• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin Cinsiyeti

• Kız

• Erkek

• Çoğul Gebelik

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Kizlar selam. Bebegime doktor mama takviyesi vermisti.ama kizim almamisti mamayi cikartmisti.degdigi yerlerde kizarikliklar olmustu.bazilari gecti.kol altindaki gecmemisti.dun doktora gittik.pregomin mama verdi.dermotologa yonlendirdi.egzama gibi bisey dedi doktor.advantan krem verdi.3 gun kullanicam.alerji icin kan verdik.ctesi cikacak.yine gidecez doktora.krem iyi geldi.ilk surdugumde butun kizarikliklar gitti. Doktor kedin sut alerjisi var tahlil sonucuna gore diyete baslaticak sanirim. Ben sut icmiyorum.sadece yogurt ve peynir yiyorum. Sut ictigimde kakasinda damar seklinde kan oluyordu.Gecende tatilde bir kere mama vermistim.hic boyle kizariklik olmamisti. Iki haftadir oluyor bu durum. Alerjik durum her donemde olabiliyor.surekli takip edin bebeklerinizi

fgnsml fgnsml cnm öncelikle hayırlı olsun.. sAkİn ol ve korkma cnm. Ben de TSH öğrendiğimde 8 haftalik hamile idim.. geç kalmadın eutrohks mu ne o hapı kullandım 50 ml kullandım. Ve doğum yaptığım gün bile icmistom yani 10 gün değil. 10 gün sonra dozunu ayarlar. Ben de çok ağlamistim netten okuyunca. . Hatta endokrinoloji bölümüne Prof a gitmiştim dalga geçti benle büyütme diye :) için rahat olsun canım. . Stres yapma

P pnr88dd cnm Merhaba. . Benim bebeğim 4 aylık 1 buçuk aylık ken kakasindan kan geldi sütlac yemistim.. o andan beri diyetteyim ... resmen açım yani çünkü sadece süt alerjisi değil besin alerjisi de çıktı. . Doktorum kantesti yapmadı bile çünkü 1 yaşında n önce yapılan test yaniltsbilio yani testte negatif çıksa bile esas olan tepki.. o yüzden deneme yanılma yöntemi ile bir önce diyete gir ve hep dedigim gibi alerji den suphelenen anneler face te alerji ile yaşam platformu grubuna mutlaka üye olsunnnnnn

fgnsml fgnsml cnm öncelikle hayırlı olsun.. sAkİn ol ve korkma cnm. Ben de TSH öğrendiğimde 8 haftalik hamile idim.. geç kalmadın eutrohks mu ne o hapı kullandım 50 ml kullandım. Ve doğum yaptığım gün bile icmistom yani 10 gün değil. 10 gün sonra dozunu ayarlar. Ben de çok ağlamistim netten okuyunca. . Hatta endokrinoloji bölümüne Prof a gitmiştim dalga geçti benle büyütme diye :) için rahat olsun canım. . Stres yapma
Sagol cnm ya peki senin kacti tsh in

Kizlar selam. Bebegime doktor mama takviyesi vermisti.ama kizim almamisti mamayi cikartmisti.degdigi yerlerde kizarikliklar olmustu.bazilari gecti.kol altindaki gecmemisti.dun doktora gittik.pregomin mama verdi.dermotologa yonlendirdi.egzama gibi bisey dedi doktor.advantan krem verdi.3 gun kullanicam.alerji icin kan verdik.ctesi cikacak.yine gidecez doktora.krem iyi geldi.ilk surdugumde butun kizarikliklar gitti. Doktor kedin sut alerjisi var tahlil sonucuna gore diyete baslaticak sanirim. Ben sut icmiyorum.sadece yogurt ve peynir yiyorum. Sut ictigimde kakasinda damar seklinde kan oluyordu.Gecende tatilde bir kere mama vermistim.hic boyle kizariklik olmamisti. Iki haftadir oluyor bu durum. Alerjik durum her donemde olabiliyor.surekli takip edin bebeklerinizi
çok geçmiş olsun canım

