- 7 Kasım 2014
- 1.959
- 2.434
hiç düşünmüyorum öyle anneleri özendirip aman benim cocugum geri kalmasın endişesini aklımıza salan para tuzakları. zaten havalar ısınıyor en güzel aktivite dışarda çimlerle çiçeklerle kumlarla oynaması . ifrit oluyorum bu tarz para tuzaklarına. belizle cumartesi parka gittik tam 2 bucuk saat parktaydık bıraktım emekledi otları cıceklerı elledı kaydıraktan kaydı hemde kendı kendını bırakıyo artık. yüzüstü bile kaydısalladı bisiklete bindi. yemegını orda yedi.ccuklarla oynadı izledi. kaydıragın merdıvenlerıne tırmandı tunelden geçti o kadar eglendıkki ve okadar mutlu oldu ve yorulduki eve gidince tam 2 saat uyudu.keşke evde olsam parka bi örtü atarım 3 saat kalırım hergün.
Canım park, akranlarıyla bir araya gelmesi, birlikte güreş tutmak, gıdıklamak, tensel temas tabiki olmazsa olmaz şeyler ama oyuncaklardan da pek çok şey öğreniyorlar, eve gelince ne yapacak çocuk (cekmece karıştırmak dışında :))Canım söz konusu çocuk olunca çoğu şey para tuzağı zaten oyuncak vb.
günde 1.5-2 saat parktayiz evde gecirdigimiz zamanlar da da bu tarz duyusal motor gelişimini destekleyici aktiviteler yapmaya çalışıyorum.instagramda çok güzel şeyler var evdeki malzemelerle uygulamaya çalışıyorum.
Bu kutuda hoşuma gitti en azından ise başlayınca annem uygulayabilir diye dusundum ama dediğin gibi pahali değer mi ona daha cevap veremeyecegim:))
Aynı bizim menüyü yazmışsın canım, ortalama olarak böyle, bazen çok çok az yiyor bazen de daha çok yiyor..Tum bebislerde israhsizlik var galiba.Anne olarak insanin icine sinmiyor. Benimkide Az yiyor. Oyle ki sabah peynir salatal8k Ekmek Yumurta Ikiser lokma. 1 ceviz. 1 cay kasigi keciboynuzu ozu yedi okadsr ..oglende 5 er e mama kasigi yogurt ve bulgur pilavi. Dolanirken agzina 1 ee kayisi ceviz koydum. 1 Erik yedi. Bu kadaryani. Kus gibi midesi var
aylık kutu ücreti ne kadarCanım park, akranlarıyla bir araya gelmesi, birlikte güreş tutmak, gıdıklamak, tensel temas tabiki olmazsa olmaz şeyler ama oyuncaklardan da pek çok şey öğreniyorlar, eve gelince ne yapacak çocuk (cekmece karıştırmak dışında :))
Biz 9. Ayından itibaren adım-adım setini alıyoruz, eltim ve bir arkadaşım daha aliyor onlarınki 1 yaş büyük bizimkinden
Kızım kitabini alıp geliyor hadi oku anlat der gibi kucağıma oturuyor, beraber resimlere bakarak hikaye anlatıyorum, kitaptaki aktiviteleri yapıyoruz, kendi minik kitapları var onlarla oynar,sayfaları tek tek çevirir, bence bir çocuğun kitapları sevmesi onlarla yakından bağ kurması oyuncak gibi benimsemesi çok önemli, ayrıca dikkatini toplama suresi de arttı. Bu benim için önem arz eden bi tarafı, bunun yaninda başka yararları da var tabi
Bir de şöyle düşünüyorum düzgün bi oyuncak alsan en az 20 tl bu setle karşılıyorsun çoğu şeyi ve içindeki yönlendirmelerle o ay çocuğunda neler gelişebilir ne aktiviteler yapabilirsin rehber de oluyor, (internetten bakınca kafam karışıyor bazen, her yer başka bisey söylüyor)
Velhasılı kelam biz memnunuz tavsiye de ederim adim adım setini ama bardabasin içeriğini bilmiyorum açıkçası
Biz aldığımızda 39 tl ydi canım simdi nasıl bilmiyorumaylık kutu ücreti ne kadar
Canım seni burada gördüğüme sevindim. Daha yazmıyacağım dediğinde üzülmüştüm gerçekten.Hep aynı şeyler yaşıyoruz benim kızim da 2 aylıkken kalbinde ufurum olduğu anlaşıldı çok gülerken mesela ne kadar yoruldugunu fark ettik Allaha Şükür 10 ayına kadar kapandı ama bu durum kızımi çok ciddi yaptı ne ağlayıp ne çok güldürdüm üzerine çok titreşim kızım şimdi pas vermiyor kolay kolay çok ciddi bi kız oldu bende yemek yedirirken yapmadığım şey kalmıyor 8 buçuk kiloda kaldı boyunda 70 santim 4 aylıkken dişler inmeye başladı çok istahsiz ne yapsam olmuyo inşallah bebeklerimizin iştahlı acilir
Canım cevabın için teşekkürler. Birşey daha öğremis oldum.Canim pekmez yuksek isiya maruz kaldiginda icindeki seker karamelize olur ve HMF denen bir madde ortaya cikarmis bu madde kanserojen olabilirmis. Uzmanlar her pekmezde olmaz diyorlar ama kendim yapmadigim hicbir seye guvenmedigim icin temkinliyim bu konuda. Oyle ki muhallebi sicakken bile icine koymuyorum pekmezi, ilimasini bekliyorum..
