Bugün evde ıspanak yok kaynanam da hayatta yenmez o..bir kez enginarli pilav yaptık ağız burun kivirdilar..kayınpeder birde tas var diye ıspanak alınmıyor o eve...gelince deneyim ben tarifi..genede ispanaklari boluyormusun canım...bizim pazarda çok minik ıspanak olmuyor..gene de azcik büyük oluyor..Sarma dediğin ekşi olacak.ben birazda diri severim. Bende yeşil salata yaparım.arada coban.2-3 gundurde ıspanak salatası yapıyorum harika oluyor.içine beyaz peynir.ceviz.nar ekşisi limonla süper oluyor.minik ıspanaklardan yapıyorum
Denemem yaa...ama kabaklı değişik ve güzel olmuştu dere otu filan vardı..onu deneyecegim..kabak ta bozulur atılır bizim evde...mucver yaparım belki..oda çok uğraştırıyor onu tutturmak biraz zor oluyor :)))) çok su salıyor :))))Ben makarna yemiyorum şimdi ama.kerevizin kokusunu hiçbiri bastırmaz:)))))bence guzel olmax yada dene gör:)
Tabi cnm ıspanakları marul gibi doğruyorum.sen pazardan en miniğini seçmeye calış.normalde olur.limonunu tuzunu koyup karştırıyorum .üstüne beyaz peynir.ceviz ufalanmış sekilde ama çok küçük olmssın. Ve nar ekşisi.sende cok seversin. Ve senin demir eksikliğine çok iyi gelir,çiğ olarak yiyorsun.Bugün evde ıspanak yok kaynanam da hayatta yenmez o..bir kez enginarli pilav yaptık ağız burun kivirdilar..kayınpeder birde tas var diye ıspanak alınmıyor o eve...gelince deneyim ben tarifi..genede ispanaklari boluyormusun canım...bizim pazarda çok minik ıspanak olmuyor..gene de azcik büyük oluyor..
Birde zeytinyağı dolandırTabi cnm ıspanakları marul gibi doğruyorum.sen pazardan en miniğini seçmeye calış.normalde olur.limonunu tuzunu koyup karştırıyorum .üstüne beyaz peynir.ceviz ufalanmış sekilde ama çok küçük olmssın. Ve nar ekşisi.sende cok seversin. Ve senin demir eksikliğine çok iyi gelir,çiğ olarak yiyorsun.
Biraz daha çıksın hic pazara gitmediğim için bilemiyorum valla ne var ne yok...su kaynanama gideyim geleyim deneyecegim mutlaka nar eksisi de severim zaten...beyaz peynir favoriler arasında..ama ezine için ölürüm :)))Birde zeytinyağı dolandır
Bende bildiğin peynir canavarıyım.sadece peynirle beslenebilirim :)) ezineyede bayılırım.saf keçi peynirini çok sevmem.keçi inek karışıksa bayılırım:)Biraz daha çıksın hic pazara gitmediğim için bilemiyorum valla ne var ne yok...su kaynanama gideyim geleyim deneyecegim mutlaka nar eksisi de severim zaten...beyaz peynir favoriler arasında..ama ezine için ölürüm :)))
Ezine her turlu yerim mis misssss...dun peynir bitti..bugün kaşar ile yaptım hic zevk almadim sabah kahvaltıda..benimki masaya çağırıyor kurmuş sofrayı canim...mutfağa gidiyorum ..Bende bildiğin peynir canavarıyım.sadece peynirle beslenebilirim :)) ezineyede bayılırım.saf keçi peynirini çok sevmem.keçi inek karışıksa bayılırım:)
Afiyet olsun.bende yedim şimdi.Ezine her turlu yerim mis misssss...dun peynir bitti..bugün kaşar ile yaptım hic zevk almadim sabah kahvaltıda..benimki masaya çağırıyor kurmuş sofrayı canim...mutfağa gidiyorum ..