Ek gıda konusu tartışılmış bebeğim 4,5 aylık herhangibir ek gıda vermedim bLW var bebeğin kendi kendini beslemesi onu yapacağım 6 aylık olmasını bekliyorum inşallah

Ben de BLW uygulayacağım.Ne zaman 6 aylık oluyor bebeğin?6 ay bitince mi başlayacaksın?

arkadaşlar merhaba..yazmamak için çok direndim ama dayanamadım...bazı kişiler gerçekten uçmuş yok sarımsak,yok 2-3 bakliyat aynı anda yağ,tuz vs..benim de bebeğim sizinkiler kadar hiçbir şey vermiyorum ben ve mümkün olduğunca araştırıyor yerli yabancı yayın okuyorum..ya benim bildiklerim yanlış,ben hiçbir şey bilmiyorum,araştırmıyorum ya da arkadaşlar çok cahil,ne yağı ne sarımsağı ne bakliyatı vereceğiniz yağsız, tuzsuz "yal" diye tabir edilen yiyecek olacak.onun daha sindirim sistemi ne ki yazık o bebeklere el kadar bebeğe neler neler veriyorsunuz şoklardayım. mesela bir arkadaş domates demiş çocuk dr hayri gözlükgiller (bilenler vardır) in tavsiyesi 9.aydan sonra diye not almışım çünkü alerjikmiş..yağ 7.aydan sonra azıcık tereyağ sonra ayçiçek-çok çok az- daha büyük çocuklara zeytin yağ diye not almışım..kabak ilk başlanan sebze yazmışım...daha pek çok notum var isteyen arkdşlarla paylaşabilirim ama lütfen ağır şeyler yedirmeyin bebelere.tabi ki bu benim görüşüm belki de sanane diye kızacaksınız ama söylemek istedim..

6 aylık olmasından önce bende taraftar değilim ek gıdaya başlanılmasına.Böbrekler ve bağırsakları zorlamanın alemi yok boşu boşuna.
Notlarında merak ettiğim bişey oldu.Zeytinyağını büyük çocuklara diye not almışsın.Benim bildiğim de (bu bilgimin kaynağıda Prof.Dr. Canan Karatay) zeytinyağının anne sütüne en yakın besin olduğu.Oysaki ayçiçek yağı besleyicilik ve saflık olarak zeytinyağı ile mukayese edilemez.Sen bunu neye dayanarak söyledin merak ettim.Belki benim bilgim yanlıştır.
İkincisi de neden ilk sebze kabak?Ben ek gıdaya kasım ayında başlayacağım.Kış bebekleri için ilk sebze ne olmalı?

IMG-20151001-WA0036.jpg

Slm kizlar bugun 4. Ay asimizi olduk bir bacagi agridi kuzumun agladi baya calpol verdim rahatladi 8 kilo 70 cm olmusuz kilosu iyi 600 gr almis bu ay ek gida icin bir ay daha bekliycem

Kizlar dogum kilolariniz ne durumda bende 7 kg kaldi ek gidaya baslamayi bekliyorum spora gidicem yoksa bu vucut toparlanmaz

Bizim ilk dişimiz çıktı bi kaç gündür çok huzursuzdu uykuya çok zor dalıyo erken geldi biraz şaşırdım ☺

Bizim ilk dişimiz çıktı bi kaç gündür çok huzursuzdu uykuya çok zor dalıyo erken geldi biraz şaşırdım ☺

Hayırlı olsun.Benim oğlumda çok huzursuz birkaç gündür.Ağzına bakıyorum ama görünen birşey yok.Sizinkinde bişeyler göründü mü birden mi çıktı?

Bende cok şaşırdım... Hayırlı olsun ilk inciniz maşallah Küçük kuzuya... Baya erken çıkmış...

Aynen dediğin gibi bizimkide uykuya cok zor daliyo ve çabuk uyanıyor bende diş derdinden şüpheliyim çünkü baya huysuzlasti

Back