- 12 Ocak 2015
- 638
- 746
- 43
Kizlar sanirim bu donem istahsizlik donemi. Bizimki de bir gun iyi yiyorsa ikinci gun yemiyor. Ben kahvaltida peynirli yesil soganli domatesli sarimsakli omlet yapiyorum. Hergun farkli farkli. Tabii hergun omlet vermekle iyi yapiyor muyum bilmiyorum cunku haslanmis yumurtayi sevmiyor. Domates, salatalik vermiyorum guvenmiyorum cunku. Bunlari yedirmek icin annemin bahcesini bekliyorum:) Bir iki tatli kasigi da tahin pekmez. Az bir aradan sonra meyve puresi. Icine iki cay kasigi dovulmus ceviz ve bir cay kasigi ruseym koyuyorum. Oglen evde ne yemek varsa yaninda yogurtla birlikte veriyorum. Yemegin cesitli olmasina dikkat ediyorum. Tarhana corbasi, semizotu yemegi yaninda yogurt gibi. Ya da sebze yemegi yaninda bulgur pilavi gibi..Hepsini bitirmiyor ama cesit olmus oluyor. Aksam uzeri irmikli muhallebi ya da kek gibi birseyler veriyorum. Eger ogle yemegini az yediyse muhallebinin icine biskuvi koyuyorum. Aksamlari maalesef yemek istemiyor. En azindan bir kase corba vermeye calisiyorum. Icmezse de devam sutu veriyorum. Bu aralar surekli reddetme halinde. Ya kafasini salliyor ya da eliyle itiyor. Eger oglum o gun yeterli yemezse butun gunum berbat geciyor. Nedense bir gun yemezse bagisikligi zayiflayacakmis gibi hissediyorum. Coook takintiliyim, hersey yolunda gitsin istiyorum. Ama cocuk bu her gun ayni olur mu..Allahtan esimin ve annemin telkinleri sayesinde biraz rahatliyorum.