yaşıtlarını görünce de suratına sacına dokunmak istiyo.daha cok şükür zarar vermedi kimseye ama bana yaptıklarını küçük çocuklara da yapar diye çok korkuyorum.o yüzden ben de kimseyle başbaşa bırakamıyorum ve onlara dokunmasından korkuyorum.bu huylarını Nasıl bıraktıracam bilmiyorum.

kesinlikle katılıyorum.:)
araştırdigim kadariyla adım adım ilk başlarda iyimiş ama daha sonraki aylarda tekrara geçtiği için bardabas a geçiyor kullanıcılar. şimdi inceledim de adım adımı 1 aylik alma şansımız yok galiba en az 6 aylik oluyor.tam ayrıntılı bakamadım daha.

Canım seni burada gördüğüme sevindim. Daha yazmıyacağım dediğinde üzülmüştüm gerçekten.

O dönem benimde bunalımda olduğum günlerdi sizde sıkmıştım. Ama kızımı kucağıma alana kadardı hersey doğumum bile vahimdi kaynanam yüzünden ne bi korku yaşadım ameliyat yüzünden nede kizima kavuşacam sevinci doktorlar bile oyun oynamak zorunda kaldık neyse boşverin ama kizimi kucagima aldigimda hersey değişti sıkıntılarım unuttum. ALLAH bana güç verdi ameliyat olmama rahmen kimseden destek almadan kızımi ve kendimi bakabildim. Çok şükür geride kaldı o günler

Hanımlar bebeklerinizin dişleri ne durumda benim kızim 4 aylıkken belirtiler başladı çok erken dişleri çıkıyor suan 6 dışı var ve aynı anda 3 dışı daha çıkıyor farkettimde yemek yemeyi hepten bıraktı hiç birşey yemedi bu gün sadece emziriyorum ama sutum çok az doydugunu hiç sanmıyorum siz ne yapıyorsunuz artık üzülüyorum yüzü soluyor gibi doktor jel verdi yeni ağzına masaj yaparak sur 10 dakka sonra yedir dedi agrisi kesiyormus ama ağzına hiç dokundurtmuyor ne yapsam

Park konusunda kesinlikle haklısın kızım doğum gününden beri ara ara gidiyoruz çok mutlu oluyor. Heycanlaniyor farklı insanları görmek bile sevindiriyor Salıncak inmek istemiyor ama en cokda kaydirakdan kaymayi seviyor. Bir dahakine yemeğinde orada götürüp yedircem inşallah. Kızım oyuncaga hiç düşkün değil top dışında ama kitaplara bakmayı seviyor. Park dibimizde olsada hergün gitsek dedin gibi

zarar vermek için yaptıgını sanmıyorum. özellikle yeni birini gördüğünde yapıyo suratına dokunmak sıkmak istiyo. dün markette bi cocuga dokunmak ıstedı cocukta bızımkınden kacınca ıh ıh yapıyo vururmuş gibi ay o kdr utandımki anneside dicek cocuga ne ogretmıişler. zamanla alışırlar heralde.

Kızlar aile hekimliğinde bebekleriniz tartilirken çıplak mi oluyor?
bizim doktorumuz bezi bile çıkarıp t artıyor ama asmde kıyafetiyle tartıliyor ikisi arasında 500 gr oynuyor kesin
Bizim burada da komple ciplak oluyor, bez bile cikariliyor canim.

Zaman herşyin ilacı gercekten.Evlatlarımız hepimizin hayatına güzellik kattı Rabbim onlara sağlık sihat uzun ömür versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…