2015 Nisan Anneleri

Cok gecmis olsun..anlattigin seyler kansizlik ya da tiroid rahatsizligi gibi..bende de halsizlik, cabuk yorulma, sinir hali oluyordu, kan testi sonucuna gore yavas calisan tiroidim varmis. Hergun minik bir hap iciyorum iyiyim cok sukur. Sen de detayli bir kan testi yaptirmalisin bu durumda..tekrar gecmis olsun

Reactions: nix

Teşekkür ederim yarın gitmeyi dusunuyorum çok sagolun

Alintiyapamadim kızlar yemeyle ilgili cevaplariniza cok teşekkür ederim.. sanirim Disten iştahı gitti.
Cok sukur evlatlarımız bir yaşını doldurdu. Allah yokluklariyla imtihan etmesin
Asi oldukta. Bingildagi kapanmamis.biraz telaşlandırdı hemsire.
3 ayda 1 kg almış 11 kg
Boyu 2 cm uzamış 77 cm olmuş. Değerler Nasl sizce . Sanki az moralim bozuldu

Cok güzel olmuş elinize saglkk. bendruzun zamandir pure yapmıyorum. Artk cigneyebilme becerişi olmalı diye dusunuyorumm. Pisirdigim sebzeyide ezmek yerine minik minik dogruyorum.bizimkide seçici az yiyor. Malesef. Oyun oynarken yada dışarda ona buna baktirirken yediriuorum

gayet güzel bence 1 yaş kontrolünde beliz 74 cm 12.5 kg idi. ama beliz biraz kilolu hiç hareket etmediği için .13 aylık oldu hala yürümüyor. emekliyo sadece. bizimde bıngıldak kapanmamıştı telaş edilcek bişey yok 2-3 aya kapanır demişti bize

Gayet güzel kilosu da boyu da maşallah. Bizim de hafif yumuşak bıngıldağı, normal dedi dr.umuz.

Bence kilosu da boyu da gayet guzel, bizimkinin de bingildagi hala yumusak, gecen bizim de 1 yas kontrolumuz vardi, dr kontrol etti ama hic bsy demedi, kapanmamasi normal demek ki canim.

Hep aynı şeyler yaşıyoruz benim kızim da 2 aylıkken kalbinde ufurum olduğu anlaşıldı çok gülerken mesela ne kadar yoruldugunu fark ettik Allaha Şükür 10 ayına kadar kapandı ama bu durum kızımi çok ciddi yaptı ne ağlayıp ne çok güldürdüm üzerine çok titreşim kızım şimdi pas vermiyor kolay kolay çok ciddi bi kız oldu bende yemek yedirirken yapmadığım şey kalmıyor 8 buçuk kiloda kaldı boyunda 70 santim 4 aylıkken dişler inmeye başladı çok istahsiz ne yapsam olmuyo inşallah bebeklerimizin iştahlı acilir

Canim pekmez yuksek isiya maruz kalmamali diye biliyorum. Kaynatmadan vermek daha saglikli sanirim..bebegi bronsit olan bi arkadasim pekmezi sulandirarak iciriyordu kizina iyi geliyordu.
Canım inan hiç duymadım daha önce iyi geliyor diye yapıyordum ne gibi zararı oluyor acaba biliyormusun merak ettim

Kızım 2 gündür yemek yemiyor, çorba içmiyordu yani 1 öğünde 1 yemek kaşığı kadar ancak. Sürekli emmek istedi, bugün sabah sütüm normalden daha azdı, aksama kadar yine sürekli emdi ama doyamadı, aksam bir yemek yedi maşallah toplasan üç gün yediği kadar eder :) acaba fazla vermesem mi diye düşündüm yani
ne zaman ne yapacakları hiç belli olmuyor şu çocukların ...

Ah canm gecmis olsun. Biraz fitrat meselesi benim kızında ciddidir. Ama keyfi yerinde oldu mu dışarda kendi kendine çığlıklar atar güler . Bazen de bakarım hiç kahkaha atmadığı gün olmuş. Hatta buyuk insan gibi evden dışarıya bakarken dalar sessizlesir. Hepsinin dünyası ayri ayri. Allah büyük sağlık sorunları vrmesin inşallah. Iştah konusunda bende cok dertliyim Malesef onada care yoK. Herkes nasibini yer ama az ama cok.. Allah yardımcımız olsun. Ben büyüyüp çatal kaşığı tutabikdigi gunleri gormeyi istiyorum. Anne acıktım doydum desn bana yeter:) ve doydum dedignde cidden zorlamayscgm yani inşallah

:) maşallah kuzuna.. açığını kapatmistir annesi ver bence emmis yetmemistir. Aç kalmasndansa yediği kadar yesin bence. Artk buyuduler