Benimki daha beteri Can'ım.zaten bütün gün saçımı çekiyo ısırıyo her yerimden ve baya da Can'ımı acıtıyo.yaşıtlarını görünce de suratına sacına dokunmak istiyo.daha cok şükür zarar vermedi kimseye ama bana yaptıklarını küçük çocuklara da yapar diye çok korkuyorum.o yüzden ben de kimseyle başbaşa bırakamıyorum ve onlara dokunmasından korkuyorum.bu huylarını Nasıl bıraktıracam bilmiyorum.bizim kız da surat mıncıklama huyu var. yeni birini gördüğünde özellikle çocuk ve bebeklerde hemen yuzune saldırıyo mıncıklamak ıstıyo agzını burnunu. tırnaklarıda uzun lursa zarar verıyo karısısındakine. yaşıtı bi bebekle başbaşa bırakamıyorum başbaşayı bırak yanında bile bırakamıyorum. niye böyle yapıyo anlamıyorum kıskanıyomu tanımayamı calısıyo? bu duruma üzülmeye başladım çünkü kimseyle oynayamıcak bu gidişle.
kesinlikle katılıyorum.:)Canım park, akranlarıyla bir araya gelmesi, birlikte güreş tutmak, gıdıklamak, tensel temas tabiki olmazsa olmaz şeyler ama oyuncaklardan da pek çok şey öğreniyorlar, eve gelince ne yapacak çocuk (cekmece karıştırmak dışında :))
Biz 9. Ayından itibaren adım-adım setini alıyoruz, eltim ve bir arkadaşım daha aliyor onlarınki 1 yaş büyük bizimkinden
Kızım kitabini alıp geliyor hadi oku anlat der gibi kucağıma oturuyor, beraber resimlere bakarak hikaye anlatıyorum, kitaptaki aktiviteleri yapıyoruz, kendi minik kitapları var onlarla oynar,sayfaları tek tek çevirir, bence bir çocuğun kitapları sevmesi onlarla yakından bağ kurması oyuncak gibi benimsemesi çok önemli, ayrıca dikkatini toplama suresi de arttı. Bu benim için önem arz eden bi tarafı, bunun yaninda başka yararları da var tabi
Bir de şöyle düşünüyorum düzgün bi oyuncak alsan en az 20 tl bu setle karşılıyorsun çoğu şeyi ve içindeki yönlendirmelerle o ay çocuğunda neler gelişebilir ne aktiviteler yapabilirsin rehber de oluyor, (internetten bakınca kafam karışıyor bazen, her yer başka bisey söylüyor)
Velhasılı kelam biz memnunuz tavsiye de ederim adim adım setini ama bardabasin içeriğini bilmiyorum açıkçası
Canım seni burada gördüğüme sevindim. Daha yazmıyacağım dediğinde üzülmüştüm gerçekten.
hiç düşünmüyorum öyle anneleri özendirip aman benim cocugum geri kalmasın endişesini aklımıza salan para tuzakları. zaten havalar ısınıyor en güzel aktivite dışarda çimlerle çiçeklerle kumlarla oynaması . ifrit oluyorum bu tarz para tuzaklarına. belizle cumartesi parka gittik tam 2 bucuk saat parktaydık bıraktım emekledi otları cıceklerı elledı kaydıraktan kaydı hemde kendı kendını bırakıyo artık. yüzüstü bile kaydısalladı bisiklete bindi. yemegını orda yedi.ccuklarla oynadı izledi. kaydıragın merdıvenlerıne tırmandı tunelden geçti o kadar eglendıkki ve okadar mutlu oldu ve yorulduki eve gidince tam 2 saat uyudu.keşke evde olsam parka bi örtü atarım 3 saat kalırım hergün.
zarar vermek için yaptıgını sanmıyorum. özellikle yeni birini gördüğünde yapıyo suratına dokunmak sıkmak istiyo. dün markette bi cocuga dokunmak ıstedı cocukta bızımkınden kacınca ıh ıh yapıyo vururmuş gibiBenimki daha beteri Can'ım.zaten bütün gün saçımı çekiyo ısırıyo her yerimden ve baya da Can'ımı acıtıyo.yaşıtlarını görünce de suratına sacına dokunmak istiyo.daha cok şükür zarar vermedi kimseye ama bana yaptıklarını küçük çocuklara da yapar diye çok korkuyorum.o yüzden ben de kimseyle başbaşa bırakamıyorum ve onlara dokunmasından korkuyorum.bu huylarını Nasıl bıraktıracam bilmiyorum.
Bizim burada da komple ciplak oluyor, bez bile cikariliyor canim.Kızlar aile hekimliğinde bebekleriniz tartilirken çıplak mi oluyor?
bizim doktorumuz bezi bile çıkarıp t artıyor ama asmde kıyafetiyle tartıliyor ikisi arasında 500 gr oynuyor kesin
Zaman herşyin ilacı gercekten.Evlatlarımız hepimizin hayatına güzellik kattı Rabbim onlara sağlık sihat uzun ömür versin.O dönem benimde bunalımda olduğum günlerdi sizde sıkmıştım. Ama kızımı kucağıma alana kadardı hersey doğumum bile vahimdi kaynanam yüzünden ne bi korku yaşadım ameliyat yüzünden nede kizima kavuşacam sevinci doktorlar bile oyun oynamak zorunda kaldık neyse boşverin ama kizimi kucagima aldigimda hersey değişti sıkıntılarım unuttum. ALLAH bana güç verdi ameliyat olmama rahmen kimseden destek almadan kızımi ve kendimi bakabildim. Çok şükür geride kaldı o günler