Acikmislar bide hamileler ya tadini cikara cikara anlatiyorlar:))))Ay kizlar sizi okurken aciktim allahtan bende bu arada ilk biber dolmami yapiyordum pissede yesem:))
Hayırlı olsun.bende hiç yapmadım.:)) aklımada gldi.kızların canı isteyecek diye.Ay kizlar sizi okurken aciktim allahtan bende bu arada ilk biber dolmami yapiyordum pissede yesem:))
:)))))) aynen.birde bu yemek muhabbeti açılınca kapanamıyor.Acikmislar bide hamileler ya tadini cikara cikara anlatiyorlar:))))
Bnde peynir sevenlerdenim, gece bile kalkip yemisligim var, suzme ve ezine tercihim, kasarida yumurtayla beraber cok severim, yogurtta oyle severim ama markette satilanlardan degil, ev yogurdu. Tadi harikaBende bildiğin peynir canavarıyım.sadece peynirle beslenebilirim :)) ezineyede bayılırım.saf keçi peynirini çok sevmem.keçi inek karışıksa bayılırım:)
Birde peynir sevmeyenler var:) onlatrı hiç anlayamıyorum,şimdi diyetteyim.Allah izin verirse.doğumdan sonra.sıcak pide tereyagı ve peynir üçlemesi ilk yemeğim olacak.çok özledim.Bnde peynir sevenlerdenim, gece bile kalkip yemisligim var, suzme ve ezine tercihim, kasarida yumurtayla beraber cok severim, yogurtta oyle severim ama markette satilanlardan degil, ev yogurdu. Tadi harika
Bende hamurişinden anlamam.yani yapmayı çok sevmem zor geliyor.bazen bir misafir geldiğinde hazır yufkayla börek falan yaparım o kadar.yaz yaz:)) artık çekmez ,surada ne kaldı zaten.Vala ben de cesit cesit yapiyorum ama caniniz ceker diye hic yaptigim yemekleri yazamiyorum, bide ben cok guzel hamurisi yaparim meshurdur soylemesi ayip..
İlk biber dolması derken canım anlamadım hayatında ilk mi ?? Pek mevsimi değil artik dolmalık alma..fırında mi yaptın tencerede ben fırında yaparım...bayılırım dolmayaaa...Ay kizlar sizi okurken aciktim allahtan bende bu arada ilk biber dolmami yapiyordum pissede yesem:))
Sanada afiyet olsun canım..benim bir arkadaş yatmış kalkmış ezine peyniri yemiş hamileyken sürekli ona as eriyormuş...sonra noldu biliyormusun milli felaket bir kızı var...çok bilmiş çok cimcime..önünde peynir istemiyor hic bir çeşidini yemiyor...masaya oturuyoruz cimcimeyi görsen özellikle peyniri önüne koyuyoruz offff peynir kokuyor diyor kaldırıyor önünden..hic yememiş...ilk yedirdiklerinde hep cikariyormus...ben ondan bazı şeyleri fazla tüketmemeye çalışıyorum...Afiyet olsun.bende yedim şimdi.
:))) ayyy sevsinler peyniri.peynirsiz olmaz.bende eskisi kadar çok yiyemiyorum zayen.Sanada afiyet olsun canım..benim bir arkadaş yatmış kalkmış ezine peyniri yemiş hamileyken sürekli ona as eriyormuş...sonra noldu biliyormusun milli felaket bir kızı var...çok bilmiş çok cimcime..önünde peynir istemiyor hic bir çeşidini yemiyor...masaya oturuyoruz cimcimeyi görsen özellikle peyniri önüne koyuyoruz offff peynir kokuyor diyor kaldırıyor önünden..hic yememiş...ilk yedirdiklerinde hep cikariyormus...ben ondan bazı şeyleri fazla tüketmemeye çalışıyorum...
Yok valla aksam yemeği çok zordan yiyorum ben..esim gelmese aciktim demese yemeyeceğim..birde esim yangından mal kaçırır gibi yer..delirtir beni..o yüzden doyduğunu anlamıyor sonrada kilo aldım diyorAcikmislar bide hamileler ya tadini cikara cikara anlatiyorlar:))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?