BUNLAR YOK MU BUNLAR DEDİĞİN GİBİ ZORLAMAMAK LAZIM BEN ZORLADIM. KUSTU Bİ KERE DAHA İSTEMEDİ. BENDE DEDİM DAHA YOK ZORLAMAK İKİ KASIK DA OLSA MİDESİNDE DURSUN. DOKTORDA ZATEN BEBEKLERİ MUHALLEBİSİ SİSİRDİGİNİ SÖYLEDİ GÜNDE BEŞ KEZ VER BAK NE OLUYO DEDİ. AMA DOKTORLAR İÇİN KİLO DEĞİL SAĞLIK ÖNEMLİ DİYOR EV YEMEKLERİ NE YEDİYSENİZ SOFRADA ONDAN YESİN DİYOR. İNŞALLAH DEDİĞİN GİBİ KENDİ YEDİKLERİ ZAMAN GÖRÜRÜZ AMA BİRSEY DİCEM KİZİM DAN 4 AY KÜÇÜK Bİ KIZ VAR ANNESİ YER BEZİ SERİP ÇORBASI KAŞIĞI EKMEĞİ ÖNÜNE KOYUYOR ÇOCUK DÖKE SAÇA YİYOR BAYAA TOMBUL MAŞALLAHI VARKİZİM DAN BÜYÜK DURUYOR. KİZİMA BAZEN ELİMDEN ALMAK İSTİYOR KAŞIĞI SANKİ KENDİLERİ YEMEYE BAŞLAYINCA DAHA İYİ YİYECEK GİBİ GELİYOR BANA.

Aynen
Aynen bende oyle dusunuyorum. Benim elimden yemedi mi bende onune lokma lokma koyup veeiyorum. Bakiyorum daha hevesli yiyor. Bu sabah Ben kahvalti yaptirayim dedim. Almadi. Peyniri verdm onune baktm yemedigi kadar yedi masallah.Kimi zaman catallada veriyorum hop diye atiyo sonrasinda yere amayesin de ne olursa olsun diyorumm. Dolabirken de yumurtasini yedirdim. pekmezini icirdim iste o kadar. Napayim aldigi kadsr artk. Miktarlaea cok takmamal Lazm. Ve bende havalar Az daha isininca onune tabak koyacagm. Balkonda Bu ISI yapacagim ki yikamak temizlemek daha kolay..

Kizlar bebisleriniz gunluk ne kadar Su iciyor. Ne kadsr icmeli bilen var mi
çoookkk içiyor yani hesaplamadım ama 1 litre kesin içiyordur. bence ne kadra içmeli diye takmamalı biz büyükler bile birisi cok içer birisi az içer. herkesin ihtiyacı farklı. bazen deoyun olsun diye içiyo yalandan

geçmiş olsun canim
Canim gayet iyi kilosu da boyuda.bebekler 1 yasinda doğum kilosunun 3 katı boyuda 1.5 katı olmaliymis. benimki hem kiloda hem boyda asagida.boy 70 kiloda 7750. hamileligimden beri hep kilo boy baş çevresi orantılı olarak geriden geliyordu kordon dolanmasi son haftalarda kilo almayinca zayif dogdu hala da toparlayamadi.ama bir sıkıntı yok sağlığında çok şükür.
bizimkinin de iştahı gelgit li.
sabah ilk ogunu anne sütü.kahvaltı 1 cay bardagi portakal suyu 1 az haşlanmış yumurta bir iki kasik peynir. öğle yarım kase çorba yada eve ne pistiyse.yanında yoğurt mutlaka max 10 mama kasigi yer.
ikindi gibi 1 muz Aksam evde ne pistiyse bizimle yer oda yine duruma göre değişir bazen 3-4 kasik bazen daha fazla.yemekten sonra bizimle birlikte bir daha meyve yer.
aralarda anne sütü.5 kere emiyor dur.gecede kalktik ca emer.
bızımde miktar az ama zorlamiyorum. kilosu da az ama yemeyince yemiyor.doktorumuz da sıkıntı olmadığını söylediği için çok kafama takmiyorum simdilik
Kizlar bebisleriniz gunluk ne kadar Su iciyor. Ne kadsr icmeli bilen var mi
200 ml falan iciyor.eline versem oyun diye daha çok içerde şu ile karnını sisirmesin istuyorum:))

Canım inan hiç duymadım daha önce iyi geliyor diye yapıyordum ne gibi zararı oluyor acaba biliyormusun merak ettim
Canim pekmez yuksek isiya maruz kaldiginda icindeki seker karamelize olur ve HMF denen bir madde ortaya cikarmis bu madde kanserojen olabilirmis. Uzmanlar her pekmezde olmaz diyorlar ama kendim yapmadigim hicbir seye guvenmedigim icin temkinliyim bu konuda. Oyle ki muhallebi sicakken bile icine koymuyorum pekmezi, ilimasini bekliyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…